Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Najlepší brankári, ktorí budú k dispozícii na drafte 2016

V americkom Buffale sa 23. a 24. júna uskutoční vstupný draft NHL. My sa v predstihu pozrieme na najlepších dostupných hráčov na každej pozícii. Prehľad začneme brankármi.

V minulom roku bol v prvom kole draftovaný Iľja Samsonov, ktorého si z 22. miesta vybral Washington. V tomto roku sa neočakáva, že by bol niektorý z brankárov vybraný už v prvý deň draftu. To však neznamená, že sa na drafte nenachádza kvalita.

5 najlepších brankárov na drafte 2016:

Evan Fitzpatrick, Sherbrooke (QMJHL)
Najvyššie draftovaným brankárom by sa mal stať Evan Fitzpatrick, ktorý svojou robustnou postavou pokrýva veľa priestoru v bráne a na druhú stranu, je aj mimoriadne dynamický. Dokáže dobre rozohrávať puk. Osemnásťročný Kanaďan je považovaný za najväčší talent aj napriek tomu, že mu sezóna nevyšla najlepšie. V drese Sherbrooke zaznamenal 89,6% úspešnosť zákrokov a priemer 3,42 inkasovaného gólu na zápas. Draftovaný bude s najväčšou pravdepodobnosťou v druhom kole.

Carter Hart, Everett (WHL)
Zo severoamerických brankárov je najväčším konkurentom Fitzpatricka Carter Hart, ktorému tiež nechýba dynamickosť, no je o čosi nižší. Má však veľmi dobré reflexy. Sedemnásťročný rodák z Edmontonu zažil pomerne vydarený ročník, keď vo WHL dosiahol 91,8% úspešnosť zákrokov a priemer 2,14 inkasovaného gólu na zápas. Očakáva sa, že by mohol byť vybraný na konci druhého alebo na začiatku tretieho kola.

Článok pokračuje pod reklamou

Filip Gustavsson, Lulea Jr. (Švédsko)
Na konci druhého by mohol byť draftovaný aj najvyššie postavený Európan, Filip Gustavsson. Postavou sa radí k modelovému brankárovi súčasnosti, má veľmi dobrú pozičnú hru a zaujal aj v šiestich zápasoch, ktoré odchytal v najvyššej švédskej súťaži SHL. Zaznamenal v nich 91% úspešnosť zákrokov. Luleu však reprezentoval prevažne v juniorskej súťaži. Švédsko zase reprezentoval na majstrovstvách sveta do 18 rokov. Jeho problémom by mohla byť nevyrovnanosť výkonov, či nie úplne najlepšia kondičná stránka. Na tom sa však dá popracovať.

Tyler Parsons, London (OHL)
Parsons sa tešil zo zisku prestížneho Memorial Cupu. Jeho najväčšou výhodou je jeho pohyblivosť, pričom za silné stránky možno považovať aj lapačku a prácu s pukom. Nie je až taký veľký, ale už dokázal, že vie chytať spoľahlivo v ťažkých chvíľach. V základnej časti tejto sezóny zaznamenal 92,1% úspešnosť zákrokov, v play-off ju zvýšil na 92,5 % a počas Memorial Cupu na 94,2 %. Draftovaný bude zrejme v treťom kole.

Zachary Sawchenko, Moose Jaw (WHL)
Sawchenko patrí medzi menších brankárov súčasnosti, no počas ostatných sezón sa podstatne zlepšil v pozičnej hre, ktorá však stále nepatrí medzi jeho najsilnejšie stránky. Patrí medzi vyťažovanejších brankárov v juniorskej kategórií, keďže v ostatných dvoch rokoch reprezentoval Kanadu aj na troch medzinárodných turnajoch. Tento rok dosiahol v drese Moose Jaw 91,6% úspešnosť zákrokov. Je šanca, že by tiež mohol byť draftovaný v treťom kole.

K dispozícii budú tímom aj ďalší brankári, ktorí stoja za zmienku. Ide najmä Coltona Pointa, Josepha Wolla, Antoina Samuela, Connor Ingrama či Švéda Daniela Marmenlinda. Slovensko v preddraftovom rebríčku v strede sezóny zastupoval David Hrenák, ktorý veľké šance na drafte nemá.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies