Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Budaj hviezdou duelu s nulou, Pánik skóroval

V sobotu sa odohralo až trinásť zápasov NHL aj so siedmimi Slovákmi. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý skóroval pri výhre Chicaga. Zažiaril Peter Budaj, ktorý vychytal shutout a stal sa hviezdou duelu. Andrej Sekera vyhral súboj s Jaroslavom Halákom.

Hviezdy večera:
1. Sidney Crosby (PIT): 2 góly
2. Tyler Bozak (TOR): 2 góly, 1 asistencia
3. Calvin Pickard (COL): 32/32 (čisté konto)

Pánik pomohol Chicagu gólom predĺžiť si víťaznú sériu

Po dlhšej odmlke sa zapísal na listinu strelcov slovenský útočník Richard Pánik, ktorý strelil svoj siedmy gól v sezóne. Otvoril ním skóre už v 11. sekunde sobotného zápasu na ľade Dallasu, kde Chicago zvíťazilo 3:2 a natiahlo svoju víťaznú sériu na päť duelov. „Ani si neuvedomujeme, že máme takú sériu. Snažíme sa len zlepšovať každým dňom. Či vyhráme alebo nie, pozeráme sa na to, čo môžeme zlepšiť,“ povedal pre AP kapitán Jonathan Toews. Domáci Brett Ritchie (3) a Curtis McKenzie (1) ešte do prvej prestávky otočili stav na 2:1, ale Ryan Hartman (2) s dvojbodovým Patrickom Kaneom (4) sa postarali o víťazný obrat. Kane strelil rozdielový gól v 48. minúte v presilovej hre. Artem Anisimov mu naň prihral a predĺžil si rekordnú bodovú sériu už na desať zápasov. Corey Crawford zastavil 31 striel a zlepšil si sezónnu bilanciu na 6-3-1. Antti Niemi urobil na opačnej strane 29 zákrokov, tri po strelách Pánika. Ten odohral 14 a pol minúty aj s mínusovým bodom a bodyčekom. Marián Hossa absolvoval o dve minúty viac, ale zaznamenal iba jednu strelu. Stars prišli v zápase o zraneného Jasona Spezzu. Oba tímy sa opäť stretnú v nedeľu v Chicagu.

Pánikov siedmy gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. C. McKenzie (DAL), 3. R. Hartman (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Budaj vychytal prvé čisté konto v drese Kings

Peter Budaj nadviazal na výhru proti obhajcovi titulu ďalším spoľahlivým výkonom a odmenou mu bol prvý shutout v drese Los Angeles. Bol jeho prvým od sezóny 2013/14 a celkovo 12. v kariére. Zastavil všetkých 24 striel Calgary pri domácom víťazstve Kings 5:0, prvom v riadnom hracom čase v tomto ročníku. Zaslúžene sa stal treťou hviezdou duelu. Devin Setoguchi (2) strelil dva góly, po jednom pridali Jeff Carter (3), Kyle Clifford (1) a Trevor Lewis (2). Dustin Brown dvakrát asistoval. Setoguchi skóroval v NHL prvýkrát od 1. marca 2014, teda po 980 dňoch. Všetky góly inkasoval Brian Elliott z 39 striel. Kings vyhrali druhý duel po sebe.

Budajov skvelý zákrok lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. D. Setoguchi, 2. D. Brown, 3. P. Budaj (všetci LAK)

Sekera vyhral nad Halákom, Oilers ukončili sériu prehier

Edmonton sa vrátil na víťaznú koľaj na ľade New Yorku Islanders, kde zmazal dvojgólový náskok domáceho tímu a po výhre 4:3 ukončil trojzápasovú sériu prehier. Rozhodol o tom Mark Letestu, ktorý sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii. V riadnom hracom čase dohnali stratu 0:2 dvojbodový Patrick Maroon (4) a Leon Draisaitl (3) v presilovej hre. V početnej výhode skóroval aj Milan Lucic (5), ktorý v 57. minúte vynútil predĺženie. Jaroslava Haláka prekonali z 23 striel. Islanders poslali do vedenia Nick Leddy (2) s dvojbodovým Shaneom Princeom (3), tretí gól strelil Casey Cizikas. Cam Talbot prispel 30 zákrokmi k prvej výhre na ľade newyorského tímu od 14. decembra 1999 po deviatich prehrách. V akcii nechýbal obranca Andrej Sekera, ktorý počas 17 minút nazbieral dva mínusové body, strelu, dva bodyčeky aj bloky. Oilers si zlepšili sezónnu bilanciu vonku na 4-1-1, no zápas dohrávali bez zranených Zacha Kassiana a Jesseho Puljujärviho. Islanders prehrali tretí duel po sebe a zranil sa im v ňom Travis Hamonic.

Letestuov nájazd a nahnevaný Halák:

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (EDM), 2. D. Seidenberg (NYI), 3. S. Prince (NYI)

Šialený zápas v Toronte vyhrali Maple Leafs

Toronto vyhralo tretí zápas po sebe, keď porazilo Vancouver 6:3 a uštedrilo kanadskému tímu z opačnej strany krajiny už ôsmu prehru v sérii. Tyler Bozak (4) zaznamenal dva góly a asistenciu, z gólov sa tešili aj Nazem Kadri (6), Mitch Marner (4), Nikita Sošnikov (1) a Jake Gardiner (2). Frederik Andersen zastavil 23 striel z 26 predtým, ako ho nahradil Jhonas Enroth. Ten v posledných piatich minútach zastavil tri strely. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 20 minút a pripísal si dva plusové body a jeden strelecký pokus. Z hráčov Canucks sa presadili Derek Dorsett (1), Henrik Sedin (4) a Daniel Sedin (3). Ryan Miller urobil 36 zákrokov a po jeho vylúčení ho nahradil Jacob Markström, ktorý nečelil žiadnej strele. Duel nepriniesol len veľa gólov, ale aj šarvátok. V tretej tretine rozhodcovia udelili až osem trestov za bitku a sedem hráčov poslali predčasne pod sprchy. Pobil sa dokonca brankár Miller s tvrďasom Mattom Martinom. Na počiatku všetkého bol zákrok Morgana Riellyho na Jannika Hansena.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. M. Marner, 3. J. van Riemsdyk (všetci TOR)

Rangers natiahli víťaznú sériu a ukončili tú bostonskú

Rangers nezastavil ani Tuukka Rask, ktorý do duelu vstupoval vo veľkej forme. Derek Stepan (1) a Kevin Hayes (5) skórovali počas oslabení, Antti Raanta urobil 35 zákrokov a newyorský tím porazil Boston 5:2, pričom Rask pri svojej prvej prehre v sezóne inkasoval všetkých päť gólov z 24 striel. Prekonali ho aj Nick Holden (1), Pavel Bučnevič (1) a Michael Grabner (7). Pre Bučneviča išlo o prvý gól v NHL. Kým Rangers natiahli svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, Bruins ju ukončili na troch. Nepomohlo ani to, že Patrice Bergeron (2) otvoril skóre zápasu. Do čierneho sa trafil aj David Pastrňák (7), ale to už za rozhodnutého stavu. Kapitán Zdeno Chára odohral 21 minút a 11 sekúnd, počas ktorých zaznamenal tri strely a urobil tri bloky. Zápas predčasne opustil rozhodca Dean Morton, ktorého trafila do hlavy strela Kevina Kleina.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. P. Bergeron (BOS)

Lehner doviedol Sabres k výhre nad Senators

Niekdajšia brankárska nádej Ottawy, Robin Lehner, urobila 31 zákrokov, aby doviedla Buffalo k výhre 2:1 nad kanadským tímom. Sabres prehrávali po dvoch tretinách 0:1, ale v tretej stav zvrátili Kyle Okposo (5) a Sam Reinhart (2). Pre Buffalo išlo o štvrtú výhru v ostatných piatich zápasoch. Senators prišli o trojzápasovú sériu výhier. K úspechu potrebovali viac ako gól Mikea Hoffmana (3). Craig Anderson urobil 30 zákrokov.

Ocenenie kampane Hokejom proti rakovine:

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (BUF), 2. R. Lehner (BUF), 3. M. Hoffman (OTT)

Pickard a Landeskog doviedli Colorado k futbalovej výhre

Gabriel Landeskog (3) sa dostal do potýčky s brankárom Devanom Dubnykom, ktorý mu uštedril pár rán vyrážačkou. „Tá vyrážačka skutočne bolí,“ priznal pre AP kapitán Colorada. Odplaty sa dočkal necelých desať minút pred koncom tretej tretiny, keď strelil rozhodujúci gól pri futbalovej výhre 1:0 nad Minnesotou. Svoje druhé čisté konto v kariére vychytal Calvin Pickard, ktorý zastavil všetkých 32 striel. Dubnyk urobil v brankárskom súboji o jeden zákrok menej. Colorado vyhralo druhý zápas z ostatných šiestich, Minnesota prehrala druhý po sebe.

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard (COL), 2. G. Landeskog (COL), 3. D. Dubnyk (MIN)

Columbus strelil len gól a prehral v St. Louis

V piatok strelil Columbus desať gólov, v sobotu len jeden. Josh Anderson (5) otvoril skóre zápasu proti St. Louis, v ktorom o víťazovi napokon rozhodlo predĺženie. V jeho poslednej minúte skóroval Vladimir Tarasenko (5), ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Jaya Bouwmeestera (1). K výhre 2:1 pomohol aj Carter Hutton, ktorý zastavil 20 striel. O osem zákrokov viac urobil Curtis McElhinney, ktorý zažil svoj prvý štart v ročníku. Jeho tím prišiel o trojzápasovú sériu výhier.

Tarasenkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Bouwmeester (STL), 2. C. Hutton (STL), 3. C. McElhinney (CBJ)

Canadiens zareagovali ne debakel výhrou nad Flyers

Montreal vedel, že po drvivej porážke 0:10 musí zareagovať víťazne. V domácom prostredí sa mu to podarilo, keď 24 hodín po prehre v Columbuse zvíťazil pomerom 5:4 nad Philadelphiou, ktorá prišla o trojzápasovú sériu výhier aj napriek výraznej streleckej prevahe. Carey Price pomohol k víťazstvu 34 zákrokmi, kým Michael Neuvirth ich urobil 12. Víťazný gól mu strelil krajan Tomáš Plekanec (1) počas oslabenia. Andrej Markov (1), Greg Pateryn (1), Alex Galchenyuk (4) a Phillip Danault (3) tiež skórovali. O góly Flyers sa postarali Chris VandeVelde (2), Shayne Gostisbehere (3), Claude Giroux (3) a Travis Konecny (3). Montreal má doma bilanciu 7-0-0 a Philadelphiu porazil v Bell Centre v šiestom vzájomnom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. P. Danault (MTL), 2. A. Markov (MTL), 3. C. Giroux (PHI)

Carolina uspela na ľade Nashville po nájazdoch

Jaccob Slavin premenil v tretej sérii rozhodujúci nájazd a Carolina vďaka tomu zvíťazila v Nashville 3:2. Bola to len jej druhá výhra z ôsmich zápasov na ľadoch súperov (2-3-3) a celkovo tretia v sezóne (3-4-3). Gólmi k nej prispeli Jeff Skinner (6) a Ron Hainsey (1), ktorý využil presilovku. Cama Warda z 27 striel prekonali James Neal (2) a dvojbodový Matt Irwin (3), ktorí dvakrát posielali Predators do vedenia. Pekka Rinne ho neudržal a zápas opustil s 23 zákrokmi. „Sme znepokojení našou nevyrovnanosťou výkonov. Nie sú dosť dobré. Je to frustrujúce,“ povedal pre AP tréner Peter Laviolette.

Slavinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Irwin (NSH), 2. J. Slavin (CAR), 3. J. Skinner (CAR)

Capitals si predĺžili sériu výhier vďaka trom rýchlym gólom

Washington prehrával v zápase proti Floride dvakrát o gól, ešte v úvode tretej tretiny to bolo 1:2. Potom však strelil tri góly za necelých päť minút a zvíťazil na domácom ľade 4:2. Predĺžil si víťaznú sériu na päť duelov. „Veríme si. Vedeli sme, že ak ich zatlačíme, uspejeme. Myslím, že sme odviedli skvelú prácu a teraz vidíte jej výsledok,“ povedal kapitán Alex Ovečkin pre AP. Dva góly, vrátane víťazného, vsietil T. J. Oshie (6), skórovali aj dvojbodový Ovečkin (7) a Lars Eller (2). Braden Holtby predviedol 22 zákrokov. Prekonali ho Jared McCann (1) a Reilly Smith (2) v presilovej hre. Roberto Luongo chytil 32 striel. Panthers dohrávali zápas bez zraneného Jaromíra Jágra.

Hviezdy duelu: 1. T. J. Oshie, 2. A. Ovečkin, 3. B. Orpik (všetci WSH)

Tampa Bay zdolala New Jersey

Tampa Bay prehrávala po prvej tretine 0:1, ale štyrmi gólmi po sebe otočila výsledok a zvíťazila doma nad New Jersey 4:1. Damon Severson (2) otvoril skóre duelu, ale Ben Bishop zastavil zvyšných 37 striel a doviedol Lightning k siedmemu triumfu v sezóne (7-4-1). Gólmi ho zariadili Brian Boyle (3), Victor Hedman (3), Brayden Point (1) a Nikita Kučerov (4). Kučerov s Hedmanom pridali po asistencii, Pointov presilovkový gól bol jeho prvým v NHL. Cory Schneider sa prezentoval 31 zákrokmi, ale nezabránil šiestej prehre Devils v ročníku (4-3-3).

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. V. Hedman, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Murray vynuloval Sharks, Crosby sa dostal na čelo strelcov NHL

Matt Murray chytil všetkých 32 striel hráčov San Jose a doviedol obhajcu titulu k výhre 5:0. Vychytal svoje druhé čisté konto v kariére. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (8) strelil druhý raz po sebe dva góly a už po šiestich zápasoch ročníka je lídrom strelcov NHL s ôsmimi presnými zásahmi. Pridali sa k nemu Chris Kunitz (1), Eric Fehr (2) a Nick Bonino (1), ktorý skóroval vo vlastnom oslabení. Conor Sheary nazbieral dve asistencie, Carl Hagelin tri. Martin Jones striedal po druhom Crosbyho góle v 13. sekunde druhej tretiny. Inkasoval trikrát zo siedmich striel, Aaron Dell následne chytil 16 zo zvyšných 18. Penguins hrali naposledy na ľade Sharks v šiestom zápase posledného finále Stanley Cupu.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray, 2. S. Crosby, 3. C. Hagelin (všetci PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/23 (87 %) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 24/24 (100 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 16:36 0 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 21:11 0 0 0 0 0 3 1
A. Sekera (EDM) 17:06 0 0 0 -2 0 1 2
R. Pánik (CHI) 14:28 1 0 1 -1 0 3 1
M. Marinčin (TOR) 20:01 0 0 0 +2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies