Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Toronto vyhralo draftovú lotériu, Jets skončili druhí

S 20 percentami malo Toronto najväčšiu šancu získať prvú voľbu na tohtoročnom vstupnom drafte. Najslabší tím základnej časti ju nakoniec aj získal. V sobotu o tom rozhodla draftová lotéria.

Lotéria sa týkala 14 tímov, ktoré nepostúpili do play-off a rozhodla o poradí na prvých 14 miestach draftu, na ktorom bude draftovou jednotkou zrejme americký klenot Austin Matthews. Maple Leafs získali prvú voľbu ako posledný tím dlhodobej časti sezóny po prvýkrát od roku 2010.

„Bolo to ťažké, ale zaslúžili sme si to. Táto sezóna nebola veľmi zábavná, no je pre tím Toronto Maple Leafs veľkým okamihom, že bude môcť draftovať ako prvý,“ povedal pre AP prezident tímu Branden Shanahan.

Najväčší skok vpred urobil Winnipeg, ktorý bol šiestym najhorším tímom sezóny, ale na drafte bude vyberať z druhej pozície. Columbus si polepšil o jednu pozíciu a bude vyberať ako tretí.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhé najväčšie šance na zisk draftovej jednotky mal Edmonton a mnohým zrejme odľahlo, že prvé miesto nakoniec nezískal. To sa mu podarilo v štyroch z predošlých šiestich lotérií. Tentokrát klesol na štvrté miesto. Piaty skončil Vancouver, šieste Calgary.

Poradie na ďalších ôsmich miestach skončilo zhodne s poradím po základnej časti a zvyšných 16 pozícií sa určí na základe play-off. Samotný draft sa uskutoční 24. a 25. júna v Buffale.

Poradie na prvých 14 miestach na drafte:
1. Toronto Maple Leafs
2. Winnipeg Jets
3. Columbus Blue Jackets
4. Edmonton Oilers
5. Vancouver Canucks
6. Calgary Flames
7. Arizona Coyotes
8. Buffalo Sabres
9. Montreal Canadiens
10. Colorado Avalanche
11. New Jersey Devils
12. Ottawa Senators
13. Carolina Hurricanes
14. Boston Bruins



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies