Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Budaj: Bolo úžasné chytať proti Rangers v Madison Square Garden

Jonathan Quick sa zranil, Los Angeles hralo dva zápasy v priebehu dvoch dní a Peter Budaj tak dostal šancu opäť si zachytať v NHL. Vo svojom prvom zápase v profilige od apríla 2014 urobil 24 zákrokov, aby doviedol Kings k triumfu 5:4 nad silným tímom New York Rangers.

Kings sa v zápase ujali dvojgólového vedenia, ale Rangers sa podarilo prekonať slovenského brankára trikrát po sebe, aby stav zvrátili. Kalifornský tím vyrovnal, no v 56. minúte opäť priklonil misky váh na stranu newyorského tímu Kevin Hayes. Anže Kopitar však 30 sekúnd pred koncom zavŕšil hetrik a v nadstavenom čase rozhodol o triumfe Tanner Pearson.

„Som rád, že som mohol dostať túto šancu. Som veľmi šťastný. Bolo úžasné chytať proti veľmi dobrému tímu a ešte aj v Madison Square Garden. Hrali sme dobre, naši hráči pracovali skutočne tvrdo a nikdy sme sa nevzdávali. Rangers sú veľmi dobrí, hlavne doma. Keď inkasujete štyri góly, nevyzerá to skvele, ale treba pochváliť našich hráčov, že sa pre do mnou nikdy nevzdali a robili to, čo mohli,“ povedal Budaj pre tímovú stránku.

„Po tom, čo strelili gól štyri minúty pred koncom, sme naďalej bojovali, strelili vyrovnávajúci gól a následne aj víťazný. Hovorí to veľa o tíme. Držali sme spolu, prešli sme si ťažkým obdobím a nakoniec dosiahli veľké tímové víťazstvo.“

Článok pokračuje pod reklamou

V minulej sezóne sa Budaj nečakane ocitol v AHL a celú sezónu sa snažil vrátiť do NHL, čo ho pripravilo o koncentráciu na výkony a vieme, ako jeho ročník dopadol. V tejto sezóne sa, naopak, sústredí len na jeho hru a chytanie, vďaka čomu ovládol brankárske štatistiky nižšej ligy. A aj s trochou šťastia to prinieslo svoje ovocie.

„Bolo veľmi pekné vrátiť sa sem. Nebol som vystresovaný ani nič podobné, skôr to bolo také nadšenie. Bolo to veľmi vzrušujúci piatkový večer v Madison Square Garden, L.A. Kings proti Rangers. Nemohlo to byť nič lepšie,“ priznal Budaj.

Tridsaťtriročný banskobystrický rodák je už natoľko skúsený, že si nervozitu nepripustil a naopak si piatkový duel užíval. Priznal však, že aj po takmer troch stovkách odchytaných zápasov NHL si po dlhej odmlke musel zvykať na špecifiká najprestížnejšej ligy sveta.

„Cítil som sa dobre. Myslím si, že hoci hra je tu o trochu iná ako v nižšej lige, hráči tam majú skvelú strelu, rovnakú ako tí v NHL. Rozdiel je len v tom, že tu je hra o trochu rýchlejšia, viac sa puk prihráva. Je potrebné trochu si zvyknúť, ale na tom budem naďalej pracovať a uvidíme, čo sa stane,“ skonštatoval Budaj, ktorý v predĺžení urobil tri zákroky.

„Trochu som sa tomu musel prispôsobiť, ale v predĺžení som videl puk dobre a urobil som aj zákroky, čo ma potešilo. Ako už som povedal, chlapci predo mnou tvrdo pracovali a je to ich zásluha. Štyri minúty pred koncom sme prehrávali v Madison Square Garden, ale dokázali sme otočiť. Je to obrovské víťazstvo pre tím.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies