Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Sekera dvojbodový, Oilers však neuspeli

Andrej Sekera bol jediným slovenským zástupcom v troch piatkových zápasoch NHL. Z víťazstva sa netešil, ale svoje osobné konto si obohatil o dva body.

Hviezdy večera:
1. David Savard (CBJ): 2 góly
2. Antti Raanta (NYR): 32/34 (94,1% úspešnosť zákrokov)
3. Valerij Ničuškin (DAL): 1 gól, 1 asistencia

Dva body Sekeru nepomohli Oilers odvrátiť prehru s Blue Jackets

Andrej Sekera zaznamenal dve asistencie, ale jeho tím strelil len tri góly, ktoré na natiahnutie víťaznej série na štyri zápasy nestačili. Edmonton sa od samého začiatku doťahoval na súpera a napokon v Columbuse prehral 3:6. Cam Atkinson a David Savard strelili góly v rozmedzí 50 sekúnd v úvode prvej tretiny, Fedor Ťjutin, Boone Jenner a Scott Hartnell pridali ďalšie góly po zmene strán a Savard svojím druhým gólom v stretnutí uzavrel v úvode tretej tretiny skóre zápasu. „Naším cieľom bolo mať silný začiatok zápasu. To sa nám aj podarilo. Dnes každý odviedol skvelú prácu a každý hral dobre,“ poznamenal Savard pre AP. Jenner a Hartnell pridali aj po asistencii a Joonas Korpisalo prispel k tretej výhre v ostatných štyroch zápasoch 33 zákrokmi. Štyrikrát ho ohrozil aj Sekera. Slovenský obranca odohral rovných 22 minút a okrem asistencií si pripísal aj plusový bod. Z jeho spoluhráčov skórovali Leon Draisaitl, Taylor Hall a dvojbodový Connor McDavid, zatiaľ čo Laurent Brossoit zastavil 21 striel.

Hviezdy duelu: 1. D. Savard, 2. S. Hartnell, 3. B. Jenner (všetci CBJ)

Raanta, Stepan doviedli Rangers k výhre nad Capitals

Aj bez zraneného Henrika Lundqvista si Rangers dokázali poradiť s najlepším tímom NHL. Po štvrtkovej prehre v Pittsburghu uspeli v piatok na ľade Washingtonu 3:2 aj vďaka 32 zákrokom, ktorými sa prezentoval náhradník Antti Raanta. „Bolo to dobré znamenie, pretože sme odpovedali na náročné okolnosti. Mali sme za sebou aj cestovanie a stál proti nám najlepší tím ligy,“ poznamenal pre AP kapitán Jazdcov Ryan McDonagh. Víťazný gól strelil Derek Stepan, ktorý prelomil nerozhodný stav len 17 sekúnd po zahájení tretej tretiny. New York pritom v zápase viedol už 2:0, keď sa v prvej dvadsaťminútovke presadili Jesper Fast a Keith Yandle. Capitals sa však podarilo v druhej tretine vyrovnať zásluhou Jaya Beaglea a T.J. Oshieho. Na viac gólov sa však ligový líder nezmohol a Braden Holtby inkasoval z 23 striel aj tretí gól. Washington tak prehral prvýkrát po dvoch výhrach a po tretíkrát v ostatných šiestich dueloch. Rangers už desaťkrát po sebe zareagovali na prehru výhrou.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan (NYR), 2. A. Raanta (NYR), 3. J. Beagle (WSH)

Ničuškin oslávil narodeniny gólom, Stars porazili Devils

Valerij Ničuškin zaznamenal gól a asistenciu v deň svojich 21. narodenín, aby pomohol Dallasu k víťazstvu 4:2 nad New Jersey. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohli aj góly Vernona Fiddlera, Jasona Spezzu a Coltona Scevioura. Fiddler skóroval do prázdnej brány 20 sekúnd pred koncom a bol to jeho jubilejný 100. gól v NHL. Kari Lehtonen urobil 18 zákrokov a prekonali ho Adam Henrique a Devante Smith-Pelly. Cory Schneider urobil 15 zákrokov predtým, ako v úvode tretej tretiny opustil duel pre zranenie. Keith Kinkaid následne zastavil šesť striel. Devils prehrali siedmy zápas z ostatných deviatich a na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii strácajú päť bodov. Zranenie postihlo aj hráča Stars – obranca John Klingberg opustil duel už v prvej tretine pre zranenie dolnej časti tela.

Schneiderovo zranenie po zákroku:

Fiddlerov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin, 2. M. Janmark, 3. C. Sceviour (všetci DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 22:00 0 2 2 +1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies