Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Správy z NHL

Už dnes to vypukne. Tímy začínajú boj o Stanleyho pohár

Jozef Struhár  
30.05.2016

Po niekoľkodňovej prestávke, počas ktorej sme spoznali držiteľa „juniorského Stanleyho pohára“, sa pozornosť presunie na úroveň najvyššiu. Pittsburgh a San Jose začnú už v pondelok bojovať o skutočný Pohár Lorda Stanleyho.

Finálová séria odštartuje v pondelok na ľade Conson Energy Center v Pittsburghu. Pre oba tímy pôjde o tretí vzájomný zápas v tejto sezóne, no prvý od 2. decembra, keď v San Jose uspeli Penguins presvedčivo 5:1. Niekoľko dní predtým sa však z výhry tešili aj Sharks – u súpera triumfovali 3:1.

Oba tímy sa spoliehajú na mladých brankárov, ktorých súboj si vo finále vedel na začiatku ročníka predstaviť len málokto. Oba tímy majú elitných centrov i hviezdnych obrancov. Oba tímy spája aj túžba po úspechu.

Pittsburgh sa do finále prebojoval po piatykrát vo svojej histórii a zabojuje o svoj štvrtý Stanleyho pohár. Naposledy sa tešil v roku 2009. San Jose, ktorého história je o 24 rokov kratšia ako tá súperova, ešte nikdy vo veľkom finále nehralo. Tento rok by chcelo dať zabudnúť na frustrácie z rokov minulých.

Článok pokračuje pod reklamou

Oba tímy viedli do finále odlišné cesty. Penguins mali v druhej polovici základnej časti veľmi dobrú formu, a tak nikoho neprekvapilo, že si v prvom kole poradili s Rangers 4:1 na zápasy. V druhom kole ich čakal Washington, víťaz Prezidentovej trofeje. Séria trvala šesť zápasov. Najdlhšiu sériu odohrali „tučniaci“ v konferenčnom finále proti Tampe Bay.

Sharks v prvom kole narazili na rivala z Los Angeles a neboli favoritom série. Napriek tomu ju vyhrali po piatich zápasoch. V druhom kole mali namále v sérii proti Nashvillu, ale zápas číslo sedem zvládli presvedčivo 5:0. Svoju silu ukázali vo finále Západnej konferencie, v ktorej porazili St. Louis 4:2 na zápasy.

Penguins sa tradične spoliehajú na svoje tri veľké hviezdy Sidneyho Crosbyho, Jevgenija Malkin a Krisa Letanga. Pred sezónou k nim pribudol Phil Kessel, ktorého útok ťahal tím počas celého play-off. V bránke nevidíme Marc-Andre Fleuryho, ale Matta Murrayho, ktorý sa chopil svojej šance pri absencii skúsenejšieho kolegu a už sa jej nepustil.

Sharks sa tiež spoliehajú na menej skúseného brankára, no Martin Jones počas celej sezóny ukazoval, že je schopný byť jednotkou tímu NHL. V obrane sú esami Marc-Edouard Vlasic a Brent Burns, ktorý patrí medzi najproduktívnejších hráčov play-off. Pred ním sú už len spoluhráči Logan Couture a Joe Pavelski, ktorý svojou hrou ašpiruje ne Trofej Conna Smytha. Veľmi efektívny je aj veterán Joe Thornton.

Sharks môžu pomýšľať na úspech, ak sa prvej účasti vo finále hráči nezľaknú a centri budú pokračovať v trápení obrany súpera tak ako doteraz. Penguins potrebujú, aby Murray pokračoval v spoľahlivých výkonoch a aby svoju prácu odvádzali všetky štyri formácie. Kto sa bude nakoniec tešiť? To zistíme už v čoskoro. Finále je tu!

Penguins vs. Sharks
12-6
Bilancia v play-off
12-6
3,22
Priemer strelených gólov na zápas
3,50
2,39
Priemer inkasovaných gólov na zápas
2,28
23,4%
Úspešnosť presiloviek
27,0%
83,6%
Úspešnosť oslabení
80,4%
M. Murray
92,5% úsp.zákr.
GAA 2,21
Brankári
M. Jones
91,9% úsp.zákr.
GAA 2,12
P. Kessel
18 bodov
Najproduktívnejší hráč
L. Couture
24 bodov
P. Kessel
9 gólov
Najlepší strelec
J. Pavelski
13 gólov
N. Bonino
12 asistencií
Najlepší nahrávač
L. Couture
16 asistencií



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies