Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik i Daňo skórovali, Lightning, Islanders a Wild sú v play-off

V jedenástich utorkových zápasoch NHL hrala trojica Slovákov. Bodovali útočníci Richard Pánik i Marko Daňo, ktorí pomohli gólmi k výhrami. Minnesota, New York Islanders a Tampa Bay si zaistili účasť v play-off.

Hviezdy večera:
1. Derek Stepan (NYR): 2 góly, 1 asistencia
2. James Reimer (SJS): 29/29 (čisté konto)
3. Cam Ward (CAR): 35/36 (97,2% úspešnosť zákrokov)

Pánik skóroval pri návrate do akcie namiesto Hossu, Chicago zdolalo Arizonu

Slovenský útočník Richard Pánik využil hneď prvú šancu v zostave Chicaga od 29. marca a strelil prvý gól od 22. marca, jeho šiesty v sezóne. Otvoril ním skóre domáceho zápasu, v ktorom obhajca titulu vyhral nad Arizonou 6:2 a predĺžil si víťaznú sériu na tri duely. Patrick Kane (víťazný gól) a Jonathan Toews zaznamenali po góle a asistencii, Andrew Ladd dvakrát skóroval, zvyšný gól vsietil Andrew Desjardins. Artemij Panarin nazbieral tri prihrávky a stal sa prvým nováčikom v klubovej histórii, ktorý odohral tri minimálne trojbodové zápasy po sebe. Scott Darling predviedol 29 zákrokov. Prvý útok Ladd-Toews-Pánik sa postaral o štyri góly a nazbieral päť bodov. Pánik, ktorý nahradil zraneného Hossu, odohral vyše 13 minút aj s jednou strelou a štyrmi bodyčekmi. Góly Coyotes, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, strelili Brad Richardson a Connor Murphy. Louis Domingue sa prezentoval 26 zákrokmi, ale Arizona prehrala aj tretí vzájomný súboj s Chicagom v ročníku. Blackhawks strácajú dva zápasy pred koncom na prvé dva tímy Centrálnej divízie, Dallas a St. Louis, štyri body. V druhej tretine prišli o útočníka Artema Anisimova, ktorého zranil bývalý spoluhráč Antoine Vermette.

Pánikov šiesty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Toews, 2. A. Panarin, 3. P. Kane (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Daňo pomohol gólom k výhre Winnipegu v Anaheime

Do listiny strelcov sa zapísal aj druhý slovenský útočník v akcii, Marko Daňo, ktorý piatym gólom v sezóne prispel k víťazstvu Winnipegu 2:1 na ľade Anaheimu. O druhej výhre v sérii po predošlých štyroch prehrách rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Blake Wheeler. Daňo ho vynútil v 57. minúte, keď tečoval pred bránou strelu Jacoba Troubu. Počas 13 a pol minúty v akcii si pripísal na konto aj plusový bod, štyri strely, bodyček a dve trestné minúty. Práve jeho vylúčenie využil v prvej tretine na otvárací gól Corey Perry. Michael Hutchinson sa prezentoval 27 zákrokmi, jeho náprotivok John Gibson ich urobil o tri menej a prehral prvý štart proti Jets v kariére (4-1-0). Ducks prehrali druhý zápas z posledných troch, ale udržali sa na čele Pacifickej divízie s rovnakým počtom bodov ako Los Angeles. Majú však duel k dobru.

Daňov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. J. Gibson, 3. C. Perry (obaja ANA)

Nádeje Bruins znížila výhra Hurricanes

Jeden bod je lepší ako žiaden, no pre Boston je to v snahe dostať sa do play-off málo. Noah Hanifin premenil ako jediný svoj samostatný nájazd a Carolina porazila tím Zdena Cháru pomerom 2:1. V normálnej hracej dobe skóroval Jaccob Slavin a Cam Ward zastavil 35 striel. Ako jediný ho prekonal Loui Eriksson, ktorý vyrovnával stav v úvode tretej tretiny. Tuukka Rask urobil 27 zákrokov a Chára odohral takmer 25 minút bez bodového zisku a s piatimi streleckými pokusmi, vrátane jedného do tyčky. Aj vďaka jeho pohotovosti a dlhému dosahu nerozhodli Hurricanes o svojej výhre už v normálnom hracom čase. Jeho Bruins majú teraz rovnaký počet bodov ako Detroit a Philadelphia, ale oba tímy majú zápasy k dobru – Flyers odohrajú ešte štyri, Red Wings tri, vrátane štvrtkového proti Bostonu. „Zostávajú nám ešte dva zápasy a na ten nasledujúci musíme byť extrémne pripravení. Na tento musíme zabudnúť a pripraviť sa na ďalší,“ poznamenal pre AP Brad Marchand, ktorého mužstvo už nemá všetko vo svojich rukách.

Hanifinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. T. Rask (BOS), 3. J. Slavin (CAR)

Florida vyhrala štvrtý zápas po sebe a získala divízny titul

Roberto Luongo zneškodnil 32 striel, urobil niekoľko akrobatických zákrokov a doviedol Floridu k víťazstvu 4:1 nad Montrealom, ktoré bolo pre tím zo Sunrise štvrtým v sérii. Keďže Tampa Bay podľahla v utorok Rangers, tak už majú Panthers istý titul v Atlantickej divízii. „Dopadlo to dosť dobre. Je to deň, na ktorý nikdy nezabudnem,“ poznamenal pre CP Brian Campbell, ktorý odohral svoj 1000. zápas v NHL. Z jeho spoluhráčov skórovali Aleksander Barkov, Nick Bjugstad, Greg McKegg a Jiří Hudler, kým Jaromír Jágr zaznamenal dve asistencie. Čestný úspech Canadiens zaknihoval Alex Galchenyuk, zatiaľ čo Mike Condon zastavil 15 striel. „Habs“ tento rok nevyhrali ani jeden zo štyroch vzájomných zápasov. Barkov skóroval len 10 sekúnd po zahájení zápasu, čím vyrovnal klubový rekord Johana Garpenlova z roku 1996.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. A. Galchenyuk (MTL), 3. A. Ekblad (FLA)

Rangers zdolali Lightning, ktorí už majú tiež isté play-off

Lightning mali dobrý vstup do zápasu, keď v Madison Square Garden vyhrávali po šiestich minútach 2:0 po góloch Andreja Šustra a Briana Boyla. Potom však ich gólostroj zamrzol. Andrej Vasilevskij inkasoval tri góly z 28 striel a boj o divízny titul sa pre Tampu Bay skončil. Vďaka prehre Bostonu však už má istotu play-off. O výhre Rangers 3:2 rozhodol v tretej tretine Chris Kreider po tom, čo Derek Stepan strelil dva góly po prihrávkach Matsa Zuccarella a vyrovnal stav. Stepan napokon duel opustil s troma bodmi, keď asistoval aj pri víťaznom góle. Henrik Lundqvist mal práce požehnane a duel opustil s 39 zákrokmi. „Bol naším najlepším hráčom. Otočili sme skóre vďaka nemu. Robil kľúčové zákroky v správny čas,“ poznamenal Stepan pre AP. V dueli tímu chýbal pre zranenie ruky kapitán Ryan McDonagh, Lightning hrali bez obrancu Victora Hedmana, ktorého trápi zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan (NYR), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. O. Palát (TBL)

Islanders si zaistili play-off výhrou nad Capitals

Pozornosť sa venovala Bradenovi Holtbymu, ktorý mal šancu vyrovnať rekord Martina Brodeura v počte výhier v jednej sezóne, ale toho zatienil nováčik Christopher Gibson. Ten vo svojom prvom štarte v NHL urobil 29 zákrokov, aby doviedol Islanders k výhre 4:3 nad Washingtonom, ktorá zároveň znamenala spečatenie účasti newyorského tému v play-off. „Ostrovania“ v zápase prehrávali 0:1 i 1:3, ale nakoniec sa im podarilo stav zvrátiť. Víťazný gól strelil Thomas Hickey v tretej minúte predĺženia. Holtbyho, ktorý urobil 29 zákrokov, prekonali aj John Tavares, Kyle Okposo a Anders Lee. O góly Capitals sa postarali dvojgólový Alex Ovečkin a trojbodový T. J. Oshie. Ovečkin má na konte už 47 gólov.

Hickeyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Hickey (NYI), 2. T. J. Oshie (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)

Sabres porazili Devils 3:1

Jack Eichel strelil do prázdnej brány svoj 24. gól v sezóne a prihrával na gól Ryana O’Reillyho, aby pomohol Buffalu k výhre 3:1 nad New Jersey. Víťazný gól vsietil Johan Larsson a víťaznú sériu pomohol natiahnuť na tri zápasy aj Chad Johnson, ktorý urobil 18 zákrokov. Devils prehrali tretí zápas po sebe. V utorok im na výhru nestačil gól Jacoba Josefsona ani 15 zákrokov Coryho Schneidera. Oba tímy už len dohrávajú sezónu. Sabres majú pritom v posledných 11 zápasoch slušnú bilanciu 7-2-2. V drese Devils videli fanúšikovia aj Patrika Eliáša, ktorého privítali vrúcnym aplauzom. „Nebolo to až také zlé. Fyzicky som sa cítil dobre. Po hokejovej stránke to však nebolo pri niektorých akciách ono,“ poznamenal český veterán pre AP.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (BUF), R. O’Reilly (BUF), 3. J. Josefson (NJD)

Pittsburgh otočil zápas s Ottawou a predĺžil si víťaznú sériu

Ottawa viedla v domácom zápase proti Pittsburghu ešte v druhej tretine 3:0, ale nováčik Matt Murray viackrát neinkasoval a s 27 zákrokmi doviedol hostí k víťazstvu 5:3. Predĺžil si tak víťaznú sériu na šesť duelov. O dokonalý obrat sa najviac zaslúžil Carl Hagelin, ktorý vyrovnával stav na 3:3 a strelil aj rozdielový gól na 4:3. Dva góly vsietil aj Sidney Crosby, tým druhým upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Skóroval tiež dvojbodový Patric Hörnqvist, Kris Letang dvakrát asistoval, Nick Bonino trikrát. Penguins vyhrali siedmy zápas v sérii, 13. z posledných 14 a aj tretí proti Senators v sezóne. O góly domácich sa postarali Erik Karlsson, dvojbodový Mike Hoffman a Zack Smith. Andew Hammond opustil duel s 23 zákrokmi. Karlsson strelil 100. gól v NHL a stal sa prvým obrancom v klubovej histórii s 80 bodmi v sezóne.

Karlssonov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. C. Hagelin, 2. N. Bonino (obaja PIT), 3. M. Hoffman (OTT)

Nashville ukončil sériu prehier a vyradil Colorado z boja o play-off

Nashville vyhral v domácom zápase proti Coloradu 4:3 a aj keď Minnesota nebodovala, získala posledné postupové miesto v Západnej konferencii. Hráči Avalanche trikrát doháňali náskok súpera, ale na štvrtý gól Craiga Smitha už neodpovedali a utrpeli štvrtú porážku v sérii. Predators, naopak, ukončili štvorzápasovú sériu prehier a postarali sa o vyradenie denverského tímu z boja o play-off. „Dnes som veľmi sklamaný,“ povedal jeho tréner Patrick Roy pre AP. Na góly dvojbodových Colina Wilsona s Filipom Forsbergom (presilová hra) a Mika Fishera odpovedali Mikkel Boedker, Jarome Iginla a Shawn Matthias. Matt Duchene i Ryan Johansen dvakrát asistovali. Pekka Rinne prispel k výhre 25 zákrokmi, jeho náprotivok Semion Varlamov ich urobil o jeden menej.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. C. Wilson, 3. C. Smith (všetci NSH)

Wild nestrelili ani gól, ale postúpili do play-off

Minnesota neskórovala ani raz, prehrala štvrtý zápas v sérii, ale napriek tomu doplnila osmičku postupujúcich tímov v Západnej konferencii. Pred Coloradom má dva zápasy pred koncom už päťbodový náskok. O výhre San Jose 3:0 na jej ľade rozhodol gól Logana Coutura z prvej tretiny a 29 zákrokov Jamesa Reimera. Ten vychytal tretie čisté konto v drese Sharks a 14. v kariére. Zvyšné dva góly strelil Patrick Marleau, prvý v presilovej hre, Brenden Dillon dvakrát asistoval. Devan Dubnyk chytil 17 striel. Kalifornský tím vyhral druhý zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich. S 28 triumfami na ľadoch súperov v sezóne sa vyrovnal Rangers a Devils na druhom mieste ligovej histórie. Wild si zahrajú v play-off štvrtýkrát v sérii a siedmy raz v klubovej histórii.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. J. Reimer (obaja SJS), 3. J. Spurgeon (MIN)

Los Angeles uspelo v Calgary po predĺžení

Calgary viedlo v domácom zápase proti Los Angeles 3:2 i 4:3, ale nakoniec prehralo aj štvrtý vzájomný súboj v sezóne, tentoraz pomerom 4:5. Už po 40 sekundách predĺženia rozhodol o ukončení série dvoch prehier Jeff Carter. Kris Versteeg vynútil nadstavený čas 35,1 sekundy pred koncom tretej tretiny. Skórovali aj Andy Andreoff a dvojgólový Milan Lucic, Anže Kopitar dvakrát asistoval a Jhonas Enroth predviedol 19 zákrokov. Prekonali ho Mikael Backlund, Hunter Shinkaruk, Mark Giordano (presilová hra, 300. bod v NHL) a dvojbodový Deryk Engelland. Johnny Gaudreau a Joe Colborne dvakrát asistovali, Joni Ortio kryl 21 striel. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Kings si vytvorili klubový rekord so 47. víťazstvom v sezóne.

Carterov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic (LAK), 2. D. Engelland, 3. M. Giordano (obaja CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 24:51 0 0 0 0 0 5 2
R. Pánik (CHI) 13:05 1 0 1 0 0 1 4
M. Daňo (WPG) 13:38 1 0 1 +1 2 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies