Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik asistoval pri víťaznom góle Chicaga

V siedmich nedeľných zápasoch hrali štyria Slováci, z ktorých bodoval iba útočník Chicaga Richard Pánik. Ten asistoval pri víťaznom góle. Andrej Sekera zdolal vo vzájomnom súboji Jaroslava Haláka.

Pánik asistoval pri víťaznom góle Chicaga

Washington viedol na ľade Chicaga 1:0 po presilovkovom góle Marcusa Johansona zo siedmej minúty, no netešil sa z náskoku dlho. Po 31 sekundách vyrovnal skóre Patrick Kane, ktorý naštartoval víťazný obrat obhajcu titulu. Jeho kapitán Jonathan Toews posielal v závere druhej tretiny v presilovke domáci tím prvý raz do vedenia. To zveľadil a nakoniec i rozhodol o výhre 3:2 Dennis Rasmussen, ktorý ťažil aj z práce slovenského útočníka Richarda Pánika. Ten si pripísal druhú asistenciu v sezóne, ku ktorej počas siedmich a trištvrte minúty v akcii pridal plusový bod a bodyček. Andrew Ladd si pri návrate do tímu Blackhawks pripísal asistenciu, Corey Crawford predviedol 28 zákrokov a vyrovnal si osobné maximum s 33 výhrami v sezóne. Prekonal ho aj Jevgenij Kuznecov, ktorý v 57. minúte v presilovke zdramatizoval duel. Braden Holtby opustil zápas s 20 zákrokmi. Chicago ukončilo sériu dvoch prehier.

Pánikova druhá prihrávka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. D. Rasmussen (obaja CHI), 3. M. Johansson (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Oilers ukončili sériu prehier i Halákovú víťaznú sériu

Edmonton sa po dvoch zápasoch vonku opäť vrátil domov, kde chcel ukončiť sedemzápasovú sériu bez víťazstva. To sa mu podarilo proti New Yorku Islanders, v ktorých bráne stál Jaroslav Halák. Ten počas 40 minút držal svoj tím vo vedení, ale potom inkasoval lacnejšie góly. Jeho 23 zákrokov ani vedúci gól Caseyho Cizikasa preto nestačili na predĺženie víťaznej série. Tím z Brooklynu aj slovenský brankár ju ukončili na troch zápasoch. Oilers prehrávali po dvoch tretinách 0:1, ale troma gólmi v tej záverečnej otočili skóre. O vyrovnanie sa postaral Anton Lander, víťazný gól strelil Leon Draisaitl a poistku pridal dvojbodový Brandon Davidson. Cam Talbot prispel k výhre 36 zákrokmi. Jeho spoluhráč, slovenský obranca Andrej Sekera, odohral takmer 22 minút s bilanciou plusový bod, dva bodyčeky a dva bloky. Oilers vyhrali šiesty domáci duel proti Islanders v sérii od 7. januára 2008.

Halák vs. Nail Jakupov:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. T. Hall, 3. A. Lander (všetci EDM)

Callahan rozhodol o natiahnutí víťaznej šnúry Lightning

Ryan Callahan strelil dva góly, vrátane víťazného v 15. minúte zápasu, ktorým rozhodol o triumfe Tampy Bay 4:1 v Bostone a o predĺžení série bez prehry na šesť duelov. Druhý gól vsietil v presilovej hre, tú využil aj Alex Killorn v úvodnej časti hry na vyrovnanie skóre. Uzavrel ho kapitán Steven Stamkos, ktorý v polovici tretej tretiny premenil trestné strieľanie. Skóroval v každom dueli víťaznej série a už len jeden mu chýba na vyrovnanie svojej najdlhšej gólovej série v kariére. Ben Bishop zastavil 32 striel, za jeho chrbát prešla iba tá z hokejky Kevana Millera. Ani raz ho strelecky neohrozil slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý odohal 21 a trištvrte minúty s bilanciou mínusový bod, bodyček a jeden menší trest. Previnil sa filmovaním pri zákroku Ondřeja Paláta. Všetci strelci Lightning si pripísali aj po asistencii, Anton Stralman ich nazbieral dve. Tuukka Rask predviedol 26 zákrokov, ale Boston ukončil sériu dvoch výhier. Lightning vyhrali aj druhý zápas na štvorzápasovom tripe, v ktorom však predčasne skončil Tyler Johnson po zásahu pukom do tváre.

Trestné strieľanie Stamkosa:

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan, 2. S. Stamkos, 3. B. Bishop (všetci TBL)

Blues ukončili sériu prehier na ľade Caroliny

St. Louis prehrávalo po prvej tretine zápasu na ľade Caroliny 1:2, ale v druhej otočilo stav a po výhre 5:2 ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Rozhodol o tom dvojbodový Kyle Brodziak, ktorý skóroval v polovici duelu vo vlastnom oslabení. Gól a asistenciu si okrem neho pripísali aj Robby Fabbri a Alex Pietrangelo, ktorý sa presadili v záverečnej tretine. Skóre zápasu otvoril Ty Rattie, na 2:2 vyrovnával David Backes. Scottie Upshall dvakrát asistoval a Jake Allen sa prezentoval 32 zákrokmi. O tri viac urobil jeho náprotivok Cam Ward, ktorý však nezabránil tretej prehre Hurricanes v sérii. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísali dvojbodoví Jeff Skinner a Ron Hainsey.

Brodziakov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. J. Skinner (CAR), 3. K. Brodziak (STL)

Wild prerušili proti Floride nepriaznivé série

Minnesota vstupovala do domáceho zápasu proti Floride s troma prehrami v sérii, ale štvrtú nepridala. Zvíťazila 3:1 a zlepšila si bilanciu v posledných 19 dueloch proti Panthers na 13-3-3, vrátane 7-0-2 na domácom ľade. Na ňom ukončila deväťzápasovú sériu bez výhry od 28. decembra. V polovici tretej tretiny o tom rozhodol dvojbodový Erik Haula, ktorý v poslednej minúte prihral na presilovkový gól do prázdnej brány Jasonovi Pominvilleovi. Skóre duelu otvoril Charlie Coyle, Devan Dubnyk kryl 17 striel. Prekonal ho iba Aaron Ekblad, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v presilovej hre. S 12 gólmi si vyrovnal zápis z 81 zápasov nováčikovskej sezóny. Al Montoya striedal v ôsmej minúte po troch zákrokoch pre zranenie, ktoré utrpel po kolízii s obrancom Marcom Scandellom. Roberto Luongo chytil 21 z 22 zvyšných striel. Florida prehrala aj druhý zápas na päťzápasovom tripe. Kapitán Wild Mikko Koivu sa stal klubovým rekordérom so 744 odohranými duelmi. Jeho nový tréner John Torchetti má na ich lavičke bilanciu 5-3-0.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. Z. Parise (obaja MIN), 3. R. Luongo (FLA)

Sharks potvrdili tohtosezónnu dominanciu na súperových klziskách

San Jose opäť potvrdilo, že je najlepším tímom v sezóne na ľadoch súperov. Vo Vancouveri zvíťazilo 4:1, ukončilo sériu dvoch prehier a zlepšilo si bilanciu vonku na 22-9-3. Brankára Martina Jonesa prekonal z 24 striel iba Daniel Sedin, ktorý otvoril skóre v druhej tretine svojím 350. gólom v NHL. Dokázal to ako piaty Švéd a celkovo 60. hráč histórie. Nikto zo spoluhráčov ho však nenapodobnil a Canucks tak stále nevyhrali v sezóne tri zápasy v sérii. Jones dosiahol po prvý raz v kariére hranicu 30 výhier. Dvadsať z nich vychytal na ľadoch súperov, čo je najviac v lige. O triumfe Sharks rozhodla štvorgólová tretia tretina, v ktorej Ryana Millera z 27 striel postupne prekonali Joe Pavelski, Tomáš Hertl (víťazný gól) a Patrick Marleau v presilovej hre. Justin Braun upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Spolu s Pavelskim pridali po asistencii, Marc-Edouard Vlasic ich nazbieral dve.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. D. Hamhuis (VAN), 3. J. Pavelski (SJS)

Kalifornské derby prinieslo predĺženie jednej série a koniec druhej

Tretie kalifornské derby v sezóne medzi Anaheimom a Los Angeles dopadlo po druhý raz lepšie pre Ducks. Tí doma zdolali Kings pomerom 4:2 a natiahli svoju víťaznú šnúru už na osem zápasov. Zároveň tým ukončili štvorzápasovú sériu bez prehry aj päťzápasovú bodovú sériu súpera. Strojcom triumfu bol Corey Perry, ktorý zaznamenal svoj deviaty hetrik v NHL a pridal asistenciu pri presilovkovom góle Davida Perrona. V úvode tretej tretiny vsieti rozdielový gól, predošlé dva strelil v presilovkách. Bol to jeho prvý hetrik od januára 2015 a s ich počtom v základnej časti predbehol Paula Kariyu na druhom mieste klubovej histórie. Sami Vatanen dvakrát asistoval a John Gibson pomohol k výhre 27 zákrokmi. Prekonali ho Alec Martinez v presilovke a Tanner Pearson. Jonathan Quick opustil duel s 25 zákrokmi. Ducks majú v posledných 17 zápasoch bilanciu 15-1-1. Ich kapitán Ryan Getzlaf bodoval už v 11. dueli po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. S. Vatanen, 3. S. Despres (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 23/26 (88,5 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 21:50 0 0 0 +1 0 0 2
R. Pánik (CHI) 7:53 0 1 1 +1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 21:43 0 0 0 -1 2 0 1

Výmeny v deň prestupovej uzávierky môžete sledovať naživo aj na SlovakNHL.sk od 16:00.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies