Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára bol hviezdou zápasu, Sekera a Tatar asistovali

V sobotu sa odohralo v NHL štrnásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Bodovali z nich traja. Zdeno Chára strelil víťazný gól Bostonu a stal sa treťou hviezdou duelu, Andrej Sekera a Tomáš Tatar asistovali.

Chára strelil víťazný gól, Bruins zdolali Maple Leafs

Zdeno Chára strelil bekhendom z dorážky svoj deviaty gól v tomto ročníku, aby prelomil nerozhodný stav a nakoniec aj rozhodol o víťazstve Bostonu 3:1 nad Torontom. Bruins získali dva dôležité body v boji o play-off po tom, čo prehrali päť predošlých stretnutí po sebe. Pred Detroitom majú momentálne trojbodový náskok. Patrice Bergeron vyrovnal stav a Matt Beleskey poistil výhru strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask k nej prispel 25 zákrokmi, pričom ho ako jediný prekonal Ben Smith. Jonathan Bernier inkasoval dva góly z 32 striel a Maple Leafs prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Chára, ktorý odohral 25 minút a 41 sekúnd, bol po zápase vyhlásený za tretiu hviezdu. Okrem gólu zaznamenal plusový bod, päť bodyčekov a dve strely. Na ľade sa ukázal aj druhý slovenský obranca, Martin Marinčin. Ten odohral 18 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, bodyček a dve trestné minúty. Bol na ľade pri všetkých góloch Bostonu.

Chárov 9. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. J. Bernier (TOR), 3. Z. Chára (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera asistoval, ale Kings opäť zdolali Oilers

Los Angeles to v tejto sezóne na Edmonton vie. Vyhralo aj piaty vzájomný súboj, tentoraz na domácom ľade pomerom 6:4. Rozhodol o tom Trevor Lewis, ktorý v závere druhej tretiny skóroval v oslabení. Dva góly a dve asistencie zaznamenal Tyler Toffoli, dva góly a jednu prihrávku Jeff Carter. Brayden McNabb dvakrát asistoval, Milan Lucic trikrát. Formácia Lucic-Carter-Toffoli sa postarala o štyri góly a desať bodov. Andy Andreoff vsietil zvyšný gól a Jonathan Quick predviedol 25 zákrokov. Góly mu strelili dvojbodoví Jordan Eberle a Connor McDavid, ako aj dvojgólový Patrick Maroon, ktorý využil jednu presilovú hru. Laurent Brossoit inkasoval päťkrát z 32 striel, Carterov druhý gól totiž padol do prázdnej brány. Nevyhral ani svoj piaty štart v NHL (0-4-1). Obranca Andrej Sekera si pripísal 24. asistenciu v sezóne, ale pridal k nej až štyri mínusové body. Počas 22 a štvrť minúty v akcii ohrozil Quicka dvomi strelami. Oilers prehrali tretí zápas z posledných štyroch, Kings ukončili trojzápasovú sériu prehier.

Sekerova 24. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. M. Lucic, 3. J. Carter (všetci LAK)

Chicago ukončilo v Calgary sériu prehier, Slováci nebodovali

Dvojica slovenských útočníkov Chicaga nebodovala, ale tešila sa z výhry 4:1 na ľade Calgary, ktorou obhajca titulu ukončil sériu dvoch prehier. Dva góly a asistenciu zaznamenal Andew Ladd, víťazný gól strelil Andrew Shaw. Teuvo Teräväinen uzavrel skóre strelou do prázdnej brány, do ktorej skóroval aj Ladd. Scott Darling chytil 31 striel. Ako jediný ho prekonal Dougie Hamilton, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Joni Ortio urobil 25 zákrokov, ale neodvrátil tretiu prehru Flames v sérii. Richard Pánik na neho vyslal tri strely, počas desať a štvrť minúty na ľade si pripísal aj bodyček a blok. Marián Hossa odohral 15 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Blackhawks vyhrali druhý z troch vzájomných súbojov v sezóne, a to rovnakým pomerom.

Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CHI), 2. J. Ortio (CGY), 3. A. Shaw (CHI)

Päťbodoví Kessel s Boninom zariadili debakel Detroitu, Tatar asistoval

Phil Kessel a Nick Bonino zaznamenali po góle a štyroch asistenciách, čím výrazne prispeli k vysokej výhre Pittsburghu 7:2 na ľade Detroitu. Obaja si vytvorili kariérne maximá v počte prihrávok i bodov v zápase. Dvaja hráči Penguins nazbierali naposledy päť bodov v dueli 10. marca 2013. Kessel si zároveň pripísal 300. asistenciu v NHL ako štvrtý hráč draftovaný v roku 2006. Skóre duelu síce otvoril domáci Andeas Athanasiou, ale hostia štyrmi gólmi v druhej tretine rozhodli o triumfe. Víťazný gól strelil dvojgólový Carl Hagelin, z jeho spoluhráčov skórovali aj Chris Kunitz a dvojbodoví Kris Letang s Ericom Fehrom. Marc-Andre Fleury predviedol 23 zákrokov, prekonal ho aj Mike Green v presilovej hre. Tomáš Tatar ho ohrozil jednou strelou a po zápase mu bola ešte pripísaná sekundárna asistencia, jeho 23. v sezóne. Počas necelých 13 minút v akcii si pripísal aj mínusový bod a dva bodyčeky. Petr Mrázek inkasoval štyrikrát z 27 striel, Jimmy Howard zvyšné tri zo 14. Pavel Daciuk zaznamenal 600. asistenciu v NHL ako piaty hráč klubovej histórie a stal sa tretím najlepším ruským nahrávačom histórie. Po jeho bodyčeku predčasne opustil zápas Kunitz v druhej tretine. Penguins vyhrali aj tretí vzájomný súboj s Detroitom v sezóne. Ich kapitán Sidney Crosby za nich odohral 700. duel ako šiesty hráč klubovej histórie. Red Wings prišli o dôležité body v boji o play-off.

Tatarova 23. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. C. Hagelin, 3. N. Bonino (všetci PIT)

Fasching pomohol otočiť zápas, Sabres zdolali Jets

Buffalo nemalo najlepší vstup do zápasu, no aj vďaka prvému gólu Hudsona Faschinga pri debute v NHL sa mu podarilo zmazať dvojgólovú stratu a nakoniec porazilo Winnipeg tesne 3:2, aby oslávilo druhú výhru nad kanadským tímom v tomto ročníku. Na gól dvadsaťročného Američana, ktorý padol po nebojácnom prieniku, nadviazali v tretej tretine dvojbodový Sam Reinhart a Jack Eichel. Ten sa stal deviatym nováčikom v klubovej histórii s 50 bodmi v sezóne a prvý od ročníka 1993/94. Len jeden víťazný gól mu chýba na vyrovnanie rekordu Sabres, ktorý vytvoril Donald Audette v sezóne 1991/92. Chad Johnson urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Nikolaj Ehlers a Andrew Copp, ktorí skórovali v rozmedzí 42 sekúnd v úvodných minútach prvej tretiny. Michael Hutchinson čelil 29 strelám. V akcii nechýbal slovenský útočník Marko Daňo, ktorý vo štvrtom útoku odohral 11 minút. Prezentoval sa jednou strelou, jedným bodyčekom a jedným blokom. Kým Sabres vyhrali druhý zápas po sebe, Jets o dvojzápasovú sériu výhier prišli.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. J. Eichel, 3. H. Fasching (všetci BUF)

Blues vynulovali aj Capitals, tentokrát chytal Allen

St. Louis uspelo na ľade Washingtonu 4:0 a štvrtýkrát po sebe neinkasovalo ani gól. Tentokrát nestál v bráne Brian Elliott, ale Jake Allen, ktorý zlikvidoval 32 striel pri svojom šiestom čistom konte v ročníku. Blues si tým vytvorili klubový rekord a dva zápasy s nulou ich delia od rekordu NHL. Gól neinkasovali už 240 minút a 18 sekúnd. „Naši brankári sú mimoriadni. Boli pre nás dôležití v celej sezóne a opäť nás držia nad vodou,“ poznamenal tréner Ken Hitchcock pre AP. O góly do siete najlepšieho tímu ligy sa postarali Kyle Brodziak, Colton Parayko, Vladimir Tarasenko a Patrick Berglund, ktorí prekonali Philippa Grubauera z 29 striel. Capitals mali v sobotu prvú šancu zaistiť si Prezidentovu trofej.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. C. Parayko, 3. K. Brodziak (všetci STL)

Clutterbuck rozhodol o výhre Islanders nad Hurricanes

Cal Clutterbuck sa v sobotu stal hrdinom Islanders, keď strelil vyrovnávajúci gól a následne s trochou šťastia aj rozhodujúci 13,8 sekundy pred koncom predĺženia. New York vďaka tomu porazil Carolinu 4:3 po tom, čo premrhal dvojgólové vedenie. To vybudovali v prvej tretine Kyle Okposo a Nikolaj Kuľomin. Hurricanes sa však po zmene strán podarilo stav otočiť, keď sa postupne presadili Victor Rask, Jeff Skinner a Jay McClement. K ešte len druhej výhre z ostatných siedmich stretnutí pomohol 33 zákrokmi Jean-Francois Berube. Eddie Läck urobil 27 zákrokov a jeho tím prehral šiesty duel z ostatných siedmich.

Clutterbuckove dva góly:

Hviezdy duelu: 1. C. Clutterbuck (NYI), 2. N. Kuľomin (NYI), 3. J. Skinner (CAR)

Kreider skóroval dvakrát, Rangers porazili Canadiens

Z víťazstva sa tešil aj druhý newyorský klub. Rangers uspeli na ľade Montrealu 5:2 najmä vďaka výkonom dvoch hráčov – Chris Kreider zaznamenal dva góly a asistenciu, Derick Brassard gól a dve asistencie. J. T. Miller a Derek Stepan tiež skórovali a náhradný brankár Antti Raanta zastavil 24 striel. Prekonali ho Lars Eller a Phillip Danault. Mike Condon inkasoval päť gólov z 19 striel a po druhej tretine prenechal miesto v bráne Benovi Scrivensovi. Ten zastavil zvyšné štyri strely. Kanadský klub podľahol Rangers po prvýkrát od novembra 2014 a už nemá ani matematickú šancu postúpiť do play-off.

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard, 2. Ch. Kreider, 3. D. Stepan (všetci NYR)

Dubnyk vynuloval Colorado v priamom súboji o play-off

Devan Dubnyk zastavil všetkých 29 striel Colorada pri svojom piatom čistom konte v sezóne a 19. v kariére, s ktorým doviedol Minnesotu k dôležitému víťazstvu 4:0. Po piatej výhre v sérii si poistila poslednú postupovú pozíciu v Západnej konferencii a pred Avalanche má už päťbodový náskok. Vyhrala pritom aj piaty vzájomný súboj v ročníku. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Zach Parise, ku ktorému sa na listine strelcov pridali Jordan Schroeder a dvojbodový Mikael Granlund. Ten skóroval vo vlastnom oslabení, Parisov druhý gól padol v presilovej hre. Všetky inkasoval Semion Varlamov z 35 striel hostí. Colorado prehralo druhý domáci zápas po sebe, ale oproti Wild má stále jeden k dobru.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise, 2. D. Dubnyk, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Sharks premárnili tretiu šancu zaistiť si účasť do play-off

San Jose hazarduje s postupom do play-off, keď nevyužilo ani tretiu šancu po sebe na jeho zaistenie. Prehralo tretí domáci zápas v sérii, tentoraz podľahlo Dallasu pomerom 2:4. Rozdielový gól strelil v druhej tretine v presilovej hre Patrick Sharp, prvé dva vsietil Mattias Janmark a posledný Jamie Benn, ktorý trafil odkrytú bránu. Sharp s Bennom pridali po asistencii, Jason Spezza ich nazbieral dve. Janmark sa vrátil do akcie po šesťzápasovej absencii, Antti Niemi sa prezentoval 34 zákrokmi pri svojom prvom štarte od 12. marca. Prekonali ho Joel Ward v presilovke a niekdajší spoluhráč Tomáš Hertl. Martin Jones čelil iba 16 strelám Stars, ktorí vyhrali štvrtý duel z ostatných piatich a aj tretí proti Sharks v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Janmark, 2. J. Spezza, 3. A. Niemi (všetci DAL)

Nashville rozstrieľal Columbus a play-off má na dosah

Nashville bol v domácom zápase proti Columbusu jasne lepším tímom a dokazuje to aj pomer striel 48:19. S 27 strelami v úvodnej tretine si vytvoril nový klubový rekord a o tri prekonal ten starý zo sezón 2009/10 a 2014/15. O tretej domácej výhre v sérii rozhodol gól Mattiasa Ekholma zo záveru prvej tretiny, ktorým nadviazal na otvárací presný zásah dvojbodového Jamesa Neala. V prostrednej časti hry skórovali Craig Smith a dvojbodový Shea Weber v presilovej hre, piaty gól pridal v 23. sekunde tretej tretiny Calle Järnkrok. Mike Ribeiro dvakrát asistoval, Roman Josi trikrát. So 44 prihrávkami v sezóne vytvoril nový klubový rekord obrancu, s 56 bodmi vyrovnal Weberov rekord. Pekka Rinne kryl 18 striel, jeho náprotivok a krajan Joonas Korpisalo o 25 viac. Jediný gól hostí strelil Boone Jenner. Ryan Johansen i Seth Jones čelili niekdajším spoluhráčom prvýkrát od vzájomnej výmeny zo 6. januára. Blue Jackets prehrali druhý zápas po sebe, Nashville si v ďalšom dueli môže zaistiť play-off.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. S. Weber, 3. J. Neal (všetci NSH)

Florida vyhrala derby a usadila sa na čele divízie

Floridské derby prinieslo v sobotu aj boj o prvé miesto v Atlantickej divízii. Oba tímy do zápasu vstupovali s rovnakým počtom bodov a o dva body viac má po ňom Florida, ktorá porazila Tampu Bay 5:2. Jaromír Jágr zaznamenal gól a asistenciu, Roberto Luongo urobil 33 zákrokov. Vincent Trocheck, Jiří Hudler, Jonathan Huberdeau a Jussi Jokinen sa tiež presadili z hráčov Panthers, ktorí pripravili Lightning o trojzápasovú šnúru výhier. „Bolts“, ktorým v zápase chýbali Ryan Callahan, Anton Stralman, Valtteri Filppula i Nikita Kučerov, sa dočkali gólov od Tylera Johnsona a Stevena Stamkosa. Andrej Vasilevskij inkasoval štyri góly z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Huberdeau, 3. J. Jágr (všetci FLA)

Ducks sa podaril proti Senators dokonalý obrat

Anaheim strelili štyri góly po sebe, pričom ten štvrtý vsietil Rickard Rakell v tretej minúte predĺženia. Kalifornský tím tak po dvoch prehrách uspel a porazil pomerom 4:3 Ottawu. Trojgólovú stratu zmazali v tretej tretine Ryan Getzlaf, Jakob Silfverberg a Hampus Lindholm. Frederik Andersen sa prezentoval 29 zákrokmi. Zlomovým momentom zápasu bolo trestné strieľanie, pri ktorom „Senátorovi“ Mikeovi Hoffmanovi za stavu 3:0 ušiel z hokejky puk. Hoffman si z duelu odniesol jeden gól. Z jeho spoluhráčov sa presadili Erik Karlsson a Chris Neil, zatiaľ čo Craig Anderson zastavil 35 striel. „Je to frustrujúce. Je sklamaním, že sme prišli o také vedenie. Bolo to 3:0 a my sme chceli, aby to bolo 4:0 či 5:0 namiesto toho, aby sme sa sústredili na udržanie vedenia,“ poznamenal Neil pre CP. Do zostavy Ducks sa po 19 zápasoch vrátil Chris Stewart.

Rakellov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell (ANA), 2. C. Perry (ANA), 3. C. Neil (OTT)

Smith nedovolil Philadelphii zvýšiť si postupové šance

Po zaváhaní Detroitu mala Philadelphia ideálnu príležitosť odskočiť mu na rozdiel dvoch bodov na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie. To sa jej však nepodarilo napriek dvojnásobnej streleckej prevahe v Arizone. Mike Smith totiž pustil za chrbát iba jednu z 35 striel a doviedol domácich k výhre 2:1, ktorá je pre Coyotes treťou v sérii. Rozhodol o nej v poslednej sekunde druhej tretiny Michael Stone, ktorý nadviazal na otvárací presilovkový gól kapitána Shana Doana. Obaja opustili duel predčasne. Kým Doan sa zranil pri bodyčeku Radka Gudasa, Stone po súboji s Michaelom Rafflom. Výsledok skorigoval v tretej tretine Sean Couturier tiež v početnej výhode. Steve Mason čelil iba 17 strelám, ale Flyers prehrali tretí duel z posledných piatich. Zostali však na postupovej pozícii s rovnakým počtom bodov ako Detroit a so zápasom k dobru.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. Z. Michálek, 3. B. Gordon (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:41 1 0 1 +1 0 2 5
T. Tatar (DET) 12:50 0 1 1 -1 0 1 2
M. Daňo (WPG) 11:05 0 0 0 0 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 18:35 0 0 0 -1 2 0 1
M. Hossa (CHI) 15:26 0 0 0 +1 0 0 0
R. Pánik (CHI) 10:18 0 0 0 0 0 3 1
A. Sekera (EDM) 22:15 0 1 1 -4 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies