Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára skóroval, Tatar asistoval, Green strelil hetrik

V dvoch zo štyroch pondelkových zápasov NHL sa predstavil jeden slovenský hokejista. Obaja prispeli bodom k výhram svojich tímov. Zdeno Chára ju spečatil gólom, Tomáš Tatar k nej prispel asistenciou.

Greenov hetrik doviedol Detroit k prvej výhre v sezóne, Tatar asistoval

V zápase medzi Detroitom a Ottawou sme videli tretí premiérový hetrik hráča v tejto sezóne. Zaznamenal ho Mike Green, ktorý ním nasmeroval Red Wings k víťazstvu 5:1 v domácom otváracom zápase posledného ročníka v Joe Louis Aréne. Posledným obancom Detroitu s troma gólmi v zápase bol pred šiestimi rokmi Nicklas Lidström. Zvyšné dva góly strelil Darren Helm, vrátane rozdielového. Obaja strelci využili jednu presilovku. Pri druhom Greenovom góle na 3:0 si pripísal prvý bod v sezóne slovenský útočník Tomáš Tatar. Počas 16 a trištvrte minúty na ľade zaznamenal päť striel na bránu. Thomas Vanek nazbieral tri prihrávky a Petr Mrázek predviedol 31 zákrokov. Prekonal ho iba Ryan Dzingel vo vlastnom oslabení za stavu 0:3 z pohľadu Senators. Andrew Hammond inkasoval päťkrát z 25 striel Detroitu, ktorý na tretí pokus zvíťazil prvý raz v sezóne. „Potrebovali sme vyhrať,“ zdôraznil tréner Jeff Blashill pre AP. Pred zápasom si Red Wings uctili zosnulého Gordieho Howa.

Tatarov prvý bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Green, 2. T. Vanek, 3. P. Mrázek (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston uspel vo Winnipegu, Chára skóroval

Prvý gól v sezóne si pripísal už aj slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý ním v poslednej minúte zápasu na ľade Winnipegu spečatil výhru 4:1 strelou do prázdnej brány cez celé klzisko. Prihral mu naň brankár Tuukka Rask, ktorý sa prezentoval 34 úspešnými zákrokmi a spolu dvoma gólovými prihrávkami. ŽIaden gólman v klubovej histórii to predtým nedokázal. Ako jediný ho prekonal už v polovici prvej tretiny Blake Wheeler, ktorý otvoril skóre. Potom však už mierili presne iba hráči Bruins. Na 1:1 vyrovnal po 19 sekundách Dominic Moore, víťazný gól strelil v závere druhej časti hry David Pastrňák vo svojom 100. zápase v NHL. Aj pri ňom asistoval Rask. Premiérový gól v lige vsietil neskôr Brandon Carlo. Chára bol najvyťaženejším hráčom tímu s časom 25:34. Na konto si pripísal aj tri plusové body, tri strely, bodyčeky, bloky a dve trestné minúty. Connor Hellebuyck chytil 21 striel Bruins, ktorí ukončili úvodný trip ročníka s bilanciou 2-1-0.

Chárov prvý gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Carlo (BOS), 3. J. Armia (WPG)

Vesey rozhodol o výhre Rangers prvým gólom v NHL

Jimmy Vesey sa dočkal prvého gólu v treťom zápase NHL. Rozhodol ním o domácom triumfe New Yorku Rangers 7:4 nad San Jose. Z jeho spoluhráčov skórovali Marc Staal, Rick Nash, dvojbodový Chris Kreider (presilovka) a Kevin Hayes. Mats Zuccarello s Michaelom Grabnerom upravili výsledok strelami do odkrytej brány hostí. Zuccarello, Ryan McDonagh a Derek Stepan nazbierali po dve asistencie, Antti Raanta zastavil 27 striel Sharks. O ich góly sa viac-menej postarali trojbodový Brent Burns a štvorbodový Joe Pavelski. Burns strelil dva góly a pridal asistenciu, Pavelski jeden a na tri prihral. Zvyšný si pripísal Logan Couture. Martin Jones predviedol 22 zákrokov. Kreider sa stal prvým hráčom Rangers od roku 1990 (Bernie Nicholls), ktorý začal sezónu troma viacbodovými duelmi. „Dostali sme, čo sme si zaslúžili,“ okomentoval prehru tréner San Jose Peter DeBoer pre AP.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider (NYR), 2. J. Pavelski (SJS), 3. B. Burns (SJS)

Colorado uštedrilo obhajcovi titulu prvú prehru v ročníku

Pittsburgh okúsil chuť prehry až v treťom zápase sezóny, keď ho v domácej PPG Paints Aréne zdolalo Colorado 4:3. Penguins trikrát viedli, ale hostia zakaždým vyrovnali a nakoniec sa im podarilo otočiť skóre. Víťazný gól, svoj druhý v dueli, strelil jeho kapitán Gabriel Landeskog v 22. sekunde predĺženia. V 54. minúte vyrovnával stav na 3:3, keď využil presilovú hru. To sa podarilo aj jeho spoluhráčovi Jaromovi Iginlovi, štvrtý gól vsietil Patrick Wiercioch. Nathan MacKinnon dvakrát asistoval a Calvin Pickard pomohol k druhej výhre tímu v sezóne 28 zákrokmi. Prekonali ho Phil Kessel, Trevor Daley a dvojbodový Matt Cullen, prví dvaja v presilovkách. Skórovať mohol aj Jevgenij Malkin skôr za stavu 2:2, ale rozhodcovia po sťažnosti trénera Avalanche posúdili gól videom a neuznali ho. Penguins ukončili úvodnú domácu sériu bez kapitána Crosbyho s bilanciou 2-0-1.

Landeskogov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. M. Cullen (PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:46 0 1 1 0 0 5 0
Z. Chára (BOS) 25:34 1 0 1 +3 2 3 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies