Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik strelil hetrik, Hossa a Marinčin asistovali

V sobotu sa odohralo trinásť zápasov aj s päticou Slovákov. Zažiaril Richard Pánik, ktorý zaznamenal prvý hetrik v NHL a stal sa prvou hviezdou zápasu. Marián Hossa a Martin Marinčin pomohli k výhram asistenciami.

Pánik hviezdou zápasu, Hossa asistoval pri prvej výhre v sezóne

Slovenský útočník Richard Pánik má za sebou najlepší zápas kariéry. Strelil tri góly, vrátane víťazného v presilovej hre a doviedol Chicago k domácemu víťazstvu 5:3 and Nashville. Práve na rozdielový gól mu prihrával Marián Hossa, ktorý si pripísal tretiu asistenciu v ročníku. Počas 14 a trištvrte minúty v akcii zaznamenal aj jednu strelu a dva bloky. Pánik odohral 17 a štvrť minúty s plusovým bodom, štyrmi strelami aj bodyčekmi a stal sa prvou hviezdou zápasu. K prvej výhre Blackhawks v sezóne pomohli gólmi aj Nick Schmaltz (prvý gól v NHL) a dvojbodový Brent Seabrook tiež v presilovke. Duncan Keith a Patrick Kane dvakrát asistovali, Scott Darling predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho Colin Wilson, Craig Smith a Viktor Arvidsson. Marek Mazanec čelil 27 strelám Chicaga, ktoré oplatilo Predators piatkovú prehru 2:3.

Hviezdy duelu: 1. R. Pánik (chi), 2. C. Wilson (nsh), 3. S. Darling (chi)


Toronto vyhralo nad Bostonom, Marinčin pomohol asistenciou

Toronto si vynahradilo stratu bodu v otváracom zápase víťazstvom 4:1 nad Bostonom. Padlo Maple Leafs vhod aj preto, že pred zápasom slávnostne vyvesili pod strop Air Canada Centre číslo Matsa Sundina. K triumfu jednou asistenciou prispel aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral devätnásť minút aj so ziskom plusového bodu. Víťazný gól strelil nováčik Mitchell Marner, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Connor Brown, James van Riemsdyk a Milan Michálek tiež skórovali, kým Frederik Andersen urobil 24 zákrokov a Tyler Bozak dvakrát asistoval. Auston Matthews nebodoval. Čestný úspech Bruins zaznamenal David Pastrňák, zatiaľ čo Anton Chudobin zastavil 20 striel. Zdeno Chára odohral 19 minút a v tretej tretine sa pobil s Mattom Martinom. V dueli si pripísal aj dva mínusové body. „Celkovo to od nás nebol dostatočne dobrý výkon a nakoniec platí, že sme si víťazstvo nezaslúžili,“ poznamenal tréner Bruins Claude Julien pre CP.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. M. Marner, 3. T. Bozak (všetci TOR)


Florida opäť víťazne, Detroit sa nevie chytiť

Nové akvizície Panthers sa v úvode sezóny javia ako skutočné posily. Colton Sceviour strelil víťazný gól, Jonathan Marchessault zaznamenal gól a dve prihrávky, aby Florida porazila Detroit 4:1. Do čierneho sa trafili aj Vincent Trocheck a Aleksander Barkov. Roberto Luongo čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonal len Darren Helm. Petr Mrázek inkasoval tri góly z 37 striel. Kým Panthers vyhrali prvé dva zápasy sezóny, Red Wings ich prehrali. Tomáš Tatar opäť nebodoval. Odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal dva mínusové body. Jeho kapitán Henrik Zetterberg po zápase povedal: „Máme na čom pracovať. Je začiatok ročníka a snažíme sa robiť správnu vec, no jednoducho teraz nie sme skutočne prepojení.“

Hviezdy duelu: 1. C. Sceviour (FLA), 2. J. Marchessault (FLA), 3. P. Mrázek (DET)

Karlssonov nájazd rozhodol o ďalšej výhre Senators

Aj druhý zápas s kanadským súperom sa skončil po 60 minútach nerozhodne a opäť sa Ottawa dočkala výhry. Mohol za to Erik Karlsson, ktorý premenil rozhodujúci nájazd. K výhre 4:3 prispeli gólmi aj Tom Pyatt, výborne hrajúci Ryan Dzingel a Zack Smith, zatiaľ čo Craig Anderson zastavil 21 striel. Dvakrát ho prekonal Jeff Petry a svoj prvý gól v NHL vsietil Artturi Lehkonen. Al Montoya mal viac práce a zastavil 35 striel. Alex Radulov opäť nebodoval.

Karlssonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. J. Petry (MTL), 3. R. Dzingel (OTT)

Wild otočili zápas, Stewart s hetrikom Gordieho Howea

Po prvej tretine Minnesota prehrávala 0:2, no po bučaní fanúšikov Chris Stewart začal cestu za obratom, ktorý sa stal realitou v druhej tretine. Necelú minútu po jeho góle vyrovnal stav Matt Dumba a následne Eric Staal naklonil misy váh na stranu Wild. Tí porazil Winnipeg 4:3, keď sa presadil aj Jonas Brodin v tretej tretine. Devan Dubnyk čelil len 17 strelám, z ktorých ho prekonali Nikolej Ehlers, Blake Wheeler a dvojbodový Mark Scheifele. Dustin Byfuglien si pripísal dve asistencie, Michael Hutchinson 27 zákrokov. Mimochodom, Stewart zaznamenal v druhej tretine aj asistenciu a stihol sa pobiť s Chrisom Thorburnom. „Dnes ukázal, prečo je taký cenný,“ poznamenal Dumba pre AP.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter, 2. E. Staal, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Filppula zavŕšil obrat Lightning

Pekným presmerovaním puku sa z Valtteriho Filppulu stal hrdina. Fínsky útočník totiž rozhodol o výhre Tampy Bay 3:2 nad New Jersey v zápase, v ktorom jeho tím opäť prehrával o dva góly. V prvej tretine prekonali Andreja Vasilevského Kyle Palmieri a Travis Zajac. Potom však ruský brankár nekapituloval a zastavil celkovo 32 striel. Na 2:2 z jeho spoluhráčov vyrovnali Steven Stamkos a Alex Killorn. V bráne Devils stál Cory Schneider, ktorý urobil 31 zákrokov. „Nestačí nám to. Získali sme na tomto tripe len jeden bod, pričom sme chceli tri alebo štyri,“ lamentoval gólman Diablov po zápase.

Hviezdy duelu: 1. V. Filppula, 2. S. Stamkos, 3. A. Killorn (všetci TBL)

Penguins opäť vyhrali aj bez kľúčových hráčov

Penguins začali cestu za obhajobou bez brankára, ktorý im vychytal Stanleyho pohár a bez svojho hviezdneho kapitána. Žiaden problém. Pittsburgh vyhral aj druhý zápas sezóny, keď tentokrát porazil Anaheim 3:2. Marc-Andre Fleury k tomu pomohol 33 zákrokmi, vrátane niekoľkých veľkých v tretej tretine. V nej Ducks doháňali jednogólovú stratu, no nakoniec neuspeli, a tak si víťazný gól pripísal Phil Kessel. Skórovali však aj Ian Cole a Connor Sheary. Jonathan Bernier urobil 42 zákrokov a z jeho spoluhráčov sa presadili po prihrávkach Ryana Getzlafa Cam Fowler a Corey Perry. Kalifornský tím, ktorý nevyhral v Pittsburghu už štyrikrát po sebe, začal sezónu dvoma prehrami.

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary (PIT), 2. I. Cole (PIT), 3. R. Getzlaf (ANA)

Hutton vychytal výhru pri debute za Blues

Carter Hutton má za sebou úspešný debut v bráne St. Louis, ktoré 33 zákrokmi doviedol k triumfu 3:2 nad New Yorkom Rangers. Až 15 z nich urobil v tretej tretine. Prekonali ho iba dvojbodoví Chris Kreider a Mika Zibanejad, ktorý skóroval premiérovo za newyorský tím. Víťazný gól Blues strelil Alex Pietrangelo v presilovej hre, pred ním sa strelecky presadili dvojbodoví Paul Stastny a Vladimir Tarasenko. Henrik Lundqvist čelil iba 18 strelám Blues, ktorí vyhrali aj tretí zápas v sezóne po štvrtý raz v histórii.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (stl), 2. P. Stastny (stl), 3. Ch. Kreider (nyr)

Winnik zariadil triumf Capitals nad Islanders

Daniel Winnik vsietil oba góly Washingtonu pri domácom víťazstve 2:1 nad New Yorkom Islanders. V 12. minúte otvoril skóre zápasu a v 28. minúte rozhodol o prvej výhre Capitals v sezóne. Braden Holtby k nej pomohol 21 zákrokmi, jeho náprotivok Thomas Greiss ich urobil o päť viac. Jediný gól Islanders zaznamenal Ryan Strome, ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 1:1. Jeho tím prehral aj druhý duel v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. D. Winnik (wsh), 2. B. Holtby (wsh), 3. T. Greiss (nyi)

San Jose uspelo v Columbuse

San Jose viedlo už po prvej tretine nad Columbusom 2:0 vďaka gólom Mikkela Boedkera a Joela Warda. Zach Werenski znížil svojím prvým gólom v NHL, ale Patrick Marleau spečatil výhru strelou do prázdnej brány. Nakoniec to bol víťazný gól, pretože Josh Anderson ešte v závere skorigoval prehru Blue Jackets 2:3. Na prvé víťazstvo v sezóne mu nestačilo ani 35 zákrokov Sergeja Bobrovského, z toho 18 v druhej tretine. Martin Jones kryl 26 striel, Brent Burns dvakrát asistoval. Sharks sú zatiaľ bezchybní.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (cbj), 2. J. Ward (sjs), 3. M. Jones (sjs)

Ekman-Larsson rozhodol o výhre Coyotes nad Flyers

Oliver Ekman-Larsson skóroval vo štvrtej minúte predĺženia a rozhodol o domácej výhre Arizony 4:3 nad Philadelphiou. Gólmi v riadnom hracom čase k nej prispeli Shane Doan (presilovka),. dvojbodový Martin Hanzal a Brad Richardson (oslabenie). Mike Smith zastavil 27 striel. Flyers dvakrát dohnali náskok súpera zásluhou gólov Michaela Raffla, Waynea Simmondsa a Matta Reada, napriek tomu utrpeli prvú prehru v sezóne. Nezabránil jej ani Steve Mason, ktorý sa prezentoval 31 zákrokmi.

Larssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson, 2. M. Hanzal, 3. S. Doan (všetci ari)

Coborne strelil hetrik pri debute za Avalanche, úspešná premiéra Bednara

Gólovú prestrelku v Denveri zvládol lepšie domáci tím, ktorý najmä vďaka hetriku Joea Colbornea zdolal Dallas 6:5. Hostia viedli 2:0 po góloch trojbodového Tylera Seguina a Devina Shorea, ale Avalanche piatimi gólmi zvrátili stav. Prvé dva strelil v presilovkách Colborne, ďalšie dvojbodový Nathan MacKinnon, Carl Söderberg a piaty opäť Colborne. Jamie Benn a Seguin ešte znížili na 4:5 predtým, ako dvojbodový Tyson Barrie rozhodol o výhre Colorada. Semiona Varlamova prekonal z 28 striel aj Brett Ritchie, Patrick Eaves dvakrát asistoval. Anttiho Niemiho (15/20) vystriedal v bráne Stars po piatom góle Kari Lehtonen (12/13). Nový tréner Jared Bednar absolvoval úspešný debut na lavičke Avalanche.

Hviezdy duelu: 1. J. Colborne (COL), 2. T. Seguin (dal), 3. T. Barrie (col)

Sutter ukončil nájazdovú lotériu v prospech Canucks

Brandon Sutter sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch a vo štvrtej sérii rozhodol o domácej výhre Vancouveru 2:1 nad Calgary. V normálnom hracom čase otvoril skóre domáci Troy Brouwer, o vyrovnanie sa postaral v 57. minúte Daniel Sedin. Jediný gól Flames bol vlastný gól Louia Erikssona, ktorý trafil svoju prázdnu bránu pri avizovanom vylúčení súpera. Ryan Miller zastavil pri výhre 25 striel a všetky štyri nájazdy hráčov Calgary. Chad Johnson na opačnej strane klziska predviedol 30 zákrokov.

Sutterov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (van), 2. Ch. Johnson (cgy), 3. D. Sedin (van)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 17:14 3 0 3 +1 0 4 4
M. Hossa (CHI) 14:46 0 1 1 0 0 1 0
M. Marinčin (TOR) 19:03 0 1 1 +1 0 0 0
Z. Chára (BOS) 19:05 0 0 0 -2 7 0 2
T. Tatar (DET) 15:02 0 0 0 -2 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies