Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Zedníkov život je zachránený!

Slovenský útočník Floridy Richard Zedník je stabilizovaný po operácii krku, ktorú absolvoval v Buffale ihneď po prevezení do nemocnice.

Richard Zedník utrpel počas tretej tretiny zápasu Floridy proti Buffalu hlbokú tržnú ranu na krku, ktorý mu nožom korčule nešťastne porezal Olli Jokinen, ktorý po zákroku útočníka Sabres Clarka MacArthura padol na ľad a jeho pravá noha vyletela do vzduchu.

Richard ZedníkZedník si ranu rýchlo prichytil a okamžite korčuľoval k striedačke. Za sebou nechal veľké množstvo krvi. Keď prišiel k striedačke, padol do rúk tímového maséra, ktorý mu urýchlene pritlačil ku krku uterák. Z ľadu mu pomohol aj spoluhráč Jason Cullimore. Zedník bol ambulanciou prevezený do Buffalo General Hospital, kde absolvoval operáciu.

Hovorca Panthers Brian Goldman povedal, že operácia dopadla v poriadku. Ďalší hovorca Justin Copertino povedal, že tím zabezpečil Zedníkovej žene Jessice let do Buffala hneď v nedeľu v noci. Tím sa sťahuje späť na Floridu, no pri banskobystrickom rodákovi zotrvajú asistent generálneho manažéra Randy Sexton a asistent trénera Dave Zenobi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hra musela byť prerušená na 15 minút. Keď Zedník opúšťal ľad, diváci v hale aj obe mužstva sledovali celu udalosť s otvorenými ústami. Zedník sa sebou nechal množstvo krvi, ktoré odstránili dve rolby. Zápas sa nakoniec dohral, o jeho ďalšom vývoji rozhodovali asistent komisára Campbell a samotný Gary Bettman.

Richard Zedník„Úplne by som pochopil, ak by chceli zrušiť celý zápas. Bolo to skutočne vážne,“ povedal tréner Sabres Lindy Ruff.

Počas toho, ako rolby odstraňovali z ľadu krv, hlásateľ oznámil, že Richard Zedník v stabilizovanom stave a je na ceste do nemocnice. Diváci v Buffale vstali a začali tlieskať.

Zedníkovo zranenie pripomína zranenie brankára Sabres Clinta Malarchuka z pred 19 rokov. Malarchuk z celej situácie vyšiel z 300 štichmi a v nemocnici strávil jednu noc. Po štyroch dňoch začal trénovať a o dva týždne už bol schopný hrať.

Richard Zedník„Ukázal, že je skutočne odvážny, keď dokázal chytiť svoj krk a opustiť vedome ľad,“ povedal spoluhráč Steve Montador, ktorý na Zedníkovi videl, že je mimo. V tejto situácii to bolo pochopiteľné.

Richard Zedník v tejto sezóne strelil 15 gólov a nahral na ďalších 11. Držme mu palce, aby sa čo najskôr dal do poriadku a aby si ešte v tejto sezóne užil veľa príjemných hokejových okamihov.

ĎALŠIE VYJADRENIA:
Olli Jokinen (Florida):
„Nemyslím si, že niekto z nášho tímu v tej chvíli myslel na hokej. Keby bolo na mne, tak by som do nemocnice išiel s ním.“

Jacques Martin, tréner (Florida):
„Vďaka tomu, že nestrácal čas a prikorčuľoval k striedačke, nám poskytol možnosť rýchlo zasiahnuť. Myslím si, že aj lekársky tím tu v Buffale zareagoval veľmi pohotovo. Okamžite ho previezli do šatne, zastavili mu krvácanie a stabilizovali ho, čo bolo v danej chvíli rozhodujúce.“

Bryan Allen (Florida):
„Je skutočne veľmi ťažké vrátiť sa na ľad a sústrediť sa na hokej. Hokej je malá súčasť života, keď sa stane niečo také. Je ťažké dostať to von z hlavy a pokračovať v hre.“

Tomáš Vokoun (Florida):
„Je to môj kamarát, takže som nemohol robiť nič iné, ako dúfať a modliť sa, že bude v poriadku.“

Ryan Miller (Buffalo):
„Dúfam, že bude v poriadku. Som rád, že na mňa potom nešlo veľa striel, pretože som sa nedokázal koncentrovať. Na jeho mieste by mohol byť ktokoľvek z nás. Také veci sa stávajú, no nikdy neviete, kedy prídu.“

Lindy Ruff, tréner (Buffalo):
„Bolo tam ticho. Všetci si boli vedomí vážnosti celej situácie a nikomu nebolo príliš do reči. Všetci sme mysleli na Richarda. Keď vidíte niečo také, tak hokej ide bokom.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies