Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Lightning zažívajú Déjà vu. V zápasoch číslo sedem sa im darí

Jozef Struhár  
26.05.2016

Prešiel rok a Tampa Bay sa ocitla v rovnakej situácii. Minulý rok prehrala šiesty zápas finále Východnej konferencie, ale zareagovala naň výhrou 2:0 na ľade New Yorku Rangers. Teraz sa o to isté pokúsi vo štvrtok v Pittsburghu.

Lightning prehrali šiesty zápas série proti Penguins 2:5 a dobrou správou je, že si všetci uvedomujú, prečo to tak bolo. Floridský tím sa nechal strhnúť atmosférou zápasu, nekoncentroval sa na to podstatné veci a nehral svoj hokej.

Hoci výhodu domáceho prostredia bude mať súper, Tampe to vôbec vadiť nemusí. V Consol Energy Center vyhrala zápasy číslo jeden a päť. Nikto nepochybuje o tom, že by to motivovaný tím nemohol dokázať znova.

„Viem, že na to máme. Tomuto mužstvu verím. Veríme, že to môžeme dokázať. U súperov sa nám v play-off darilo a darilo sa nám aj na ich ľade,“ povedal pre AP Ryan Callahan, ktorý je presvedčený, že sa Lightning budú koncentrovať na svoju hru lepšie ako v šiestom zápase.

Článok pokračuje pod reklamou

Floridský tím má v zápasoch číslo sedem výbornú bilanciu 5-1, pričom jediná prehra bola 0:1 a prišla vo finále konferencie v roku 2011, keď ich vyradil neskorší šampión Boston Bruins. V tomto má tím výhodu oproti Pittsburghu, ktorý má celkovú bilanciu 7-7 a doma len 2-7.

Večnou otázkou počas tohto play-off bolo, či by sa do akcie mohol vrátiť v ďalšom zápase Steven Stamkos. Tomu sa Jon Cooper nevyhol ani tentokrát. Žiadne novinky neposkytol, ale povedal, že predtým, ako dá strede zbohom, sa o situácii poradí so svojimi kolegami. Stamkos by však mohol hrať len v prípade, ak by v stredu dobral lieky na zrieďovanie krvi.

Minulý rok v siedmom zápase konferenčného finále vychytal čisté konto Ben Bishop. Ten však utrpel v úvodnom zápase série zranenie a chytať by nemal ani vo štvrtok. Tím však Andrejovi Vasilevskému plne dôveruje.

„Je jedno, čo hovoria ľudia. Všetko je to o tom, čo si my myslíme ako jedna skupina. My si, samozrejme, navzájom veríme a hráme každý za každého. Keď to robíme, sme dobrým tímom. Ideme do zápasu s cieľom vyhrať ďalší zápas a hrať opäť o Stanleyho pohár,“ poznamenal obranca Anton Stralman.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies