Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Daňo asistoval, Budaj vyhral nad Sekerom

V desiatich štvrtkových zápasoch hrali štyria Slováci. Bodoval z nich iba útočník Marko Daňo, ktorý si pripísal asistenciu pri prehre Winnipegu. Peter Budaj ukončil sériu prehier a tešil sa z výhry nad Andrejom Sekerom.

Budaj vychytal výhru nad Sekerom, Kings ukončili sériu prehier

Peter Budaj chytil 28 z 30 striel a pomohol Los Angeles ukončiť štvorzápasovú sériu prehier po domácom víťazstve 4:2 nad trápiacim sa Edmontonom. Ten prehral už piaty zápas po sebe a desiaty v sérii na ľade Kings od 2. apríla 2012 (0-9-1). Domáci tím viedol po prvej tretine 2:0, keď Jonasa Gustavssona pri jeho druhom štarte v sezóne prekonali Derek Forbort (1) a Tyler Toffoli (5). Oilers sa podarilo v druhej tretine vyrovnať skóre zásluhou Darnella Nurseho (3) a Oscara Klefboma (1). Jeff Carter (6) však už po 34 sekundách skóroval vo vlastnom oslabení a rozhodol o výhre Kings. Devin Setoguchi (3) pridal v tretej tretine štvrtý gól do siete Gustavssona, ktorý opustil duel s 21 zákrokmi. Prví traja strelci Los Angeles si pripísali aj asistenciu. Slovenský obranca Andrej Sekera nebodoval a počas takmer 20 minút v akcii zaznamenal iba mínusový bod, strelu a dve trestné minúty.

Carterov víťazný gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. D. Forbort, 3. T. Toffoli (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Daňo asistoval, Winnipeg podľahol Philadelphii

Sean Couturier (5) a Michael Raffl (3) sa presadili v rozmedzí 34 sekúnd v prvej tretine z prvých dvoch striel Philadelphie, ktorú nasmerovali k víťazstvu 5:2 nad Winnipegom. Mark Streit (4), Wayne Simmonds (9) a Brandon Manning (3) tiež skórovali a až 12 hráčov Flyers bodovalo. „Naše bránkovisko bolo dobré a strelili sme dobre načasované góly,“ poznamenal tréner Dave Hakstol pre AP. V bráne stál Steve Mason, ktorý urobil 30 zákrokov a zlepšil si bilanciu proti Jets na 6-0-1. Jeho náprotivok, Connor Hellebuyck, zastavil 17 z 21 striel. Manningov gól padol do prázdnej brány. Z hráčov Winnipegu skórovali Blake Wheeler (6) a Dustin Byfuglien (1), pri ktorého góle asistoval Marko Daňo. Slovenský útočník odohral 15 a pol minúty a prezentoval sa aj jednou strelou, dvoma bodyčekmi a dvoma prehranými vhadzovaniami.

Daňova tretia asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. M. Del Zotto (PHI), 3. N. Ehlers (WPG)

Dubnyk porazil v súboji brankárov Raska

Devan Dubnyk zneškodnil všetkých 25 striel, aby ako prvý brankár v sezóne vychytal svoje štvrté čisté konto. Pomohol ním k futbalovej výhre 1:0 nad Bostonom, ktorý sa v ostatnej dobe spolieha na výborne chytajúceho Tuukku Raska. Ten čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonal aj s prispením šťastia Mikael Granlund (4). Ten sa v poslednej minúte tretej tretiny snažil o krížnu prihrávku, no puk sa do brány odrazil od Raskovho spoluhráča Adama McQuaida. „To je dôvod, prečo vždy prihrávam,“ poznamenal Granlund pre AP. Zdeno Chára odohral 23 minút a 22 sekúnd a si pripísal jeden bodyček a štyri bloky. Jeho Boston prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, pričom v posledných troch dueloch strelil len štyri góly.

Granlundov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. T. Rask (BOS), 3. M. Granlund (MIN)

Štvorbodový Brown doviedol Toronto k výhre nad Floridou

Connor Brown (3) zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Toronto k výhre 6:1 nad Floridou. Mitch Marner (7) strelil pekný gól a z presných zásahov mali radosť aj Leo Komarov (3), James van Riemsdyk (8) a Jake Gardiner (3). Frederik Andersen pomohol k zlepšeniu domácej bilancie na 7-2-0 27 zákrokmi, Nazem Kadri dvoma asistenciami. Jediný gól Panthers zaknihoval Aaron Ekblad (4) a návrat do Toronta nevyšiel brankárovi Jamesovi Reimerovi, ktorý inkasoval šesť gólov z 30 striel. Auston Matthews neskóroval v 11. zápase po sebe a Martin Marinčin podľa očakávaní sledoval zápas len z tribúny ako zdravý náhradník.

Krásny gól Marnera:

Hviezdy duelu: 1. C. Brown, 2. F. Andersen, 3. J. Riemsdyk (všetci TOR)

Killorn rozhodol o výhre Lightning nad Sabres

Aj bez zraneného Stevena Stamkosa vyzerala ofenzíva Tampy Bay dobre a pri výhre 4:1 nad Buffalom ju niekoľkými kvalitnými zákrokmi doplnil aj Ben Bishop, ktorý dokopy zastavil 32 striel. Alex Killorn (7) ukončil desaťzápasové gólové suchoty a pridal asistenciu, Nikita Kučerov (9) si gólom rozšíril svoju bodovú zbierku už na 22 bodov a do čierneho sa trafili aj Nikita Nesterov (2) a Brayden Point (2). Valtteri Filppula zaznamenal dve asistencie a Lightning oslávili tretiu výhru po sebe. Sabres prehrali šiesty zápas po sebe a počas série strelili len šesť gólov. Vo štvrtok sa to podarilo Codymu Fransonovi (1). Robin Lehner opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Killorn, 2. N. Nesterov, 3. T. Johnson (všetci TBL)

Predators porazili Senators aj v druhom zápase

Ryan Ellis (3) prelomil nerozhodný stav na konci prvej tretiny, jeho spoluhráči potom pridali ďalšie tri góly a Pekka Rinne zastavil 30 striel. Nashville vďaka tomu uspel na ľade Ottawy 5:1. Mike Ribeiro (2) zaznamenal gól a asistenciu, Colton Sissons (2), Pontus Aberg (1) a James Neal (8) ho doplnili na streleckej listine, aby Predators vyhrali v tejto sezóne oba vzájomné zápasy so Senators. Pre Aberga to bol prvý presný zásah v NHL. Jediný gól domácich vsietil Derick Brassard (2), kým Mike Condon urobil 35 zákrokov. Jeho tím nestrelil viac ako dva góly v posledných 11 zápasoch a inkasoval ako prvý v posledných šiestich. Duel opustil pre zranenie hornej časti tela Bobby Ryan.

Hviezdy duelu: 1. M. Ribeiro, 2. P. Rinne, 3. M. Fisher (všetci NSH)

Perron rozhodol o domácej výhre Blues nad Sharks

David Perron (5) prelomil v 36. minúte v presilovej hre nerozhodný stav 2:2 a rozhodol o domácej výhre St. Louis 3:2 nad San Jose. Zvyšné dva góly strelil Jaden Schwartz (6), ktorý nimi otočil skóre z 0:1 na 2:1. Jake Allen pomohol s 29 zákrokmi predlžiť domácu bodovú sériu Blues na sedem duelov (5-0-2). V Scottrade Center si zlepšili sezónnu bilanciu na 7-1-2. Sharks poslal do vedenia Logan Couture (4) a Kevin Labanc (1) vyrovnal stav na 2:2 len 19 sekúnd po druhom góle Schwartza. Bol to jeho prvý presný zásah v NHL. Martin Jones sa prezentoval 22 zásahmi pri druhej prehre San Jose po sebe v piatom zápase zo šiestich na aktuálnom tripe (3-2-0). Joe Thornton si pripísal 1 353. bod kariéry, ktorým sa vyrovnal Guyovi Lafleurovi na 26. mieste histórie. Blues vyhrali aj bez zraneného Alexandra Steena v zostave.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. D. Perron, 3. P. Stastny (všetci STL)

Lehtonen doviedol Dallas k ukončeniu série prehier

Dallas si v prvej tretine vybudoval pohodlný náskok 3:0, ale nakoniec sa musel obávať o výsledok. Kari Lehtonen však urobil spolu 34 zákrokov a doviedol ho k domácemu triumfu 3:2 nad Coloradom. Johnny Oduya (1), Brett Ritchie (4) a Patrick Eaves (8) prekonali Semiona Varlamova zo šiestich striel, poslední dvaja v presilových hrách. Ruský brankár však zvyšných 16 pokusov zastavil a umožnil spoluhráčom dotiahnuť sa na rozdiel gólu. Postarali sa o to dvojbodový Nathan MacKinnon (3) vo vlastnom oslabení a Michail Grigorenko (1). Avalanche však už nedokázali vyrovnať skóre, a tak prehrali tretí zápas na ľade súpera po sebe a celkovo tretí z posledných piatich. Stars ukončili sériu dvoch prehier a vrátili Coloradu prehru z prvého vzájomného zápasu sezóny. Oduya skóroval prvýkrát od 17. decembra 2015.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. P. Eaves (DAL)

Ducks otočili zápas a ukončili víťaznú sériu Devils

Anaheim prehrával v domácom zápase proti New Jersey 0:2, ale vrátil sa do hry a troma gólmi dokonca otočil skóre. Výhra 3:2 bola jeho druhou po sebe a treťou v posledných štyroch dueloch. Ukončil ňou päťzápasovú víťaznú sériu Devils a odplatil im prehru z prvého vzájomného súboja v sezóne. Otvárací gól strelil v polovici zápasu niekdajší hráč Ducks Devante Smith-Pelly (2) a o necelé štyri minúty neskôr na neho nadviazal dvojbodový Kyle Quincey (2). Rickard Rakell (5) a dvojbodový Jakob Silfverberg (6) však vyrovnali stav v rozmedzí 16 sekúnd v 38. minúte. Víťazný obrat kalifornského tímu zavŕšil v 57. minúte Ryan Kesler (8). Jonathan Bernier prispel k výhre 27 zákrokmi, jeho náprotivok Cory Schneider ich urobil o sedem menej.

Dva góly Ducks za 16 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. K. Quincey (NJD)

Arizona prišla o náskok a predĺžila si sériu prehier

Arizona viedla na ľade Vancouveru v polovici zápasu 2:0, ale o náskok prišla a napokon prehrala 2:3 po predĺžení. V jeho tretej minúte premenil Ben Hutton (2) nariadené trestné strieľanie po faule Dylana Stromea a rozhodol o štvrtej prehre Coyotes v sérii. Stal sa prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý takto skóroval. Všetky góly v riadnom hracom čase padli v druhej tretine. Brad Richardson (5) a Anthony DeAngelo (2) v presilovej hre poslali hostí do vedenia, ktoré zmazali Brandon Sutter (4) a dvojbodový Daniel Sedin (6) tiež v početnej prevahe. Alex Edler prihrával na oba góly Canucks, ktorým k výhre pomohlo aj 34 zákrokov Jacoba Markströma. Louis Domingue čelil až 42 strelám.

Hviezdy duelu: 1. B. Sutter (VAN), 2. M. Hanzal (ARI), 3. B. Hutton (VAN)

Huttonovo trestné strieľanie:

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 28/30 (93,3 %)
M. Daňo (WPG) 15:38 0 1 1 0 0 1 2
Z. Chára (BOS) 23:22 0 0 0 0 0 0 1
A. Sekera (EDM) 19:53 0 0 0 -1 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies