Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sekera dvakrát asistoval, Anaheim si zaistil play-off

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali piati Slováci. Bodoval z nich iba obranca Edmontonu Andrej Sekera, ktorý nazbieral dve asistencie. Anaheim sa stal ďalším tímom s istou účasťou v play-off.

Hviezdy večera:
1. Zach Parise (MIN): 3 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Nazem Kadri (TOR): 2 góly (vrátane víťazného), 2 asistencie
3. Scott Wedgewood (NJD): 39/39 (čisté konto)

Edmonton zvíťazil v San Jose, Sekera dvojbodový

Zo Slovákov bodoval vo štvrtok iba obranca Andrej Sekera, ktorý si pripísal 22. a 23. asistenciu v sezóne pri výhre Edmontonu 6:3 na ľade San Jose. S časom 22:20 bol najvyťaženejším hráčom tímu a zaznamenal počas nich aj dva mínusové body a blok. Sharks viedli po prvej tretine 2:0 po góloch Tommyho Wingelsa a Joea Pavelského v presilovej hre. Lauri Korpikoski, Taylor Hall a dvojbodový Adam Clendening svojím prvým gólom v sezóne i v drese Oilers však otočili skóre. Patrick Marleau ešte v presilovke vyrovnal, ale viac gólov Cam Talbot z 26 striel neinkasoval. Patrick Maroon strelil v závere druhej tretiny víťazný gól a pridal dve asistencie, Jordan Eberle zvyšoval na 5:3 a Hall upravil výsledok strelou do prázdnej brány. James Reimer kryl 16 striel pri jeho prvej prehre proti Oilers v kariére a Joe Thornton dvakrát asistoval pri druhej prehre Sharks v sérii. V druhej tretine, navyše, prišlo o zraneného útočníka Joonasa Donskoia. Edmonton ukončil sériu dvoch prehier a znemožnil kalifornskému tímu zaistiť si účasť v play-off.

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon, 2. C. McDavid, 3. A. Clendening (všetci EDM)

Ducks si zaistili play-off, Maple Leafs oslávili tretiu výhru

Z víťazstva sa tešil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 23 minút a osem sekúnd v zápase proti Anaheimu, ktorý Toronto vyhralo 6:5 po predĺžení. V ňom sa už po 41 sekundách presadil Nazem Kadri, ktorý skóroval po druhýkrát v zápase a pripísal si aj dve asistencie. Dvakrát sa z gólu tešil Tyler Bozak a do čierneho sa trafili aj Connor Brown a Frank Corrado. Tri góly padli počas presiloviek, pričom Ducks majú najlepšie oslabenia v lige. Garret Sparks urobil 33 zákrokov a Maple Leafs si pripísali tretiu výhru v sérii. Marinčin zaznamenal dve trestné minúty, jeden bodyček a tri bloky. O góly Ducks sa postarali dvojgólový Jamie McGinn, ako aj Andrew Cogliano, Ryan Garbutt a Brandon Pirri, ktorý si z duelu odniesol aj dve asistencie. Frederik Andersen urobil 20 zákrokov. Kalifornskému tímu stačil aj bod na to, aby si zaistil postup do play-off.

Článok pokračuje pod reklamou

Kadriho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. B. Pirri (ANA)

Bruins opäť prehrali, Panthers sa dostali do čela divízie

Ak sa Boston neobával vypadnutia z postupových priečok, zrejme by sa teraz mal začať. V dôležitom zápase proti Floride sa síce vďaka gólu Ryana Spoonera ujal vedenia, ale následne Tuukka Rask inkasoval tri góly a „medvede“ prehrali 1:4, aby si pripísali piatu porážku v sérii. Frustrujúcejšie bolo, že im v druhom zápase v rade rozhodcovia neuznali gól. Panthers mali po zápase opačné pocity. Roberto Luongo ich s 34 zákrokmi doviedol k prvej výhre na ľade Bosotnu po deviatich prehrách a k postupu na prvé miesto Atlantickej divízie. Reilly Smith strelil vyrovnávajúci gól po prihrávke Vincenta Trochecka, ktorý v oslabení vsietil víťazný gól. Do čierneho sa trafil aj Jussi Jokinen, kým Jonathan Huberdeau spečatil triumf gólom do prázdnej brány. Víťazný tím vyslal na bránu 36 striel. Zdeno Chára tentokrát nebodoval, pričom na ľade strávi 23 a pol minúty. Ďalšie dve si odsedel za zdržovanie hry na trestnej lavici.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. R. Luongo, 3. R. Smith (všetci FLA)

Mantha rozhodol o dôležitej výhre Red Wings

Anthony Mantha dojal svojho dedka Andreho Pronovosta, ktorý získal štyri Stanleyho poháre s Montrealom, keď strelil svoj prvý gól v NHL a rozhodol ním o dôležitej výhre Red Wings 4:3 nad Canadiens. Riley Sheahan strelil dva góly, do čierneho sa trafil aj Luke Glendening a Detroit viedol po dvoch tretinách 4:0. Petr Mrázek opustil duel s 26 zákrokmi, keď ho v tretej tretine prekonali Tomáš Plekanec, Paul Byron a Max Pacioretty. Ben Scrivens čelil 40 strelám, ale ani jedna nebola z hokejky Tomáša Tatara. Jediný Slovák v zápase odohral 12 minút a 37 sekúnd, počas ktorých urobil dva bodyčeky a pripísal si jeden plusový bod. Jeho Detroit získal dva dôležité body v boji o play-off, vďaka ktorým udržal tempo s Philadelphiou. Oba tímy majú rovnaký počet bodov, Flyers zápas k dobru. „Tabuľku sledujeme pozorne, ale viac sa zaujímame o to, ako hráme,“ priznal Sheahan pre AP.

Hviezdy duelu: 1. R. Sheahan (DET), 2. B. Smith (DET), 3. M. Pacioretty (MTL)

Kings zavŕšili neúspešný trip vo Winnipegu, Daňo nebodoval

Anže Kopitar otvoril skóre v polovici druhej tretiny v presilovej hre, ale bol to jediný gól Los Angeles v zápase na ľade Winnipegu. Ondřej Pavelec zvyšných 33 striel zastavil a doviedol domácich k výhre 4:1, ktorá bola pre nich druhou v sérii. „V prvých dvoch tretinách dominovali, ale v tretej sme našli cestu k výhre. Je to pre nás skvelé víťazstvo,“ povedal český brankár pre CP. Z jeho spoluhráčov postupne skórovali Adam Lowry, Dustin Byfuglien, Paul Postma a Drew Stafford, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Byfuglienov gól bol víťazný a ukončil mu 10-zápasové suchoty. Mark Scheifele a Blake Wheeler dvakrát asistovali, druhý menovaný si so 47. prihrávkou v sezóne vytvoril osobné maximum. Jonathan Quick inkasoval trikrát z 23 striel, z ktorých tri na neho vyslal útočník Marko Daňo. Počas 13 minút a 42 sekúnd rozdal tiež päť bodyčekov, najviac v tíme. Kings prehrali všetky tri zápasy na kanadskom tripe, kým Jets po prvý raz v ročníku bodovali v troch dueloch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec, 2. M. Scheifele, 3. B. Wheeler (všetci WPG)

Nashville otočil zápas s Vancouverom a predĺžil mu sériu prehier

Vancouver viedol po prvej tretine zápasu v Nashville 2:0, ale nakoniec odchádzal so šiestou prehrou v sérii po výsledku 2:3. Rozhodli o tom samostatné nájazdy, v ktorých ten víťazný premenil vo štvrtej sérii Craig Smith. Pred ním uspeli Ryan Johansen a z domácich hráčov iba Jared McCann. Bo Horvat a Daniel Sedin v presilovej hre vybudovali hosťom náskok, ktorí zmazali James Neal a Filip Forsberg. Pekka Rinne predviedol 23 zákrokov, jeho náprotivok Ryan Miller o sedem viac. Predators vyhrali druhý zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich. Horvatov gól ukončil sériu Canucks bez streleného gólu na čísle 234:52. K triumfu im však nepomohol ani návrat útočníka Jannika Hansena do akcie po 11-zápasovej absencii.

Smithov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. J. Neal, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Parise zariadil výhru Wild hetrikom a prekonal Gáboríkov rekord

Zach Parise strelil v priebehu prvej tretiny domáceho zápasu proti Calgary svoj tretí hetrik v sezóne a piaty v kariére, ktorým ukončil šesťzápasové gólové suchoty a doviedol Minnesotu k víťazstvu 6:2. Stal sa prvým hráčom v klubovej histórii s hetrikom v jednej tretine a tretím, ktorý ich v jednom ročníku zaznamenal tri. Žiaden hráč Wild to pred ním nedokázal rýchlejšie (11:12). Jeho tretí gól v presilovej hre bol zároveň víťazný. K hetriku pridal asistenciu, Charlie Coyle ich nazbieral dve. Kapitán Mikko Koivu asistoval pri všetkých jeho góloch. Ďalšie dva strelil Jared Spurgeon v presilovkách a Nino Niederreiter vsietil posledný. Devan Dubnyk prispel k triumfu 31 zákrokmi a stal sa tretím brankárom histórie Wild s 30 výhrami v sezóne. Prekonali ho Johnny Gaudreau v presilovke a Jakub Nakládal. Niklas Bäckström sa proti bývalému tímu prezentoval 23 zákrokmi. Flames ukončili trojzápasový trip s bilanciou 1-2-0, Minnesota vyhrala štvrtý duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. M. Koivu, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Flyers ukončili Coloradu víťaznú sériu a zostali na postupovej pozícii

Philadelphia musela dvakrát doháňať náskok Colorada, ale troma gólmi v tretej tretine otočila skóre a vyhrala na jeho ľade 4:2. Na prvý gól Nicka Holdena od 4. februára odpovedal Pierre-Edouard Bellemare. John Mitchell poslal domácich ešte raz do vedenia, ale Radko Gudas a Claude Giroux skórovali v priebehu 19 sekúnd a rozhodli o triumfe hostí. Ryan White trafil v závere odkrytú bránu. Bellemare s Gudasom pridali po asistencii a Steve Mason pomohol k výhre 32 zákrokmi. Jeho náprotivok Semion Varlamov chytil 41 striel, ale nezabránil ukončeniu trojzápasovej víťaznej série Avalanche. Flyers zostali na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie pred Detroitom. Majú rovnaký počet bodov, ale o zápas menej na konte.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. S. Varlamov (COL), 3. S. Mason (PHI)

Arizona pretrhla víťaznú šnúru Dallasu

Martin Hanzal strelil dva góly, vrátane víťazného v 55. sekunde druhej tretiny, ktorým rozhodol o domácom víťazstve Arizony 3:1 nad Dallasom. Prvý a zároveň rozdielový gól v zápase bol jeho 100. v NHL. Druhým v oslabení potvrdil druhú výhru Coyotes po sebe. Bol to jeho tretí gól v početnej nevýhode v kariére, ale prvý od 4. decembra 2008. Skóre duelu otvoril Tobias Rieder, ktorý si vytvoril kariérne maximum so 14. gólom v sezóne. Jediný presný zásah domácich zaznamenal Aleš Hemský. Kari Lehtonen zastavil okrem 27 striel aj trestné strieľanie Brada Richardsona, Stars však ukončili sériu troch výhier. Louis Domingue sa prezentoval 37 zákrokmi. Kapitán Arizony Shane Doan odohral svoj 1459. zápas v kariére a vyrovnal sa Mikovi Modanovi na šiestom mieste ligovej histórie v počte duelov za jeden klub.

Hanzalov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Hanzal, 2. L. Domingue, 3. M. Domi (všetci ARI)

Wedgewood vo svojom druhom štarte vynuloval Penguins

Zákrok pri šanci Sidneyho Crosbyho dodal nováčikovi Scottovi Wedgewoodovi sebavedomie a vo svojom druhom zápase NHL zlikvidoval 39 striel, aby vychytal čisté konto a zaknihoval druhú výhru. „Bola to druhá strela zápasu a mal som jedno koleno pri tyčke. Nebola to veľká šanca, ale keď puk zasiahol môj betón, povedal som si: ‘Práve si zastavil Crosbyho’,“ priznal pre AP. New Jersey porazilo Pittsburgh 3:0 aj vďaka dvom gólom Kyla Palmieriho z prvej tretiny. Tretí gól pridal Adam Henrique v tretej tretine a Damon Severson s Reidom Boucherom zaznamenali po dve asistencie. Marc-Andre Fleury inkasoval tri góly z 24 striel a Penguins prišli o šesťzápasovú víťaznú šnúru. Do zostavy sa im vrátil Beau Bennett.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. S. Wedgewood, 3. D. Severson (NJD)

Carolina vďaka tretej tretine zdolala Columbus

Carolina sa dve tretiny trápila, ale v tretej sa jej odhodlanie pretavilo do využitia ponúknutých príležitostí a napokon aj výhry 3:2 nad Columbusom. Victor Rask, Chris Terry a Elias Lindholm sa presadili v rozmedzí 98 sekúnd a k ukončeniu päťzápasovej série prehier pomohlo aj 42 zákrokov Eddieho Läcka. Góly Terryho a Lindholma delilo iba 11 sekúnd. Matt Calvert a Boone Jenner skórovali z hráčov Blue Jackets, ktorí už nemajú ani matematickú šancu postúpiť do play-off. Sergej Bobrovskij opustil duel s 21 zákrokmi. „Zápas nás stálo niekoľko našich zaváhaní. Mali sme aj šance na vyrovnanie. Dubinsky trafil tyčku, Wennberg mohol zakončovať do odkrytej bránky,“ poznamenal tréner John Tortorella pre AP.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (CAR), 2. B. Jenner (CBJ), 3. V. Rask (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:25 0 0 0 0 2 0 0
A. Sekera (EDM) 22:20 0 2 2 +2 0 0 0
M. Marinčin (TOR) 23:08 0 0 0 0 2 0 1
T. Tatar (DET) 12:37 0 0 0 +1 0 0 2
M. Daňo (WPG) 13:42 0 0 0 0 0 3 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies