Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Daňo, Hossa a Sekera skórovali, Budaj hviezdou duelu

V šiestich nedeľných zápasoch skórovali až traja Slováci – Marko Daňo a Marián Hossa pomohli k výhre, Andrej Sekera skóroval prvýkrát v sezóne. Peter Budaj síce prehral, ale vyhlásili ho za jednu z hviezd zápasu.

Daňo prekonal hviezdu zápasu Budaja a tešil sa z výhry po nájazdoch

Slovenský útočník Marko Daňo (3) strelil svoj tretí gól v sezóne, ktorým prekonal krajana Petra Budaja. Napokon vyšiel víťazne aj zo zápasu, v ktorom jeho Winnipeg vyhral doma nad Los Angeles 3:2. Rozhodli o tom premenené samostatné nájazdy Patrika Laineho a Marka Scheifeleho. Connor Hellebuyck pustil za chrbát iba pokus Dwighta Kinga. Skóre zápasu otvoril už v šiestej minúte Tanner Pearson (6), no Jets otočili stav dvoma gólmi v päťminútovej presilovej hre po zákroku Kylea Clifforda na Kylea Connora. Dvojbodový Adam Lowry (4) vyrovnal na 1:1 a Daňo v závere trestu tečoval za Budaja strelu Tobiasa Enströma. Ten asistoval pri oboch góloch v riadnom hracom čase. Predĺženie vynútil v 53. minúte Tom Gilbert (1) prvým gólom v ročníku. Jeho spoluhráč Budaj zastavil 27 striel a stal sa druhou hviezdou zápasu. Daňo ho ohrozil dvoma strelami počas necelých 18 minút v akcii. Okrem štvrtého bodu v siedmom dueli sezóny si pripísal aj tri bodyčeky a tri bloky. Ukončil si dvojzápasovú bezbodovú sériu. Hellebuyck čelil rovnako ako slovenský gólman 29 strelám. Kings prehrali tretí zápas po sebe a prvýkrát v sezóne po riadnom hracom čase (5-1). V zostave Jets, ktorí bodovali vo štvrtom dueli v sérii, chýbal zranený Alex Burmistrov, Kings hrali bez kapitána Anžeho Kopitara. Niekdajší kapitán Dustin Brown odohral svoj 900. zápas v ich drese ako štvrtý hráč klubovej histórie.

Daňov tretí gól v sezóne:

Scheifeleho rozhodujúci nájazd:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry (WPG), 2. P. Budaj (LAK), 3. T. Enström (WPG)

Hossa pomohol k výhre nad Canadiens

V United Center došlo k veľkej bitke dvoch tímov vo forme. Chicago sa vrátilo na víťaznú koľaj a bodovalo v 11 zápase po sebe, keď ukončilo Montrealu štvorzápasovú víťaznú sériu triumfom 3:2. Rozdielový gól strelil skvelým spôsobom v páde Patrick Kane (6), ale stav na 2:2 vyrovnal päť minút pred ním Marián Hossa (9), pre ktorého to bol deviaty gól v sezóne. Úplne prvý v kariére vsietil Gustav Forsling (1), ktorý otvoril skóre zápasu. Jonathan Toews zaznamenal dve asistencie. Careyho Crawforda, ktorý čelil 23 strelám, prekonali v rozmedzí dvoch minút v úvode druhej tretiny obrancovia Shea Weber (7) a dvojbodový Andrej Markov (2). Al Montoya čelil 35 strelám, pričom trikrát ho ohrozil Hossa aj Richard Pánik. Kým Hossa počas 19 minút zaznamenal aj plusový bod, Pánik počas 11 minút zaznamenal dve „plusky“ a urobil štyri bodyčeky. Slovenský veterán skóroval vo štvrtom zápase v sérii. Do zostavy Chicaga sa vrátil Artem Anisimov. Prvý zápas v Chicagu od podpisu zmluvy s Montrealom odohral Andrew Shaw, ktorý sa dočkal ovácií v stoji.

Hossov 9. gól v sezóne:

Kaneov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. J. Toews (CHI), 3. A. Markov (MTL)

Rangers porazili Oilers, Sekera zaznamenal čestný úspech

Edmonton sa v nedeľu pokúšal zabrániť prvej trojzápasovej sérii prehier v tejto sezóne, ale proti silným Rangers sa mu to nepodarilo. Z časti za to mohol Antti Raanta, ktorý zlikvidoval 38 striel, aby doviedol newyorský tím k triumfu 3:1. Dvakrát sa do čierneho trafil Michael Grabner (10) a víťazný gól vsietil Dan Girardi (3). Cama Talbota prekonali z 37 striel. Čestný úspech Oilers zaznamenal po prihrávke Connora McDavida slovenský obranca Andrej Sekera (1), pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. Bojnický rodák odohral 21 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jednu strelu a jeden blok. Oba tímy sa stretli v sezóne naposledy. Newyorský tím vyhral oba vzájomné zápasy, čo sa mu podarilo prvýkrát od ročníka 1998/99. Rangers pritom hrali bez Chrisa Kreidera, ktorého trápi zranenie hornej časti tela.

Sekerov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner (NYR), 2. A. Raanta (NYR), 3. C. McDavid (EDM)

Rask vynuloval Avalanche

Tuukka Rask mal pomerne pohodlnú cestu za 33. čistým kontom v kariére napriek tomu, že chytal druhý večer po sebe. Zastavil všetkých 21 striel, aby doviedol Boston k výhre 2:0 nad Coloradom. „Takto vyhrávate zápasy vonku – hráte v podstate bez chýb. Obmedzili sme ich šance a protiútoky. Držali sme puk v ich pásme a tvorili šance,“ povedal fínsky brankár, ktorý má u súperov bilanciu 7-0. Jeho náprotivok, Semion Varlamov, mal večer podstatne ťažší a musel byť neustále v strehu. Urobil 44 zákrokov, no už v desiatej minúte ho prekonal David Krejčí (2). Český útočník v závere zápasu prihrával aj na gól Dominica Moorea, ktorý padol do prázdnej brány. Kapitán Zdeno Chára odohral 24 minút ako najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si plusový bod a dve strely. Boston vyhral tretí zápas po sebe, „Lavína“ prehrala tri zápasy z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. D. Krejčí (BOS), 3. T. Rask (BOS)

Canucks zaznamenali vzácnu výhru nad Dallasom

Vancouver prehral 10 z ostatných 11 zápasov a v nedeľu ho čakal súper, ktorého neporazil už desaťkrát po sebe – Dallas, ktorý v zápase viedol 3:1 i 4:3. Napriek tomu sa Canucks podarilo uspieť. Obranca Troy Stecher (1) svojím prvým gólom v NHL vyrovnal stav zápasu v predposlednej minúte tretej tretiny a Markus Granlund (4) rozhodol o výhre 5:4 v druhej minúte predĺženia. Ku vzácnej výhre pomohli gólmi aj Bo Horvat (5), Loui Eriksson (2) a Brandon Sutter (2). Ryan Miller urobil 17 zákrokov a puk z brány vyťahoval po góloch dvojgólového Patricka Eavesa (5), Lauriho Korpikoskiho (4) a Antoina Roussela (4). Kari Lehtonen opustil duel s 25 zásahmi.

Granlundov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Stecher (VAN), 2. T. Seguin (DAL), 3. M. Granlund (VAN)

Dumba rozhodol o výhre Wild nad Senators

Minnesota odohrala druhý zápas za dva dni a tretí v priebehu štyroch, ale napriek tomu sa vrátila na víťaznú koľaj, keď uspela v Ottawe pomerom 2:1. O triumfe rozhodol vo štvrtej minúte predĺženia Matt Dumba (2), ktorý nadviazal na gól Ryana Sutera (4) z prvej tretiny. Darcy Kuemper čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonal len Kyle Turris (7). Stav vyrovnával v tretej tretine. Craig Anderson sa tiež nemohol sťažovať na nedostatok práce – urobil 40 zákrokov. Minnesota nie len ubránila tri kľúčové presilovky v prvej tretine, ale Suter dokonca počas oslabenia otvoril skóre. „Nie sme tím, ktorý by chcel prehrávať 0:3, takže bolo pre nás veľmi dôležité tieto oslabenia prežiť a po prvej tretine vyhrávať,“ poznamenal tréner Bruce Boudreau.

Dumbov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Dumba (MIN), 2. K. Turris (OTT), 3. C. Anderson (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 27/29 (93,1 %) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 17:48 1 0 1 0 0 2 3
Z. Chára (BOS) 24:09 0 0 0 +1 0 2 1
M. Hossa (CHI) 18:48 1 0 1 +1 0 3 1
R. Pánik (CHI) 11:12 0 0 0 +2 0 3 4
A. Sekera (EDM) 21:43   0  1  0  0  1  0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies