Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Hossa, Pánik i Tatar zvíťazili

V piatok sa v NHL odohralo jedenásť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Ani jeden z nich nebodoval, no útočníci Marián Hossa, Richard Pánik a Tomáš Tatar sa tešili z výhier. Boston prehral aj druhý zápas bez Zdena Cháru.

Kane pomohol Blackhawks k výhre nad Ducks

Patrick Kane (7) zaznamenal gól a asistenciu, Chicago si vytvorilo trojgólové vedenie a nakoniec porazilo Anaheim pomerom 3:2. Pripísalo si piatu výhru po sebe v Honda Center. Artem Anisimov (9) a Ryan Hartman (5) sa tiež presadili strelecky, aby Blackhawks aj bez kapitána Jonathana Toewsa ukončili krátku dvojzápasovú sériu prehier. „Získali sme dva dôležité body proti dobrému tímu bez možno nášho najdôležitejšieho hráča. Musíte sa po takom zápase cítiť len dobre,“ poznamenal Kane pre AP. Corey Crawford urobil 34 zákrokov a prekonať ho dokázali len Nick Ritchie (5) a Jakob Silfverberg (7). Ducks nepomohlo odvrátiť tretiu prehru v sérii ani 22 zásahov Johna Gibsona. Raz ho ohrozil aj Richard Pánik, ktorý odohral necelých 11 minút. Podobne ako on, ani Marián Hossa nebodoval. Počas takmer 19 minút trvajúceho pobytu na ľade si pripísal jednu „mínusku“.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. R. Kesler (ANA)

Detroit vyhral v New Jersey, Howard sa zranil

Detroit prehrával na ľade New Jersey 0:1 aj 2:3, ale obranca Mike Green (4) rozhodol v druhej minúte predĺženia o jeho triumfe 5:4. Bol to už jeho deviaty takýto gól v kariére, najviac medzi obrancami NHL od sezóny 2005/06. Dva góly strelil Frans Nielsen (5), prvý v oslabení a pridal asistenciu, no skórovali aj Dylan Larkin (6) a dvojbodový Anthony Mantha (2). Henrik Zetterberg a Justin Abdelkader dvakrát asistovali, kým Petr Mrázek chytil 13 zo 16 striel. V bráne Red Wings štartoval Jimmy Howard, ale už v ôsmej minúte si poranil slabiny. Dovtedy inkasoval raz z troch striel z hokejky dvojbodového Johna Moorea (4). Českého brankára potom prekonali dvojbodový Mike Cammalleri (5), Pavel Zacha (2) v presilovke a Adam Henrique (4), ktorý vynútil predĺženie. Travis Zajac dvakrát asistoval a Cory Schneider predviedol 28 zákrokov. Dvoma strelami ho ohrozil Tomáš Tatar, ktorý počas 16 minút a 47 sekúnd na ľade rozdal aj jeden bodyček a získal mínusový bod. Detroit vyhral druhý zápas po sebe, Devils ešte neprehrali doma v riadnom hracom čase (7-0-2).

Článok pokračuje pod reklamou

Greenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Green (DET), 2. A. Henrique (NJD), 3. F. Nielsen (DET)

Nashville zdolal Winnipeg a predĺžil si domácu sériu výhier

Nashvillu to v tejto sezóne doma ide. V piatok zvíťazil aj nad Winnipegom, ktorý po prvej tretine viedol 1:0. Predators však strelili päť gólov po sebe a vyhrali 5:1. Bolo to ich šieste domáce víťazstvo po sebe, ktorým si vylepšili bilanciu v Bridgestone Arene na 8-1-1. Dvoma gólmi k tomu prispeli Colin Wilson (4) a Ryan Johansen (4), ktorého prvý presný zásah bol víťazný. Zvyšný gól vsietil James Neal (10). Johansen pridal aj asistenciu, Roman Josi ich získal dve, kapitán Mike Fisher tri. Tri góly padli v presilových hrách. Pekku Rinneho prekonal z 23 striel len Dustin Byfuglien (2), ktorý otváral skóre. Marko Daňo na neho vystrelil raz, počas 12 a pol minúty v akcii si pripísal aj mínusový bod, blok a rozdal štyri bodyčeky. Connor Hellebuyck opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. C. Wilson, 3. M. Fisher (všetci NSH)

Boston prehral aj druhý zápas bez Cháru

Kapitán Zdeno Chára zjavne chýba Bostonu. Pri jeho absencii prehral aj druhý zápas, tentoraz doma podľahol Calgary 1:2. Víťazný gól strelil v 48. minúte Alex Chiasson (3), len 70 sekúnd po vyrovnávajúcom góle Davida Pastrňáka (12). Skóre duelu otvoril v prvej tretine Sam Bennett (5). Chad Johnson sa prezentoval 35 zákrokmi a pomohol Flames zdolať Boston v riadnom hracom čase prvýkrát od 30. októbra 2008 po desiatich prehrách. Na jeho ľade to dokázali prvý raz od 18. decembra 2003. Anton Chudobin urobil pri prvom štarte od 22. októbra 27 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Bruins po sebe. Calgary vyhralo tri z prvých štyroch duelov na aktuálnom šesťzápasovom tripe.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (CGY), 2. S. Bennett (CGY), 3. T. Schaller (BOS)

Arizona otočila zápas s Edmontonom a ukončila mu víťaznú sériu

Edmonton vyhrával na ľade Arizony 2:0, ale domáci tím vyrovnal stav a v samostatných nájazdoch bol napokon úspešnejší. O výhre 3:2 v ich tretej sérii rozhodol Oliver Ekman-Larsson. Pred ním sa presadil aj Radim Vrbata, na opačnej strane uspel iba Mark Letestu. Vrbata je so 43 gólmi najúspešnejším exekútorom nájazdov v histórii NHL. Obaja strelci Coyotes v riadnom hracom čase asistovali. Oilers poslali do vedenia Connor McDavid (10) a Adam Larsson (2), no na jeho gól odpovedal už po deviatich sekundách Max Domi (3). Predĺženie vynútil v 49. minúte Shane Doan (2), ktorý skóroval prvýkrát po 17 dueloch. Mike Smith chytil 32 striel a dva nájazdy, čím pomohol ukončiť víťaznú sériu Oilers na troch zápasoch. Cam Talbot kryl 38 striel, ale jeho tím nezdolal Coyotes v riadnom hracom čase od 25. januára 2011 (0-20-4). Slovenský obranca Andrej Sekera odohral takmer 23 minút s bilanciou bodyček a dva bloky. McDavid vedie ligu s 28 bodmi.

Larssonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi, 2. M. Smith, 3. S. Doan (všetci ARI)

Lundqvist doviedol Rangers k výhre nad Flyers

Philadelphia prežila v úvode zápasu štvorminútové oslabenie a následne bola aktívnejšia. Rangers však strelili dva góly v priebehu minúty a pol, prežili náročnú tretiu tretinu a aj vďaka 40 zákrokom Henrika Lundqvista vyhrali 3:2. Víťazný gól si pripísal Kevin Hayes (10), ktorý v druhej tretine nadviazal na presné zásahy Dereka Stepana (4) a Matta Puempela (1). Ten strelil svoj prvý gól v drese newyorského tímu. Flyers sa od druhej tretiny snažili niečo s výsledkom urobiť, ale obranu Rangers prekonávali len s ťažkosťami. V tretej dvadsaťminútovke sa to však podarilo Chrisovi VandeVeldemu (3) a Shaynovi Gostisbeheremu (4). Bolo však už neskoro. Steve Mason opustil duel so 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. J. Voráček (PHI)

Marleau rozhodol o výhre nad Islanders v samom závere

Patrick Marleau (6) skóroval 22,5 sekundy pred koncom zápasu po tom, čo San Jose inkasovalo vyrovnávajúci gól z hokejky Nicka Leddyho (4) 57,1 sekundy pred koncom. Kalifornský tím vyhral nad Islanders pomerom 3:2, keď sa presadili aj Joe Pavelski (7) a Brent Burns (8). Podarilo sa im to v rozmedzí 34 sekúnd v druhej tretine. Burns pritom skóroval zo stredného pásma. Náhradný brankár Aaron Dell pomohol k vylepšeniu domácej bilancie Sharks na 7:2 26 zákrokmi. Okrem Leddyho ho prekonal aj Anders Lee (4). Thomas Greiss dostal priestor v bráne a prezentoval sa v nej 25 zákrokmi.

Marleauov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau, 2. P. Martin, 3. B. Burns (všetci SJS)

Coyle nasmeroval Wild k výhre nad Penguins

Charlie Coyle (7) strelil dva góly v prvej tretine, aby stanovil tón zápasu, v ktorom Minnesota vyrovnala svoje gólové maximum, využila tri presilové hry a porazila Pittsburgh pomerom 6:2. Dvakrát sa presadil aj Nino Niederreiter (7), v oboch prípadoch v početnej prevahe. Tretí presilovkový gól vsietil Zach Parise (4) a Mikael Granlund (5) pridal gól, ktorým ešte v druhej tretine zvyšoval náskok Wild na 5:1. Devan Dubnyk i Marc-Andre Fleury čelili 36 strelám. Kým brankár Penguins kapituloval šesťkrát, Dubnyka prekonali len Phil Kessel (6) a Bryan Rust (3). „Tučniaci“ prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Kesselov gól bol jeho 600. bodov v súťaži.

Kesselov 600. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Brodin, 2. C. Coyle, 3. Z. Parise (všetci MIN)

Capitals porazili Sabres 3:1

Marcus Johansson (8) strelil počas druhej tretiny víťazný gól, Philipp Grubauer zastavil 39 striel a Washington porazil na domácom ľade Buffalo 3:1. Daniel Winnik (3) a dvojbodový Brett Connolly (2) sa tiež tešili z gólov, aby pomohli ukončiť päťzápasovú domácu sériu so štvrtým víťazstvom. Čestný úspech Sabres dosiahol v tretej tretine Sam Reinhart (4). Anders Nilsson zaznamenal 29 zákrokov. Jeho tím prehral vonku posledné štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. B. Connolly, 3. M. Johansson (všetci WSH)

Columbus vyhral na ľade Tampy Bay

Alex Wennberg (4), Cam Atkinson (8) a Brandon Saad (5) zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Josh Anderson (6) a Nick Foligno (8) v presilovej hre. Sergej Bobrovskij predviedol 25 zákrokov a Columbus zvíťazil v Tampe 5:3. Rozdielový gól strelil Saad v úvode tretej tretiny, Atkinson skóroval po ňom v oslabení. Lightning dohnali náskok súpera 2:0 aj 3:1, ale ani 33 zásahov Bena Bishopa im na výhru nestačilo. Z domácich hráčov sa strelecky presadili dvojbodoví Nikita Kučerov (11) s Ondřejom Palátom (4) a Jason Garrison (1). Kučerov už skóroval proti všetkým tímom v lige. Blue Jackets ukončili sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2., Z. Werenski (obaja CBJ), 3. N. Kučerov (TBL)

Nováčik Lindell zariadil výhru Dallasu nad Vancouverom

Obranca Esa Lindell má za sebou životný zápas, v ktorom gólom a asistenciou rozhodol o domácom víťazstve Dallasu 2:1 nad Vancouverom. V polovici duelu prihrával Radkovi Faksovi (2) na vyrovnávajúci gól a v 36. minúte strelil víťazný presný zásah, svoj prvý v NHL. Išlo tiež o jeho prvý viacbodový zápas v kariére. Antti Niemi pomohol k triumfu 30 zásahmi pri svojej piatej výhre v sezóne. Ako jediný ho prekonal Jayson Megna (1), ktorý skóroval premiérovo v drese Canucks a celkovo prvýkrát od 5. januára. Ryan Miller urobil pri prehre 26 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindell, 2. A. Niemi (obaja DAL), 3. J. Megna (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 12:26 0 0 0 -1 0 1 4
M. Hossa (CHI) 18:50 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (CHI) 10:43 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (DET) 16:47 0 0 0 -1 0 2 1
A. Sekera (EDM) 22:50 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies