Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák vychytal výhru, z nej mal radosť aj Chára

Jaroslav Halák i Zdeno Chára sa tešili z víťazstiev svojich tímov. Okrem Islanders a Bruins sa v pondelok dočkali víťazstva aj Panthers, ktorí uspeli vo floridskom derby.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Canucks

Slovenský brankár Jaroslav Halák zastavil v prvých dvoch tretinách 24 striel a celkovo si pripísal 30 zákrokov, aby pomohol Islanders k víťazstvu 4:2 nad trápiacim sa Vancouverom. Recept pritom na neho našli iba Daniel Sedin (4) a Markus Granlund (3). Z Halákových spoluhráčov skórovali Jason Chimera (1), Nikolaj Kuľomin (1), Cal Clutterbuck (2) a Andrew Ladd (1), ktorí prekonali Ryana Millera z 32 striel. Pre Chimeru a Ladda išlo o prvé góly v drese „Ostrovanov“. V predošlých 12 zápasoch nakombinovali len štyri asistencie. „Je skvelé pre mňa i Jasona, že sme skórovali a nadobudli tak dobrý pocit. Niekedy stačí len jeden gól a môžete na ňom začať stavať,“ povedal Ladd pre AP. Kým newyorskému tímu sa podarilo ukončiť trojzápasovú sériu prehier, ten kanadský prehral už deväť zápasov po sebe. „Je to ťažké. Potrebujeme dobré výsledky a dnes sme po dlhom čase otvorili skóre zápasu. Dali sme aj presilovkový gól. V tretej tretine sme však nehrali tak ako sme mali,“ lamentoval tréner Willie Desjardins. Tretiu tretinu prehrali Canucks 0:2.

Hviezdy duelu: 1. C. Clutterbuck, 2. A. Ladd, 3. J. Chimera (všetci NYI)

Z výhry sa tešil aj Chára. Rask vynuloval Sabres

Tukka Rask potvrdil formu a zneškodnením všetkých 32 striel vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 32. v drese Bruins, čím prekonal v historickom poradí tímu Tima Thomasa na treťom mieste. „Ak sa pozriete na štatistiky, tak to bude asi jeden z najlepších štartov mojej kariéry, pretože zvyčajne je pre mňa úvod tým najhorším obdobím sezóny,“ povedal Rask, ktorý pomohol Bostonu k víťazstvu 4:0 nad Buffalom. Triumf bol odpoveďou na sobotnú prehru a bol štvrtý z posledných piatich zápasov. V opačnej bráne stal Robin Lehner, ktorý čelil 42 strelám. Prekonali ho Brad Marchand (5), David Krejčí (1), Riley Nash (1) a David Pastrňák (8). Všetci s výnimkou Nasha využili presilovky. Kapitán Zdeno Chára nebodoval, pričom odohral 21 a pol minúty. Pripísal si jednu strelu a jeden bodyček. Jeho tréner Claude Julien oslávil okrúhle 400. víťazstvo na lavičke tímu NHL. „Je to len ďalšie číslo. Ja tomu už ani nevenujem pozornosť,“ priznal Julien.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. D. Krejčí, 3. M. Beleskey (všetci BOS)

Floridské derby vyhrali Panthers 3:1

Roberto Luongo urobil 34 zákrokov, aby ukončil svoju štvorzápasovú šnúru prehier a doviedol Panthers k výhre nad floridským rivalom z Tampy Bay 3:1. Možno mu k tomu pomohlo, že sa oholil. „Chcel som vyzerať ako 25-ročný, aby som tak aj mohol chytať,“ povedal veterán. Nerozhodný stav 1:1 prelomil v 56. minúte Reilly Smith (3), po ktorom pridal poistku do prázdnej brány Derek MacKenzie (1). Skóre stretnutia otvoril Jonathan Marchessault (7) a Keith Yandle si pripísal dve asistencie. Z hráčov hostí odpovedal na Marchessaultov gól Ondřej Palát (2), kým Ben Bishop opustil duel s 29 zásahmi. Z výhry Panthers mal radosť aj Jaromír Jágr, ktorý sa vrátil do akcie po tom, čo vynechal posledné dve tretiny sobotného zápasu. Lightning prehrali piaty zápas z ostatných siedmich, ale nehrali zle. „Myslím si, že sme dnes hrali dosť dobre na to, aby sme vyhrali,“ poznamenal tréner Jon Cooper.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. R. Smith (FLA), 3. B. Bishop (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/32 (93,8%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:38 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies