Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Julien: Bez Cháru by sme boli vo veľkých problémoch

Jozef Struhár  
05.11.2016

Aj v 39 rokoch dáva Zdeno Chára svojmu tímu Boston Bruins všetko, čo v sebe má. Slovenský obranca je jeho najvyťažovanejším hráčom a aj v poslednom zápase proti Tampe Bay ukázal, že je preň stále veľmi cenný.

Boston vo štvrtok porazil Lightning 4:3 po nájazdoch aj vďaka tomu, že Chára pomohol režírovať úspešné oslabenia v nadstavenom čase. Aj preto si ho tréner Claude Julien nevie vynachváliť.

„Je celkom evidentné, že v situácii, v ktorej sa práve nachádzame, by sme boli vo veľkých problémoch, ak by sme ho nemali,“ povedal kormidelník pre NESN. „Zachránil nám kožu. A to veľkým spôsobom.“

Dôkazom toho, ako sa na Cháru tím spolieha, je aj utorkový zápas. V ňom neschádzal z ľadu v posledných troch minútach a dvadsiatich sekundách. V priemere hráva takmer 24 minút na zápas a pritom sa stará ešte aj o osemnásťročného nováčika Brandona Carla.

Článok pokračuje pod reklamou

„Zobral si pod svoje krídla mladého hráča, dodáva mu sebadôveru a sám hrá dobre. Defenzívne hrá skvelo, stále dokáže tráviť na ľade veľa minút. Snažíme sa tie minúty sledovať, pretože ho veľmi potrebujeme. Zatiaľ očakávania napĺňa a mňa extrémne potešila forma, s akou Zdeno vstúpil do tejto sezóny. Korčuľuje lepšie a v lete urobil všetku prácu, ktorú mal, aby hral lepšie ako vlani. Veľká pochvala pre hráča v jeho veku,“ škonštatoval Julien.

Chára je samozrejme spokojný s tým, že môže hrať do sýtosti. Energiu mu dodáva aj Carlo, ktorý je ochotný učiť sa a hrá veľmi snaživo.

„Milujem to. Čím viac som na ľade, tým lepšie sa cítim. Vždy som bol za to, aby som hrával vtedy, keď ma tím potrebuje – niekedy je to často, niekedy menej. Na toto som sa pripravoval a vždy má teší moja kondička. Som na ňu hrdý. Užívam si to a po zápasoch mám dobrý pocit. Sú to nezabudnuteľné chvíle, keď na ľade necháte všetko a po zápase sa usmievate, pretože ste vyhrali,“ priznal Chára.

„O Carlovi ste počúvali veľa dobrých vecí ešte pred začiatkom sezóny. Už od konca minulej sezóny, ktorú končil v Providence (AHL). Myslím si, že každý môže byť len potešený tým, ako Carlo hrá. Čelí mnohým novým situáciám a výzvam, pričom sa mu v nich darí extrémne dobre. Musíme však naďalej pracovať a zlepšovať sa.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies