Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Sekera skóroval pri výhre Edmontonu

V siedmich pondelkových zápasoch NHL hrala trojica Slovákov. Všetci sa stretli v dueli Edmontonu proti Chicagu, v ktorom Andrej Sekera pomohol gólom k jasnému víťazstvu.

Talbot vynuloval Chicago, Sekera skóroval

Slovenský obranca Andrej Sekera (2) strelil svoj druhý gól v sezóne, ktorým pomohol Edmontonu zdolať na domácom ľade Chicago 5:0. V samom závere druhej tretiny ním v presilovke posielal tím do vedenia 3:0. Víťazný gól vsietil dvojbodový Oscar Klefbom (3), no skórovali aj Anton Slepyšev (2) a Leon Draisaitl (6), ktorý zaznamenal dva presilovkové góly a asistenciu. Connor McDavid dvakrát asistoval a s 24 bodmi vedie ligu. Cam Talbot zastavil všetkých 31 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 14. v kariére. Stal sa prvým brankárom Oilers, ktorý vynuloval Chicago, od 3. januára 2006 (Ty Conklin). Corey Crawford čelil 27 strelám, jedna bola aj z hokejky Sekeru. Bojnický rodák odohral takmer 20 minút aj s plusovým bodom a troma blokmi. Jeho krajania v drese Blackhawks ukončili sériu dvoch výhier a po štyroch dueloch sedemzápasového tripu majú bilanciu 2-2. Marián Hossa odohral 14 a pol minúty so ziskom mínusového bodu a strely, Richard Pánik si pripísal strelu a dva bloky počas 12 a trištvrte minúty v akcii. Oilers vyhrali druhýkrát po sérii piatich prehier.

Sekerov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. O. Klefbom, 2. C. Talbot, 3. C. McDavid (všetci EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Dva góly debutanta nestačili, Penguins podľahli Rangers

Jake Guentzel absolvoval ligový debut a uviedol sa v ňom na výbornú. Strelil svoje prvé dva góly v NHL, ktorými poslal Pittsburgh do vedenia 2:0. Pri oboch asistoval Phil Kessel. Od druhej tretiny však New York Rangers zaznamenal päť gólov po sebe a zvíťazil na ľade obhajcu titulu 5:2. Guentzel sa stal len tretím hráčom Penguins s dvoma gólmi pri debute a jeho otvárací gól po 62 sekundách bol najrýchlejším v klubovej histórii. O víťazný obrat Rangers sa postarali Rick Nash (8), Michael Grabner (12) a J. T. Miller (8), ktorý strelil rozdielový gól v závere druhej tretiny v oslabení. Pridali sa k nim ešte Kevin Hayes (9) a Derek Stepan (3). Nash, Grabner a Hayes pridali po asistencii, Ryan McDonagh ich nazbieral dve. Antti Raanta chytil 29 striel a vyhral aj svoj piaty štart v sezóne. Marc-Andre Fleury urobil 31 zákrokov pri druhej prehre Penguins po sebe. Rangers ukončili sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh (NYR), 2. J. Guentzel (PIT), 3. K. Hayes (NYR)

Dvojgólový Subban zariadil triumf Nashville nad Tampou

P. K. Subban (5) zaznamenal prvý viacgólový zápas v drese Nashville, ktorý vďaka jeho dvom gólom v rozmedzí necelých troch minút zvíťazil doma nad Tampou Bay 3:1. Prvým v presilovej hre vyrovnal stav duelu na 1:1 a druhým rozhodol o šiestej domácej výhre Predators nad Lightning v sérii od 15. decembra 2009. Skóroval aj Viktor Arvidsson (6), Ryan Ellis trikrát asistoval a Pekka Rinne predviedol 24 zákrokov. Prekonal ho len Tyler Johnson (7), ktorý mu v poslednej minúte pokazil čisté konto. Ben Bishop kryl 27 striel, ale nezabránil ukončeniu víťaznej série Tampy na štyroch zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. P. K. Subban, 2. P. Rinne, 3. V. Arvidsson (všetci NSH)

Duchene rozhodol o výhre Colorada v Columbuse

Matt Duchene (7) skóroval v druhej minúte predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Colorada 3:2 na ľade Columbusu. „Presne toto robia elitní hráči. Zoberú to na seba a urobia niečo veľké,“ povedal pre AP tréner Avalanche Jared Bednar. V riadnom hracom čase otáčali Tyson Barrie (2) a dvojbodový Erik Johnson (1) stav z 0:1 na 2:1. Semion Varlamov sa prezentoval 40 zákrokmi. Prekonal ho iba dvojgólový Cam Atkinson (7), ktorý vynútil predĺženie sedem sekúnd pred koncom tretej tretiny. Curtis McElhinney chytil 24 striel, ale neodvrátil ukončenie víťaznej série Blue Jackets na štyroch dueloch a domácej dokonca na siedmich. Nepomohol im ani návrat uzdraveného Setha Jonesa do akcie.

Duchenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. S. Varlamov (COL), 3. M. Duchene (COL)

Sabres zdolali Flames troma gólmi v presilových hrách

Buffalo prehrávalo v domácom zápase proti Calgary po prvej tretine 0:1, ale v druhej využilo tri presilovky a napokon zvíťazilo 4:2. Postarali sa o to dvojbodový Kyle Okposo (6), Johan Larsson (3) a Matt Moulson (7) v rozmedzí iba 101 sekúnd. Boli to najrýchlejšie tri góly v klubovej histórii od roku 1998. Štvrtý gól Sabres strelil Marcus Foligno (4), Sam Reinhart dvakrát asistoval a Robin Lehner prispel k výhre 29 zákrokmi. Inkasoval z hokejok Mikaela Backlunda (3) a dvojbodového Matta Tkachuka (5). Brian Elliott opustil duel s 28 zásahmi a prehral svoj šiesty štart v sérii. Kým Buffalo vyhralo druhý zápase po sebe, Flames neuspeli v dvoch z posledných troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo, 2. S. Reinhart, 3. T. Fedun (všetci BUF)

Dallas vyhral prvé predĺženie v sezóne

Jamie Benn (6) skóroval po 83 sekundách nadstaveného času a rozhodol o domácom triumfe Dallasu 3:2 nad Minnesotou. Texaský tím vyhral na šiesty pokus prvé predĺženie v tomto ročníku a celkovo prvé od 15. februára 2015 proti Nashville. Gólmi k víťazstvu prispeli aj Jamie Oleksiak (1), ktorý skóroval prvýkrát po 54 dueloch a Brett Ritchie (5). Antti Niemi predviedol 27 zákrokov pri svojej prvej výhre od 3. novembra. Prekonali ho dvojbodový Nino Niederreiter (5) v presilovej hre a Erik Haula (2), ktorí dvakrát zmazali náskok súpera. Darcy Kuemper čelil 32 strelám Stars, ktorí vyhrali štvrtý zápas z ostatných siedmich (4-1-2). Kapitán Wild Mikko Koivu si pripísal 400. asistenciu v NHL, čo dokázal ako 25. aktívny hráč a 263. v histórii.

Bennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Oleksiak (DAL), 2. N. Niederreiter (MIN), 3. J. Honka (DAL)

Jones vynuloval Devils len ako druhý brankár Sharks

Martin Jones zastavil všetkých 26 striel hráčov New Jersey pri svojom druhom shutoute v sezóne a 15. v kariére, čím doviedol San Jose k domácej výhre 4:0, ktorou ukončilo sériu troch prehier. Len Jevgenij Nabokov dokázal pred ním v klubovej histórii vynulovať Devils (25. novembra 2006). Rozhodujúci bol už úvodný gól Chrisa Tierneya (1) v oslabení z druhej minúty zápasu. Neskôr sa k nemu pridali Patrick Marleau (5), Logan Couture (5) v presilovej hre a dvojbodový Brent Burns (7). Ten sa so siedmym gólom v sezóne vyrovnal Shea Weberovi na prvom mieste medzi obrancami NHL. Joe Thornton asistoval a s 1 354 bodmi v kariére dobehol Brendana Shanahana na 25. mieste historického rebríčka. Keith Kinkaid čelil 41 strelám a Devils prehrali tretí zápas po sebe na záver štvorzápasového tripu.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. J. Thornton, 3. Ch.Tierney (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 12:46 0 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 14:37 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (EDM) 19:47 1 0 1 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies