Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Najlepší centri, ktorí budú k dispozícii na drafte 2016

Jozef Struhár  
18.06.2016

V americkom Buffale sa 23. a 24. júna uskutoční vstupný draft NHL. My sa v predstihu pozrieme na najlepších dostupných hráčov na každej pozícii. Po brankároch a obrancoch prichádza čas na centrov.

Pozícia centra je vždy ostro sledovaná, pretože kvalitný hráč v strede útočnej formácie rozhoduje o úspechoch. Tento rok sa na drafte ukáže niekoľko nádejných stredných útočníkov, z ktorých sa jeden z radu vyčleňuje. A práve ten by mal byť v tomto roku draftovou jednotkou.

5 najlepších centrov na drafte 2016:

Auston Matthews, ZSC Lions (NLA)
Jednotkou tohtoročného draftu by nemal byť nikto iný ako center Auston Matthews. Je to hráč, okolo ktorého sa môže stavať tím. V sezóne 2015/16 hral ako profesionál v najvyššej švajčiarskej lige, kde v 36 zápasoch zaznamenal 24 gólov a 22 asistencií. Pripísal si pritom len šesť trestných minút. Je veľmi dobrým korčuliarom, má šikovné ruky, vie tvoriť hru a dokáže sa dostávať aj do dobrých streleckých príležitostí. Spojené štáty americké reprezentoval na svetovom šampionáte a bude hrať za Tím Severnej Ameriky na Svetovom pohári.

Logan Brown, Windsor (OHL)
Brown by mohol byť draftovaný v prvej tretine prvého kola. Ďalší osemnásťročný Američan uprednostnil juniorskú OHL, kde zaznamenal 21 gólov a 74 bodov v 59 zápasoch. Na vhadzovaniach mal 53% úspešnosť. Jeho prednosťou je dvojsmerná hra – vie hrať v útočnom i obrannom pásme. Vďaka svojej postave sa nebojí hrať ani do tela.

Článok pokračuje pod reklamou

Clayton Keller, USA U-18 (USHL)
Do tretice americký center. Ešte len sedemnásťročný rodák z Illinois by mal byť draftovaný v druhej tretine prvého kola. V uplynulej sezóne vytvoril rekord USHL so 70 asistenciami a so 107 bodmi prekonal dokonca zápis Patricka Kanea. Od rekordu Phila Kessela ho delilo päť bodov. Nie je síce príliš robustný, ale vie si dobre uchrániť puk. Je veľmi šikovný, dobre korčuľuje a veľmi dobre tvorí hru.

Tyson Jost, Penticton (BCHL)
Jost by mohol byť draftovaný ako tretí center, no v jeho prípade zohráva úlohu aj to, že hral len v BCHL, ktorú v zámorí zatieňuje CHL. Svoje kvality však dokázal na majstrovstvách sveta do 18 rokov, na ktorých bol kapitánom Kanady. Na turnaji strelil sedem gólov a pridal osem asistencií. Vtedy sa mu začala venovať väčšia pozornosť. V budúcej sezóne plánuje hrať vysokoškolský hokej za Severnú Dakotu. Jeho silnými stránkami sú najmä kreativita a energická hra smerom dopredu.

Michael McLeod, Mississauga (OHL)
V prvom kole bude draftovaný aj McLeod, ktorý má pre mužský hokej dobrú postavu. Jeho prednosťou je aj rýchle korčuľovanie. A hoci jeho 61 bodov v 57 zápasoch OHL nemusí pripadať ako veľké číslo, do každého striedania dáva maximum. Je pracovitý a ochotný zlepšovať sa. Ťažko sa bráni, pričom on samotný vie veľmi dobre vypomáhať svojim obrancom.

Za zmienku stoja aj centri ako Luke Kunin, Tage Thompson, German Rubcov, Brett Howden či Pascal Laberge. Slovensko momentálne nemá centra, ktorý by mohol reálne pomýšľať na to, že by bol tento rok draftovaný.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies