Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Budaj vychytal dôležitú výhru, Sekera asistoval

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali dvaja slovenskí obrancovia. Obaja vyhrali, Andrej Sekera aj bodoval. Premiérový štart v sezóne si odbil brankár Peter Budaj, ktorý bol úspešný.

Budaj absolvoval víťazný sezónny debut v bráne Kings

Slovenský brankár Peter Budaj dostal pri zranení Jonathana Quicka a slabej forme Jeffa Zatkoffa prvú šancu chytať v celom zápase. Využil ju naplno a so 17 zákrokmi doviedol Los Angeles k výhre 4:3 na ľade Dallasu. K prvému triumfu v ročníku viedli góly Nica Dowda (presilovka) a Jeffa Cartera, ako aj dvojbodových Tannera Pearsona a Aleca Martineza, ktorý strelil víťazný gól po 80 sekundách predĺženia. Pre Dowda išlo o prvý presný zásah v NHL, čo dokázal len ako druhý hráč narodený v Alabame. Budaja prekonali Radek Faksa, Jamie Benn (presilovka) a dvojbodový Jason Spezza, ktorí trikrát doháňali náskok súpera. Prvý gól Dallasu išiel na vrub Budaja, ktorý urobil chybu pri rozohrávke. Tyler Seguin dvakrát asistoval a Kari Lehtonen predviedol 35 zákrokov. Stars prišli v zápase o Patricka Sharpa (otras mozgu) a Patricka Eavesa (dolná časť tela). Kings ukončili sériu troch prehier.

Martinezov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson (LAK), 2. J. Spezza (DAL), 3. A. Martinez (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera bodoval pri k výhre Oilers, Jakupov skóroval pri návrate

Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Sekera. Pripísal si druhú asistenciu v sezóne pri góle na 1:1 z hokejky Tylera Pitlicka, ktorý tečoval jeho strelu od modrej čiary. Ukázal sa byť kľúčovým v ceste za obratom Edmontonu, ktorý doma zdolal St. Louis 3:1. Skóre duelu otvoril niekdajší hráč Oilers Nail Jakupov v jeho prvom zápase po návrate „domov“. O štvrtej výhre Edmontonu v ročníku rozhodol v 36. sekunde tretej tretiny Milan Lucic. Connor McDavid mu prihral na víťazný gól a v závere sám upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Ďalší skvelý výkon podal Cam Talbot, ktorý zastavil 34 striel, vrátane 14 v tretej tretine. Jake Allen urobil 20 zákrokov, ale nezabránil druhej prehre Blues po sebe. Sekera ho strelecky ohrozil raz, počas 22 a pol minúty v akcii tiež zaznamenal štyri bloky.

Sekerova druhá prihrávka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. M. Lucic (EDM), 3. J. Allen (STL)

Bergeron pomohol Bruins k úspešnej domácej premiére

Diabli prehral deväť z posledných desiatich zápasov v Bostone. Medvede absolvovali prvý domáci zápas a uistili sa, že trend z minulosti zostal nezmenený. Všetko podstatné sa udialo v tretej tretine. V nej sa New Jersey ujalo vedenia počas presilovky zásluhou Kylea Palmieriho. Potom však Brad Marchand vyrovnal a Patrice Bergeron, ktorý sa vrátil do akcie po zranení, po Marchandovej prihrávke rozhodol o výhre 2:1. K nej pomohol 28 zákrokmi aj Tuukka Rask. Kapitán Zdeno Chára odohral takmer 25 minút a prezentoval sa dvoma bodyčekmi. Na bránu Coryho Schneidera nevyslal ani jednu strelu. Americký brankár mal však práce dostatok. Čelil 36 strelám. Kým Boston vyhral tretí zápas zo štyroch, New Jersey zaznamenalo v rovnakom počte zápasov tretiu prehru.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. B. Marchand, 3. T. Rask (všetci BOS)

Staal zariadil triumf Wild nad Torontom, Marinčin nehral

Eric Staal strelil dva góly, vrátane víťazného v 52. minúte, ktorým rozhodol o domácom víťazstve Minnesoty 2:1 nad Torontom. Zvyšný gól vsietil Zac Dalpe, Devan Dubnyk predviedol 31 zákrokov. Prekonali ho Roman Polák a Auston Matthews, ktorý v presilovej hre skóroval piaty raz v sezóne. Wild dvakrát zmazali jednogólové manko, aby si predĺžili sériu výhier na tri zápasy. Nezabránil im v tom ani Jhonas Enroth, ktorý chytil 24 striel. Slovenský obranca Maple Leafs Martin Marinčin nehral pre zdravotné problémy.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. Z. Dalpe, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Price zažil úspešný návrat v zápase proti Coyotes

Jeden tím sa musel zaobísť bez svojej brankárskej jednotky, druhý sa tešil z jej návratu po chorobe. Carey Price urobil vo svojom prvom zápase tejto sezóny 27 zákrokov, aby doviedol Montreal k výhre 5:2 nad Arizonou. Alexej Jemelin, Torrey Mitchell, Shea Weber, Alex Galchenyuk a Artturi Lehkonen pomohli k tretej výhre zo štyroch zápasov gólmi. Weber pridal aj asistenciu, kým Paul Byron a Tomáš Plekanec ich zaznamenali dve. Coyotes prehrávali 0:4, keď v 26. minúte nahradil Louisa Domingueho v bráne Justin Peters. Domingue urobil 15 zákrokov, Peters následne kapituloval len raz z 24 striel. Po zmene prišli aj dva góly, ktorými Jakob Chychrun a v oslabení po chybe Nathana Beaulieua Laurent Dauphin dali pred treťou tretinou svojmu tímu ešte aspoň nádej. Pre 18-ročného Chyhruna to bol prvý gól medzi elitou. Napokon si však Price udržal svoju neporaziteľnosť v zápasoch proti arizonskému tímu. Vyhral nad ním všetkých osem zápasov.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. B. Gallagher, 3. A. Radulov (všetci MTL)

Repríza finále sa skončila rovnako – triumfom Penguins

V Pittsburghu sa diváci dočkali reprízy posledného finále. Tak ako na jeho konci, aj na konci štvrtkového zápasu mali radosť hráči Penguins. Tí porazili San Jose pomerom 3:2 napriek tomu, že Sharks po dvoch tretinách viedli o dva góly a v prvých 40 minútach mali hru pod kontrolou. Na ten prvý sa čakalo do 26. minúty a strelil ho Tomáš Hertl. Marc-Andre Fleuryho prekonal potom aj Patrick Marleau, no domáci gólman viac gólov z 34 striel za svoj chrbát nepustil. Martin Jones čelil 20 strelám, desiatim v tretej tretine. A práve v nej ho v rozmedzí zhruba siedmich minút prekonali Jevgenij Malkin, Scott Wilson a Patric Hörnqvist. Malkin a Hörnqvist si pripísali aj po asistencii. Penguins zvládli vydrieť triumf aj po tom, čo sa im zranili obrancovia Derrick Pouliot a Olli Määttä. „Robili sme tie správne veci. Boli tam aj šťastné góly, od tyčky a od brankára. Neboli pekné, ale dôležité,“ povedal Malkin. Obaja finalisti majú po prvých piatich zápasoch základnej časti na konte tri výhry a dve prehry.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist, 2. J. Malkin, 3. M. Fleury (všetci PIT)

Duchene, Varlamov vrátili Colorado na správnu koľaj

Colorado zaznamenalo v utorok prvú prehru v sezóne, ktorú chcelo odčiniť v Tampe. Tím, ktorý má za sebou tri výhry po sebe, porazilo pomerom 4:0 a uštedrilo mu prvú prehru v sezóne. Semion Varlamov podal kvalitný výkon a k 21. čistému kontu v kariére potreboval urobiť 27 zákrokov. Výborný výkon podal Matt Duchene, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. „Bol dobrý v prvých pár zápasoch, ale dnes svoj výkon pozdvihol na novú úroveň,“ povedal o ňom Jarome Iginla. Zvyšné góly vsietili Andreas Martinsen a Carl Söderberg. Domáci Ben Bishop inkasoval štyri góly zo 16 striel a Steven Stamkos opustil duel s troma „mínuskami“.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. S. Varlamov, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Anaheim sa dočkal prvej výhry na ľade Philadelphie

Philadelphia po prvýkrát v histórii odohrala domáci otvárací zápas bez zosnulého zakladateľa Eda Snidera, ktorého pamiatku bude pripomínať baner vyvesený vo štvrtok pod strop miestnej haly. Po ceremoniáli sa už pozornosť venovala zápasu proti Anaheimu, ktorý sa skončil prehrou 2:3. „Už bolo na čase, aby sme vyhrali,“ povedal tréner Ducks Randy Carlyle. „Káčeri“ zaknihovali prvý výhru v sezóne na piaty pokus. Rozhodol o nej Ryan Garbutt, ktorý v 52. minúte nadviazal na góly Chrisa Wagnera a Coreyho Perryho. John Gibson urobil 20 zákrokov. Puk vyťahoval z brány po góloch Wayna Simmondsa a Matta Reada. Steve Mason urobil o tri zákroky viac a pripísal si aj asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. R. Garbutt (ANA), 2. M. Read (PHI), 3. C. Perry (ANA)

Ovečkin rozhodol o výhre Capitals, Jágr dosiahol ďalší míľnik

Florida dokázala vymazať dvojgólový náskok Washingtonu, ale na tretí gól Alexandra Ovečkina už nenašla odpoveď a nakoniec prehrala doma 2:4. Justin Williams (250. gól kariéry) a Jevgenij Kuznecov poslali hostí do vedenia 2:0, ktoré zrušili Michael Matheson a Jaromír Jágr v presilovej hre. Český veterán strelil svoj 750. gól v NHL, čim sa dostal na tretie miesto histórie. Potreboval na to tretí najvyšší počet zápasov a dokázal to až v 44 rokoch. Len šesť hráčov pred ním skórovalo v 23 sezónach. Po Jágrovi sa k slovu dostal Ovečkin, štvrtý gól pridal Marcus Johansson. Matt Niskanen dvakrát asistoval a Braden Holtby sa prezentoval 26 zákrokmi, z toho 14 v druhej tretine. Roberto Luongo urobil o zákrok menej, Aleksander Barkov asistoval pri oboch góloch Panthers. Tí si zhoršili sezónnu bilanciu na 2-1-1, Capitals stále neprehrali v riadnom hracom čase (3-0-1).

Williamsov 250. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. B. Holtby (WSH)

Carolina vyhrala prvý zápas v ročníku

Carolina v tejto sezóne už dvakrát prišla o trojgólový náskok, no do tretice ho udržala a zvíťazila v Calgary 4:2. O prvej výhre vo štvrtom zápase ročníka rozhodol gól Viktora Stalberga, jeho prvý v drese Hurricanes. Skóre otvoril Teuvo Teräväinen, Victor Rask a dvojbodový Jeff Skinner využili presilové hry. Noah Hanifin nazbieral tri asistencie, kým Eddie Läck kryl 24 striel. Za jeho chrbát prešli iba dve z hokejok Troya Brouwera a Johnnyho Gaudreaua, ktorí znížili stav z 0:3 na 2:3. Viac gólov však nestrelili a ani 28 zákrokov Briana Elliotta im k druhej výhre v sezóne nepomohlo (1-1-2). Doteraz využili iba jednu z 22 presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen (CAR), 2. M. Frolík (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Vancouver je aj po štvrtom zápase bez prehry

Vancouver vyhral aj štvrtý duel v sezóne, ale prvý v riadnom hracom čase. Prvýkrát sa mu tiež podarilo udržať si náskok. Do dvojgólového vedenia poslali Canucks Jannik Hansen (100. gól kariéry) a Daniel Sedin, ktorého presilovkový gól z polovice tretej tretiny bol rozdielový. Pri oboch asistoval Brandon Sutter, Jacob Markström prispel k predĺženiu víťaznej série 26 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Nicolas Baptiste, ktorý už len skorigoval tretiu prehru Sabres v ročníku svojím prvým gólom v NHL. Priznaný mu bol až dodatočne. Neodvrátil ju ani Robin Lehner, ktorý čelil 20 strelám. Vancouver zaznamenal v úvodnej domácej sérii bezchybnú bilanciu 4-0-0. Rovnakú mal v histórii iba raz, v sezóne 1992/93.

Hansenov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. J. Hansen (VAN), 3. S. Reinhart (BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 17/20 (85 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 24:53 0 0 0 0 0 0 2
A. Sekera (EDM) 22:36 0 1 1 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies