Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera asistoval, Chára sa tešil z víťazstva

V ôsmich utorkových zápasoch NHL hrali len dvaja slovenskí obrancovia. Andrej Sekera bodoval pri prehre Edmontonu, kým Zdeno Chára nebodoval pri výhre Bostonu. Obaja boli najvyťaženejšími hráčmi zápasov. Peter Budaj bol zdravým náhradníkom.

Sekerova asistencia nepomohla Edmontonu zdolať Anaheim

Zo Slovákov bodoval v utorok iba Andrej Sekera, ktorý si pripísal sekundárnu asistenciu, svoju 15. v sezóne, pri poslednom góle Edmontonu pri domácej prehre 3:4 s Anaheimom. Strelil ho Benoit Pouliot v presilovej hre pri odvolanom brankárovi. Leon Draisaitl vyrovnával v presilovke skóre zápasu na 1:1, Taylor Hall ukončil 10-zápasové strelecké suchoty gólom na 2:2. Ani 26 zákrokov Cama Talbota však neodvrátilo piatu prehru Oilers v posledných šiestich dueloch a druhú domácu po sebe. Ducks si zlepšili bilanciu na sedemzápasovom tripe na 4-1-1, keď skórovali piati rôzni hráči. Skóre duelu otvoril v prvej tretine v presilovke David Perron, ktorého napodobnili Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm, Andrew Cogliano (presilovka) a Corey Perry. Poslední dvaja menovaní trafili odkrytú bránu domácich. Frederik Andersen prihrával na posledný gól a k tretej výhre v sérii pomohol aj 24 zákrokmi. Sekera ho ohrozil dvoma strelami, ku ktorým pridal bodyček a tri bloky. S časom 24:17 bol najvyťaženejším hráčom duelu. Ducks majú v ostatných 24 zápasoch bilanciu 17-4-2. Oilers prišli pri prehre o zraneného obrancu Erica Grybu.

Sekerova asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm (ANA), 2. T. Hall, 3. L. Draisaitl (obaja EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Eriksson rozhodol v jubilejnom zápase o výhre Bostonu

Louis Eriksson skóroval v 33. sekunde predĺženia a rozhodol o výhre Bostonu 2:1 na ľade Columbusu vo svojom 700. zápase v NHL. V riadnej hracej dobe otvoril skóre Alex Wennberg v desiatej minúte zo svojho prvého trestného strieľania v kariére po tom, čo ho pri úniku hákoval obranca Zdeno Chára. Kapitán Bruins bol spolu so Sethom Jonesom z Columbusu najvyťaženejším hráčom duelu s časom 24:05. Zaznamenal počas nich plusový bod, strelu, bodyček a dva bloky. O vyrovnanie skóre sa v 15. minúte postaral Patrice Bergeron, ktorý sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii. Jeho spoluhráč Brad Marchand nedokázal predĺžiť svoju sedemzápasovú gólovú séeiu. Tuukka Rask i domáci Joonas Korpisalo sa prezentovali 28 zákrokmi. Boston vyhral tretí duel z doterajších štyroch na aktuálnom šesťzápasovom tripe. Blue Jackets majú po štyroch z piatich zápasov domácej série bilanciu 2-0-2.

Wennbergovo trestné strieľanie:

Erikssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. L. Eriksson (obaja BOS), 3. J. Korpisalo (CBJ)

Kuznecov ukončil strelecké suchoty víťazným gólom proti Kings

Jevgenij Kuznecov strelil v 58. minúte rozdielový gól na 2:1, svoj prvý od 14. januára (11 zápasov), vďaka ktorému Washington zvíťazil doma nad Los Angeles 3:1. Andre Burakovsky v závere druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1 a Jason Chimera upravil výsledok strelou do prázdnej brány v poslednej minúte duelu. Pri Burakovského góle asistoval Brooks Orpik, ktorý sa vrátil do akcie po 40-zápasovej absencii. Philipp Grubauer predviedol s 39 zákrokmi svoj najlepší výkon v sezóne. Jeho náprotivok Jonathan Quick, ktorý vynechal predošlé tri zápasy pre zranenie, zastavil 29 striel. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Anže Kopitar, ktorý otvoril skóre v závere prvej tretiny vo vlastnom oslabení. Kings si zhoršili bilanciu na sedemzápasovom tripe na 2-3-0, kým Capitals ešte neprehrali v ročníku dva duely v riadnej hracej dobe po sebe. Peter Budaj napriek návratu Quicka nebol poslaný do AHL, bol iba zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. J. Quick (LAK), 3. J. Kuznecov (WSH)

Trojbodoví Giroux so Schennom pomohli Flyers ukončiť víťaznú sériu Devils

Brayden Schenn strelil gól a pridal dve asistencie, Claude Giroux nazbieral tri prihrávky a Philadelphia vyhrala v New Jersey 6:3. Shayne Gostisbehere so Schennom (presilovka) otočili skóre z 0:1 na 2:1, no o druhej výhre Flyers v ostatných siedmich dueloch rozhodla štvorgólová tretina tretina. Víťazný gól vsietil Nick Cousins, ktorého doplnili Jakub Voráček a dvojbodoví Wayne Simmonds (presilovka) s Ryanom Whiteom. Michal Neuvirth urobil 21 zákrokov. Prekonali ho najskôr Tyler Kennedy, ktorý otvoril skóre v presilovej hre svojím prvým gólom od 13. marca 2015, po 41 zápasoch. Pridali sa k nemu Jordin Tootoo a Kyle Palmieri, Cory Schneider opustil duel s 20 zákrokmi. Devils prišli o trojzápasovú víťaznú sériu aj o zraneného Stephena Giontu. Prehrali prvý duel sezóny v riadnej hracej dobe, v ktorom viedli 1:0 (20-1-4). Gostisbehere bodoval už v 13. zápase po sebe a na vyrovnanie ligového nováčikovského rekordu Paula Stastneho z ročníka 2006/07 mu chýba sedem duelov.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. C. Giroux, 3. W. Simmonds (všetci PHI)

Carolina zdolala Winnipeg zásluhou využitých presiloviek

Carolina strelila dva góly v presilových hrách a zvíťazila doma nad Winnipegom 2:1. Prvú využil v polovici úvodnej tretiny Jordan Staal, druhú premenil na víťazný gól dvojbodový Riley Nash v polovici zápasu. Elias Lindholm prihral na oba góly a Eddie Läck pomohol k druhej výhre po sebe 20 zákrokmi. Prekonal ho iba Blake Wheeler, ktorý v tretej tretine skorigoval výsledok. Ondřej Pavelec chytil pri svojom druhom štarte po návrate zo zranenia 27 striel, ale nezabránil druhej prehre Jets v posledných troch dueloch. Hurricanes majú v ostatných 16 zápasoch bilanciu 10-3-3.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. R. Nash, 3. E. Lindholm (všetci CAR)

Ottawa zdolala Buffalo po nájazdoch a ukončila sériu prehier

Bobby Ryan a Kyle Turris sa presadili hneď v prvých dvoch sériách samostatných nájazdov a rozhodli o domácom víťazstve Ottawy 2:1 nad Buffalom, ktorým si ukončili trojzápasovú sériu prehier. V riadnej hracej dobe strelil svoj prvý gól v NHL Ryan Dzingel, ktorý vyrovnával stav na 1:1 už 69 sekúnd po otváracom góle Matta Moulsona zo siedmej minúty. Bol jeho prvý od 1. novembra, po 44 dueloch. Prihrával mu naň Jack Eichel, obaja však neuspeli v nájazdoch. Okrem nich kryl Craig Anderson aj 38 striel hostí počas 65 minút hry. Robin Lehner predviedol 25 zákrokov, no Sabres ukončili sériu dvoch výhier. Ich kapitán Brian Gionta absolvoval svoj 900. duel v NHL. V zostave im pre trest chýbal Evander Kane, ktorý zaspal na tréning. Senators inkasovali prvý gól v 39 z 58 zápasov sezóny.

Turrisov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Ryan, 2. C. Anderson, 3. R. Dzingel (všetci OTT)

Sharks odštartovali trip triumfom v Tampe Bay

San Jose začalo päťzápasový trip úspešne, keď vyhralo na ľade Tampy Bay 4:2. O druhom víťazstve po sebe a treťom v posledných štyroch dueloch rozhodol v úvode tretej tretiny dvojbodový Matt Nieto. Pred ním sa druhej tretine presadili tiež dvojbodový Joel Ward a Joe Pavelski, ktorí otáčali stav z 0:1 na 2:1. Poistku pridal v závere duelu Melker Karlsson. Joe Thornton dvakrát asistoval a Martina Jonesa prekonali z 30 striel dvaja sviatoční strelci Lightning. Ryan Callahan ich poslal do vedenia svojím prvým gólom po 18 zápasoch, Cedric Paquette vyrovnával skóre na 2:2 svojím prvým presným zásahom po 21 dueloch. Ben Bishop urobil 27 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre floridského klubu v ostatných piatich zápasoch. Pittsburgh sa vďaka tomu dostal na ich pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Obranca Sharks Marc-Edouard Vlasic si natiahol svoju najdlhšiu bodovú sériu v kariére na osem duelov, čím vyrovnal klubový rekord Brenta Burnsa a Sandisa Ozolinša.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. J. Thornton (obaja SJS), 3. R. Callahan (TBL)

Blues si predĺžili víťaznú sériu na úkor Dallasu

Kevin Shattenkirk využil v druhej minúte nadstaveného času presilovú hru a rozhodol o domácej výhre St. Louis 2:1 nad rozbehnutým Dallasom. Tomu Blues ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu, kým sami zaznamenali tretí triumf po sebe. V 12. sekunde druhej tretiny otvoril skóre Jaden Schwartz, predĺženie vynútil v 54. minúte Mattias Janmark. Brian Elliott čelil iba 18 strelám Stars, Kari Lehtonen sa prezentoval 20 zákrokmi. Brankár Blues si vylepšil bilanciu na 10-3-3 od 8. januára, keď sa zranil Jake Allen. Dallas si ukončil aj päťzápasovú sériu bez prehry na súperových klziskách.

Shattenkirkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk, 2. B. Elliott (obaja STL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:05 0 0 0 +1 0 1 1
A. Sekera (EDM) 24:17 0 1 1 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies