Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Kane získal Hartovu trofej, galavečer ovládli Hawks, Kings a Capitals

Z výročných ocenení sa v stredu v Las Vegas tešili hráči Chicaga, Los Angeles a Washingtonu. Tú najprestížnejšiu trofej, Hartovu, získal „čierny jastrab“ Patrick Kane, ktorý prepísal históriu amerického hokeja.

Kane sa stal najužitočnejším hráčom sezóny ako vôbec prvý americký rodák. Za svoju rekordnú sezónu bol ocenený aj Cenou Teda Lindsaya, ktorá patrí najlepšiemu hráčovi ročníka podľa názoru hráčov.

V boji o Hartovu trofej to mal Kane pomerne jasné – získal 1395 bodov a 121 zo 150 možných hlasov na prvé miesto. Druhý skončil v hlasovaní Sidney Crosby z Pittsburghu s 800 bodmi a tretí Jamie Benn z Dallasu.

„Je pre mňa úžasné, že ešte nikdy nevyhral Američan bodovanie alebo cenu pre najužitočnejšieho hráča, pretože v lige hralo veľa skvelých amerických hokejistov. Môžete nájsť veľa mien ako Chelios, Brian Leetch, Mike Modano, Joe Mullen či Jeremy Roenick. Všetci títo hráči mali skvelé kariéry. Neviem, či som mal šťastie, že som v tejto pozícii, ale je úžasné povedať, že teraz držíte americký rekord, či už s ocenením, víťazstvom v bodovaní alebo bodovou sériou. Je to celkom vzrušujúce, “ povedal Kane pre AP.

Článok pokračuje pod reklamou

Zo spoluhráčov rodáka z Buffala sa z ocenenia tešil aj útočník Artem Panarin, ktorý sa stal najlepším nováčikom sezóny. V ďalších prestížnejších oceneniach to bolo najmä o hráčoch Capitals a Kings. Braden Holtby sa stal najlepším brankárom a Barry Trotz najlepším trénerom. Drew Doughty získal Norrisovu trofej a Anže Kopitar sa tešil dokonca z dvoch cien.

Z Las Vegas odišli ocenení aj Jim Rutherford z Pittsburghu, Henrik Sedin z Vancouveru, Mark Giordano z Calgary, Shea Weber z Nashvillu a Jaromír Jágr z Floridy.

Hartova trofej (najužitočnejší hráč)

Cena Teda Lindsaya (najužitočnejší hráč podľa hráčov)

Patrick Kane (Chicago)
Kane ovládol kanadské bodovanie NHL ako prvý rodený Američan v histórii so 106 bodmi a získal Art Ross Trophy. K ôsmej účasti obhajcu titulu v play-off po sebe pomohol aj 46 gólmi ako druhý najlepší strelec v lige. Klubový rekord vytvoril s 26-zápasovou bodovou sériou, ktorú ťahal od 17. októbra do 13. decembra. Bola najdlhšia od Američana aj celkovo v súťaži od sezóny 1992/93. Cenu Teda Lindsaya ešte nikdy nevyhral hráč Chicaga, Hartovu trofej naposledy získal Stan Mikita v roku 1968.

Takto vyzeralo hlasovanie o Hartovu trofej na prvých 10 miestach:
1. Patrick Kane, CHI 1395
2. Sidney Crosby, PIT 800
3. Jamie Benn, DAL 637
4. Braden Holtby, WSH 292
5. Joe Thornton, SJS 267
6. Alex Ovechkin, WSH 212
7. Jaromir Jagr, FLA 60
8. Anze Kopitar, LAK 53
9. Erik Karlsson, OTT 44
10. Ben Bishop, TBL 42

Vezinova trofej (najlepší brankár)

Braden Holtby (Washington)
Holtby vyrovnal ligový rekord Martina Brodeura so 48 víťazstvami a doviedol svoj tím k zisku Prezidentovej trofeje, ceny určenej najlepšiemu tímu základnej časti. Stal sa pritom len siedmym brankárom histórie, ktorý zaznamenal dve sezóny po sebe s viac ako 40 výhrami. Na trofej je nominovaný prvýkrát a pomohla mu k tomu aj 92,2% úspešnosť zákrokov a priemer 2,2 inkasovaného gólu na zápas.

Norrisova trofej (najlepší obranca)

Drew Doughty (Los Angeles)
Doughty bol najlepším hráčom v lige v držaní puku pri hre piatich proti piatim (58,89 %) a tretím najvyťažovanejším (28.01). Aj vďaka nemu skončili Kings v tretej sezóne po sebe v prvej päťke tímov v priemernom počte inkasovaných gólov na zápas (2,34). Nazbieral najviac gólov (14) a bodov (51) od ročníka 2009/10 a s 24 plusovými bodmi si vytvoril osobné maximum. S ním na ľade tím zaznamenal o 537 viac striel ako súper pri hre piatich proti piatim.

Calderova trofej (najlepší nováčik)

Artem Panarin (Chicago)
Panarin bol vo veku 24 rokov najstarším nominovaným hráčom a stal sa prvým hráčom Chicaga od roku 2008, ktorý cenu získal. Vtedy to bol Patrick Kane. Panarin bol najproduktívnejším nováčikom a deviatym najproduktívnejším hráčom celkovo so 77 bodmi. Strelil aj najviac gólov spomedzi „zelenáčov“ – 30. Vo februári sa prezentoval aj hetrikom.

Trofej Lady Byngovej (najslušnejší hráč)

Selkeho trofej (najlepšie brániaci útočník)

Anže Kopitar (Los Angeles)
Slovinský center bol najproduktívnejším hráčom kalifornského tímu so 74 bodmi v 81 dueloch sezóny. S 34 plusovými bodmi sa umiestnil na druhom mieste v lige. Nazbieral 16 trestných minút, pričom priemerne odohral 20 minút a 52 sekúnd na zápas. Žiaden iný útočník v NHL nebol vyťažovanejší. V oslabeniach hrával dve minúty a deväť sekúnd na zápas. V NHL absolvoval piaty najvyšší počet vhadzovaní (1776) a bol siedmy v počte víťazstiev na buly (950). Mal na nich 53,5% úspešnosť.

Cena Jacka Adamsa (najlepší tréner)

Barry Trotz (Washington)
Trotz priviedol tím z hlavného mesta USA k zisku Prezidentovej trofeje pre najlepší tím základnej časti s bilanciou 56-18-8. V celkovom počte výhier a s 27 triumfami na ľadoch súperov si klub vytvoril nové rekordy. V lige mu patrilo druhé miesto v priemernom počte strelených (3,02) aj inkasovaných gólov na zápas (2,33). Tím mal piatu najlepšiu presilovku (21,9 %) a druhé najlepšie oslabenie v súťaži (85,2 %).

Mastertonova trofej (vytrvalosť)

Jaromír Jágr (Florida)
Český veterán bol aj vo veku 44 rokov najproduktívnejším hráčom tímu so 66 bodmi získanými v 79 zápasoch. S 27 gólmi a 23 plusovými bodmi skončil na druhom mieste. Stal sa najstarším hráčom v ligovej histórii, ktorý prekonal hranicu 60 bodov v sezóne. Pomohol Panthers k druhému divíznemu titulu v histórii, prvému v Atlantickej divízii. Príkladom pre mladých hráčov, vrátane spoluhráčov z útoku Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua, sú jeho pracovná morálka a mentorstvo.

Cena Marka Messiera (líderské schopnosti)

Shea Weber (Nashville)
Weber nosí kapitánske „céčko“ od roku 2010 a v tomto roku doviedol Predators k druhej účasti v play-off po sebe, keď po tretíkrát v kariére strelil aspoň 20 gólov a nazbieral 50 bodov. V Nashville a v jeho rodisku je lídrom niekoľkých charitatívnych organizácií.

NHL Foundation Award (práca v komunite)

Mark Giordano (Calgary)
Kapitán Flames podporuje spolu s manželkou tretím rokom štyri školy v Calgary s finančnými problémami. V rámci programu Team Giordano im prispieva na nákup počítačov, učebných materiálov a iných pomôcok, ako aj základnej hokejovej výbavy. Pri dosahovaní cieľov sa žiaci a študenti riadia Giordanovými piatimi zásadami nazvanými „5 G". Spolu už Team Giordano poskytol týmto školám sumu 200 000 dolárov, čím pomohol 1 400 žiakom a študentom.

Trofej Kinga Clancyho (líderstvo na ľade, dobročinnosť mimo neho)

Henrik Sedin (Vancouver)
Sedin sa neunávne venuje práci vo svojej komunite. Aktívne pomáha s organizovaním rôznych dobročinných akcií a okrem svojho času venuje aj nemalé financie najmä deťom v Britskej Kolumbii.

Najlepší generálny manažér

Jim Rutherford (Pittsburgh)
Rutherford sa postaral v lete o veľkú výmenu, keď získal Phila Kessela z Toronta. Taktiež urobil niekoľko menších akvizícií a po slabom štarte mužstva do sezóny sa odhodlal k trénerskej zmene, ktorá sa ukázala byť kľúčová. Mike Sullivan doviedol tím do play-off s bilanciou 33-16-5 v 54 dueloch a ňom získal Stanleyho pohár.

Ako vyzerajú All-Star tímy?

1. ALL-STAR TÍM
Braden Holtby (Washington) – Erik Karlsson (Ottawa), Drew Doughty (Los Angeles) – Jamie Benn (Dallas), Sidney Crosby (Pittsburgh), Patrick Kane (Chicago)

2. ALL-STAR TÍM
Ben Bishop (Tampa Bay) – Kris Letang (Pittsburgh), Brent Burns (San Jose) – Alex Ovečkin (Washington), Joe Thornton (San Jose), Vladimir Tarasenko (St. Louis)

NOVÁČIKOVSKÝ ALL-STAR TÍM
John Gibson (Anaheim) – Shayne Gostisbehere (Philadelphia), Colton Parayko (St. Louis) – Artem Panarin (Chicago), Connor McDavid (Edmonton), Jack Eichel (Buffalo)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies