Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Dôvody, prečo vo finále nevidíme Lightning a Blues

Jozef Struhár  
28.05.2016

Vo finále Stanleyho pohára uvidíme Pittsburgh a San Jose. Ak by však tieto tímy v konferenčnom finále neuspeli, mohlo byť finále súbojom Tampy Bay a St. Louis. Tieto tímy sa však už pripravujú na dovolenku. Aké dôvody stáli za ich vypadnutím? Pozreli sa na to zámorskí odborníci Corey Long a Louie Korac.

Tampa Bay Lightning

1. Absencia Stevena Stamkosa - Lightning dokázali prejsť cez prvé dve kolá bez svojej najväčšej hviezdy, ale jeho absencia bola citeľná v prvých šiestich zápasoch finále Východnej konferencie. Môžeme však len špekulovať, ako by to dopadlo, ak by bol tímu k dispozícii.

2. Zranenie Bena Bishopa - Andrej Vasilevskij chytal spoľahlivo, ale aj zranenie Bishopa vplývalo na „blesky“ negatívne. Americký brankár by zrejme neurobil takú chybu pri góle Bryana Rusta, ktorý rozhodol o postupe Penguins. Navyše, Bishop tímu pomáha aj s rozohrávkami, v čom jeho náhradník tiež zaostával.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Nižšia početnosť streľby - v zápase číslo sedem prestrieľali Penguins floridský tím 39:17. Stalo sa pritom tretíkrát v sérii, že mal Pittsburgh na konte minimálne o 20 striel viac ako súper. V celej sérii mal streleckú prevahu 269:178. Tampa nedokázala byť strelecky aktívnejšia, pretože jej súper efektívne obmedzoval voľný priestor.

4. Nevýrazné trio - počas play-off sa mohol floridský tím oprieť o obrancu Victora Hedmana a útočníkov Nikitu Kučerov a Tylera Johnsona. Tí však vychladli a v posledných dvoch zápasoch konferenčného finále boli nevýrazní. Bodoval len Hedman, ktorý získal jednu asistenciu v siedmom zápase. V tom predošlom nazbieral štyri „mínusky“.

5. Zlyhanie v zápase číslo šesť - v druhej sezóne po sebe podala Tampa nevýrazný výkon v zápase číslo šesť pri šanci spečatiť svoj postup. V prvých dvoch tretinách hrala zle a čakala, čo urobí súper. Ten si medzitým vytvoril vedenie 3:0. Vlani na tento zápas dokázali Lightning zareagovať úspešne, tento rok však na slabý výkon doplatili.

St. Louis Blues

1. Neefektívna hra doma - Blues mali v celom play-off bilanciu na domácom ľade 4-6. Z troch zápasov v konferenčnom finále vyhrali v Scotttrade Center iba jeden, pričom v nich strelil päť gólov a inkasovali ich až jedenásť.

2. Neviditeľný Tarasenko - Vladimir Tarasenko strelil v šiestom zápase dva góly, ale to už bolo o osude série rozhodnuté. Dovtedy najväčšia ofenzívna hviezda tímu nezískala v sérii ani jeden bod. Veľmi dobrú prácu v jeho bránení urobili Marc-Edouard Vlasic a Justin Braun.

3. Neschopnosť zastaviť prvý útok Sharks - prvý útok San Jose, ktorý tvoria Pavelski, Thornton a Hertl, nazbieral v šiestich zápasoch dokopy 21 bodov. Pavelski zaznamenal štyri góly a päť asistencií, pričom bodoval v každom zápase série. Thornton zaznamenal sedem asistencií a Hertl pridal tri góly a dve asistencie.

4. Problémy pri napádaní Sharks - kalifornský tím robil Blues veľké problémy svojou agresívnou hrou a hlbokým napádaním, teda aspektmi hry, ktoré mali byť blízke najmä St. Louis. K tomu sa však zverenci Kena Hitchcocka nedostali v takej miere ako v sériách predtým.

5. Veľký počet odohraných zápasov - Blues odohrali dve náročné sedemzápasové série proti ťažkým súperom – obhajcovi titulu a najlepšiemu tímu Západnej konferencie v základnej časti. Tieto zápasy im ubrali z energie, ktorú na úspech proti Sharks potrebovali.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies