Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Do Siene slávy by sa mali dostať aj dvaja aktívni Slováci

V pondelok sme sa dozvedeli mená nových členov Siene slávy, ktorí do nej budú uvedení v novembri. Už teraz sa pozornosť venuje tomu, koho by sme v nej mohli vidieť o rok neskôr. Čo takto sa však pozrieť o trochu viac do budúcnosti?

V kanadsko-americkej NHL momentálne hráva niekoľko hráčov, ktorí sa blížia ku koncu svojej kariéry a majú veľmi veľkú šancu, že sa jedného dňa ocitnú medzi najväčšími legendami hokeja.

Najväčšou osobnosťou v súčasnosti je bezpochyby Jaromír Jágr, ktorého možno označovať za legendu už nejaký ten čas. Nemusíme sa rozpisovať o tom, prečo je jasnou voľbou do Siene slávy. Keď však pôjdeme na východ cez rieku Moravu, tiež nájdeme dvoch adeptov.

Zo Slovákov majú reálnu a veľmi pravdepodobnú šancu dostať sa do Siene slávy dvaja Trenčania, Zdeno Chára a Marián Hossa. Tí by doplnili svojho krajana a prvého „Čechoslováka“ v torontskej smotánke, Petra Šťastného.

Článok pokračuje pod reklamou

Chára získal vo svojej kariére síce len jednu Norrisovu trofej, no sedemkrát sa dostal do Zápasu hviezd, päťkrát vyhral súťaž o najtvrdšiu strelu a dokonca vytvoril stále platný rekord. Dlhé roky je kapitánom Bostonu, tímu z „Original Six“, čo sa vždy cení. Navyše, doviedol ho po 39 rokoch čakania k zisku Stanleyho pohára.

Hossa vyhral Stanleyho pohár trikrát a päťkrát si zahral vo finále. V jeho prípade bolo dlho mínusom to, že nikdy v lige nezískal žiadnu individuálnu trofej. Tretí titul to však zmenil. Hossa vo svojej kariére pokoril 1000-bodovú hranicu a pokorí aj hranicu 500 gólov. Odborníci pritom oceňujú aj jeho defenzívnu prácu. Tá by nemala zostať nepovšimnutá ani komisiou, ktorá bude o jeho osude rozhodovať.

Z ostatných hráčov má veľké šance Joe Thornton, ktorý je olympijským víťazom i držiteľom Hartovej trofeje. Staleyho pohár mu síce uniká, ale v NHL dokázal nazbierať viac ako 1341 bodov. Už čoskoro pritom pokorí hranicu 1000 asistencií a 1400 bodov. Zrejme stihne streliť aj gól číslo 400.

Viac ako 600 gólov v lige nastrieľal Jarome Iginla, čo už samé o sebe by mu malo zaručiť miesto medzi legendami. Je 16. najlepším strelcom histórie a už len 27 bodov ho delí od 1300-bodovej méty. Bol kapitánom Calgary a s Kanadou získal zlato všade – na juniorských majstrovstvách sveta, na majstrovstvách sveta, dvakrát na Olympiáde a raz na Svetovom pohári.

Samozrejme, za zmienku stoja aj ďalší hviezdni veteráni, ktorých šance klesajú. Brankár Roberto Luongo síce vytúžený Stanleyho pohár ešte nezískal, ale do Siene slávy by sa mohol dostať. To platí aj o Pavlovi Daciukovi. V prípade Shane Doana a Patrika Eliáša je však v tomto bude pravdepodobnosť už podstatne nižšia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies