Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára potvrdil gólom výhru Bostonu

V desiatich sobotných zápasoch NHL hrali šiesti Slováci, z ktorých bodoval iba Zdeno Chára. Marián Hossa sa zranil, Jaroslav Halák striedal. Claude Julien oslávil 500. výhru v NHL a obranca Shayne Gostisbehere sa postaral o historický zápis.

Hviezdy večera:
1. Tyler Seguin (DAL): 2 góly (vrátane víťazného)
2. Carter Hutton (NSH): 22/22 (čisté konto)
3. Mark Arcobello (TOR): 2 góly

Chára prispel gólom k jubilejnej výhre trénera Juliena, Wild vyhodili trénera

Minnesota pokračuje v trápení a neukončila ho ani doma proti Bostonu. Ten zvíťazil 4:2 a uštedril jej už ôsmu prehru v sérii a 13. z posledných 14 zápasov. Na domácom ľade nevyhrala v posledných ôsmich dueloch od konca decembra, čím vyrovnala svoj negatívny klubový rekord. Doplatil na to tréner Mike Yeo, ktorý bol odvolaný z funkcie. O tretej výhre Bruins v ostatných štyroch zápasoch rozhodol Louis Eriksson, ktorý vsietil svoj 200. gól v NHL. Nadviazal na otvárací gól Brada Marchanda vo vlastnom oslabení a presný zásah dvojbodového Davida Krejčího na 2:1. Štvrtý gól Bostonu a svoj ôsmy v sezóne strelil kapitán Zdeno Chára do prázdnej brány. Slovenský obranca bol s takmer 24 minútami v akcii najvyťaženejším hráčom tímu. Na konto si pripísal aj plusový bod, jeden menší trest, dva bodyčeky a blok. So štyrmi strelami bol aj najaktívnejším hráčom Bruins. Jonasa Gustavssona z 33 striel prekonali Thomas Vanek a Mike Reilly, ktorý v samom závere duelu strelil svoj prvý gól v NHL. Darcy Kuemper ho opustil s 15 zákrokmi. Tréner Bostonu Claude Julien oslávil svoje 500. víťazstvo v kariére. Patrí mu s nimi 22. pozícia v ligovej histórii.

Chárov ôsmy gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. B. Marchand (obaja BOS), 3. E. Haula (MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

Pavelec vychytal pri návrate do akcie víťazstvo nad Oilers

Ondřej Pavelec sa postavil do brány Winnipegu po prvý raz od 21. novembra, keď sa zranil. Bol to víťazný návrat, v ktorom zastavil 21 striel a dva z troch nájazdov súpera pri výhre 2:1 na ľade Edmontonu. Rozhodol o nej v druhej sérii kapitán Andrew Ladd. Svoj nájazd premenil aj Blake Wheeler, ktorý v druhej tretine otvoril skóre zápasu. Matt Hendricks vyrovnal stav v tretej tretine vo vlastnom oslabení. V nájazdovej lotérii však už neuspel, rovnako ako Connor McDavid. Pavelca prekonal iba Jordan Eberle. Jeho spoluhráč Laurent Brossoit absolvoval svoj druhý štart v NHL, v ktorom kryl 32 striel. Napriek prehre sa stal prvou hviezdou duelu a vyslúžil si aj pochvalu od trénera Todda McLellana. „Je robustný a silný. Myslím si, že odchytal veľmi dobrý zápas,“ povedal pre CP. Štvrtej prehre z ostatných piatich zápasov Oilers nezabránil ani obranca Andrej Sekera, ktorý bol s vyše 24 minútami v akcii najvyťaženejším hráčom tímu. Zaznamenal mínusový bod, dve strely, bodyček a štyri bloky. Jets vyhrali tretí duel z posledných štyroch.

Laddov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Brossoit (EDM), 2. O. Pavelec (WPG), 3. M. Hendricks (EDM)

Getzlaf rozhodol o triumfe nad Blackhawks, Hossa sa zranil

Ryan Getzlaf strelil presilovkový gól v tretej minúte predĺženia, aby Anaheim zdolal Chicago pomerom 3:2. Strelu Cama Fowlera zvládol Corey Crawford vyraziť, ale puk sa dostal ku Getzlafovi, ktorý z dorážky strelil svoj šiesty gól v sezóne. V tretej tretine sa presadili Jakob Silfverberg a David Perron. Frederik Andersen urobil päť zákrokov po tom, čo John Gibson opustil duel po dvoch tretinách pre zranenie hornej časti tela. Dovtedy urobil 16 zákrokov. Oboch brankárov prekonal raz obranca Brent Seabrook. Crawford čelil až 44 strelám. Chicago v zápase prišlo aj o slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý odohral necelých desať minút s troma streleckými pokusmi predtým, ako si zranil dolnú časť tela. Richard Pánik, ktorý ho následne nahradil v prvom útoku, odohral necelých 11 minút a prezentoval sa troma bodyčekmi. Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe a to a do zostavy vrátil už aj Artem Panarin.

Getzlafov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. B. Seabrook (CHI), 3. R. Kesler (ANA)

Halák nezvládol duel proti Hurricanes

Jaroslav Halák sa vrátil do brány Islanders, ale opustil ju už po dvoch tretinách, keď inkasoval šesť gólov z 28 striel. Následne ho nahradil Thomas Greiss, ktorý čelil už len trom strelám. New York podľahol Caroline 3:6. Hurricanes viedli v strede zápasu už 4:0, keď sa presadili Riley Nash, Noah Hanifin, Kris Versteeg a Andrej Nestrašil. Potom znížili John Tavares a Nick Leddy, ale Victor Rask strelil v závere druhej tretiny dva góly a bolo rozhodnuté. Z hostí sa už presadil len Matt Martin v tretej tretine. Kým Islanders prišli o trojzápasovú sériu výhier, Carolina si ukončila sériu dvoch prehier a po prvýkrát v sezóne strelila šesť gólov. Dvoma asistenciami k tomu pomohli aj Jordan Staal a Phillip Di Giuseppe. V bráne sa vystriedali tiež obaja brankári. Cam Ward urobil 14 zákrokov predtým, ako v druhej tretine utrpel zranenie nohy. Eddie Läck následne zneškodnil deväť z desiatich striel.

Hviezdy duelu: 1. V. Rask, 2. A. Nestrašil, 3. J. Staal (všetci CAR)

Marinčin sa tešil z výhry nad Canucks

Slovenský obranca Martin Marinčin odohral v sobotu 15 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod. Nebodoval, ale tešil sa z výhry Toronta 5:2 nad Vancouverom. Z jeho spoluhráčov sa strelecky dvakrát presadil Mark Arcobello, ktorého v listine strelcov doplnili Brendan Leipsic (prvý gól v NHL), Brad Boyes a Leo Komarov. Poslední dvaja menovaní skórovali do prázdnej brány. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol aj James Reimer, ktorý predviedol 17 zákrokov. Prekonali ho len Daniel Sedin a Sven Baertschi. Ryan Miller mal viac práce, keď čelil 36 strelám. „Urobili sme všetko to, čo robia tímy, ktoré v tejto lige prehrávajú zápasy,“ poznamenal kapitán Henrik Sedin pre CP.

Hviezdy duelu: 1. M. Arcobello (TOR), 2. B. Leipsic (TOR), 3. R. Miller (VAN)

Náhradník Predators vynuloval Panthers

Carter Hutton nedostáva šancu v bráne často, ale zo svojich príležitostí vyťaží maximum. V sobotu hral vo svojom deviatom zápase sezóny a zneškodnil všetkých 22 striel, aby doviedol Nashville k výhre 5:0 nad Floridou. Hutton vychytal svoju druhú nulu a vylepšil si bilanciu na 6-2-1. Na opačnej strane nebol Roberto Luongo taký úspešný. Čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Calle Järnkrok a raz Miikka Salomäki, James Neal a Shea Weber. Neal pridal aj asistenciu a Mike Ribeiro s Romanom Josim ich nazbierali po dve. Oba tímy do zápasu vstupovali po piatkovej prehre. Panthers v zápase prišli o Quintona Howdena, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. J. Neal, 3. M. Ribeiro (všetci NSH)

Jenner pomohol dvoma gólmi k výhre Columbusu nad Ottawou

Columbus už na play-off reálne nepomýšľa, ale v ostatnej dobe sa mu darí. Boone Jenner strelil v sobotu dva góly a Blue Jackets porazili Ottawu 4:2, aby vyhrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Strelecky sa presadili aj Cam Atkinson a Brandon Saad, kým Seth Jones nazbieral dve asistencie a Joonas Korpisalo zastavil 33 striel. Senators prehrali tretí zápas v sérii. Craig Anderson inkasoval tri góly z 39 striel, zatiaľ čo Bobby Ryan a Cody Ceci strelili góly v tretej tretine. Mika Zibanejad pri oboch asistoval.

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. B. Jenner, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Gostisbehere vytvoril ligový rekord, ale Flyers doma podľahli Devils

Shayne Gostisbehere strelil jediný gól Philadelphie pri domácej prehre 1:2 proti New Jersey. V úvode tretej tretiny ním v presilovej hre vyrovnával stav duelu na 1:1. Bodoval už v jedenástom zápase v sérii, čím stanovil nový rekord obrancu nováčika v celej histórii NHL. Z jeho spoluhráčov však už nikto neskóroval a ani 22 zákrokov Michala Neuvirtha pri jeho prvom štarte od 27. januára nestačilo na odvrátenie štvrtej prehry Flyers v posledných piatich dueloch. Joseph Blandisi otvoril skóre v prvej tretine v presilovej hre a o druhej výhre Devils po sebe rozhodol v tretej minúte predĺženia v presilovke Adam Henrique. Cory Schneider predviedol 31 zákrokov. Flyers sa v zápase zranil obranca Michael Del Zotto, ktorý vynechá neurčitú dobu.

Henriqueho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. C. Schneider (NJD)

Dallas ukončil víťaznú sériu Capitals

Po bezgólovej prvej tretine strelili hráči Dallasu v tej druhej štyri góly a zdalo sa, že je o výsledku rozhodnuté. Washington však z 0:4 znížil skóre na 3:4 troma gólmi v záverečnej časti hry. Stars si už náskok ustrážili a ukončili súperovi päťzápasovú sériu výhier, pričom sami vyhrali tretí zápas po sebe a šiesty z ostatných siedmich. Rozhodol o tom najmä Tyler Seguin, ktorý strelil posledné dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre. Pred ním skórovali Mattias Janmark a Jamie Benn. Patrik Nemeth dvakrát asistoval a Kari Lehtonen sa prezentoval 20 zákrokmi. Prekonali ho postupne Alex Ovečkin, ktorý si upevnil líderskú pozíciu v NHL s 35 gólmi a Justin Williams s Andre Burakovskym. Jevgenij Kuznecov nazbieral dve prihrávky a Braden Holtby po dvoch tretinách a 21 zákrokoch striedal. Philipp Grubauer zvyšných desať striel zastavil. Dallas zdolal Washington v posledných deviatich vzájomných dueloch.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. P. Nemeth (obaja DAL), 3. J. Kuznecov (WSH)

San Jose si poradilo s Arizonou

San Jose rozhodlo o domácej výhre nad Arizonou 4:1 už v prvej tretine, v ktorej skórovali Matt Tennyson a Chris Tierney. Jeho presný zásah 64 sekúnd pred prvou prestávkou bol rozdielový. V tretej tretine potvrdili triumf Sharks Tomáš Hertl a Joonas Donskoi v presilovej hre. Melker Karlsson a Bren Burns dvakrát asistovali, kým Martin Jones prispel k víťazstvu 22 zákrokmi. Ako jediný ho v druhej tretine prekonal Martin Hanzal. Louis Domingue urobil pri šiestej prehre Coyotes z ostatných siedmich duelov 24 zákrokov. Kalifornský tím strieda od 25. januára pravidelne výhru s prehrou.

Hviezdy duelu: 1. M. Karlsson, 2. B. Burns, 3. Ch. Tierney (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/28 (78,6 %) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 10:46 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 23:50 1 0 1 +1 2 4 2
M. Marinčin (TOR) 15:14 0 0 0 +1 0 0 0
M. Hossa (CHI) 9:38 0 0 0 0 0 3 1
A. Sekera (EDM) 24:05 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies