Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
WPG
1
COL
0
po 1. tr.
VAN
0
NSH
1
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Hossa rozhodol zápas, Chára hviezdou duelu, Budaj vyhral

V jedenástich sobotných zápasoch sa predstavilo šesť Slovákov. Marián Hossa rozhodol druhý zápas po sebe, Zdeno Chára dvakrát asistoval ako prvá hviezda duelu a Peter Budaj vychytal ďalšie víťazstvo. Connor McDavid strelil prvý hetrik kariéry.

Hossa zavŕšil v predĺžení dokonalý obrat Chicaga

Slovenský krídelník Marián Hossa (11) rozhodol pre Chicago druhý zápas po sebe. Tentoraz skóroval po peknej individuálnej akcii v poslednej minúte predĺženia, v ktorom dokončil víťazný obrat z 0:3 na 4:3 vo Vancouveri. Bol to už jeho 11. gól v sezóne, ku ktorému počas 17 minút a 40 sekúnd na ľade pridal štyri strely a blok. Jeho krajan Richard Pánik opäť nebodoval, ale zaznamenal dva plusové body, strelu a tri bodyčeky počas 12 minút v akcii. Canucks viedli po dvoch tretinách 3:0 zásluhou gólov Louia Erikssona (3) v presilovke, Bo Horvata (6) v oslabení a Brandona Suttera (5) pri plnom počte hráčov na ľade. Scott Darling však viackrát neinkasoval a k výhre prispel 24 zákrokmi. Blackhawks prestrieľali súpera v tretej tretine 17:3 a prinieslo im to vyrovnanie. Jacoba Markströma prekonali Artemij Panarin (7), Vinnie Hinostroza (1) a Ryan Hartman (4). Hinostroza strelil svoj prvý gól v NHL a pridal aj dve asistencie. Markström opustil duel s 28 zákrokmi. Chicago zmazalo trojgólový náskok a vyhralo prvýkrát od 24. novembra 1995 proti Anaheimu.

Hossov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. V. Hinostroza (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. B. Horvat (VAN)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára prvou hviezdou zápasu pri výhre nad Jets

Zdeno Chára odohral veľmi dobrý zápas, v ktorom si vylepšil aj bodové konto. Zaznamenal dve asistencie, pričom po jeho prihrávke sa dostal Brad Marchand (6) do úniku a strelil pekný gól, ktorý bol napokon víťazný pri triumfe Bostonu 4:1 nad Winnnipegom. Bruins rozhodli o svojej štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov v druhej tretine, ktorú získali pomerom 3:0. Skórovali v nej aj Matt Beleskey (2) a Patrice Bergeron (3), ktorých v tretej tretine doplnil Tim Schaller (3). Tuukka Rask čelil len 12 strelám, z ktorých ho prekonal v 58. minúte Adam Lowry (5). Marko Daňo ho počas 15 minút strávených na ľade neohrozil ani raz. Prezentoval sa však štyrmi bodyčekmi. Jeho spoluhráč Michael Huchinson zastavil 34 striel, vrátane jednej z hokejky prvej hviezdy zápasu. Tou bol Chára, ktorý odohral 22 a pol minúty a ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Jeho tím potrebuje už len gól, aby sa stal po Canadiens druhým v histórii s 20 000 strelenými gólmi v NHL.

Marchandov víťazný gól po prihrávke Cháru:

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára, 2. P. Bergeron, 3. M. Beleskey (všetci BOS)

Budaj doviedol Kings k výhre nad Devils

Slovenský brankár Peter Budaj nemal ideálny vstup do zápasu, keď kapituloval už po troch a pol minúte hry, no nakoniec urobil 21 zákrokov, aby doviedol Los Angeles k výhre 4:2 nad New Jersey. Recept na neho našli len John Moore (3) a Nick Lappin (3). Kings po prvej tretine prehrávali, ale v druhej otočili skóre, keď sa do čierneho trafili Alec Martinez (3) a Tanner Pearson (7). V úvode tretej tretiny vsietil napokon víťazný gól Jeff Carter (7) a v závere duelu pridal poistku do prázdnej brány Jake Muzzin (2). V bráne hostí stál Cory Schneider, ktorý inkasoval tri góly z 27 striel. Devils prehrali druhý zápas po sebe po ukončení päťzápasovej víťaznej série. „V určitých častiach zápasu sme neboli pripravení mať ten správny typ intenzity, ktorá bola potrebná, aby sme kontrolovali hru tak ako sme chceli,“ poznamenal pre AP tréner John Hynes, ktorého zverenci nevyužili už 25 presiloviek po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. D. Doughty, 3. T. Pearson (všetci LAK)

McDavid prvým hetrikom pomohol ukončiť sériu prehier

Connor McDavid (8) aj s prispením šťastia vsietil svoj prvý hetrik v kariére, aby pomohol Edmontonu k výhre 5:2 nad Dallasom, ktorá ukončila päťzápasovú sériu prehier. Kapitán Oilers strelil dva góly z dorážok a pri jednom sa puk odrazil do brány od obrancu Stars. Ukončil desaťzápasové gólové suchoty a s 22 bodmi sa dostal do čela ligového bodovania. Strelecky sa presadili aj Tyler Pitlick (6) a Oscar Klefbom (2), kým Anton Slepyšev a Jesse Pujujärvi zaznamenali po dve asistencie a Cam Talbot 31 zákrokov. Prekonali ho len Patrick Eaves (9) a Jamie Benn (5) počas štvorminútovej presilovky na konci druhej tretiny. Kari Lehtonen urobil deväť zákrokov a po štvrtom inkasovanom góle ho nahradil Antti Niemi. Ten zaznamenal 15 zásahov. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 19 a pol minúty so ziskom plusového bodu.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. C. Talbot, 3. J. Puljujärvi (všetci EDM)

Sabres ukončili aj vďaka Nilssonovi sériu prehier

Anders Nilsson zneškodnil 46 striel a ďalšie tri v nájazdoch, aby eliminoval silu Pittsburghu a položil základy tesného víťazstva Buffala 2:1. Bolo to cenné víťazstvo, pretože Sabres ukončili šesťzápasovú sériu prehier v zápase proti úradujúcemu šampiónovi. „V tomto bode nezáleží, koho zdoláte. Je to však víťazstvo, ktoré sme zúfalo potrebovali a dosiahli sme ho proti jednému z najlepších tímov, ak nie proti tomu najlepšiemu,“ poznamenal tréner Dan Bylsma. O triumfe rozhodol v samostatných nájazdoch Cal O’Reilly. V normálnej hracej dobe sa presadil William Carrier (1), ktorý prekonal Marc-Andre Fleuryho ako jediný z 33 striel. Bol to jeho prvý gól i bod v NHL. O vyrovnanie stavu sa v tretej tretine postaral Sidney Crosby (12), ktorý strelil svoj 350. gól kariéry.

Crosbyho 350. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson, 2. T. Fedun, 3. W. Carrier (všetci BUF)

Vasilevskij vynuloval tentokrát Flyers

Ruský brankár Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 32 striel, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v kariére a druhé po sebe. Doviedol s ním Tampu Bay k víťazstvu 3:0 na ľade Philadelphie. V bráne domáceho celku stál Steve Mason, ktorý až tak dobre nedopadol. Čelil len 18 strelám, z ktorých ho postupne prekonali Tyler Johnson (6) v prvej, dvojbodový Ondřej Palát (3) v druhej a Jonathan Drouin (3) v tretej dvadsaťminútovke. Kým Lightning vyhrali štvrtý zápas po sebe, Flyers si pripísali piatu prehru z ostatných siedmich duelov. Ani gól nestrelili prvýkrát v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. O. Palát, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Radulov, Price pomohli Montrealu vrátiť sa na víťaznú koľaj

Alexander Radulov sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii spôsobenej chorobou a hneď bol kľúčovým hráčom v ceste za ukončením série troch prehier. Montreal aj vďaka jeho dvom asistenciám zdolal doma rivala z Toronta 2:1. Prihrával na presné zásahy Paula Byrona (7) a Alexa Galchenyuka (7), ktorý strelil rozdielový gól v presilovej hre. Pri oboch góloch asistoval aj Shea Weber, kým Carey Price predviedol 31 zákrokov. Stal sa prvým brankárom klubovej histórie, ktorý neprehral v riadnom hracom čase v prvých 12 zápasoch sezóny a druhým, ktorý vyhral 11 z nich (11-0-1). Prekonal ho len William Nylander (5), ktorý skorigoval výsledok v presilovke. Frederik Andersen čelil 29 strelám Canadiens, ktorí vyhrali nad Maple Leafs už 12 duelov po sebe od 1. marca 2014 (0-8-4). Slovenský obranca Martin Marinčin presedel druhý zápas na tribúne. Jeho záver okorenili dva tvrdé zákroky, po jednom na každej strane.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. C. Price, 3. S. Weber (všetci MTL)

Jágr s Luongom doviedol Floridu k výhre v Ottawe

Jaromír Jágr (2) ukončil 13-zápasové gólové suchoty a pridal dve asistencie, Roberto Luongo zastavil 39 striel a Florida zvíťazila na ľade Ottawy 4:1. Český veterán otvoril skóre duelu už po 25 sekundách a potom asistoval pri víťaznom góle Jussiho Jokinena (1) aj pri štvrtom z hokejky Dereka MacKenzieho (2). Skóroval aj Jonathan Marchessault (9) a Aleksander Barkov tiež dvakrát asistoval pri tretej výhre Panthers v posledných štyroch zápasoch. Jediný gól Senators vsietil Jean-Gabriel Pageau (2) za stavu 0:3, Craig Anderson opustil duel s 19 zákrokmi. Florida vyhrala dva z prvých troch zápasov na aktuálnom štvorzápasovom tripe, ale prišla v ňom o zraneného Barkova. „Vyhrali sme 4:1, ale mali sme šťastie. Luongo chytil tri či štyri góly, musíme sa mu poďakovať za výhru.“ povedal Jágr pre CP. Ottawa prehrala druhý zápas po sebe.

Jágrov rýchly druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. J. Jágr (FLA), 3. J.-G. Pageau (OTT)

Hanzal rozhodol o ukončení nepriaznivej série Arizony

Martin Hanzal (3) skóroval v druhej minúte predĺženia, čím rozhodol o domácom víťazstve Arizony 3:2 nad San Jose a ukončení série štyroch prehier. Coyotes pritom viedli po dvoch tretinách 2:0, keď sa presadili Tobias Rieder (5) a Max Domi (2) v presilovej hre. Hanzal pridal ku gólu asistenciu, Mike Smith sa prezentoval až 43 zákrokmi. V tretej tretine ho prekonali Joe Pavelski (6) a Tommy Wingels (4), ktorí vyrovnali stav na 2:2. Martin Jones kryl 23 striel, ale nezabránil tretej prehre Sharks na záver šesťzápasového tripu (3-2-1).

Hanzalov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Hanzal, 2. M. Smith, 3. M. Domi (všetci ARI)

Blues skompletizovali bezchybnú domácu sériu

Kyle Brodziak (2) prelomil v 48. minúte nerozhodný stav a svojím gólom napokon rozhodol o domácej výhre St. Louis 3:1 nad Nashvile. Prispeli k nej aj David Perron (6) a Vladimir Tarasenko (7), kým Jake Allen urobil 30 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Mike Ribeiro (3), ktorý vyrovnával skóre na 1:1 v presilovej hre. Pekka Rinne chytil 31 striel pri druhej prehre Predators po sebe, ktorou ukončili trojzápasový trip (1-2-0). Fínsky brankár prehral v riadnom hracom čase prvýkrát v tomto mesiaci. Blues vyhrali tretí domáci zápas v sérii, bodovali v ôsmom (6-0-2) a zlepšili si sezónnu bilanciu v Scottrade Center na 8-1-2.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. D. Perron, 3. S. Upshall (všetci STL)

Colorado ukončilo sériu prehier víťazným obratom proti Wild

Minnesota viedla v domácom zápase proti Coloradu po dvoch tretinách 2:0, ale hostia troma gólmi za päť a pol minúty otočili skóre a zvíťazili 3:2. Ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. Charlie Coyle (5) v presilovej hre a Tyler Graovac (2) vybudovali Wild náskok, ktorý zmazali Mikko Rantanen (2) a Carl Söderberg (3) v presilovke. Nathan MacKinnon (4) potom strelil víťazný gól v polovici tretej tretiny. Spolu s Rantanenom si pripísali aj po asistencii, Calvin Pickard predviedol 41 zákrokov. Devan Dubnyk ich urobil o desať menej a jeho séria bez inkasovaného gólu sa skončila na čísle 156:06.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. C. Pickard (COL), 3. Ch. Coyle (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 21/23 (91,3 %)
M. Daňo (WPG) 15:10 0 0 0 0 0 0 4
M. Hossa (CHI) 17:40 1 0 1 0 0 4 0
R. Pánik (CHI) 11:59 0 0 0 +2 0 1 3
Z. Chára (BOS) 22:26 0 2 2 0 2 1 1
A. Sekera (EDM) 19:36 0 0 0 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies