Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Hossa strelil 499. gól kariéry, Tatar a Chára asistovali

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali piati Slováci, z ktorých traja bodovali. Marián Hossa vsietil 499. gól v NHL, Zdeno Chára a Tomáš Tatar asistovali. Z výhry sa tešil iba Martin Marinčin. Dvaja hráči strelili hetriky.

Hviezdy večera:
1. Nazem Kadri (TOR): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Logan Couture (SJS): 3 góly (vrátane víťazného)
3. Keith Kinkaid (NJD): 39/40 (97,5% úspešnosť zákrokov)

Hossov 499. gól kariéry nezabránil predĺženiu víťaznej série Wild

Minnesota to v tejto sezóne vie na obhajcu titulu. Vyhrala aj piaty vzájomný zápas v sezóne, celkovo šiesty v sérii a opäť si zvýšila náskok pred Coloradom na poslednej postupovej pozícii Západnej konferencie na päť bodov. Aspoň päť vzájomných duelov proti Chicagu v ročníku naposledy vyhral Boston ešte v sezóne 1938/39. O triumfe 4:1 rozhodol v úvode tretej tretiny Jared Spurgeon, po ktorom upravili výsledok dvojbodoví Erik Haula a Nino Niederreiter do prázdnej brány. Haula si predĺžil bodovú sériu už na deväť duelov. Na prvý gól Jarreta Stolla od 23. januára odpovedal vo vlastnom oslabení slovenský krídelník Marián Hossa svojím 13. presným zásahom v sezóne a 499. v kariére. Len jeden ho delí od významného míľnika. Počas 17 minút a 19 sekúnd v akcii zaznamenal aj plusový bod, tri strely, bodyček, blok a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Richard Pánik odohral necelých deväť minút so ziskom mínusového bodu. Devan Dubnyk prispel k výhre 18 zákrokmi, Scott Darling ich urobil o štyri menej. Blackhawks ukončili sériu dvoch výhier.

Hossov 13. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon, 2. J. Stoll, 3. E. Haula (všetci MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára asistoval, ale z výhry sa netešil

New Jersey sa stále nevzdáva a s malou nádejou aj päť zápasov pred koncom základnej časti bojuje o play-off. V utorok mu pomohla výhra 2:1, ktorú zaknihovalo doma nad trápiacim sa Bostonom. Ten porazilo prvýkrát po piatich prehrách. Nerozhodný stav prelomil Reid Boucher počas presilovky v úvode tretej tretiny, no prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Keith Kinkaid, ktorý zlikvidoval 39 striel. Travis Zajac zaznamenal gól a asistenciu, aby Devils strácali na play-off päť bodov. Bruins, ktorých jediný gól strelil po prihrávke Zdena Cháru Brad Marchand, zostávajú tretí v Atlantickej divízii napriek šiestej prehre z ostatných siedmich duelov. Tuukka Rask čelil len 15 strelám. „Môžete sa na to pozerať ako chcete, ale za túto prehru musíte viniť seba. Môžete hovoriť, že ste sa snažili, ale v tomto čase roka to nestačí. V tejto situácii od nás očakávame viac,“ skonštatoval tréner Claude Julien pre AP. Chára odohral 23 a pol minúty, pričom si z duelu odniesol aj plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty.

Chárova 26. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. R. Boucher, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Detroit podľahol Montrealu, Tatar si pripísal asistenciu

Montreal je už mimo hry o play-off, ale do konca základnej časti môže aspoň ničiť nádeje súperov. V utorok sa to podarilo v zápase proti Detroitu, v ktorom Canadiens prišli o dvojgólové vedenie, ale nakoniec duel vyhrali 4:3 a obrali Red Wings o dva body, ktoré veľmi potrebujú v boji o play-off. Max Pacioretty strelil prvý i posledný gól zápasu, presadili sa aj dvojbodoví Paul Byron a Sven Andrighetto, zatiaľ čo Mike Condon urobil 39 zákrokov. „Červené krídla“ prehrávali po prvej tretine 0:2, ale v druhej stav otočili vďaka gólom Gustava Nyquista, Anthonyho Manthu a Mikea Greena. Kým v prvej tretine inkasoval dva góly zo siedmich striel Petr Mrázek, v tretej dvakrát kapituloval Jimmy Howard, ktorý od 12. minúty čelil 20 strelám. Tomáš Tatar zaznamenal asistenciu, pričom odohral 14 minút. Pripísal si aj jeden strelecký pokus. Jeho tím má stále rovnaký počet bodov ako Philadelphia, ktorá je pred ním na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie. Navyše, Flyers majú dva zápasy k dobru. Nádej tak teraz prináša trápenie Bostonu. „Je ťažké prehrať, keď sme viedli. Mali sme príležitosť, ale je dobré, že aj Boston prehral a stále naň strácame len bod,“ poznamenal Dylan Larkin pre CP.

Tatarova 24. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. S. Andrighetto (MTL), 3. P. Daciuk (DET)

Kadriho hetrik doviedol Toronto k výhre nad Floridou

Nazem Kadri skóroval len dvakrát v predošlých 14 zápasoch, no v utorok strelil dva presilovkové góly a potom pridal jeden do prázdnej brány, aby s hetrikom doviedol Toronto k výhre 5:2 nad Floridou. Tá má opäť rovnaký počet bodov ako Tampa Bay a v poradí Atlantickej divízie klesla na druhé miesto. Michael Grabner a Pierre-Alexandre Parenteau (100. gól v NHL) tiež skórovali z hráčov Maple Leafs, zatiaľ čo Connor Brown zaznamenal tri asistencie a Jonathan Bernier 32 zákrokov. Prekonať ho dokázali Jonathan Huberdeau a Greg McKegg, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Roberto Luongo zastavil 24 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil 23 minút a pripísal si len jeden mínusový bod. Zápas nedohral „panter“ Vincent Trocheck, ktorého trafila v druhej tretine strela Connora Browna debutujúceho v NHL.

Parenteauov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. C. Brown, 3. J. Bernier (všetci TOR)

Colorado ukončilo rekordnú sériu St. Louis, ale vzdialilo sa od play-off

Colorado neodpovedalo na výhru Minnesoty rovnakým spôsobom, a tak na ňu stráca v tabuľke Západnej konferencie už päť bodov. Oba tímy odohrajú ešte päť duelov. Jeho jediný gól pri prehre 1:3 na ľade St. Louis strelil Michael Grigorenko, ktorý v závere prvej tretiny vyrovnával stav na 1:1. Ukončil ním rekordnú sériu bez inkasovaného gólu Blues na čísle 258:29. Skóre zápasu otvoril v presilovej hre David Backes, víťazný gól vsietil v polovici duelu Troy Brouwer tiež v početnej výhode. Výsledok upravil Vladimir Tarasenko, Alexander Steen dvakrát asistoval v prvom zápase od 20. februára a Brian Elliott kryl 20 striel pri piatej výhre Blues v sérii. Jeho séria nepriestrelnosti sa skončila na čísle 193:12. Tretí raz po sebe a celkovo ôsmykrát dosiahlo St. Louis 100-bodovú hranicu. Semion Varlamov predviedol 24 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Avalanche v ostatných štyroch dueloch. Duel nedohral domáci útočník Robby Fabbri po bodyčeku Jacka Skilla.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen, 2. B. Elliott, 3. D. Backes (všetci STL)

Nashville zahodil proti Dallasu ďalšiu šancu na zaistenie play-off

Nashville si nedokázal ani na druhý pokus zaistiť účasť v play-off, keď prehral v Dallase 2:5. Po góle Ryana Ellisa v oslabení síce viedol, ale Jamie Benn, Radek Faksa a Jason Spezza sa postarali o víťazný obrat. Viktor Arvidsson ešte znížil stav v presilovej hre predtým, ako Patrick Sharp a Benn druhým gólom v zápase potvrdili triumf Stars strelami do prázdnej brány. Alex Goligoski dvakrát asistoval a Kari Lehtonen zastavil pri piatej výhre v posledných šiestich dueloch 28 striel. Pekka Rinne čelil 23 strelám Dallasu, ktorý dosiahol hranicu 100 bodov prvýkrát od sezóny 2006/07 a celkovo deviaty raz v histórii. Spezzov rozdielový gól bol jeho 30. v ročníku, a tak má tím troch 30-gólových strelcov po prvý raz od sezóny 1992/93.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen, 2. J. Benn, 3. A. Goligoski (všetci DAL)

Okposov nájazd rozhodol o výhre Islanders nad Hurricanes

Kyle Okposo uspel v nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o triumfe Islanders 2:1 nad Hurricanes. V normálnej hracej dobe sa presadil Anders Lee, ktorý využil presilovku v 54. minúte a vyrovnával stav na 1:1. Thomas Greiss, ktorý si ukončil osobnú štvorzápasovú sériu prehier, prispel k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Derek Ryan v závere druhej tretiny. Cam Ward opustil duel s 30 zákrokmi. Islanders majú pred prvým nepostupujúcim tímom štvorbodový náskok, Hurricanes strácajú na prvú postupovú pozíciu päť bodov.

Okposov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. C. Ward (CAR)

Penguins zmazali trojgólovú stratu a porazili Sabres

Buffalo malo výborný vstup do zápasu hranom v Pittsburghu, keď po prvej tretine vyhrávalo 3:0 vďaka gólom Matta Moulsona, Ryana O’Reillyho a Jaka McCaba. Domácim sa v druhej tretine podarilo stav otočiť, keď štyri góly po sebe vsietili Ben Lovejoy, Connor Sheary, v rovnakom oslabení Tom Kühnhackl a Nick Bonino. Predĺženie zabezpečil gól Zacha Bogosiana z tretej tretiny. Z výhry 5:4 sa nakoniec tešili Penguins, keď v nájazdoch uspeli Kris Letang a Phil Kessel, zatiaľ čo Matt Murray v nich ani raz nekapituloval. Duel opustil s 26 zákrokmi. Chad Johnson mal počas 65 minút viac práce, keď čelil 46 strelám.

Kesselov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. T. Kühnhackl (PIT), 3. R. O’Reilly (BUF)

Couturov hetrik prispel k predĺženiu nepriaznivej série Canucks

Logan Couture zaznamenal v 426. zápase premiérový hetrik v NHL, ktorým zariadil víťazstvo San Jose 4:1 na ľade Vancouveru. To bolo preň druhým po sebe a tretím v štyroch vzájomných súbojoch v sezóne. Na vedúci gól dvojbodového Joea Pavelského z 20. sekundy druhej tretiny odpovedal Chris Higgins v oslabení. Viac gólov už James Reimer z 24 striel neinkasoval, Brent Burns dvakrát asistoval. Couture strelil víťazný gól 11 sekúnd pred druhou prestávkou, druhý gól pridal v presilovej hre a tretí do prázdnej brány. Jacob Markström čelil 31 strelám súpera, Vancouver prehral už deviaty zápas v sérii. Joe Thornton si pripísal 957. asistenciu v kariére, čím predbehol Marka Recchiho na 14. mieste historického rebríčka NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. L. Couture (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:28 0 1 1 +1 2 1 1
T. Tatar (DET) 13:57 0 1 1 0 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 22:55 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (CHI) 8:50 0 0 0 -1 0 0 0
M. Hossa (CHI) 17:19 1 0 1 +1 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies