Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Poznáme finalistov Mastertonovej trofeje

Vedenie Národnej hokejovej ligy v nedeľu zverejnilo mená troch hráčov nominovaných na Masterton Trophy, ceny určenej hráčovi, ktorý v základnej časti sezóny 2015/16 ukázal najväčšiu vytrvalosť, športové správanie a oddanosť hokeju. Sú nimi Jaromír Jágr, Mats Zuccarello a Pascal Dupuis.

JAROMÍR JÁGR, FLORIDA PANTHERS

Český veterán bol aj vo veku 44 rokov najproduktívnejším hráčom tímu so 66 bodmi získanými v 79 zápasoch. S 27 gólmi a 23 plusovými bodmi skončil na druhom mieste. Stal sa najstarším hráčom v ligovej histórii, ktorý prekonal hranicu 60 bodov v sezóne. Pomohol Panthers k druhému divíznemu titulu v histórii, prvému v Atlantickej divízii. Príkladom pre mladých hráčov, vrátane spoluhráčov z útoku Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua, sú jeho pracovná morálka a mentorstvo.

MATS ZUCCARELLO, NEW YORK RANGERS

Článok pokračuje pod reklamou

Nórsky útočník utrpel v minuloročnom play-off fraktúru lebky a otras mozgu, pre ktoré nemohol rozprávať štyri dni. Počas leta sa však dal zdravotne do poriadku a v tejto sezóne si vytvoril hneď tri kariérne maximá. Odohral 81 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 26 gólov a spolu nazbieral 61 bodov. V tíme bol lídrom kanadského bodovania a druhým najlepším strelcom.

PASCAL DUPUIS, PITTSBURGH PENGUINS

Dupuisovi našli lekári v novembri 2014 krvnú zrazeninu v pľúcach, pre ktorú vynechal zvyšok ročníka 2014/15. V tom aktuálnom odohral 18 duelov s bilanciou dva góly a dve asistencie predtým, ako 8. decembra oznámil koniec hráčskej kariéry pre zdravotné problémy. Zostal však s tímom, chodil na zápasy a delil sa o svoje skúsenosti s trénermi i hráčmi.

Kto sa stane tohtoročným držiteľom Bill Masterton Memorial Trophy, sa dozvieme 22. júna na slávnostnom odovzdávaní výročných ocenení v Las Vegas.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies