Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

San Jose postúpilo prvýkrát v histórii do finále Stanley Cupu

V stredu sme spoznali prvého finalistu tejto sezóny NHL. O Stanley Cup si zahrá San Jose, ktoré v šiestom zápase finále Západnej konferencie zdolalo St. Louis 5:2. Jeho posledného súpera spoznáme už vo štvrtok.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
  San Jose Sharks
1
1
3
5
••••
  St. Louis Blues
0
0
2
2
••••
Podrobné štatistiky

San Jose bolo v šiestom zápase série na domácom ľade od úvodu lepším tímom a po výhre 5:2 zaslúžene postúpilo do svojho prvého finále Stanleyho pohára v histórii. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Joel Ward, Logan Couture skóroval do prázdnej brány a dvakrát asistoval. Zvyšné góly vsietili Joe Pavelski a Joonas Donskoi, Patrick Marleau nazbieral dve prihrávky. Martin Jones prispel k triumfu 23 zákrokmi, prekonal ho iba dvojgólový Vladimir Tarasenko. Brian Elliott čelil 26 strelám, striedajúci Jake Allen už žiadnej.

Sharks s trofejou pre najlepší tím Západnej konferencie:

Domáci začali zápas aktívnejšie, ale zakrátko prebrali iniciatívu hostia. Žiaden tím si nevypracoval väčšiu šancu až do štvrtej minúty, keď sa Steen ocitol sám medzi kruhmi. Jones ho vychytal a vzápätí sa zrodil samostatný únik Thorntona, ktorý však minul Elliottovu bránu. Pavelski však spoza brány dotlačil puk za jeho chrbát a poslal San Jose do vedenia. Bol to jeho 13. gól v tomto play-off, pričom bodoval už v siedmom zápase po sebe. Sharks mali hru pod kontrolou a častejšie zamestnávali súperovho brankára, Blues sa len občas dostali k zakončeniu. V 16. minúte predviedol Hertl individuálny prenik po osi klziska, Elliott po jeho strele iba vyrazil puk pre seba, ale Steen ho upratal. Krátko na to nebezpečne strieľal z medzikružia Karlsson. Sharks prestrieľali St. Louis v prvej tretine pomerom 9:5 a mali aj viac gólových šancí.

Článok pokračuje pod reklamou

Už po 36 sekundách druhej časti hry hrali domáci prvú presilovú hru po nedovolenom bránení Brouwera voči Donskoiovi. Dobré príležitosti v nej mali Marleau i Couture, ale skóre sa nemenilo. Sharks ani po presilovke nepoľavili v aktivite a v 26. minúte viedli 2:0. Nahodenie Burnsa od mantinelu šikovne tečoval Ward. O minútu neskôr hralo San Jose opäť v početnej výhode, tentoraz štyri minúty, keď Upshall zasiahol hokejkou tvár Wingelsa. Blues sa dobre bránili a dokonca sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Backes však neprekonal Jonesa. Ten sa neskôr zaskvel po strele Lehteru z prvej. St. Louis po polovici duelu ožilo a domáci tréner Peter DeBoer reagoval na jeho tlak taktickým oddychovým časom. Aj po ňom hostia kontrolovali hru a vytvárali si šance. Súpera do konca tretiny k ničomu nepustili, na strely vyhrali 11:10, ale neskórovali.

Aj do záverečnej tretiny vstúpili lepšie domáci. V 44. minúte ich do vedenia 3:0 poslal druhým gólom v zápase Ward, ktorý nepokrytý pred bránou zužitkoval ideálnu prihrávku Coutura. Elliott mohol krátko na to inkasovať štvrtýkrát, ale tutovku Pavelského zneškodnil. Sharks súperovi takmer nič nedovolili a v 49. minúte už vyhrávali o štyri góly. Couture nabil po prihrávke Marleaua na strelu z prvej Donskoiovi a ten sa nemýlil. v 52. minúte vyšla akcia aj hosťom a Tarasenko znížil strelou z ľavého kruhu na 1:4. Bol to jeho prvý bod v sérii. Blues odvolali brankára už štyri minúty pred koncom pri hre štyroch proti štyrom a podarilo sa im streliť aj druhý gól. Opäť to bol Tarasenko, ktorý prekvapil Jonesa z uhla. St. Louis ešte v závere nahradilo Elliotta Allenom, ale ten už si nezachytal. Postup Sharks potvrdil strelou do prázdnej brány trojbodový Couture.

Martin Jones
Brian Elliott
59:33 23/25 56:09 22/26
James Reimer
Jake Allen
- - 0:13 0/0

Couture je po zisku troch bodov lídrom play-off so 16 asistenciami i s 24 bodmi, Pavelski si upevnil pozíciu najlepšieho strelca s 13 gólmi. Obaja už stanovili nové klubové rekordy. San Jose si od pondelka zahrá premiérové finále Stanley Cupu v klubovej histórii. Jeho súperom v priamom súboji o titul bude víťaz štvrtkového siedmeho zápasu finále Východnej konferencie medzi Pittsburghom a Tampou Bay. DoBoer doviedol Sharks do finále po tom, čo vlani chýbali v play-off. To isté sa mu podarilo v prvej sezóne na lavičke New Jersey Devils pred štyrmi rokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Ward, 2. P. Marleau, 3. L. Couture (všetci SJS)

Joe Thornton, útočník Sharks: „Je to neuveriteľné, najmä, keď sme to dokázali doma. Ľudia tu na to čakali 25 rokov a aj ja som na to čakal dlho. Chutí to naozaj sladko.“

Ken Hitchcock, tréner Blues: „Navzájom sa dopĺňajú. Sú súdržnejší ako ktorýkoľvek tím, ktorý som trénoval za ostatných desať rokov. V našej šatni to vyzerá hrozne, hráči nedokážu ani rozprávať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies