Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Hossa, Chára i Daňo asistovali, Florida je v play-off

V piatich nedeľných zápasoch NHL bodovali všetci traja Slováci v akcii. Marián Hossa, Zdeno Chára i Marko Daňo asistovali. Prvý menovaný sa však zranil. Florida má vďaka prehre Bostonu istotu play-off.

Hossa i Chára asistovali, útočníka Chicaga sa však pri výhre zranil

Chicago dominovalo prvej polovici domáceho zápasu proti Bostonu a už v 35. minúte viedlo 6:0. Hosťom sa v závere druhej tretiny podarilo znížiť dvoma gólmi v rozmedzí 11 sekúnd, v tretej pridali ďalšie dva góly, ale napriek streleckej prevahe prehrali 4:6. Scott Darling predviedol 42 zákrokov, kým dvojica Tuukka Rask (18/22) a Jonas Gustavsson (10/12) čelili spolu 34 strelám. Víťazný gól bol nakoniec ten z hokejky Artemija Panarina na 5:0, ktorý k nemu pridal tri asistencie. Stal sa prvým nováčikom klubovej histórie s dvoma štvorbodovými zápasmi po sebe. Druhý hetrik v základnej časti NHL zaznamenal Patrick Kane, ktorý aj raz asistoval a prvýkrát v kariére dosiahol hranicu 100 bodov v sezóne. Arťom Anisimov využil presilovú hru a pridal dve prihrávky, skóroval aj Jonathan Toews, Brent Seabrook dvakrát asistoval. Jednu asistenciu, 20. v ročníku, si pripísal Marián Hossa, ktorý počas 13 minút na ľade vyslal na súpera šesť striel, no nazbieral aj dva mínusové body, bodyček a blok. Mal niekoľko šancí, ale svoj 500. gól v NHL ešte nestrelil. V tretej tretine sa, navyše, zranil po kolízii v strednom pásme. Jeho krajan Zdeno Chára zaznamenal 28. asistenciu v sezóne, ku ktorej pridal plusový bod, dve trestné minúty, dva bodyčeky a dva bloky. S časom 23:48 bol najvyťaženejším hráčom Bruins. Z jeho spoluhráčov skórovali David Pastrňák, dvojbodový Brad Marchand a dvakrát trojbodový Patrice Bergeron. Torey Krug dvakrát asistoval. Boston si sťažil boj o play-off, na Detroit i Philadelphiu stále stráca jeden bod. Florida má po jeho prehre istú účasť v play-off. Joel Quenneville vyhral 800. zápas v NHL iba ako druhý tréner v histórii. Viac ich má len Scotty Bowman (1244).

Kanov 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. A. Panarin (obaja CHI), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Jets znemožnili Minnesote zaistiť si účasť v play-off

Winnipeg zvíťazil v poslednom domácom zápase sezóny nad Minnesotou 5:1 a aj keď jemu už o nič nejde, súperovi zmaril šancu zaistiť si postup do play-off. Víťazný gól a svoj prvý od 15. decembra strelil Chris Thorburn, ktorý ukončil 47-zápasové suchoty. Mark Scheifele a Drew Stafford využili presilové hry, zvyšné góly vsietili Andrew Copp a Blake Wheeler, ktorý trafil odkrytú bránu. Nikolaj Ehlers a Jacob Trouba dvakrát asistovali, Ondřej Pavelec pomohol ukončiť štvorzápasovú sériu prehier 28 zákrokmi. Slovenský útočník Marko Daňo si pripísal štvrtú asistenciu v sezóne, ku ktorej počas 13 minút na ľade pridal mínusový bod, bodyček a dva bloky. Jediný gól Wild zaznamenal Mikael Granlund, Devan Dubnyk opustil duel s 29 zákrokmi. Wild ukončili sériu troch výhier, ale pred Coloradom majú na poslednej postupovej pozícii v Západnej konferencii stále náskok piatich bodov.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Thorburn, 2. A. Copp, 3. O. Pavelec (všetci WPG)

Flyers prehrali ďalšie štátne derby a prišli o dôležité body

Pittsburghu sa v tejto sezóne darilo proti štátnemu rivalovi z Philadelphie. Vyhral aj tretie pennsylvánske derby, tentoraz doma pomerom 6:2 a predĺžil si víťaznú sériu na šesť zápasov. Nováčik Matthew Murray zvíťazil aj pri svojom druhom štarte ako náhradník zraneného Marc-Andre Fleuryho, keď sa prezentoval 28 zákrokmi. Prekonali ho iba Wayne Simmonds a Jakub Voráček. Steva Masona z 38 striel Penguins postupne prekonali Sidney Crosby v presilovej hre, Beau Bennett (prvý gól od 9. decembra), Patric Hörnqvist (víťazný gól), Carl Hagelin a dvojgólový Eric Fehr, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány v oslabení. Kris Letang a Matt Cullen dvakrát asistovali. Penguins vyhrali 12 z ostatných 13 duelov a všetky v ročníku, v ktorých viedli po dvoch tretinách (38-0-0). Flyers ukončili trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist, 2. E. Fehr, 3. B. Bennett (všetci PIT)

Colorado nevyužilo zaváhanie Wild, Blues prišli pri výhre o Allena

Colorado sa mohlo priblížiť k Minnesote na rozdiel troch bodov v boji o poslednú postupovú pozíciu Západnej konferencie, ale na domácom ľade prehralo so St. Louis 1:5. Naďalej tak stráca na Wild päť bodov. Jeho jediný gól strelil za stavu 0:4 Matt Duchene, ktorý prvýkrát v kariére dosiahol hranicu 30 gólov v sezóne. Naposledy to v klubovej histórii dokázali Joe Sakic a Milan Hejduk v ročníku 2006/07. Prekonal ním už Andersa Nilssona, ktorý nahradil po prvej tretine zraneného Jaka Allena. Ten kryl všetkých 11 striel, Nilsson čelil v druhom zápase v drese Blues 20 strelám. St. Louis rozhodlo o výhre 5:1 už v úvodnej tretine, v ktorej skórovali David Backes (presilová hra), Magnus Pääjärvi (víťazný gól a prvý od 21. decembra) a Colton Parayko. Alex Pietrangelo pridal štvrtý gól a Troy Brouwer upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Backes a poslední dvaja menovaní si pripísali aj po asistencii, Vladimir Tarasenko ich nazbieral dve. Semion Varlamov inkasoval trikrát zo 14 striel, Calvin Pickard chytil 23 zo zvyšných 24. Avalanche prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich, Blues vyhrali šiesty duel z ostatných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. C. Parayko, 2. V. Tarasenko, 3. M. Pääjärvi (všetci STL)

Anaheim ukončil víťaznú sériu Dallasu a vrátil sa na čelo divízie

Anaheim vďaka dvom gólom v oslabení a 24 zákrokom Johna Gibsona zdolal Dallas na domácom ľade 3:1 a vrátil sa na čelo Pacifickej divízie o bod pred Los Angeles. Nate Thompson otvoril skóre v druhej tretine vo vlastnom oslabení a dvojbodový Ryan Kesler strelil v desiatej sekunde tretej tretiny víťazný gól v rovnakej hernej situácii. Radek Faksa ešte zdramatizoval duel, ale Ryan Getzlaf v závere trafil prázdnu bránu a potvrdil štvrtú výhru Ducks v posledných piatich súbojoch. Dva oslabovkové góly v zápase strelili naposledy 3. marca 2015 proti Arizone. Andrew Cogliano odohral 700. zápas od začiatku kariéry v sérii, Corey Perry absolvoval 800. duel v drese Ducks ako druhý hráč v klubovej histórii. Antti Niemi urobil 22 zákrokov, ale nezabránil koncu štvorzápasovej víťaznej série Stars. Tí nevyužili šancu zaistiť si titul v Centrálnej divízii i prvenstvo v Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Silfverberg, 3. A. Cogliano (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 13:01 0 1 1 -1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 23:48 0 1 1 +1 2 5 2
M. Hossa (CHI) 13:06 0 1 1 -2 0 6 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Capitals, Devils i Canadiens sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies