Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára, Tatar i Daňo sa tešili z výhier

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali piati Slováci. Ani jeden nebodoval, ale Zdeno Chára, Tomáš Tatar a Marko Daňo sa tešili z výhier. Andrej Sekera a Martin Marinčin zbierali mínusové body pri rovnakých prehrách na nulu.

Boston sa vrátil na víťaznú koľaj proti Islanders, Tavares dosiahol míľnik

Boston vyhral aj tretí a posledný vzájomný súboj proti New Yorku Islanders v sezóne, keď ho doma zdolal pomerom 3:1 a vrátil sa na víťaznú koľaj. Výhru zariadili dvaja útočníci, ktorí nazbierali päť bodov a postarali sa o všetky góly. David Pastrňák strelil dva, vrátane víťazného v závere druhej tretiny, Loui Eriksson otvoril skóre v presilovej hre a asistoval pri zvyšných dvoch góloch. Tuukka Rask čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonal iba kapitán Islanders John Tavares. Ako prvý hráč draftovaný v roku 2009 a 11. v klubovej histórii dosiahol hranicu 200 gólov v NHL. Thomas Greiss predviedol 28 zákrokov pri druhej prehre newyorského tímu po sebe. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára ho strelecky neohrozil ani raz. Počas 22 minút a 11 sekúnd v akcii zaznamenal mínusový bod, bodyček, dva bloky a dve trestné minúty. Bol najvyťaženejším hráčom tímu, ktorý si zvýšil náskok na čele Atlantickej divízie pred Floridou na tri body. Po prvý raz od 29. decembra má v TD Garden vyrovnanú bilanciu v zápasoch skončených v riadnej hracej dobe (16-16-2).

Tavaresov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. L. Eriksson, 3. T. Rask (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit otočil zápas s Rangers, Helm dvojgólový

Detroit musel v domácom zápase proti New Yorku Rangers dvakrát doháňať jednogólový náskok súpera, ale nakoniec vyhral 3:2 po predĺžení. Rozhodol o tom dvojgólový Darren Helm v jeho štvrtej minúte, keď tečoval strelu Pavla Daciuka. Brad Richards ho vynútil 32 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre. Platil aj po posúdení videom na podnet trénera Alaina Vigneaulta. Helm predtým vyrovnával skóre na 1:1, Danny DeKeyser dvakrát asistoval a Petr Mrázek sa prezentoval 23 zákrokmi. Prekonali ho Derek Stepan a dvojbodový Chris Kreider v početnej prevahe. Mats Zuccarello prihrával na oba góly Rangers, ktorých dlho držal v hre brankár Henrik Lundqvist. Ten pri návrate do akcie po trojzápasovej absencii zastavil 40 striel. Prvý Helmov gól ukončil jeho nepriestrelnosť proti Detroitu na čísle 106:23. Tri boli z hokejky slovenského útočníka Tomáša Tatara, ktorý odohral 13 a pol minúty. Tomáš Jurčo bol opäť zdravým náhradníkom. Tím z Manhattanu nevyhral dva zápasy po sebe od 1. marca, trikrát odvtedy vystriedal výhrou s prehrou. Nepomohol im ani návrat Ricka Nasha po 20-zápasovej absencii. Red Wings vyhrali druhý duel v sérii a vyrovnali sezónnu bilanciu vzájomných súbojov na 1-1. Prišli však o Niklasa Kronwalla, ktorý sa zranil v polovici duelu.

Helmov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. D. Larkin (DET)

Scheifele opäť bodoval, Jets porazili Avalanche

Mark Scheifele hrá vo veľkej forme. V sobotu zaznamenal gól a asistenciu, aby natiahol bodovú sériu na sedem zápasov a pomohol Winnipegu otočiť stav zápasu proti Coloradu. Kanadský tím prehrával 0:2, ale nakoniec zvíťazil 3:2. Vyhral tak prvý zápas v sezóne, v ktorom po dvoch tretinách prehrával. Scheifele strelil kontaktný gól a prihrával na vyrovnávajúci, ktorý padol z hokejky Drewa Stafforda. O výhre rozhodol Adam Lowry, Ondřej Pavelec zastavil 35 striel. Marko Daňo nebodoval, pričom v zápase odohral rovných 17 minút so ziskom jednej strely a štyroch bodyčekov. Avalanche stále bojujú o play-off, ale góly Matta Duchena a Erika Johnsona ani27 zákrokov Semiona Varlamova im v sobotu na úspech nestačili. „Musíme hrať lepšie defenzívne. Urobili sme niekoľko chýb v kľúčových okamihoch,“ poznamenal tréner Patrick Roy pre CP.

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry, 2. M. Scheifele, 3. O. Pavelec (všetci WPG)

Ottawa porazila Toronto, v tomto ročníku s ním ani raz neprehrala

Ontárijské derby bolo pre Ottawu mimoriadne dôležité. Craig Anderson sa uistil, že dopadne úspešne. Urobil 29 zákrokov a so štvrtým čistým kontom v sezóne doviedol tím bojujúci o play-off k výhre 4:0 nad Torontom. Výhra tiež znamenala, že Senators len po druhýkrát v histórii vyhrali všetky vzájomné zápasy v ročníku (prvýkrát sa to stalo v sezóne 2000/01). Gólmi k tomu pomohli Mika Zibanejad, Cody Ceci, Zack Smith a Mark Stone, ktorý pridal aj dve asistencie. Jean-Gabriel Pageau ich nazbieral tri. „Lepšie sme hrali s pukom. Jediná vec, ktorú by som rád ešte videl, by bolo viac striel na bránu. Myslím si, že stále si až príliš prihrávame puk, aby sme si vypracovali lepšie šance. Celkovo som však spokojný,“ poznamenal tréner Dave Cameron pre CP. V bráne Maple Leafs stál Garret Sparks, ktorý inkasoval štyri góly zo 17 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 21 a štvrť minúty. Duel opustil s mínusovým bodom a dvoma trestnými minútami.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. C. Anderson, 3. J. Pageau (všetci OTT)

Smith pri návrate do brány vynuloval Edmonton

Mike Smith sa vrátil do brány Arizony po prvý raz od 8. decembra a uviedol sa v nej najlepším možným spôsobom. Zastavil všetkých 44 striel hráčov Edmontonu a doviedol Coyotes na jeho ľade k výhre 4:0, ktorá pre nich bola druhou v sérii. Sedemnásť zákrokov predviedol v tretej tretine a vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne, 29. v kariére. Dva góly a asistenciu zaznamenal Antoine Vermette, víťazný gól však strelil Viktor Tichonov v prvej tretine. Zvyšný vsietil Alex Tanguay v presilovej hre, Michael Stone dvakrát asistoval. Cam Talbot inkasoval štyrikrát z 29 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera vyslal na Smitha štyri strely, rozdal jeden bodyček a zblokoval dve strely. Bol však pri dvoch góloch súpera, a tak si pripísal aj dva mínusové body. Oilers striedajú po trojzápasovej víťaznej sérii výhry s prehrami. Arizona si predĺžila bodovú sériu v zápasoch proti Edmontonu na 22 zápasov (18-0-4) od 17. marca 2011. Dlhšiu nemá momentálne nikto v lige.

Ukážkový bodyček Sekeru na Duclaira:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. A. Vermette, 3. M. Stone (všetci ARI)

Eichel rozhodol o výhre Buffala nad Carolinou v hodine dvanástej

Nováčik Jack Eichel strelil dva góly, vrátane víťazného, ktorým v poslednej sekunde predĺženia rozhodol o domácom triumfe Buffala 3:2 nad Carolinou. Cama Warda prekonal z 24. strely Sabres v zápase po samostatnom úniku. S 22 gólmi v sezóne sa dostal na siedme miesto v klubovej histórii medzi nováčikmi. V úvode tretej tretiny posielal domácich do vedenia 2:1, keď nadviazal na presný zásah Marcusa Foligna. Evander Kane prihral Eichelovi na oba góly, kým Chad Johnson pomohol ukončiť sériu dvoch prehier 28 zákrokmi. Prekonali ho Phillip Di Giuseppe a Victor Rask v presilovej hre. Prvý menovaný spolu s Jeffom Skinnerom si predĺžili bodové série na štyri duely. Hurricanes nedokázali vyhrať tri zápasy v sérii od polovice januára. Prehrali aj druhý vzájomný súboj s Buffalom v ročníku.

Eichelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. S. Reinhart, 3. M. Foligno (všetci BUF)

Granlund, Dubnyk doviedli Wild k cennej výhre nad Canadiens

Mikael Granlund strelil dva góly, Devan Dubnyk urobil 30 zákrokov a Minnesota porazila Montreal pomerom 4:1, aby si zlepšila šance postúpiť do play-off. Nino Niederreiter otvoril skóre zápasu a Erik Haula ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Čestný úspech Canadiens zaknihoval Mark Barberio, zatiaľ čo Mike Condon sa prezentoval 18 zákrokmi. Kým kanadský tím stráca na play-off osem bodov, ten americký je na pozícii druhej divokej karty s rovnakým počtom bodov ako Colorado, no so zápasom k dobru.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. M. Scandella (MIN), 3. M. Barberio (MTL)

Barkov rozhodol o výhre Floridy nad Philadelphiou

Aleksander Barkov premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby si v nich vylepšil bilanciu na 5-1 a rozhodol o výhre Floridy 5:4 nad Philadelphiou. Barkov skóroval aj v normálnom hracom čase, v ktorom ho na listine strelcov doplnili Jonathan Huberdeau a dvojgólový Reilly Smith. Jaromír Jágr zaznamenal dve asistencie a Roberto Luongo urobil 22 zákrokov. Väčšiemu počtu striel čelil Steve Mason, ktorý zastavil 25 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Nick Cousins, Ryan White, Michael Raffl a Shayne Gostisbehere. Sam Gagner zaznamenal dve asistencie a Flyers prehrali po prvýkrát po trojzápasovej sérii výhier. Na play-off strácajú dva body.

Barkovov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. J. Jágr, 3. A. Barkov (všetci FLA)

Blues porazili Stars a dotiahli sa na nich v tabuľke

Alex Pietrangelo skóroval v tretej minúte predĺženia, aby St. Louis porazilo Dallas 5:4 a bodovo sa naň dotiahlo na čele tabuľky Západnej konferencie. Oba tímy majú 91 bodov. Stars získali bod vďaka gólu Jamieho Benna, ktorý padol pri hre šiestich proti štyrom v závere tretej tretiny. Jason Spezza strelil dva góly a skóroval v šiestom zápase po sebe, čo je jeho osobný rekord. Gól pridal aj Cody Eakin a Antti Niemi zastavil 31 striel. Na výhru to však nestačilo. Pietrangelo nadviazal na góly Troya Brouwera, Vladimira Tarasenka a Kevina Shattenkirka, ktorý skóroval dvakrát po sebe a poslal Blues do vedenia 4:2. Jake Allen urobil 34 zákrokov, aby pomohol svojmu tímu k šiestej výhre v sérii.

Pietrangelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Shattenkirk (STL), 2. J. Spezza (DAL), 3. A. Pietrangelo (STL)

Vancouver ukončil rekordnú bodovú sériu Nashville

Nashville bodoval v ostatných 14 zápasoch v sérii celkovo a v 13 na ľadoch súperov, ale ani jeden z týchto klubových rekordov si už nepredĺži. Vancouver ho totiž zdolal 4:2 a zaznamenal druhú domácu výhru po sebe. Rozhodol o nej dvojbodový Bo Horvat v polovici druhej tretiny. Nadviazal na góly Svena Baertschiho a Dereka Dorsetta z prvej časti hry. Daniel Sedin v závere upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Alex Burrows a Radim Vrbata dvakrát asistovali, Ryan Miller urobil 35 zákrokov. Prekonali ho Mike Fisher a Colton Sissons. Roman Josi prihrával na oba góly, Pekka Rinne opustil duel s 24 zákrokmi. Predators prehrali v riadnej hracej dobe prvýkrát od 9. februára. Zaujímavým momentom zápasu bola bitka mladíkov. Filip Forsberg si to rozdal s Jakeom Virtanenom.

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. R. Josi (NSH), 3. A. Burrows (VAN)

Capitals prehrali dvakrát po sebe po viac ako mesiaci

San Jose zvíťazilo doma nad vedúcim Washingtonom 5:2 a uštedrilo mu druhú prehru po sebe po prvý raz od prelomu januára a februára. O tretej výhre Sharks v posledných štyroch dueloch rozhodol v 49. sekunde tretej tretiny Joe Pavelski v presilovej hre. Bol to jeho desiaty víťazný gól v sezóne, čo je najviac v lige. Len jeden mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Jonathana Cheechooa z ročníka 2005/06. Po ňom skórovali dvojbodový Brenden Dillon a Brent Burns, ktorý trafil odkrytú bránu. Na prvé dva góly dvojbodového Joa Thorntona a Patricka Marleaua v presilovke dokázali odpovedať T. J. Oshie a Justin Williams. Martin Jones však viackrát neinkasoval a spolu chytil 23 striel. Rovnaký počet zákrokov predviedol Philipp Grubauer.

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau, 2. J. Thornton, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Devils uspeli v Los Angeles po predĺžení

John Moore skóroval 15,2 sekundy pred koncom predĺženia a rozhodol o víťazstve New Jersey 2:1 na ľade Los Angeles. Bol to jeho tretí gól v nadstavenom čase v sezóne, čo pred ním z obrancov v klubovej histórii dokázal iba Scott Niedermayer v ročníku 2001/02 (4). Tyler Kennedy otvoril skóre po 62 sekundách úvodnej tretiny a Keith Kinkaid prispel k druhej výhre po sebe 22 zákrokmi. Prekonal ho iba Anže Kopitar, ktorý vyrovnával stav v druhej tretine. Jonathan Quick sa prezentoval rovnako 22 zákrokmi, ale Kings ukončili sériu dvoch triumfov. Prehrali aj druhý vzájomný súboj s Devils v sezóne. Tí vyhrali prvé dva duely na kalifornskom tripe.

Moorov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Moore (NJD), 2. J. Quick (LAK), 3. A. Larsson (NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 22:04 0 0 0 -2 0 4 1
T. Tatar (DET) 13:30 0 0 0 0 0 3 0
Z. Chára (BOS) 22:11 0 0 0 -1 2 0 1
M. Marinčin (TOR) 21:15 0 0 0 -1 2 2 0
M. Daňo (WPG) 17:00 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies