Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik sa tešil z výhry nad bývalým tímom, Slováci nebodovali

V dvoch zo siedmich pondelkových zápasov NHL sa ukázali v akcii štyria Slováci. Ani jeden nebodoval. Richard Pánik nastúpil v prvom útoku proti Torontu, ktoré jeho Chicago porazilo jasným pomerom aj vďaka štyrom bodom Patricka Kanea.

Chicago porazilo Pánikov bývalý tím, Kane štvorbodový

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili v United Center a ani jeden z nich nebodoval. S lepšou náladou duel opúšťal domáci útočník Richard Pánik, ktorého Chicago porazilo jeho bývalý tím, Toronto, jasne 7:2. Viedlo pritom už 7:0. Patrick Kane strelil gól a pridal tri asistencie, Andrew Shaw zaznamenal gól a dve asistencie, Duncan Keith nazbieral tri asistencie. Z gólov mali radosť aj Brandon Mashinter, Brent Seabrook, Artem Panarin, Teuvo Teräväinen a Viktor Stalberg. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol 35 zákrokmi aj Scott Darling. Pánik, ktorý duel absolvoval v prvom útoku, odohral rovných 13 minút a prezentoval sa plusovým bodom, strelou a štyrmi bodyčekmi. Na druhej strane stál obranca Martin Marinčin, ktorý odohral necelých 16 minút. Štyri si pridal do kolónky trestných minút a duel opustil s mínusovým bodom. Z jeho spoluhráčov už za rozhodnutého stavu skórovali Mark Arcobello a Pierre-Alexandre Parenteau. James Reimer inkasoval sedem gólov z 32 striel. Maple Leafs prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. A. Shaw, 3. S. Darling (všetci CHI)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad Red Wings

Thomas Greiss zneškodnil 28 striel a doviedol Islanders k výhre 4:1 nad Detroitom, ktorou vrátil newyorský tím na víťaznú koľaj. Ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov viedli góly Brocka Nelsona, Josha Baileyho, Mareka Židlického a Ryana Stromea. Nelson a Strome pridali aj po asistencii, pričom prvý menovaný zaznamenal svoj 100. bod v NHL. Johnny Boychuk nazbieral dve asistencie. V bráne Red Wings stál trápiaci sa Jimmy Howard, ktorý urobil 28 zákrokov a v ôsmom zápase po sebe inkasoval minimálne tri góly. Na výhru čaká od 3. decembra. Čestný úspech Detroitu zaknihoval Pavel Daciuk, pre ktorého to bol 310. gól v kariére, čím v historickom poradí tímu nahradil Brendana Shanahana na siedmom mieste. Natiahol svoju bodovú sériu na šesť duelov. Slovenskí útočníci Red Wings nebodovali. Tomáš Tatar odohral 12 a pol minúty s dvoma strelami a dvoma trestnými minútami. Tomáš Jurčo strávil na ľade len šesť minút a 18 sekúnd, pričom si pripísal aj mínusový bod. Islanders vyhrali štvrtý domáci zápas po sebe a zdolali Detroit po prvý raz v treťom vzájomnom súboji sezóny.

Článok pokračuje pod reklamou

Nelsonov 100. bod v NHL:

Daciukov 310. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. R. Strome, 3. T. Greiss (všetci NYI)

Oslabená Florida porazila Pittsburgh

Ani tretí vzájomný zápas v sezóne sa v normálnej hracej dobe nerozhodol. Jussi Jokinen premenil svoj nájazd v piatej sérii a oslabená Florida porazila Pittsburgh tesne 2:1, aby si pripísala prvú výhru nad „tučniakmi“ v ročníku. Al Montoya pomohol ukončiť dvojzápasovú sériu prehier 31 zákrokmi a v normálnej hracej dobe skóroval Nick Bjugstad, ktorý otvoril skóre už v ôsmej minúte. Stav vyrovnal v 57. minúte Chris Kunitz. Marc-Andre Fleury urobil 27 zákrokov a jeho tím prehral tretíkrát z ostatných desiatich duelov. Panthers v zápase chýbali Brandon Pirri, Quinton Howden, Aleksander Barkov, Erik Gudbranson a Willie Mitchell.

Jokinenov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Montoya (FLA), 2. J. Jokinen (FLA), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Santorelli strelil dva góly pri výhre Ducks nad Flames

Mike Santorelli strelil dva góly, Frederik Andersen zneškodnil 33 striel a Anaheim si upevnil druhé miesto v Pacifickej divízii, keď porazil Calgary 6:4. Hampus Lindholm, Corey Perry, Sami Vatanen a Rickard Rakell tiež skórovali z hráčov kalifornského tímu, ktorý má bilanciu 9-1-1 v ostatných 11 zápasoch. „Už tu vládne o trochu lepšia atmosféra. Momentálne si to užívame,“ priznal pre CP Perry, s ktorého tímom to ešte počas vianočnej prestávky tak dobre nevyzeralo. S Flames to nevyzerá najlepšie ani teraz – sú šiesti v divízii s deväťbodovou stratou na postupovú pozíciu. Za sebou majú dve prehry. V pondelok strelil dva góly a pridal asistenciu Jiří Hudler, ktorého na listine strelcov doplnili Johnny Gaudreau a Dougie Hamilton. Jonas Hiller zastavil 13 zo 17 striel, Joni Ortio následne 9 z 11.

Hviezdy duelu: 1. M. Santorelli (ANA), 2. J. Hudler (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Stars vyhrali štvrtý zápas po sebe

Gól Mattiasa Janmarka zo štvrtej minúty predĺženia priniesol Dallasu víťazstvo 3:2 nad Nashvillom, ktoré bolo pre texaský tím už štvrté v sérii. Kus práce pri góle odviedol Tyler Seguin, ktorého zakončenie Carter Hutton vyrazil, no puk sa dostal k Seguinovi, ktorý ho poslal Jamarkovi. Ten zakončoval do odkrytej brány. Z duelu si odniesol aj asistenciu. V normálnej hracej dobe sa presadili Cory Eakin a Aleš Hemský, zatiaľ čo Antti Niemi urobil 24 zákrokov. Prekonali ho Craig Smith a Filip Forsberg. Hutton čelil 32 strelám. Predators prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Janmarkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Janmark (DAL), 2. C. Smith (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

Šesť „kojotov“ skórovalo pri výhre nad Canadiens

Po prvýkrát v sezóne strelila Arizona šesť gólov, aby porazila Montreal 6:2. Každý gól pritom strelil iný hráč. V prvej tretine skórovali Martin Hanzal a Anthony Duclair, v druhej Brad Richardson, Oliver Ekman-Larsson a Kevin Connauton, v tretej Antoine Vermette. Hanzal a Ekman-Larsson pridali aj po dve asistencie. Louis Domingue urobil 17 zákrokov. Dale Weise a Brendan Gallagher strelili góly Montrealu, ktorý prehral druhý zápas po sebe po trojzápasovej víťaznej sérii. Mike Condon inkasoval šesťkrát z 27 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Hanzal, 2. O. Ekman-Larsson, 3. A. Duclair (všetci ARI)

Wild s novým trénerom ukončili sériu prehier

Pôsobenie Johna Torchettiho na lavičke Minnesoty sa začalo dobre. Jeho noví zverenci uspeli vo Vancouveri 5:2 a ukončili osemzápasovú sériu prehier, ktorá stála miesto Mikea Yea. K ešte len druhej výhre z ostatných 15 zápasov viedli góly Zacha Pariseho, dvojbodového Jareda Spurgeona, Justina Fontainea, Charlieho Coylea a Nina Niederreitera, ako aj dve asistencie Ryana Sutera a Erika Haulu či 24 zákrokov Devana Dubnyka. Jacob Markström čelil 34 strelám. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Chris Tamev a dvojbodový Henrik Sedin. Canucks prehrali druhý zápas po sebe a šiesty z ostatných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. Z. Parise (MIN), 3. Ch. Tanev (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 12:35 0 0 0 0 2 2 1
T. Jurčo (DET) 06:18 0 0 0 -1 0 0 0
M. Marinčin (TOR) 15:48 0 0 0 -1 4 1 0
R. Pánik (CHI) 13:00 0 0 0 +1 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies