Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Streda patrila New Yorku, Chára asistoval

V stredu sa v NHL odohrali len dva zápasy. Oba sa hrali v New Yorku a v oboch uspeli domáce tímy. Zo Slovákov sa v akcii predstavil len Zdeno Chára, ktorý aj bodoval.

Chára asistoval, Bruins však podľahli Rangers

Rangers odohrali zápas, v ktorom im prialo šťastie takmer v každom smere. Keith Yandle pripravil prvé dva presilovkové góly, aby si newyorský tím položil základy triumfu 5:2 nad Bostonom už v prvej tretine. Po góloch Matsa Zuccarella, Dereka Stepana a Dericka Brassarda viedol v strede zápasu už dokonca 3:0. Neskôr skóroval aj J. T. Miller a Rick Nash pridal poistku do prázdnej brány. Stepan nazbieral aj dve asistencie. Veľmi dobrý výkon podal Henrik Lundqvist, ktorý čelil 41 strelám. „Bol to vyrovnaný zápas a v ostatných pár dueloch nám v nich neprialo šťastie. Teraz sa k nám odrážali puky a to je to, čo potrebujete. Často si tie odrazy aj zaslúžite. Dnes to bol pre nás dobrý zápas, dobrý test a odpoveď bola taká, akú sme potrebovali,“ poznamenal švédsky gólman pre AP. Tuukka Rask striedal po prvej tretine, v ktorej kapituloval dvakrát z ôsmich striel. Jonas Gustavsson následne urobil 13 zákrokov. Góly Bruins vsietili Lee Stempniak a Frank Vatrano, pri ktorého presnom zásahu asistoval aj Zdeno Chára. Slovenský obranca odohral 20 a pol minúty, pričom ako jeden z dvoch hráčov „medveďov“ zaznamenal plusový bod. Pripísal si aj dve strely, dva bloky a štyri trestné minúty. Kým Rangers vyhrali druhý zápas po sebe, Bruins natiahli sériu prehier už na štyri stretnutia.

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. H. Lundqvist, 3. K. Yandle (všetci NYR)

Berube doviedol Islanders k ukončeniu série prehier

Po pomalom začiatku sa Islanders od druhej tretiny rozbehli a nakoniec porazili Ottawu pomerom 3:1. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohol mladý brankár Jean-Francois Berube, ktorý sa prezentoval 22 zákrokmi, vrátane jedného veľkého. Newyroský tím strelil všetky tri góly v druhej tretine. Matt Martin a Brock Nelson sa presadili v rozmedzí 21 sekúnd a pred nimi skóroval kapitán John Tavares, ktorý po zápase pre AP skonštatoval: „Plnili sme si dobre náš plán. Berube bol počas celého zápasu skvelý a jeho výkon bol pre nás veľmi dôležitý.“ Islanders nutne potrebovali výhru, aby si upevnili postupovú pozíciu. Momentálne držia v rukách prvú divokú kartu Východnej konferencie so štvorbodovým náskokom. Na Pittsburgh, tretí tím Metropolitnej divízie, strácajú bod. Čestný úspech Senators zaknihoval v stredu Mark Stone v tretej tretine, zatiaľ čo Andrew Hammond zastavil 20 striel. Tímu chýbal zranený Dion Phaneuf.

Článok pokračuje pod reklamou

Berubeho skvelá práca:

Hviezdy duelu: 1. J. Berube, 2. J. Tavares, 3. M. Martin (všetci NYI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 20:29 0 1 1 +1 4 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies