Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Jurčo skóroval, Marinčin asistoval

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali piati Slováci, ale ani jeden sa netešil z výhry. Dvaja z nich však bodovali. Tomáš Jurčo skóroval a Martin Marinčin asistoval.

Hviezdy večera:
1. Pekka Rinne (NSH): 29/29 (čisté konto)
2. Max Domi (ARI): 2 góly, 1 asistencia
3. Brian Elliott (STL): 34/35 (97,1% úspešnosť zákrokov)

Jurčov gól Detroitu nepomohol, Pittsburgh vyhral 6:3

Detroitu sa dvakrát podarilo zareagovať na gól Pittsburghu, pričom na 1:1 vyrovnával svojím štvrtým gólom v sezóne Tomáš Jurčo. Penguins si však nakoniec vypracovali o čosi väčší náskok 5:2, ktorý im pomohol k výhre 6:3. Phil Kessel strelil po štvrtýkrát v tejto sezóne dva góly, Sidney Crosby a Matt Cullen zaznamenali po góle a asistencii. Ben Lovejoy strelil prvý gól od novembra a Scott Wilson prvý vo svojej kariére. K zlepšeniu bilancie na 7:1 v ostatných ôsmich zápasoch pomohol aj Marc-Andre Fleuryho, ktorý zneškodnil 35 striel. Okrem Jurča ho prekonali Dylan Larkin a Henrik Zetterrberg. Petr Mrázek urobil 27 zákrokov a v ostatných dvoch štartoch inkasoval dokopy 11 gólov. V záverečných 11 minútach ho nahradil Jimmy Howard, ktorý zastavil všetkých šesť striel. Red Wings prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. „Defenzívne sme na tom neboli ani zďaleka tak, ako by sme mali byť. Ak chceme mať dlhodobý úspech, nemôžeme takto hrávať,“ poznamenal tréner Jeff Blashill pre AP. Jurčo vo štvrtok odohral 11 a pol minúty a zaznamenal aj dve strely a bodyček. Tomáš Tatar odohral len o pol minúty viac, pričom si z duelu odniesol „mínusku“, dve strely a tri bodyčeky. Penguins majú v ostatných 12 domácich zápasoch bilanciu 9-1-2.

Jurčov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. S. Wilson, 3. M. Cullen (všetci PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Toronto nestačilo na Rangers, Marinčin asistoval

Martin Marinčin nahrával na otvárací gól, ale jeho Toronto nedokázalo zužitkovať dobrý vstup do zápasu a podľahlo na domácom ľade Rangers 2:4. New York porazil kanadský tím aj v treťom vzájomnom zápase po tom, čo v 59. minúte prelomil nerozhodný stav dvojbodový Derek Stepan. Po ňom ešte výhru poistil strelou do prázdnej brány Derick Brassard, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Do čierneho sa trafil ešte Mats Zuccarello, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Stal sa prvým hráčom Rangers od ročníka 2005/06, ktorý nazbieral v troch zápasoch sezóny proti rovnakému tímu po tri body. Tri ich nazbieral J.T. Miller, zatiaľ čo Antti Raanta zneškodnil 35 striel. Jeho po strele Marinčina prekonal Pierre-Alexandre Parenteau a následne aj Colin Greening, ktorý v závere tretej tretiny vyrovnával na 2:2. Jonathan Bernier urobil 16 zákrokov a Maple Leafs prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Slovenský obranca odohral 16 minút a pripísal si aj jeden plusový bod. Negatívom pre newyorský tím bolo, že sa mu opäť zranil kapitán Ryan McDonagh.

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan (NYR), 2. J. T. Miller (NYR), 3. C. Greening (TOR)

Rinne vynuloval Boston, Chára zbieral mínusové body

Pekka Rinne zastavil všetkých 29 striel Bostonu pri svojom treťom čistom konte v sezóne, 39. v kariére, a doviedol Nashville k domácej výhre 2:0, ktorá preň bola druhou v posledných troch zápasoch. Rozhodol o nej už v tretej minúte Craig Smith, druhý gól pridal v 15. minúte dvojbodový Filip Forsberg. Pri oboch asistoval Mike Ribeiro. Tuukka Rask ich inkasoval z 24 striel a Bruins si zhoršili bilanciu na šesťzápasovom tripe na 3-2-0. Slovenský obranca a kapitán hostí Zdeno Chára bol na ľade pri oboch góloch, a tak nazbieral dva mínusové body. Počas 21 minút a 48 sekúnd v akcii si pripísal na konto aj dve strely, tri bodyčeky a štyri bloky. Boston prehral druhý duel z posledných troch, ale iba tretí z ostatných ôsmich. Predators ho zdolali aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne..

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. F. Forsberg, 3. M. Ribeiro (všetci NSH)

Wild pokračujú vo víťazení pod novým trénerom

Minnesota strelila aj v treťom zápase pod trénerom Johnom Torchettim päť gólov a tentoraz zvíťazila na ľade Edmontonu 5:2. Po dlhej sérii prehier tak absolvovala bezchybný trojzápasový trip po západnej Kanade. Okrem 31 zákrokov Darcyho Kuempera jej k tomu pomohli piati rôzni strelci. Už v prvej tretine využili presilové hry Jason Pominville a Matt Dumba, v druhej skórovali Thomas Vanek (víťazný gól) a Mikael Granlund. Výsledok upravil v závere Charlie Coyle strelou do prázdnej brány. Granlund, Vanek i Dumba pridali ku gólu asistenciu, Mikko Koivu a Morgan Reilly ich nazbierali po dve. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 26 striel. Z jeho spoluhráčov sa presadili ešte v prvej tretine Connor McDavid a Nail Jakupov. Slovenský obranca Andrej Sekera zaznamenal počas 23 a štvrť minúty v akcii iba jeden blok. Bol najvyťažovanejším hráčom Oilers, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Majú za sebou štyri zo šiestich duelov domácej série. Minnesota vyhrala v Edmontone šiesty zápas v sérii a 11. z posledných 12 od 21. októbra 2010. V nedeľu ju čaká zápas pod holým nebom proti Chicagu.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. M. Dumba (obaja MIN), 3. N. Jakupov (EDM)

Ovečkin, Williams doviedli Capitals k ďalšej výhre nad Islanders

Justin Williams skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad Islanders, ktorá bola piatou z ostatných šiestich stretnutí. Bol to jeho tretí gól v predĺžení v základnej časti NHL v kariére. Alex Ovečkin strelil oba góly v normálnej hracej dobe v rozmedzí minúty a pol na začiatku druhej tretiny a Braden Holtby zastavil 20 striel pri svojom 36. víťazstve v sezóne. Prekonali ho John Tavares a Frans Nielsen. V bráne newyorského tímu stál Thomas Greiss, ktorého 32 zákrokov nepomohlo natiahnuť domácu víťaznú sériu na päť zápasov. Islanders podľahli Capitals vo všetkých troch tohtosezónnych vzájomných zápasoch a v deviatich z ostatných 12. „V tomto zápase sa mi toho páčilo veľa. V prvých 40 minútach sme im nedovolili v podstate nič. Greiss urobil niekoľko dobrých zákrokov v kľúčových momentoch, ale my sme nepoľavovali,“ povedal pre AP tréner Capitals Barry Trotz, ktorého tím má už sedembodový náskok pred Chicagom v boji o Prezidentovu trofej.

Williamsov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Williams (WSH), 3. F. Nielsen (NYI)

Carolina to na Ottawu vie, no vo štvrtok neuspela

Cody Ceci strelil víťazný gól na začiatku tretej tretiny a Ottawa porazila Carolinu pomerom 4:2. Alex Chiasson, Zack Smith a Mark Stone sa tiež tešili z gólov, zatiaľ čo Craig Anderson zastavil 30 striel. Jeho náprotivok Eddie Läck inkasoval tri góly z 21 striel. Hurricanes v zápase dvakrát dohnali stratu, keď sa presadili Jordan Staal a Riley Nash. Do tretice sa im to nepodarilo a počas hry bez brankára inkasovali po štvrtýkrát. Po prvýkrát v šiestich zápasoch nezískali ani jeden bod. Ottawa vyhrala druhý zápas po trojzápasovej sérii prehier a Carolinu zdolala len po štvrtýkrát z ostatných 22 vzájomných zápasov.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson, 2. C. Ceci, 3. N. Paul (všetci OTT)

Stamkosov nájazd rozhodol o triumfe Lightning

Steven Stamkos strelil svoj 299. gól v NHL a následne sa presadil aj v piatej sérii samostatných nájazdov, aby Tampa Bay porazila Winnipeg 6:5 po tom, čo v normálnej hracej dobe premárnila trojgólové vedenie. „Nemyslím si, že tu teraz môžeme chodiť a byť hrdí na náš dnešný výkon. Môžeme byť spokojní s tým, že máme dva body. Niekedy však vyhráte, no nemôžete byť spokojný s vaším výkonom,“ povedal kapitán víťazného tímu pre AP. Victor Hedman, Jonathan Marchessault a Stamkos vytvorili v prvej tretine vedenie 3:0, následne ho na začiatku tretej tretiny obnovil Alex Killorn, no Andrej Vasilevskij potom inkasoval štyri góly a Lightning dokonca prehrávali 4:5. Predĺženie vynútil Nikita Kučerov. Vasilevskij urobil 36 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Tylera Myersa, Marka Scheifeleho, dvojgólového Andrewa Ladda a Mathieua Perreaulta. Ondřej Pavelec urobil 21 zákrokov. Winnipeg síce prehral oba vzájomné zápasy v tejto sezóne, ale v oboch získal bod. Vo štvrtok prišiel o Bryana Littlea, ktorého zranil bodyček Antona Stralmana.

Stamkosov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. A. Ladd (WPG), 3. R. Callahan (TBL)

Blues si predĺžili víťaznú sériu na úkor Kings, ktorým sa zranil Kopitar

Jaden Schwartz premenil samostatný únik v druhej minúte predĺženia na víťazný gól, ktorým zaistil St. Louis domáci triumf 2:1 nad Los Angeles. Ten bol pre tím z Missouri štvrtým v sérii, kým kalifornský tím prehral tretí zápas po sebe a na sedemzápasovom tripe má bilanciu 2-3-1. Skóre duelu otvoril v 12. minúte Robby Fabbri v presilovej hre, rovnakou mincou odpovedal v úvode tretej tretiny Tyler Toffoli. Ukončil tým sériu 25 presiloviek Blues bez inkasovania. Brian Elliott predviedol pri piatej výhre v ostatných šiestich zápasoch 34 zákrokov, Jonathan Quick ich urobil o štyri menej. St. Louis vyhralo dva z troch vzájomných súbojov v ročníku, a to rovnakým výsledkom. Kings prišli pri prehre o centra Anžeho Kopitara, ktorý sa zranil v závere prvej tretiny a v dueli už nehral.

Schwartzov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. J. Schwartz (obaja STL), 3. J. Quick (LAK)

Jágr opäť prepisoval históriu, ale Panthers podľahli Sharks po nájazdoch

Jaromír Jágr otvoril v 43. minúte skóre zápasu, v ktorom Florida prehrala doma proti San Jose 1:2. Rozhodol o tom v druhej sérii samostatných nájazdov Joe Pavelski, ktorý tiež asistoval pri vyrovnávajúcom góle Logana Couturea z polovice tretej tretiny. Pred ním premenil svoj nájazd Joonas Donskoi, kým z domácich uspel iba Nick Bjugstad. Martin Jones kryl dva nájazdy a 19 striel pri tretej výhre Sharks v sérii. Jágr mu strelil svoj 18. gól v sezóne, čím vyrovnal svoj zápis z ostatného ročníka. Spolu ich má v NHL na konte 740 a na tretie miesto historického poradia Bretta Hulla mu chýba jediný. Stal sa len druhým útočníkom histórie po Gordiem Howevovi, ktorý skóroval vo veku 44 rokov. Nikto zo spoluhráčov ho nenapodobnil, a tak Panthers prehrali tretí duel z posledných štyroch v rámci šesťzápasovej domácej série. Al Montoya opustil zápas so 17 zákrokmi. Sharks vyhrali aj druhý duel na päťzápasovom tripe a tiež druhý proti Panthers v sezóne. S 20 výhrami na ľadoch súperov sú druhým najlepším tímom NHL. V zápase však prišli pre zranenie o útočníka Tommyho Wingelsa.

Pavelského rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Jágr (FLA), 3. L. Couture (SJS)

Domiho formácia zariadila víťazstvo Arizony nad Dallasom

Útok v zložení Max Domi, Martin Hanzal a Anthony Duclair nazbieral deväť bodov, Louis Domingue sa prezentoval 36 zákrokmi a Arizona doma zdolala Dallas pomerom 6:3. Domi strelil v druhej tretine dva góly a prihrával Michaelovi Stoneovi na jeho prvý presný zásah od 27. decembra. Sám pritom naposledy skóroval 12. januára (14 zápasov). Pri oboch jeho góloch asistoval Martin Hanzal, ktorý vsietil v tretej tretine v presilovej hre víťazný gól aj Anthony Duclair, ktorý si pripísal tri asistencie. Tyler Gaudet po ňom strelil svoj prvý gól v NHL a Antoine Vermette uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Otváral ho v prvej tretine Tyler Seguin, ktorého napodobnili Jamie Benn a Aleš Hemský. Prví dvaja menovaní pridali po asistencii, Jason Spezza ich pri návrate do akcie po zranení nazbieral dve. Antti Niemi čelil 42 strelám. Coyotes, ktorí vyhrali tretí duel z posledných štyroch, ich v sezóne ešte viac na súpera nevyslali. Stars prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Domi, 2. A. Duclair, 3. M. Hanzal (všetci ARI)

Ducks zakončili dlhý trip výhrou vo Vancouveri

Anaheim zvíťazil na ľade Vancouveru 5:2 a pripísal si štvrtý triumf v sérii, ktorým zakončil úspešný sedemzápasový trip s bilanciou 5-1-1. Rozhodol o ňom v úvode tretej tretiny dvojbodový Ryan Getzlaf. Na listine strelcov ho zo spoluhráčov doplnili tiež dvojbodoví Rickard Rakell so Samim Vatanenom (presilovka), Josh Manson a Kevin Bieksa, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Johna Gibsona z 21 striel domácich prekonali Jannik Hansen a Sven Baertschi v presilovej hre už za stavu 0:4. Pri oboch asistoval Daniel Sedin, kým Ryan Miller kryl 28 striel. Canucks však prehrali aj tretí zápas z trojzápasovej domácej série. Andrew Cogliano hral vo svojom 679. zápase od začiatku kariéry, čím vyrovnal šiestu najdlhšiu „železnú sériu" v histórii NHL. Naposledy takú ťahal Henrik Sedin.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. R. Rakell (obaja ANA), 3. D. Sedin (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 12:05 0 0 0 -1 0 2 3
T. Jurčo (DET) 11:36 1 0 1 0 0 2 1
M. Marinčin (TOR) 15:58 0 1 1 +1 2 0 0
A. Sekera (EDM) 23:18 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 21:48 0 0 0 -2 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies