Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pánik asistoval pri výhre Chicaga, Budaj striedal

Po jednodňovej prestávke sa odohralo dvanásť zápasov NHL so siedmimi Slovákmi. Bodoval iba útočník Richard Pánik, ktorý pomohol asistenciou k výhre Chicaga. Peter Budaj striedal pri ďalšej prehre Los Angeles, zachytal si aj Jaroslav Halák.

Pánik asistoval, Anisimov opäť bodoval pri výhre Chicaga

Z dvojice slovenských útočníkov Chicaga bodoval v utorok Richard Pánik, ktorý si pripísal štvrtú asistenciu a desiaty bod v sezóne pri poslednom góle Nicklasa Hjalmarssona (2). Uzavrel ním skóre na konečných 5:1 pre Blackhawks, ktorí zdolali doma Calgary štyrmi gólmi v tretej tretine. Gólom a dvoma prihrávkami sa na tom podieľal Patrick Kane, Artem Anisimov (7) využil presilovku a pridal asistenciu. Skórovali aj Tyler Motte (3) a dvojbodový Artemij Panarin (4), ktorý trafil prázdnu bránu. Anisimov si predĺžil svoju rekordnú bodovú sériu už na osem zápasov a stal sa najlepším strelcom tímu v ročníku. Corey Crawford predviedol 33 zákrokov. Prekonal ho iba Michael Frolík (5), ktorý vyrovnal stav na 1:1 v oslabení. Brian Elliott čelil 21 strelám. Jednu na neho vyslal Pánik, ktorý počas 13 a pol minúty v akcii získal aj plusový bod a rozdal až šesť bodyčekov, najviac v zápase. Marián Hossa odohral necelých 18 minút s dvoma strelami aj trestnými minútami. Chicago vyhralo tretíkrát po sebe a vrátilo Calgary prehru z 24. októbra (2:3 SN).

Pánikov desiaty bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. C. Crawford, 3. A. Anisimov (všetci CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Kučerov pomohol ukončiť sériu prehier, Halák bol späť v bráne

Jaroslav Halák sa ukázal v bráne po prvýkrát, odkedy medializovalo, že ho tím ponúkol na výmenu. V bráne však len nahrádzal Thomasa Greissa, ktorý inkasoval tri góly z 11 striel. Slovenský brankár následne čelil 25 strelám, z ktorých inkasoval ďalšie tri góly. Islanders podľahli Lightning 1:6. Tampe Bay sa podarilo ukončiť trojzápasovú sériu prehier zásluhou dvoch gólov a dvoch asistencií Nikitu Kučerova (3), ako aj 26 zákrokov Bena Bishopa, ktorého prekonal len Dennis Seidenberg (3). Na opačnej strane sa z gólov tešili aj Steven Stamkos (7), Brian Boyle (2), J. T. Brown (1) a Valtteri Filppula (4), kým Victor Hedman a Slater Koekkoek zaznamenali po dve asistencie. Jonathan Drouin sa stal v úvode zápasu terčom tvrdého bodyčeku Calvina de Haana a zápas nedohral. Ryan Callahan sa ho snažil pomstiť bitkou a pobili sa neskôr aj Boyle s Travisom Hamonicom.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. S. Stamkos, 3. V. Filppula (všetci TBL)

Marinčin porazil Sekeru. Nebodovali oni ani dve mladé hviezdy

Historický prvý zápas medzi Austonom Matthewsom a Connorom McDavidom, ktorý si nenechali ujsť ani Wayne Gretzky či Bobby Orr, nenaplnil predzápasové očakávania. Obaja talentovaní mladíci nebodovali. Z víťazstva sa však tešila tohtoročná draftová jednotka, ktorej Toronto vyhralo nad Edmontonom 3:2 po predĺžení. Významnou mierou sa o to zaslúžili brankár Frederik Andersen so 44 zákrokmi a útočník Nazem Kadri (5), ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného. Skóroval v 12. sekunde predĺženia, čo je druhý najrýchlejší gól v klubovej histórii. Do čierneho sa trafil aj Ben Smith (1). Martin Marinčin, ktorý bol s časom 23:43 najvyťažovanejším hráčom duelu, nebodoval. Z hráčov Oilers sa podarilo vyrovnať stav najskôr Antonovi Landerovi (1) a potom Darnellovi Nursemu (2). Andrej Sekera počas 18 minút strávených na ľade nebodoval. Cam Talbot opustil duel s 28 zákrokmi. Oilers prehrali prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe.

Kadriho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. F. Andersen, 3. C. Brown (všetci TOR)

Rask podržal Boston, Florida opäť prehrala

Tuukka Rask opäť dokumentoval svoju dôležitosť pre Bruins. Aj druhý zápas po návrate vyhral, pričom tentokrát svoj tím doviedol s 33 zákrokmi k triumfu 2:1 nad Floridou. „Musel som urobiť viac zákrokov, ale cítil som sa dobre počas celého zápasu,“ priznal fínsky gólman, pri ktorého absencii prehral Boston tri zápasy po sebe. „Je hlavým dôvodom toho, že tu dnes stojíme s dvoma bodmi,“ povedal tréner Claude Julien. Z jeho zverencov skórovali z trestného strieľania Brad Marchand (4) a v oslabení Dominic Moore (3). Pre Marchanda išlo o 300. bod v NHL. Zdeno Chára nebodoval, pričom ako najvyťažovanejší hráč duelu odohral takmer 26 minút. Zaznamenal plusový bod, tri bodyčeky a štyri trestné minúty. Čestný úspech Panthers zaknihoval Denis Malgin (1), pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Roberto Luongo urobil 24 zákrokov a floridský tím prehral štvrtý zápas z ostatných piatich.

Marchandovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. D. Malgin (FLA)

Kings prehrali tretíkrát po sebe na nulu, Budaj striedal

S Los Angeles to ide dolu vodou. Po štyroch výhrach v predĺžení prehrali v utorok už tretí zápas po sebe bez streleného gólu. Tentoraz podľahli doma Anaheimu 0:4. Peter Budaj inkasoval všetky góly zo 16 striel a po dvoch tretinách ho vystriedal Jack Campbell. Ten už zastavil zvyšných päť striel. Slovenského brankára postupne prekonali Rickard Rakell (1), Antoine Vermette (1), Ryan Kesler (2) a Joseph Cramarossa (1), ktorý strelil svoj prvá gól v NHL. Dvojbodoví Vermette s Keslerom využili presilové hry, Rakell pridal ku gólu dve asistencie pri sezónnom debute. John Gibson predviedol 30 zákrokov. Kings prehrali tri zápasy v sérii na nulu prvýkrát od januára 1969. Ich séria bez streleného gólu narástla na 199 minút a 19 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. R. Kesler, 3. J. Gibson (všetci ANA)

Lundqvist dosiahol jubilejnú nulu pri výhre nad Blues

„Každý brankár sa cíti dobre, keď vychytá čisté konto,“ priznal Henrik Lundqvist, ktorý urobil až 35 zákrokov, aby vychytal svoju 60. nulu v kariére a doviedol Rangers k výhre 5:0 nad St. Louis. Nováčik Jimmy Vesey (6) zaznamenal gól a dve asistencie. Z jeho spoluhráčov skóroval aj Dan Girardi (2), Rick Nash (5), Mats Zuccarello (5) a Kevin Hayes (3). K siedmej výhre z prvých desiatich zápasov pomohol aj Chris Kreider, ktorý zaznamenal dve asistencie pri návrate do akcie po problémoch s krkom. V bráne Blues sa vystriedali obaja brankári. Jake Allen inkasoval štyri góly z 19 striel, Carter Hutton následne zastavil osem striel z deviatich. Blues prehrali tretí zápas z ostatných piatich. Obranca Jay Bouwmeester odohral svoj 1000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist, 2. J. Vesey, 3. Ch. Kreider (všetci NYR)

Anderson podržal Senators, Turris skóroval v predĺžení

Carolina sa zásluhou Jaccoba Slavina (1) ujala vedenia už po 34 sekundách hry, ale Craig Anderson už viac gólov z 33 striel neinkasoval a jeho spoluhráči sa postarali o zvrat. Na 1:1 vyrovnal skóre ešte v prvej tretine Dion Phaneuf (1). Na ďalší gól sa čakalo do štvrtej minúty predĺženia, v ktorom o výhre 2:1 rozhodol Kyle Turris (5). Bola to 32. strela, ktorá smerovala na bránu Cama Warda. Senators zápas dohrali bez Marka Stonea, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela. Victor Rask z Caroliny prišiel o osemzápasovú bodovú sériu, jeho spoluhráč Jeff Skinner o päťzápasovú.

Turrisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Turris, 2. D. Phaneuf, 3. C. Anderson (všetci OTT)

Larsson rozhodol o výhre Sabres nad Wild

Johan Larsson (2) strieľa góly vtedy, keď ich tím potrebuje. V utorok strelil svoj siedmy víťazný gól za ostatných 83 zápasov, aby rozhodol o výhre Buffala 2:1 na ľade Minnesoty, ktorá ho v roku 2010 draftovala. K tretej výhre Sabres po sebe pomohol gólom aj Ryan O’Reilly (4), kým Robin Lehner urobil 27 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Mikael Granlund (2). Devan Dubnyk, ktorý urobil 22 zákrokov, inkasoval prvý gól po 183 minútach a 16 sekundách, Wild po 184 minútach a 59 sekundách. Pre Buffalo nebolo všetko veselé – posledné dve tretiny vynechal pre zranenie kolena obranca Zach Bogosian.

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. M. Granlund (MIN), 3. J. Larsson (BUF)

Stars prišli o výhru v samom závere. Tešil sa z nej Columbus

Sergej Bobrovskij zneškodnil 36 striel, aby doviedol Columbus k tesnej výhre 3:2 nad Dallasom. Zrodila sa až v predĺžení, v ktorého úvodnej minúte skóroval Seth Jones (2). K druhej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Nicka Foligna (2) a Sama Gagnera (3), ktorý pripravil Stars o víťazstvo 16 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Texaský tím prehral tretí zápas po sebe, keď mu na triumf nestačili góly Jasona Spezzu (3) a Tylera Seguina (5) ani 25 zákrokov Anttiho Niemiho. „V prvej tretine sme urobili veľa dobrých vecí a vedeli sme, že v druhej sa na to pokúsia odpovedať. Túto prehru je ťažké stráviť, pretože sme v poslednej minúte hrali takú hru, ktorá by nám vo väčšine prípadov priniesla úspech,“ lamentoval po zápase tréner Lindy Ruff.

Jonesov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Gagner, 3. N. Foligno (všetci CBJ)

Beagle strhol víťazstvo v závere na stranu Washingtonu

Jay Beagle (1) skóroval pol minúty pred koncom tretej tretiny a svojím prvým gólom v sezóne rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 na ľade Winnipegu. Po dvoch tretinách viedol 2:0 zásluhou Karla Alznera (2) a dvojbodového Marcusa Johanssona (6), ale domácim sa podarilo vyrovnať skóre. V 54. minúte sa strelecky presadil Mark Scheifele (5) a o štyri minúty neskôr Adam Lowry (1). Braden Holtby zastavil až 43 striel Jets a doviedol Capitals k tretej výhre po sebe na záver štvozápasového tripu. „Nie som veľmi zvyknutý čeliť toľkým strielám,“ povedal pre AP. Jevgenij Kuznecov dvakrát asistoval. Connor Hellebuyck urobil 27 zákrokov. Zápas nedohral jeho spoluhráč Shawn Matthias po bodyčeku Dmitrija Orlova v prvej tretine. Kým Capitals vyhrali šiesty raz v sezóne, Jets šiestykrát prehrali.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Armia (WPG), 3. M. Scheifele (WPG)

Nashville ukončil na ľade Colorada sériu prehier

Craig Smith (4) strelil dva góly, Ryan Johansen (1) zaznamenal gól a asistenciu a Pekka Rinne chytil 28 striel pri víťazstve Nashville 5:1 nad Coloradom. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli gólmi aj Matt Irwin (1) a Roman Josi (2). Irwinov presný zásah bol rozdielový, Smith otváral aj uzatváral skóre duelu. James Neal s Filipom Forsbergom dvakrát asistovali. Jediný gól Avalanche vsietil Jarome Iginla (2), ktorý ním vyrovnával stav na 1:1. Pripísal si 1275. bod v NHL, čím sa dostal na 35. miesto histórie pred Ala MacInnisa. Semion Varlamov sa prezentoval 31 zákrokmi, ale nezabránil druhej domácej prehre po sebe a celkovo štvrtej v posledných šiestich zápasoch. Predators majú za sebou štyri z piatich duelov aktuálneho tripu (1-2-1). Mike Fisher si pripísal 200. bod v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. R. Johansen, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Domingue doviedol Arizonu k výhre nad San Jose

Louis Domingue zastavil 39 striel hráčov San Jose, ktoré Arizona zdolala na domácom ľade 3:2 a ukončila mu trojzápasovú víťaznú sériu. Po prvý raz v sezóne inkasovala v zápase menej ako trikrát. O tretí triumf v deviatom dueli ročníka sa postarali Brad Richardson (4), Lawson Crouse (1) a Jamie McGinn (2), ktorí skóroval v rozmedzí ôsmich minút a 17 sekúnd v druhej tretine. Crouse strelil svoj prvý gól v NHL. Z 27 striel prekonali Martina Jonesa, ktorý predtým inkasoval tri góly spolu v troch zápasoch. Patrick Marleau (3) otvoril skóre duelu a Mikkel Boedker (2) ho uzavrel. Pri oboch góloch asistoval Tomáš Hertl. Sharks si zhoršili sezónnu bilanciu na ľadoch súperov na 2-4-0. V minulom ročníku boli v tomto ohľade najlepším tímom NHL (28-10-3). Coyotes prišli v zápase pre zranenia o útočníkov Martina Hanzala a Tobiasa Riedera. Shane Doan odohral 1475. duel v lige, čím predbehol Douga Gilmoura na 21. mieste histórie

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. B. Richardson, 3. L. Crouse (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/25 (88 %) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 12/16 (75 %)
M. Hossa (CHI) 17:52 0 0 0 0 2 2 0
R. Pánik (CHI) 13:36 0 1 1 +1 0 1 6
A. Sekera (EDM) 18:10 0 0 0 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 25:45 0 0 0 +1 4 0 3
M. Marinčin (TOR) 23:43 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies