Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa žiaril, Daňo skóroval, Sekera asistoval

Vo štvrtok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj s ôsmimi Slovákmi. Marko Daňo skóroval pri sezónnom debute, Marián Hossa strelil dva góly a stal sa druhou hviezdou zápaseu. Andrej Sekera asistoval, Jaroslav Halák prehral pri návrate do brány, Peter Budaj ukončil sériu prehier.

Hossa dvakrát skóroval, Crawford vynuloval Colorado

Marián Hossa (5) má za sebou strelecky vydarený zápas. Dvoma gólmi pomohol Chicagu zdolať Colorado 4:0 a predĺžiť víťaznú sériu na štyri duely. V prvej tretine zvyšoval stav na 2:0 iba 38 sekúnd po otváracom góle Jonathana Toewsa (2), keď premenil samostatný únik napriek tiesneniu obrancom. Po 55 sekundách tretej tretiny vypálil presnú strelu z ľavého kruhu a druhý raz prekonal Semiona Varlamova z dvoch striel. Odohral 19 a pol minúty aj s dvoma plusovými bodmi, bodyčekom a dvoma blokmi. Stal sa druhou hviezdou zápasu. Richard Pánik nebodoval, počas 12 a pol minúty na ľade zaznamenal plusový bod, dva bodyčeky a blok. Štvrtý gól domácich strelil dvojbodový Artemij Panarin (5). Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford chytil všetkých 38 striel pri svojom druhom shutoute v posledných troch zápasoch. Artem Anisimov si vo svojom 500. zápase v NHL natiahol bodovú sériu už na deväť duelov a so 14 bodmi vedie ligu. Varlamov urobil 17 zákrokov, no Avalanche prehrali druhýkrát po sebe a štvrtý z ostatných piatich duelov.

Hossov štvrtý a piaty gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. M. Hossa, 3. D. Keith (všetci CHI)


Budaj doviedol Kings k výhre nad obhajcom titulu

Peter Budaj sa otriasol z nepriaznivej série zápasov a zabral naplno proti obhajcovi titulu z Pittsburghu. Aj vďaka jeho 21 zákrokom ho Los Angeles zdolalo na domácom ľade 3:2. Rozhodol o tom gól Nica Dowda (2) z tretej minúty predĺženia. V riadnom hracom čase strelili svoje prvé góly v sezóne Trevor Lewis a Matt Greene, ktorí otáčali stav z 0:1 na 2:1. Green skóroval prvýkrát od 3. marca 2015. O oba góly Penguins sa postaral kapitán Sidney Crosby (6), ktorý je vo veľkej streleckej forme. Pri oboch asistoval Kris Letang, dve asistencie nazbieral aj Alec Martinez. Marc-Andre Fleury čelil 27 strelám Kings, ktorí ukončili trojzápasovú sériu prehier aj bez inkasovaného gólu. Aj ich piate víťazstvo v ročníku prišlo v predĺžení, všetky vychytal Budaj. Pittsburghu sa skončila víťazná séria na štyroch zápasoch.

Dowdov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Dowd (LAK), 2. A. Martinez (LAK), 3. S. Crosby (PIT)

Daňo zaistil Jets bod, Ovečkin rozhodol o výhre Capitals

Marko Daňo (1) sa vo svojom prvom zápase v sezóne dostal k voľnému puku a v 52. minúte strelou z pravého kruhu vyrovnal stav na 3:3. Jeho gól priniesol Winnipegu bod za remízu v normálnom hracom čase, hoci prehrával už 0:3. Snaha o zvrat vyšla nazmar po rozhodnutí rozhodcov, ktoré nahnevalo trénera Paula Mauricea. Tí oslabili Jets za údajnú hru vo väčšom počte hráčov a počas následnej presilovky Capitals skóroval Alex Ovečkin (6), ktorý rozhodol o triumfe svojím druhým gólom v zápase. Zaznamenal aj asistenciu. Ku štvrtej výhre po sebe prispeli gólmi aj trojbodový Nicklas Bäckström (1) a T. J. Oshie (4), kým Braden Holtby zastavil 24 striel. Michael Hutchinson urobil o štyri zákroky viac a okrem Daňa sa z jeho spoluhráčov presadili aj Tobias Enström (1) a Adam Lowry (2). Kanadský tím prehral tretí zápas po sebe. Daňo v ňom odohral šesť a pol minúty. Ďalšie dve strávil na trestnej lavici za hru vysokou hokejkou. Jeho tím v tretej tretine prišiel o útočníkov Mathieua Perreaulta a Joela Armiu.

Daňov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. Bäckström (WSH), 3. A. Lowry (WPG)

Edmonton prehral tretí zápas po sebe, Sekera asistoval

Edmonton sa v každej tretine ujal vedenia, ale zakaždým oň prišiel. V tretej, navyše, inkasoval až tri góly, a tak prehral tretí zápas po sebe. Naopak, z tretej výhry po sebe sa tešili hráči Rangers, o ktorých výhre 5:3 rozhodol v 59. minúte Rick Nash (6). Vyrovnávajúce góly strieľali Kevin Hayes (4), Michael Grabner (6) a Jesper Fast (1). Bodku za duelom dal gólom do prázdnej brány J. T. Miller (4). Hayes pridal aj dve asistencie, Grabner a Miller po jednej. Henrik Lundqvist čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Ryan Nugent-Hopkins (1), Patrick Maroon (3) a po prihrávke Andreja Sekeru Adam Larsson (1). Niekdajší náhradný brankár Rangers Cam Talbot urobil 26 zákrokov v prvom zápase proti newyorskému tímu od výmeny. Slovenský obranca v službách Oilers odohral 18 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes, 2. M. Grabner, 3. J. Miller (všetci NYR)

Halák sa snažil, ale napokon Islanders opäť prehrali

Slovenský brankár Jaroslav Halák čelil 42 strelám, z ktorých inkasoval dva góly. Dokonca bol na ceste za víťazstvom, no po druhýkrát kapituloval 58 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V predĺžení zastavil šesť striel, no v nájazdoch už nebol stopercentný. Prekonal ho Claude Giroux, ktorý rozhodol o výhre Phladelphie 3:2. Predĺženie vynútil Matt Read (6) a skóroval aj Travis Konecny (2). O góly Islanders sa postarali John Tavares (5) a Dennis Seidenberg (4), ktorí prekonali Michala Neuvirtha z 27 striel. Kým Flyers oslavovali tretie víťazstvo v sérii, Islanders prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Giroux vycvičil Haláka:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. J. Tavares (NYI), 3. J. Voráček (PHI)

Rask opäť doviedol Bruins k výhre, o výhre rozhodol Hayes

Jimmy Hayes uspel v desiatej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o výhre Bostonu 4:3 nad Tampou Bay. Tuukka Rask vyhral aj svoj šiesty štart v sezóne, keď tentokrát urobil 27 zákrokov. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy pomohli aj góly Brandona Carla (2), Ryana Spoonera (2) a Davida Pastrňáka (6). Zdeno Chára nebodoval, ale s časom 25:48 bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal dva plusové body a jeden strelecký pokus. Tampa Bay sa trápi a tentokrát jej nepomohli dva góly Tylera Johnsona (4), presný zásah Victora Hedmana (2) ani 28 zákrokov Andreja Vasilevskiho. Prehrala štvrtý zápas z ostatných piatich.

Celá nájazdová lotéria:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. P. Bergeron (BOS), 3. V. Hedman (TBL)

Andersen, Marner doviedli Leafs k výhre nad Sabres

Nováčik Mitchel Marner (3) strelil oba góly pri výhre Toronta 2:1 nad Buffalom, ktoré bolo pre kanadský tím prvým na ľade súpera v tejto sezóne. „Robil správne veci v správny čas. Bolo cool vidieť ho, ako strelil tie dva góly,“ poznamenal brankár Frederik Andersen, ktorý prispel k výhre 42 zákrokmi. Auston Matthews nebodoval v piatom zápase po sebe a slovenský obranca Martin Marinčin si pripísal len jeden mínusový bod, dva bodyčeky a dva bloky. Odohral necelých 17 minút. Jediný gól Sabres strelil Marcus Foligno (2), ktorý strelil kontraktný gól na začiatku druhej tretiny. Odvtedy sa však skóre nemenilo. Neinkasoval ani Robin Lehner, ktorý v zápase urobil 27 zákrokov. Buffalo prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. M. Foligno (BUF)

Panthers zdolali Devils po predĺžení. Duel rozhodol Trocheck

Vincent Trocheck (6) strelil dva góly, vrátane víťazného v predĺžení, aby pomohol Floride k víťazstvu 4:3 nad New Jersey. Panthers vyhrali vlani len jeden zápas zo siedmich, ktoré sa predlžovali, no v tejto sezóne vyhrali po predĺžení nad Devils už po druhýkrát. „Nemyslím si, že sme hrali skvelo, ale našli sme spôsob, ako duel vyhrať,“ priznal tréner Gerard Gallant pre AP. O zvyšné góly jeho tímu sa postarali Denis Malgin (2) a Aaron Ekblad (2), kým James Reimer zastavil 33 striel a zneškodnil aj únik Taylora Halla v úvode predĺženia. Prekonali ho premiérový strelec Pavel Zacha (1), PA Parenteau (4) a Travis Zajac (4). Cory Schneider urobil 25 zákrokov.

Trocheckov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck (FLA), 2. A. Ekblad (FLA), 3. D. Severson (NJD)

Dallas ukončil sériu prehier, Seguin štvorbodový

Tyler Seguin si vyrovnal osobné maximum so štyrmi asistenciami, obranca John Klingberg (2) strelil dva góly a Dallas ukončil trojzápasovú sériu prehier domácim triumfom 6:2 nad St. Louis. Rozhodol o ňom gól Stephena Johnsa (2) z úvodu tretej tretiny. Z hráčov Stars skórovali aj Patrick Eaves (2), Jason Spezza (4) v presilovej hre a Jordie Benn (1). Jeho brat Jamie nazbieral tri asistencie a Antti Niemi predviedol 28 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví Paul Stastny a Alex Pietrangelo. Jake Allen sa prezentoval 26 zákrokmi. Seguin vyrovnal svoj štvorbodový zápis z 18. októbra 2014 proti Philadelphii. Oba tímy sa naposledy stretli v druhom kole ostatného play-off.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. S. Johns (DAL), 3. P. Stastny (STL)

Condon vychytal nulu pri debute za Ottawu, Canucks opäť prehrali

Mike Condon zaskakoval v bráne za Craiga Andersona, ktorý znova opustil tím pre chorú manželku. Do brány Ottawy sa postavil iba deň po výmene z Pittsburghu a v novom tíme sa uviedol perfektne. Zastavil všetkých 27 striel a doviedol Senators k domácej výhre 1:0 nad Vancouverom, ktorá bola pre nich treťou v sérii. Stal sa tretím brankárom klubovej histórie s čistým kontom pri debute. Jediný gól zápasu strelil v 35. minúte Mike Hoffman (2). Jacob Markström inak urobil 23 zákrokov. Canucks prehrali už siedmy zápas po sebe, v štyroch z posledných piatich nestrelili ani gól. Ich bezgólová séria sa natiahla na 142 minút a 43 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. M. Condon (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. J. Markström (VAN)

Arizona zdolala Nashville po nájazdoch

Louis Domingue predviedol 35 zákrokov a chytil oba samostatné nájazdy súperov, čím doviedol Arizonu k domácej výhre 3:2 nad Nashvilleom. Rozhodol o nej premenený nájazd Radima Vrbatu, ktorý sa stal s ich počtom 42 najlepším hráčom ligovej histórie spolu s Fransom Nielsenom. Pred ním sa presadil aj Anthony Duclair (1), ktorý v riadnom hracom čase vyrovnával stav na 2:2. Skóre duelu otvoril Christian Dvorak svojím prvým gólom v NHL. Domingueho prekonali Matt Irwin (2) a Craig Smith (5) v presilovej hre. V nájazdoch potom vychytal Filipa Forsberga aj Ryana Johansena. Pekka Rinne kryl 26 striel v deň svojich 34. narodenín. Predators ukončili päťzápasový trip s bilanciou 1-2-2.

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. Ch. Dvorak, 3. A. Duclair (všetci ARI)

Thachuk zariadil víťazstvo Calgary v San Jose

Nováčik Matthew Tkachuk (3) odohral desiaty zápas v prvom tíme a začala mu platiť nováčikovská zmluva. Calgary pomohol k výhre 3:2 nad San Jose dvoma gólmi, vrátane víťazného, ktorým duel rozhodol v 56. minúte. Prvý gól v zápase strelil v závere druhej tretiny 93 sekúnd po otváracom góle Troya Brouwera (4). Deryk Engelland a Michael Frolík dvakrát asistovali a Chad Johnson prispel k triumfu 26 zákrokmi. Prekonali ho Brent Burns (4) v presilovej hre a Melker Kalslson (2), ktorí vyrovnali skóre na 2:2. Martin Jones čelil 22 strelám Flames, ktorí ukončili sériu dvoch prehier. Sharks prehrali prvý domáci zápas v sezóne (4-1-0).

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk, 2. D. Engelland, 3. M. Frolík (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 21/23 (91,3 %) - - - - - - -
J. Halák (NYI) 40/42 (95,2 %) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 12:33 0 0 0 +1 0 0 2
M. Hossa (CHI) 19:35 2 0 2 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 25:48 0 0 0 +2 0 1 2
A. Sekera (EDM) 18:32 0 1 1 0 0 0 1
M. Daňo (WPG) 6:27 1 0 1 0 2 1 1
M. Marinčin (TOR) 16:53 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies