Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Sekera sa tešil z výhry v zápase pod holým nebom

V štyroch nedeľných zápasoch NHL sa zo slovenských hokejistov predstavil iba obranca Edmontonu Andrej Sekera. Ten bol súčasťou víťazného tímu v prvom zápase pod holým nebom tejto sezóny.

Hviezdy večera:
1. Cam Talbot (EDM): 31/31 (čisté konto)
2. John Tavares (NYI): 2 góly, 1 asistencia
3. Zach Parise (MIN): 2 góly

Talbot vynuloval Winnipeg v jeho domácom Heritage Classic

Prvý tohtoročný zápas pod holým nebom sa začal s takmer dvojhodinovým meškaním, čo nakoniec prospelo hosťom. Edmonton zvíťazil vo Winnipegu 3:0 a po prvýkrát po 30 rokoch odštartoval ročník s bilanciou 5-1-0. Vylepšil tak celkovú bilanciu hosťujúcich tímov v zápasoch mimo hokejových štadiónov na 14-4-1. CamTalbot zastavil všetkých 31 striel domácich a ako tretí brankár v histórii vychytal čisté konto v takomto dueli, svoje 12. v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v polovici zápasu Mark Letestu (2) vo vlastnom oslabení, čo sa v zápase pod holým nebom stalo iba druhýkrát v histórii. Darnell Nurse (1) a dvojbodový Zack Kassian (2) ešte v druhej tretine zveľadili náskok Oilers v rozmedzí necelých ôsmich minút. Ich najvyťaženejším hráčom bol Andrej Sekera, ktorý odohral vyše 22 minút s dvoma „pluskami“, strelou, blokom a jedným menším trestom. Connor Hellebuyck opustil duel s 29 zákrokmi. Jeho spoluhráč Patrik Laine si sypal popol na hlavu za tretí gól hostí: „Skúšal som niečo hlúpe, oni získali puk a skórovali. Bola to moja chyba.“

Letestuov víťazný gól v oslabení:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. Z. Kassian, 3. M. Letestu (všetci EDM)

Tavares doviedol Islanders k výhre nad Wild, Parise dosiahol míľnik

John Tavares (3) strelil dva góly, pridal asistenciu a ako správny kapitán doviedol New York Islanders k domácej výhre 6:3 nad Minnesotou. Bola preň treťou v ostatných štyroch zápasoch. „V posledných zápasoch sme mali veľa šancí. Je dobré, že dnes sme niekoľko premenili,“ povedal Tavares pre AP. Wild poslal do vedenia 1:0 Zach Parise (2) svojím 300. gólom v NHL, čo dokázal ako tretí hráč klubovej histórie a 16. Američan ligovej histórie. Tavares, Calvin de Haan (1) a Johnny Boychuk (2) však otočili stav v rozmedzí troch minút. Parise ešte druhým gólom dokázal znížiť, ale Alan Quine (1) a Thomas Hickey (1) spečatili triumf Islanders. Nino Niederreiter (1) strelil tretí gól hostí predtým, ako Tavares uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Ryan Strome, Josh Bailey a Anthony Beauvillier dvakrát asistovali. Thomas Greiss predviedol 26 zákrokov, Devan Dubnyk o jeden viac. Parise je s 301 gólmi najlepším strelcom v lige z aktívnych Američanov. Islanders zblokovali v zápase až 23 striel.

Parisov 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. R. Strome (NYI), 3. Z. Parise (MIN)

Girardi zariadil ďalší domáci triumf Rangers nad Arizonou

Dan Girardi (1) prelomil v úvode tretej tretiny nerozhodný stav a rozhodol o domácom víťazstve New Yorku Rangers 3:2 nad Arizonou pri svojom návrate do akcie po trojzápasovej absencii. Skóroval prvýkrát od 12. novembra 2015. „Nebolo to pekným štýlom, ale vyhrali sme,“ povedal tréner Alain Vigneault pre AP. Gólmi k výhre prispeli aj Josh Jooris (1) a J.T. Miller (2) v oslabení. Henrik Lundqvist sa prezentoval 27 zákrokmi. Prekonal ho iba Radim Vrbata (3), ktorý strelil oba góly Coyotes. Prvým poslal hostí do vedenia už v 33. sekunde zápasu, druhým vyrovnával stav na 2:2. Louis Domingue kryl 23 striel, no prehral aj svoj štvrtý štart v sezóne. Spolu inkasoval 13 gólov z 84 striel. Arizona zaznamenala štvrtú prehru v riadnom hracom čase po sebe. V Madison Square Garden nevyhrala ani ôsmy duel od 24. novembra 2008 (0-5-3). „Za naše chyby platíme prehrami,“ skonštatoval Vrbata.

Girardiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Girardi (NYR), 2. R. Vrbata (ARI), 3. R. McDonagh (NYR)

Ducks vyhrali prvý domáci zápas, Canucks prvý raz bez bodu

Anaheim zvládol úvodný domáci zápas sezóny, keď zdolal Vancouver 4:2 a uštedril mu prvú prehru v riadnom hracom čase. Andrew Cogliano (3) otvoril skóre už v 33. sekunde duelu, čo bol najrýchlejší gól klubovej histórie v prvom domácom zápase ročníka. Cam Fowler (3) to v druhej tretine dokázal ešte skôr, už po 18 sekundách využil presilovku. Víťazný gól strelil Nick Ritchie (1), dvojbodový Corey Perry (3) poistil výhru Ducks. Kapitán Ryan Getzlaf nazbieral tri asistencie a momentálne je najlepším nahrávačom súťaže (7). John Gibson čelil iba 19 strelám hráčov Canucks, z ktorých ho prekonali Bo Horvat (3) v oslabení a Henrik Sedin. Loui Eriksson na oba góly prihrával, Ryan Miller chytil 33 striel, z toho 17 v druhej tretine.

Ritchieho netradičný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. N. Ritchie, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 22:04 0 0 0 +2 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies