Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Sekera mal prsty vo víťaznom góle, Halák opäť uspel v derby

Nedeľa v NHL – šesť zápasov, šesť Slovákov v akcii. Z víťazstva sa tešili traja, ale bodoval len jeden – Andrej Sekera. Jaroslav Halák inkasoval štyri góly, ale jeho tím vyhral newyorské derby.

Sekera mal prsty vo víťaznom góle Oilers

Slovenský obranca Andrej Sekera sa v 37. minúte predieral k bráne, ale na jeho zakončenie ešte súperov brankár stačil. Na dorážku Lauriho Korpikoského už však bol prikrátky. A práve Fín rozhodol týmto gólom o výhre Edmontonu 2:1 nad Winnipegom. Všetky tri góly padli v druhej tretine. Skóre otvoril Patrick Maroon a na 1:1 vyrovnal o necelú minútu neskôr Mark Scheifele. Cam Talbot však viac ako jeden gól neinkasoval a Oilers doviedol ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov s 39 zákrokmi. Jeho náprotivok, Ondřej Pavelec, čelil 31 strelám. Dve na neho vyslal aj Sekera, ktorý bol s časom 26:30 najvyťažovanejším hráčom svojho tímu. V drese Jets nechýbal Marko Daňo, ktorý odohral necelých 11 minút. Nebodoval a duel opustil so ziskom mínusového bodu. Jeho tím prehral štvrtý zápas z ostatných piatich a ôsmy z ostatných desiatich. Aj vďaka tomu už má rovnaký počet bodov ako Edmonton. Ten dohral nedeľný duel bez obrancu Brandona Davidsona.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. P. Maroon (EDM), 3. O. Pavelec (WPG)

Halák vychytal výhru v newyorskom derby

Jaroslav Halák sa vrátil do brány Islanders v newyorskom derby, v ktorom síce inkasoval z 26 striel štyri góly, ale po zápase sa tešil z víťazstva 6:4. Jeho tím staval na výbornom začiatku, keď po prvej päťminútovke viedol už 3:0. „Tá prvá tretina bola najdivnejšia v mojej kariére. Cítil som sa dobre, urobil som dobré zákroky a potom, zrazu, to bolo 0:3 po piatich minútach,“ priznal brankár Rangers Antti Raanta pre AP. Obranca Johnny Boychuk strelil dva góly, Cal Clutterbuck strelil v 59. minúte víťazný a skórovali aj Brock Nelson, Kyle Okposo a Frans Nielsen, ktorý poistil výhru strelou do prázdnej brány. Islanders vyhrali tretí zápas po sebe i tretie mestské derby po sebe vďaka tomu, že Raantu prekonali päťkrát z 31 striel. Naopak, na Haláka našli recept Oscar Lindberg, Tanner Glass, Eric Staal a Derick Brassard. Staal si pripísal aj asistenciu a išlo o jeho prvé body od výmeny. Rangers majú v tabuľke stále pred svojim rivalom náskok, ale už len trojbodový. „Vieme, že máme zápas k dobru a poznáme situáciu. Bojujeme o play-off, ale aj o výhodu domáceho ľadu,“ poznamenal Okposo.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Boychuk (NYI), 2. E. Staal (NYR), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Chicago porazilo Detroit 4:1, trio Slovákov nebodovalo

Až traja Slováci sa stretli v Chicagu, kde domáci tím porazil rivala z Detroitu 4:1. Najväčšiu zásluhu na tom mali špeciálne formácie. Po tom, čo Patrick Kane svojím 38. gólom v sezóne odštartoval cestu za výhrou, skórovali v presilovkách Duncan Keith a Artem Panarin predtým, ako dal bodku za zápasom Jonathan Toews. Anisimov pridal aj asistenciu, dve si z duelu odniesli Panarin a Michal Rozsíval. K návratu na víťaznú koľaj pomohol 33 zákrokmi Corey Crawford, ktorý svoj tím podržal najmä v druhej tretine. Ako jediný ho napokon prekonal Gustav Nyquist. Detroit, ktorý hral bez chorého Pavla Daciuka, prehral druhý zápas po sebe. Duel odštartoval v bráne Petr Mrázek, ktorý inkasoval dva góly z piatich striel a následne prenechal miesto Jimmymu Howardovi. Ten urobil 19 zákrokov. Tomáš Tatar prišiel o trojzápasovú bodovú sériu a zo Slovákov odohral najviac – 11 minút a 41 sekúnd. Zaznamenal tri strely a medzi nimi bola aj jedna väčšia šanca. Tomáš Jurčo odohral 10 minút s jednou strelou a dve minúty strávil aj na trestnej lavici. Vo víťaznom tíme zastupoval Slovensko Richard Pánik, ktorý počas necelých siedmich minút stihol urobiť dva bodyčeky a dopustiť sa sekania. Duel sledovalo 22 247 divákov, čo bola najvyššia návštevnosť v United Center v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. G. Nyquist (DET)

Roussel rozhodol o tesnej výhre Stars nad Senators

Antoine Roussel strelil víťazný gól na konci tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Dallasu 2:1 nad Ottawou. Jason Spezza takisto skóroval, aby Stars otočili zápas, v ktorom sa domáci ujali vedenia zásluhou Zacka Smitha. Nikto iný však Kariho Lehtonena neprekonal a fínsky brankár tak popustil duel s 23 zákrokmi. „S našou hrou s pukom nie som spokojný. V tomto smere to mohol byť náš najhorší duel za tri roky. Netvorili sme hru a nedokázali si prihrávať puk,“ lamentoval po druhom víťazne v priebehu dvoch dní tréner Lindy Ruff pre CP. Domáci prehrali tretí duel z ostatných štyroch, pričom Andrew Hammond urobil 23 zákrokov. Senators strácajú na play-off šesť bodov. V minulosti ich dres obliekal Spezza, ktorý vďaka nedeľnému gólu skóroval už proti všetkým 30 tímom NHL.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. Z. Smith (OTT), 3. K. Russell (DAL)

Penguins porazili Devils hladko 6:1

Penguins neboli spokojní s hrou v zápase proti Calgary a v New Jersey to bolo vidieť. Jevgenij Malkin strelil dva góly, jeho tím využil zaváhania domácej obrany a napokon vyhral hladko 6:1. Zvyšné góly pridali Nick Bonino, Matt Cullen, Bryan Rust a Scott Wilson. Náhradný brankár Matt Murray urobil 17 zákrokov. Čestný úspech Devils zaknihoval Kyle Palmieri, zatiaľ čo Keith Kinkaid inkasoval šesťkrát z 30 striel. Devils po prehre strácajú na play-off šesť bodov, zatiaľ čo Penguins sa posunuli o bod pred Detroit. Prvý duel v ich drese odohral obranca Justin Schultz, ktorý zaznamenal asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. B. Rust, 3. N. Bonino (všetci PIT)

Blues si skomplikovali život, ale napokon Wild porazili

Štyri dni voľna nevyviedli St. Louis z rovnováhy. Jori Lehterä sa vrátil do akcie a otvoril skóre zápasu, aby odštartoval cestu Blues za výhrou 4:2 nad Minnesotou. Tím viedol už 3:0, keď sa presadili aj Ryan Reaves a Patrik Berglund. Tretiu výhru v sérii spečatil v predposlednej minúte strelou do prázdnej brány Robby Fabbri a 30 zákrokmi k nej prispel Jake Allen. Toho v priebehu necelých štyroch minút tretej tretiny prekonali Ryan Suter a Matt Dumba, ktorí zdramatizovali záver zápasu. Napokon však Wild prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 18 striel, ktorým čelil po tom, čo Devan Dubnyk inkasoval tri góly zo 16 striel a striedal. „Hrali sme ako z učebnice 52 alebo 53 minút. Mohli sme pri tom zostať aj ďalších sedem minút a odohrať fenomenálny zápas. Takto sme odohrali len dobrý duel, v ktorom sme získali dva body a teraz ideme ďalej,“ poznamenal kapitán Blues David Backes pre AP.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. R. Suter (MIN), 3. J. Lehterä (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/26 (84,6%) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 06:41 0 0 0 0 2 0 2
T. Tatar (DET) 11:41 0 0 0 0 0 3 1
T. Jurčo (DET) 10:01 0 0 0 0 2 1 0
A. Sekera (EDM) 26:30 0 1 1 0 0 2 0
M. Daňo (WPG) 10:47 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies