Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik, Hossa a Sekera bodovali, Matthews bol famózny

Ročník 2016/17 nám odštartoval! Hneď na úvod nás troma bodmi potešili slovenskí útočníci zo Chicaga a Andrej Sekera. Veľkú noc má však za sebou predovšetkým posledná draftová jednotka.

Pánik skóroval, Hossa asistoval, Chicago prehralo

Zápas sa pre Richarda Pánika začal výborne, keď počas presilovky dopravil puk do odkrytej brány súpera. Asistenciu si pripísal aj Marián Hossa. Potom martinsky rodák urobil pár zaváhaní, ktoré, našťastie, ku gólom priamo neviedli. Napriek tomu však Chicago prehralo, hoci viedlo druhýkrát aj po góle nováčika Ryana Hartmana. St. Louis sa tešilo z výhry 5:2, ku ktorej pomohli presilové hry. Kevin Shattenkirk, Vladimir Tarasenko i Paul Stastny ich dokázali zužitkovať na góly. Tarasenko neskôr pridal svoj druhý presný zásah a skóre stretnutia uzavrel Scottie Upshall. Obaja už skórovali do prázdnej brány. Shattenkirk, Tarasenko i Stastny zaznamenali po tri body. Blues vyhrali zaslúžene, od druhej tretiny boli lepším tímom. Jake Allen potreboval urobiť nakoniec len 17 zákrokov, kým Corey Crawford čelil 32 strelám. Pánik odohral v zápase 15 minút a pripísal si aj mínusový bod, dve strely a štyri bodyčeky. Hossa strávil na ľade o dve minúty viac a súperovu bránu ohrozil trikrát. „Naše oslabenia majú za sebou ťažký začiatok,“ poznamenal po zápase ich tréner Joel Quenneville.

Gól Richarda Pánika:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (stl), 2. P. Stastny (stl), 3. R. Hartman (chi)

Článok pokračuje pod reklamou

McDavid doviedol Oilers k výhre nad Flames, Sekera asistoval

Lepší výsledok si nová krásna hala Rogers Place nemohla priať. Connor McDavid strelil dva góly, jeden po dorážke strely slovenského spoluhráča a druhý z trestného strieľania. Pridal aj asistenciu, aby doviedol Edmonton k výhre nad provinčným rivalom z Calgary 7:4. Svoj prvý gól v NHL strelil Jesse Puljujärvi, no skórovali aj Patrick Maroon, Tyler Pitlick, Zack Kassian a Jordan Eberle, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Jednou asistenciou prispel k výhre aj Andrej Sekera, ktorý odohral takmer 21 minút a zaznamenal aj plusový bod. Dve asistencie si pripísal Kris Russell. Cama Talbota Flames zasypali 41 strelami, z ktorých ho prekonali Alex Chiasson, Troy Brouwer, Michael Frolík a Dennis Wideman. Mikael Backlund zaznamenal dve prihrávky. Brian Elliott má za sebou trpký debut v drese Flames, keď inkasoval šesť gólov z 27 striel.

McDavidov gól po strele Sekeru:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (edm), 2. K. Russell (edm), 3. M. Backlund (cgy)

Matthews to rozbehol excelentne, Maple Leafs však neuspeli

Auston Matthews ukázal, aký je veľký hráč. A ukázal to nie len na ľade. Po svojom prvom zápase v NHL, v ktorom strelil štyri góly ako prvý debutant v modernej histórii NHL, zobral zodpovednosť za prehru na seba. Toronto v derby s Ottawou prehralo 4:5 po predĺžení, keď dva najdôležitejšie góly Senators strelil Kyle Turris – vyrovnávajúci i rozhodujúci. Nadviazal na presné zásahy Bobbyho Ryana, trojbodového Erika Karlssona a Dericka Brassarda. Craig Anderson urobil 34 zákrokov, Frederik Andersen 25. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Martina Marinčina, ktorému zápas herne ani štatisticky nevyšiel. Počas 20-minútového pobytu na ľade zaznamenal dva mínusové body.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (tor), 2. K. Turris (ott), 3. D. Brassard (ott)


Sharks vyhrali kalifornské derby, Quick nedochytal

Kalifornské derby sa začalo lepšie pre Los Angeles, keď sa Tyler Toffoli presadil už pri prvej presilovke v druhej minúte zápasu. Presilovku však využilo aj San Jose a Logan Couture počas nej vyrovnal stav na 1:1, čo nahnevalo brankára Jonathana Quicka. Ten napokon duel opustil už po prvej tretine, pretože ho trápili problémy v dolnej časti tela. Urobil 14 zákrokov. Jeff Zatkoff vo zvyšnom priebehu čelil 16 strelám, z ktorých ho prekonal len Brent Burns. Hviezdny obranca rozhodol o výhre Sharks 2:1 v 44. minúte. Martin Jones k nej prispel 21 zákrokmi.

Hviezdy duelu: L. Couture (sjs), 2. B. Burns (sjs), 3. T. Toffoli (lak)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 16:57 0 1 1 0 0 3 0
R. Pánik (CHI) 15:03 1 0 1 -1 0 2 4
M. Marinčin (TOR) 20:00 0 0 0 -2 0 3 1
A. Sekera (EDM) 20:43 0 1 1 +1 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies