Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar s Jurčom sa tešili z dôležitej výhry, Sekerov tím sa rozlúčil úspešne

V stredu sme mali zastúpenie v každom z troch duelov, ale ani jeden zo štyroch Slovákov nebodoval. Radosť však mali dvaja v drese Detroitu, ktorý zvládol kľúčový duel proti Philadelphii.

Tatar s Jurčom sa tešili z dôležitej výhry

Po dlhom čase sa v zostave Red Wings objavili obaja slovenskí útočníci, ale ani jeden z nich nebodoval. Mohli sa však tešiť z dôležitého víťazstva 3:0 nad Flyers, konkurentmi v boji o play-off. Hrdinom zápasu bol Jimmy Howard, ktorý už bol počas ročníka pomaly odpisovaný. Zneškodnil všetkých 30 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a vyhral aj svoj tretí zápas v apríli. O góly sa postarali Darren Helm, Andreas Athanasiou a Kyle Quincey, ktorý dal bodku za zápasom do prázdnej brány po prihrávke Howarda. Steve Mason inkasoval dva góly z 25 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý odohral necelých 14 minút. Tomáš Jurčo odohral len päť a štvrť minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici. V zostave nahradil Anthonyho Manthu. Detroit má dva zápasy pred koncom na konte 93 bodov, teda o dva viac ako Philadelphia a Boston, s ktorým sa stretne vo štvrtok. Ak duel vyhrá, tak si v bojoch o Stanleyho pohár zahrá v 25. sezóne po sebe. „Letci“ majú zápas k dobru, ale oproti Bruins majú menej výhier bez nájazdov. Tie by rozhodovali pri bodovej zhode.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. A. Athanasiou, 3. L. Glendening (všetci DET)

Edmonton sa rozlúčil s halou výhrou nad Canucks

Rozlúčka Oilers s Rexall Place vyšla. V poslednom zápase v slávnej hale, ktorá bola domovom tímu od roku 1974, sa fanúšikovia klubu mohli tešiť ešte raz, keď domáci porazili Vancouver 6:2. Zápasu predchádzal dlhý ceremoniál a priamo v hale bolo prítomných 150 bývalých hráčov tímu, vrátane najväčších legiend, ktorí sledovali, ako súčasní „olejári“ ukončili sériu troch prehier. Dva góly strelil Patrick Maroon, ktorého v listine strelcov doplnili Nail Jakupov, Connor McDavid, Leon Draisatl a Taylor Hall. McDavid pridal dve asistencie a Cam Talbot zastavil 25 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera bol druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu s časom 25:18, ale na svoje konto si pripísal len mínusový bod a päť striel. Vancouver prišiel o trojzápasovú sériu výhier. O jeho góly sa postarali Matt Bartkowski a Bo Horvat, kým Jacob Markström inkasoval šesť gólov z 38 striel. Oba tímy sa spolu stretnú ešte v sobotu na ľade Canucks.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon, 2. C. McDavid (obaja EDM)

Blue Jackets porazili Maple Leafs 5:1

Toronto sa ujalo vedenia, ale nakoniec sa z výhry 5:1 tešil Columbus. V úvode druhej tretiny otvoril skóre počas oslabenia Morgan Rielly, ale Blue Jackets sa stav podarilo ešte do prestávky otočiť, keď skórovali dvaja Brandonovia - Saad a Dubinsky. Dubinsky skóroval aj v tretej tretine, v ktorej sa do čierneho trafili ešte Oliver Bjorkstrand a Matt Calvert. Ten si pripísal tiež dve asistencie. Sergej Bobrovskij urobil 26 zákrokov, jeho náprotivok, Garret Sparks, o jeden viac. V drese Maple Leafs nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý duel opustil s mínusovým bodom. Odohral v ňom 21 minút. Jeho tím už definitívne neskončí na lepšom ako 29. mieste. Po výhre Edmontonu je momentálne posledný, čo ho zrejme pri šanci získať na drafte Austona Matthewsa teší. „Fanúšikovia chcú voľbu číslo jeden a ak prehrávate, tak budete mať lepšiu šancu získať ju. V našej šatni však nie je jediný hráč, ktorý by chcel prehrávať,“ poznamenal pre AP Tyler Bozak.

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky, 2. M. Calvert, 3. B. Saad (všetci CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 13:41 0 0 0 0 0 2 0
T. Jurčo (DET) 05:14 0 0 0 0 2 0 2
A. Sekera (EDM) 25:18 0 0 0 -1 0 5 1
M. Marinčin (TOR) 21:02 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies