Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Top 10 útočníkov, z ktorých môžu byť neobmedzení voľní hráči

Po predstavení najlepších brankárov a obrancov, ktorí sa môžu stať 1. júla neobmedzenými voľnými hráčmi prichádza rad na útočníkov. Keďže na tých bude trh tento rok bohatý, prinesieme ich až desať.

Debate o voľných hráčoch dlhodobo kraľoval Steven Stamkos. Ten sa však v stredu dohodol na novej zmluve s Tampou Bay, a tak už s ním nemôžeme počítať na prvom mieste rebríčka. Dostupní však môžu byť aj inú útočníci s atraktívnymi menami, vrátane Milana Lucica, Kylea Okposa či Louia Erikssona.

1. Milan Lucic

Vek: 28
Tím v sezóne 2015/16: Los Angeles
Cap hit v sezóne 2015/16: 6 000 000 USD

Produktívny silový útočník, ktorý pomohol Bruins k zisku Stanleyho pohára a dokáže sa dostať pod kožu protihráčov. Kto by ho nechcel mať v mužstve? O Lucica, ktorý nazbieral v drese Kings 55 kanadských a 26 plusových bodov, má záujem Vancouver, tím z jeho domova, no hovorí sa aj o návrate do Bostonu. Los Angeles stále nie je mimo hry a karty by chcel zamiešať aj Edmonton. Tých tímov však bude viac, spomínali sa už aj Rangers, Ducks, Flames, Panthers či Sabres.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Kyle Okposo

Vek: 28
Tím v sezóne 2015/16: Islanders
Cap hit v sezóne 2015/16: 2 800 000 USD

Nebol nominovaný do reprezentácie USA pre Svetový pohár, ale má za sebou slušný ročník so ziskom 22 gólov a 42 asistencií. Čaká ho rapídne zvýšenie platu, čo je dôvodom, prečo by mal opustiť Brooklyn. Hodil by sa Philadelphii či New Jersey, no záujem zatiaľ prejavili iné tímy – Minnesota, Calgary, Arizona, Carolina, Anaheim, Los Angeles, Montreal, Toronto i konkurenční Rangers.

3. Loui Eriksson

Vek: 30
Tím v sezóne 2015/16: Boston
Cap hit v sezóne 2015/16: 4 250 000 USD

Boston to s Erikssonom riskol a zatiaľ to vyzerá tak, že sa to nevyplatilo. Malá šanca však stále žije. Švédsky krídelník, ktorý v poslednom roku zmluvy strelil 30 gólov a nazbieral 63 bodov, by mohol nájsť nový domov v Detroite, Anaheime, Los Angeles, St. Louis, Arizone, Nashville a spájali sa s ním aj Flyers, Canucks či Islanders.

4. David Backes

Vek: 32
Tím v sezóne 2015/16: St. Louis
Cap hit v sezóne 2015/16: 4 500 000 USD

Blues chcú, aby sa ich kapitán vrátil. Obe strany zatiaľ ďalšiu spoluprácu nevylúčili, ale na trhu s voľnými hráčmi bude čakať Backesa, ktorý by mohol mať poslednú šancu podpísať veľký kontrakt, mnoho lákadiel. Hovorí sa o záujme Detroitu, Rangers a aj Buffalo má momentálne chuť výrazne zlepšovať svoje mužstvo. Je rodeným lídrom a pracantom, ktorý stále dokáže strieľať góly. V ostatných piatich celých sezónach pokoril zakaždým hranicu 20 presných zásahov, raz dokonca strelil aj 31 gólov.

5. Andrew Ladd

Vek: 30
Tím v sezóne 2015/16: Winnipeg, Chicago
Cap hit v sezóne 2015/16: 4 400 000 USD

Niekdajší líder Jets by v ideálnom svete zrejme zostal v Chicagu, ale Blackhawks si ho finančne nemôžu dovoliť. Špekulovalo sa o návrate do Winnipegu, ale pravdepodobnejšie to vyzerá tak, že skončí v novom tíme. Záujemcov o útočníka do prvých dvoch formácií, ktorý vie byť vďaka svojej bojovnosti aj excelentným útočníkom tretieho útoku, bude viac ako dosť.

6. Mikkel Boedker

Vek: 26
Tím v sezóne 2015/16: Arizona, Colorado
Cap hit v sezóne 2015/16: 3 750 000 USD

Boedker by si mal na trhu s voľnými hráčmi polepšiť. Jeho zotrvanie v Denveri nevyzerá pravdepodobne, ale mohol by sa vrátiť do Arizony. Dokáže hrať v prvých dvoch útokov a tímy, ktoré chcú dodať svojmu mužstvo rýchlosť, po ňom poškuľujú. Už len záleží na tom, kto ponúkne viac. Záujem by mali mať Montreal, Vancouver, Toronto, Ottawa, no aj južné tímy, ako Anaheim, San Jose či Florida.

7. Eric Staal

Vek: 31
Tím v sezóne 2015/16: Carolina, Rangers
Cap hit v sezóne 2015/16: 8 250 000 USD

Skúsený center, ktorý získal Stanleyho pohár i olympijské zlato, bol dlhé roky lídrom Caroliny. V uplynulej sezóne bol vymenený do New Yorku, kde sa mu tiež nedarilo najlepšie. Jeho výkonnostný zostup vyústil len v zisk 39 bodov. Pri starej zmluve je preplatený, no nová by všetko mohla priviesť do rovnováhy. Je pritom aj spoľahlivý defenzívne a stále je dobrý na vhadzovaniach. Špekulovalo sa o návrate do Caroliny i o záujme Detroitu či Buffala.

8. Jiří Hudler

Vek: 32
Tím v sezóne 2015/16: Calgary, Florida
Cap hit v sezóne 2015/16: 4 000 000 USD

Hudler v sezóne 2014/15 nazbieral 76 bodov a v jeho veku je vcelku normálne, že o rok neskôr bol menej produktívny. Stále je však veľmi platný a do tretieho útoku by pasoval vynikajúco u mnohých tímov. Platovo by sa mohol pohybovať v okolí jeho končiacej zmluvy. Záujem tímov by mal byť rovnako veľký, ako pred prestupovou uzávierkou. Možné destinácie? Carolina, Minnesota či St. Louis.

9. David Perron

Vek: 27
Tím v sezóne 2015/16: Anaheim
Cap hit v sezóne 2015/16: 3 812 500 USD

Perronovi sa v Pittsburghu príliš nedarilo, ale po návrate do Anaheimu ožil. Jeho problémom však bola nevyrovnanosť výkonov. Vedenie Ducks s ním bolo spokojné a chcelo predĺžiť spoluprácu. Rokovanie k zmluve však neviedli. Hovorí sa o záujem niekoľkých tímov, vrátane Los Angeles, Colorada, Montrealu či Winnipegu.

10. Thomas Vanek

Vek: 32
Tím v sezóne 2015/16: Minnesota
Cap hit v sezóne 2015/16: 6 500 000 USD

Vanek sa stal neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo ho Wild vykúpili zo zmluvy. Za sebou nemá vydarený ročník, no je to hráč, ktorý v kariére strelil dvakrát minimálne 40 gólov a deväťkrát aspoň 20. Šancu by mu mohli dať tímy, ako sú Canucks či Rangers. Pravdepodobne pôjde o krátkodobú zmluvu.

Stoja za zmienku: Radim Vrbata (Vancouver), Frans Nielsen (Islanders), Darren Helm (Detroit), Troy Brouwer (St. Louis), Lee Stempniak (Boston), Sam Gagner (Philadelphia).

Shanea Doana nespomíname, pretože je zrejmé, že zostane v Arizone.  



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies