Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Daňo skóroval, Tatar a Sekera pomohli k výhram asistenciami

Vo štvrtok sa v akcii predstavili štyria Slováci a trom sa relatívne darilo. Andrej Sekera a Tomáš Tatar prispeli k výhram asistenciami, Marko Daňo strelil gól.

Hviezdy večera:
1. Vincent Trocheck (FLA): 1 gól, 3 asistencie
2. Keith Kinkaid (NJD): 30/30 (čisté konto)
3. Alex Galchenyuk (MTL): 2 góly

Daňo skóroval, ale k výhre pomohla Tatarova prihrávka

V Joe Louis Aréne sa stretli dvaja slovenskí útočníci. Obaja bodovali a Marko Daňo dokonca už v 12. minúte otvoril skóre zápasu svojím prvým gólom v drese Jets. O päť minút neskôr sa do čierneho trafil aj Tyler Myers a kanadský tím bol na výbornej ceste za úspešným výsledkom. Dvojgólové vedenie si však neudržal. Už v druhej tretine stav vyrovnali Dylan Larkin a Jonathan Ericsson, pričom obrat na konečných 3:2 zakončil v 56. minúte po prihrávke Tomáša Tatara Justin Abdelkader. „Obrovské víťazstvo. Veľmi dôležité. Vieme, čo je v hre a získali sme dva veľké body. Bolo pekné, že sme nehrali predĺženie alebo nájazdy, pretože to je často len lotéria. Výhra po tom, čo sme prehrávali 0:2, ukazuje, že v tomto mužstve máme veľa charakteru a bojovnosti,“ poznamenal Abdelkader pre AP. Red Wings ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka 23 zákrokom Petra Mrázka. Jeho náprotivok, Michael Hutchinson, sa prezentoval 32 zákrokmi. Winnipeg prehral tretí zápas po sebe. Tatar, ktorého spoluhráč Tomáš Jurčo pre rozhodnutie trénera do duelu nenastúpil, odohral 15 a štvrť minúty aj so ziskom plusového bodu. Daňo, ktorý od neho odohral o deväť sekúnd viac, si zase pripísal mínusový bod. Duel však opustil aj s troma strelami a dvoma bodyčekmi.

Daňov prvý gól v drese Jets:

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. J. Abdelkader, 3. J. Ericsson (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid rozhodol o výhre nad Wild, Sekera asistoval

Connor McDavid zakončil po prihrávke Zacka Kassiana akciu, na ktorej počiatku bol Andrej Sekera a v 53. minúte rozhodol o výhre Edmontonu 2:1 na ľade Minnesoty. Lauri Korpikoski skóroval v prvej tretine a Cam Talbot urobil 29 zákrokov. Oilers oslávili piatu výhru z ostatných siedmich zápasov, ale určite nepotešila hráčov Wild, ktorí stále bojujú s Coloradom o play-off. Jediný gól, ktorý strelil Zach Parise, však na úspech nestačil. Darcy Kuemper pritom podal solídny výkon a duel opustil s 23 zákrokmi. „Stále sme na dobrej pozícii a máme zápas k dobru, no musíme to aj využiť. Pomaly zápasy ubúdajú, takže nechcete, aby ste body strácali,“ poznamenal pre AP Kuemper, ktorého Sekera ohrozil dvoma strelami. Bojnický rodák získal okrem asistencie aj jeden plusový bod, pričom ako najvyťažovanejší hráč tímu absolvoval takmer 23 minút.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. D. Kuemper (MIN)

Boston sa dostal do čela divízie, na Carolinu však nestačil

V akcii sa predstavil aj Zdeno Chára. Ten sa z výhry netešil, ale vďaka získanému bodu sa jeho Boston dostal do čela Atlantickej divízie. Bruins však od úvodu štvrtkového zápasu museli doháňať stratu. Carolina sa ujala vedenia dvakrát a v oboch prípadoch oň prišla. Na góly Eliasa Lindholma a Nathana Gerba však po neúspešnom úniku Jeffa Skinnera nadviazal Phillip Di Giuseppe v druhej minúte predĺženia, v ktorom už nedostali „medvede“ šancu reagovať. K výhre 3:2 pomohol dvoma asistenciami nováčik Noah Hanifin a 30 zákrokmi Cam Ward. Toho najčastejšie ohrozil práve Chára. Slovenský obranca odohral niečo vyše 23 minút a prezentoval sa piatimi strelami a štyrmi bodyčekmi. Duel opustil aj s jedným plusovým bodom. Z jeho spoluhráčov skórovali Loui Eriksson a David Pastrňák, zatiaľ čo Tuukka Rask zastavil v deň 29. narodenín 25 striel. Boston si zahral v predĺžení vo štvrtom zápase po sebe. „Nebudeme robiť veľkú vec z toho, že sme prví v divízii. Prehrali sme zápas a s tým spokojní nie sme,“ poznamenal tréner Claude Julien pre AP.

Hviezdy duelu: 1. P. Di Giuseppe (CAR), 2. V. Rask (CAR), 3. D. Pastrňák (BOS)

Canadiens porazili Sabres, prišli však o Subbana

Canadiens získali dva body za výhru 3:2 nad Buffalom, ale prišli o P. K. Subbana, ktorý duel opustil po nepekne vyzerajúcej kolízii so spoluhráčom Alexejom Jemelinom. Výhra bola v tom momente menej podstatná, ale viedli k nej dva góly Alexa Galchenyuka i víťazný presný zásah z hokejky Torreyho Mitchella. Mike Condon čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Nikolas Deslauriers a bývalý kapitán „Habs“ Brian Gionta. Robin Lehner mal len o trochu menej práce a duel opustil s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. M. Barberio (MTL), 3. J. Eichel (BUF)

Trocheck, Jágr doviedli Panthers k výhre nad Senators

Vincent Trocheck zaznamenal gól a tri asistencie, Jaromír Jágr strelil dva góly a Florida porazila Ottawu 6:2. Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad a Jussi Jokinen tiež skórovali a Panthers ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka 26 zákrokom Roberta Luonga. Toho prekonali len Erik Karlsson a Zack Smith. Craig Anderson urobil 25 zákrokov v prvom štarte po zranení kolena a Senators prehrali piaty zápas z ostatných šiestich. Jágr strelil v tejto sezóne 23 gólov, ale až 17 v domácich dueloch. „Doma je to o trochu ľahšie. Máte tu fanúšikov, ktorí vás k tomu o trochu viac ženú,“ priznal štyridsaťštyriročný veterán pre AP.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. J. Jágr, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Kinkaid doviedol Devils k výhre nad Sharks

Devante Smith-Pelly prelomil bezgólový stav a Travis Zajac strelil dva góly, vrátane jedného do prázdnej brány, aby New Jersey porazilo San Jose 3:0. Prvou hviezdou zápasu sa stal náhradný brankár Devils Keith Kinkaid, ktorý vychytal svoje druhé čisté konto v NHL, keď zneškodnil všetkých 30 striel domáceho mužstva. Martin Jones mal podstatne menej práce, no z 15 striel kapituloval dvakrát. Oba góly inkasoval z dvoch striel po sebe, ktoré však od seba oddeľovalo viac ako 18 minút.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. S. Gionta, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:15 0 1 1 +1 0 0 0
M. Daňo (WPG) 15:24 1 0 1 -1 0 3 2
A. Sekera (EDM) 22:45 0 1 1 +1 2 2 0
Z. Chára (BOS) 23:09 0 0 0 +1 0 5 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies