Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar, Daňo i Chára vyhrali, Halák striedal

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrali piati Slováci, vrátane oboch brankárov. Ani jeden z nich nebodoval, no všetci traja korčuliari sa tešili z výhier. Jaroslav Halák striedal, Peter Budaj ukončil víťaznú sériu proti bývalému tímu.

Winnipeg uspel v Arizone, Daňo nebodoval

Nikolaj Ehlers (4) prelomil nerozhodný stav v 57. minúte a rozhodol o víťazstve Winnipegu 3:2 na ľade Arizony. Bolo preň tretím v posledných štyroch zápasoch. Gólmi k nemu prispeli aj Andrew Copp (2) a Blake Wheeler (4). Connor Hellebuyck sa prezentoval 23 zákrokmi. Prekonali ho Radim Vrbata (5) a Tobias Rieder (3), ktorý skorigoval prehru dve sekundy pred koncom duelu. Louis Domingue čelil 27 strelám Jets. Až päť ich na neho vyslal slovenský útočník Marko Daňo, ktorý bol najaktívnejším strelcom tímu. Počas desať a pol minúty na ľade rozdal aj jeden bodyček. Jeho spoluhráč Mark Scheifele si s 19. bodom v sezóne upevnil vedúcu pozíciu v ligovej produktivite, Patrik Laine je najlepším nováčikom so 16 bodmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (WPG), 2. R. Vrbata (ARI), 3. B. Wheeler (WPG)

Bruins vyšiel úvod zápasu a zdolali Blue Jackets

Sergej Bobrovskij zažil jeden z mála nevydarených večerov, vďaka čomu Boston zdolal Columbus 5:2. Bruins strelili štyri góly v prvých desiatich minútach zápasu, pričom ruského brankára ohrozili deväťkrát. Následne ho v bráne nahradil Curtis McElhinney, ktorý vo zvyšnom priebehu urobil 22 zákrokov. Veľa práce nemal Tuukka Rask, ktorý pomohol k piatej výhre z ostatných siedmich zápasov 15 zákrokmi. David Backes (3) a Austin Czarnik (2) zaznamenali po góle a asistencii, Matt Beleskey (1), Tim Schaller (2) a Torey Krug (1) tiež skórovali a David Krejčí zaznamenal dve asistencie. Góly Columbusu, ktorý prehral v normálnej hracej dobe po druhýkrát v posledných 10 zápasoch, zaregistrovali Nick Foligno (5) a Sam Gagner (4), ktorému bol pripísaný vlastenec Colina Millera. Zdeno Chára odohral necelých 23 minút a pripísal si dva plusové body a jednu strelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. A. Czarnik, 3. M. Beleskey (všetci BOS)

Howard pomohol Detroitu k výhre nad trápiacim sa Vancouverom

Jimmy Howard zneškodnil 36 striel, aby Detroit porazil v domácom prostredí Vancouver 3:1. Dylan Larkin (5), Brendan Smith (2) a Steve Ott (1) sa trafili do čierneho, kým kapitán Henrik Zetterberg zaznamenal dve asistencie. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval, pričom odohral 16 minút a 17 sekúnd. Pripísal si dva strelecké pokusy. Čestný úspech Canucks si pripísal Daniel Sedin (5), zatiaľ čo Ryan Miller urobil 24 zákrokov. Kanadský tím má v posledných 11 zápasoch bilanciu 1-9-1. Zápas nedohral domáci Andreas Athanasiou, ktorý pri bodyčeku Nikitu Triamkina utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. S. Ott, 3. H. Zetterberg (všetci DET)

Halák striedal, Islanders opäť podľahli Lightning

Jaroslav Halák inkasoval tri góly zo 16 striel a za stavu 0:3 v úvode druhej tretiny prenechal miesto v bráne Thomasovi Greissovi. Ten síce inkasoval len jeden gól zo zvyšných 12 pokusov, no Islanders sa žiaden zázračný zvrat nepodaril. Z výhry 4:1 sa tešila Tampa Bay, ktorej k tomu pomohli góly trojbodového Stevena Stamkosa (8), Nikitu Kučerova (5), Tylera Johnsona (5) a Briana Boylea (4), ako aj 31 zákrokov Andreja Vasilevskiho. Na neho našiel recept len Andrew Ladd (2). Lightning vyhrali zatiaľ oba vzájomné zápasy tejto sezóny s celkovým skóre 10:2. Posledný zápas medzi tímami sa odohrá v pondelok v New Yorku.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. A. Vasilevskij, 3. T. Johnson (všetci TBL)

Price vyhral súboj nad Budajom, Montreal doma naďalej bez prehry

Slovenskému brankárovi Petrovi Budajovi nevyšiel zápas proti bývalému tímu. Inkasoval trikrát z 22 striel a po prehre Los Angeles 1:4 v Montreale ukončil víťaznú sériu na troch zápasoch. Jeho séria bez inkasovaného gólu sa skončila na čísle 158:32. Jediný gól Kings strelil Tyler Toffoli (4) v presilovej hre za stavu 0:3. Budaja prekonali Paul Byron (4), Daniel Carr (1), Phillip Danault (4) a Alex Galchenyuk (6), ktorý upravil skóre strelou do prázdnej brány. Carey Price predviedol 23 zákrokov a vychytal svoju deviatu výhru po sebe od začiatku sezóny, čo je nový klubový rekord. Celkovo zvíťazil už 12-krát v sérii. Canadiens si vyrovnali historický zápis, keď vyhrali prvých deväť domácich duelov v ročníku. Ich novým rekordom je 12 triumfov v úvodných 14 zápasoch (12-1-1).

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. C. Price, 3. J. Petry (všetci MTL)

Silverberg zažiaril pri výhre nad Hurricanes

Jakob Silfverberg (5) strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby doviedol Anaheim k výhre 4:2 nad Carolinou. Ryan Kesler (6) strelil zvyšné dva góly a Jonathan Bernier zastavil 28 striel. Prekonali ho Teuvo Teräväinen (3) a Victor Rask (5). Cam Ward inkasoval tri góly z 26 striel, Keslerov druhý gól padol do prázdnej brány až po jeho odvolaní. Hurricanes prehrali tretí zápas po sebe, Ducks tretí z ostatných štyroch vyhrali. Pomohol k tomu aj Ryan Getzlaf, ktorý sa vďaka svojej 532. asistencii v kariére stal historickým tímovým lídrom. Andrew Cogliano, ktorý odohral 718. zápas po sebe, zaznamenal dve asistencie.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. T. Teräväinen (CAR), 3. J. Slavin (CAR)

Staal, Dubnyk pomohli Wild k výhre nad Penguins

Minnesota po dlhšej prestávke absolvovala ťažký zápas proti Pittsburghu, v ktorom dvakrát prehrávala. Na presilovkové góly Sidneyho Crosbyho (9) a Patrica Hörnqvista (5) však zareagovali Charlie Coyle (4) a Nino Niederreiter (3), na ktorých nadviazal víťazným gólom trojbodový Eric Staal (5). Jason Pominville (3) uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Ku štvrtej výhre z ostatných šiestich zápasov pomohlo aj 39 zákrokov Devana Dubnyka, ktorý inkasoval menej ako tri góly v ôsmom zápase po sebe. V opačnej bráne stál Marc-Andre Fleury, ktorý zastavil 40 striel. Phil Kessel zaznamenal dve asistencie. Penguins prehrali doma prvýkrát v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. P. Kessel (PIT)

Sharks predviedli víťazný obrat proti Floride

Florida viedla v domácom zápase proti San Jose 2:0 po tom, čo svoje prvé dva góly v jej drese strelil Jason Demers (2). Nikto z nových spoluhráčov sa k nemu nepridal, a tak prehral súboj s bývalým tímom. Sharks otočili výsledok štyrmi gólmi po sebe a zvíťazili 4:2. Jamesa Reimera z 28 striel postupne prekonali Brent Burns (6), Joe Pavelski (5), Tommy Wingels (2) a Logan Couture (3), ktorý trafil odkrytú bránu. Martin Jones pomohol k druhej výhre po predošlých troch prehrách 22 zákrokmi. Panthers nepomohol ani návrat Jussiho Jokinena do akcie po deviatich zápasoch. „Musíme hrať lepšie. Robili sme chyby, ktoré by sme nemali robiť a darovali sme im góly. Nezaslúžili si ich, tie tri góly sme im sami ponúkli,“ povedal tréner Gerard Gallant pre AP.

Hviezdy duelu: 1. T. Wingels (SJS), 2. J. Demers (FLA), 3. M. Jones SJS()

Benn ukončil suchoty a doviedol Stars k výhre nad Flames

Dallas prišiel v druhej tretine o dvojgólové vedenie, no v tretej dvadsaťminútovke si ho obnovil, aby porazil Calgary 4:2. Nerozhodný stav prelomil svojím druhým gólom v zápase Jamie Benn (4), ktorý ukončil deväťzápasové suchoty. Okrem neho sa tešili z gólov aj Lauri Korpikoski (2) a Antoine Roussel (2), ktorý poistil prvú výhru po troch prehrách gólom do prázdnej brány. Radek Faksa zaznamenal dve asistencie, Kari Lehtonen urobil 29 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Johnny Gaudreau (4), ktorému na oba góly prihrával Brett Kulak. Brian Elliott opustil zápas s 18 zákrokmi. Flames si pripísali tretiu prehru v sérii a piatu z ostatných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. B. Kulak (CGY)

Järnkrok pomohol dvoma gólmi predĺžiť bodovú sériu Nashville

Calle Järnkrok (3) strelil dva góly, ktorými prispel k domácej výhre Nashville 3:1 nad St. Louis. Prvým gólom vyrovnával stav duelu na 1:1, druhým spečatil triumf len 66 sekúnd po víťaznom góle Jamesa Neala (4). Pekka Rinne pomohol predĺžiť bodovú sériu Predators na päť zápasov s 23 zákrokmi. Prekonal ho iba Jaden Schwartz (3), ktorý otvoril skóre vo štvrtej minúte. Carter Hutton zastavil 25 striel svojich bývalých spoluhráčov. Nashville mal späť v zostave kapitána Mikea Fishera. Za Blues nastúpil Nail Jakupov po troch dueloch ako zdravý náhradník.

Hviezdy duelu: 1. C. Järnkrok, 2. J. Neal, 3. P. Aberg (všetci NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 13/16 (81,3 %) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 19/22 (86,4 %)
M. Daňo (WPG) 10:31 0 0 0 0 0 5 1
T. Tatar (DET) 16:17 0 0 0 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 22:51 0 0 0 +2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies