Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Pánik zariadil výhru Chicaga, Sekera skóroval, Jurčo vyhral

V dvanástich utorkových zápasoch NHL hralo šesť Slovákov. Dvaja z nich sa zapísali do streleckej listiny – Andrej Sekera a Richard Pánik, ktorý premenil aj samostatný nájazd.

Pánik skóroval aj rozhodol o výhre Chicaga v nájazdoch

Richard Pánik (7) ukončil dlhé čakanie na bod aj svoj siedmy gól v sezóne. V závere prvej tretiny ním otvoril skóre zápasu proti Floride, ktorý neskôr ukončil premeneným samostatným nájazdom v tretej sérii. Bol jeho prvým úspešným zo štyroch pokusov v NHL. Významne prispel k domácej výhre Chicaga 2:1 a k zlepšeniu jeho sezónnej bilancie v United Center na 9-1-2. Počas 14 a štvrť minúty v akcii nazbieral aj plusový bod, dve trestné minúty, päť striel, štyri bodyčeky a dva bloky. Jeho krajan Marián Hossa odohral o päť minút viac so štyrmi strelami na bránu. Pánik prekonal Luonga ako jediný v riadnom hracom čase z 33 striel, v nájazdoch proti nemu ako prvý uspel Artemij Panarin. Na 1:1 vyrovnal stav duelu Jaromír Jágr (4), ktorý v 35. sekunde tretej tretiny využil presilovú hru. Corey Crawford zastavil 38 striel aj oba nájazdy súpera Panthers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Blackhawks vyhrali dva z ostatných troch duelov.

Pánikov 7. gól v sezóne:

Pánikov prvý úspešný nájazd kariéry:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford, 2. A. Panarin (obaja CHI), 3. R. Luongo (FLA)

Sekera skóroval, ale Edmonton si predĺžil sériu prehier

Andrej Sekera (3) strelil svoj tretí gól v sezóne, ale ani presný zásah a asistencia kapitána Connora McDavida (11) nestačili Edmontonu na bod v zápase proti Torontu. Maple Leafs vyhrali na ľade Oilers 4:2 a predĺžili mu sériu prehier na tri duely. Rozhodol o tom gól Nazema Kadriho (10), ktorého zo spoluhráčov doplnili na listine strelcov Auston Matthews (10), James van Riemsdyk (10) a Zach Hyman (3). Kanadský tím viedol už po dvoch tretinách 4:1, Frederik Andersen pomohol k triumfu 27 zákrokmi. Sekera ho prekonal z jedinej strely v zápase, v ktorom odohral vyše 20 minút. Pripísal si aj plusový bod. Cam Talbot inkasoval štyrikrát zo 14 striel predtým, ako ho od tretej tretiny nahradil v bráne Jonas Gustavsson. Ten už chytil všetkých deväť striel. Súboj slovenských obrancov sa nekonal, pretože Martin Marinčin bol opäť zdravým náhradníkom.

Sekerov 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (TOR), 2. C. McDavid (EDM), 3. F. Andesen (TOR)

Jurčo zažil víťazný debut. On ani Tatar nebodovali

Slovenský útočník Tomáš Jurčo odohral vo svojej sezónnej premiére deväť minút a 22 sekúnd, počas ktorých si pripísal jeden bodyček a jeden strelecký pokus, ktorý skončil na tyčke. Nebodoval, ale podal dobrý výkon a tešil sa z víťazstva. Dylan Larkin (7) a Anthony Mantha (3) strelili presilovkové góly, Petr Mrázek urobil 34 zákrokov a Detroit porazil Dallas 3:1, aby si pripísal tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov. Gól pridal aj Steve Ott (2), ktorý skóroval do prázdnej brány. Tomáš Tatar počas viac ako 16 minút strávených na ľade nebodoval. Pripísal si strelecký pokus, bodyček a dve trestné minúty za sekanie. Stars nevyužili päť presiloviek, ani jednu presilovku piatich proti trom. Čestný úspech zaknihoval Esa Lindell (2) a Kari Lehtonen sa prezentoval 17 zákrokmi. Texasky tím prehral druhý zápas po sebe a v posledných deviatich zaznamenal len dve výhry. „Ak budeme hrávať takýmto spôsobom, tak vyhráme veľa zápasov,“ povedal jeho tréner Lindy Ruff pre AP.

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha, 2. P. Mrázek, 3. D. Larkin (všetci DET)

Daňo sa zranil pri výhre Jets nad Devils

Bryan Little sa po 23-zápasovej absencii vrátil do akcie, no ďalší hráč sa zranil. Bol to slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odohral len 46 sekúnd predtým ako utrpel poranenie oka a opustil zápas. V ňom sa jeho Winnipeg dočkal tesného triumfu 3:2 nad New Jersey, o ktorom rozhodol v tretej tretine Patrik Laine (13). Aktuálna draftová dvojka ukončila šesťzápasové gólové suchoty. Svoj 13. gól v sezóne strelil aj Mark Scheifele (13), strelecky sa presadil ešte Blake Wheeler (8) a Connor Hellebuyck vo svojom piatom štarte po sebe zastavil 23 striel. Prekonali ho len Miles Wood (1) a Nick Lappin (4). Pre Wooda to bol prvý gól v NHL. Mohol streliť aj dva, ak by premenil trestné strieľanie. Cory Schneider opustil duel s 26 zákrokmi. Kým Devils prišli o trojzápasovú bodovú sériu, Jets vyhrali piaty domáci duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. M. Wood (NJD)

Gostisbehere, Mason doviedli Flyers k triumfu nad Bruins

Obranca Shayne Gostisbehere premenil svoj nájazd v deviatej sérii, aby rozhodol o výhre Philadelphie 3:2 nad Bostonom hrajúcim bez Zdena Cháru. Tá by sa nezrodila, nebyť kvalitného výkonu brankára Stevea Masona, ktorý počas 65 minút zneškodnil 45 striel. V normálnej hracej dobe skórovali Michael Del Zotto (2) a Claude Giroux (5), ktorí poslali Flyers do dvojgólového vedenia v rozmedzí minúty a pol v druhej polovici prvej tretiny. Po bezgólovej druhej tretine sa dvoch zlepených gólov dočkali aj Bruins. David Krejčí (3) a Brad Marchand (7) zužitkovali prihrávky Toreyho Kruga, skórovali v rozmedzí 78 sekúnd a vyrovnali stav zápasu. Tuukka Rask v ňom urobil 19 zákrokov. Za nerozhodného stavu zneškodnil aj trestné strieľanie Jakuba Voráčka.

Gostisbehere a jeho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere (PHI), 2. S. Mason (PHI), 3. T. Krug (BOS)

Hoffmanov hetrik nestačil. Eichelov debut pomohol Sabres k triumfu

Jack Eichel (1) dodal Sabres iskru a pri svojom debute zaznamenal gól a asistenciu, aby doviedol Buffalo k výhre 5:4 nad Ottawou. Ešte lepšie sa darilo Ryanovi O’Reillymu (6), ktorý skóroval dvakrát a pridal asistenciu. Do čierneho sa trafili aj Kyle Okposo (7) a Sam Reinhart (5). Sabres využili tri presilovky. Robin Lehner, ktorý inkasoval gól zo šiestich striel, opustil zápas v 18. minúte pre zranenie bedra. Anders Nilsson následne inkasoval tri góly z 29 striel. Senators nepomohol k triumfu ani skvelý výkon Mikea Hoffmana (7), ktorý zaregistroval svoj prvý hetrik v kariére a pridal k nemu asistenciu pri góle Marka Stonea (7). Craig Anderson urobil 23 zákrokov. Štartoval v šiestom zápase po sebe.

Eichelov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. O’Reilly (BUF), 2. M. Hoffman (OTT), 3. J. Eichel (BUF)

Colorado prehralo tretí domáci zápas po sebe

Coloradu sa doma v poslednom čase nedarí, prehralo tam posledné tri duely v rámci aktuálnej päťzápasovej série. Tretiu prehru mu uštedril Nashville, ktorýv Denveri zvíťazil 5:3. Presadilo sa päť rôznych strelcov, rozdielový gól strelil Ryan Johansen (5) v 34. sekunde tretej tretiny. Pripísal si aj asistenciu, rovnako ako Auston Watson (1). Zo spoluhráčov sa k nim pridali Mike Fisher (5), Viktor Arvidsson (7) a Kevin Fiala (3). Roman Josi dvakrát asistoval a Pekka Rinne urobil 37 zákrokov pri svojej štvrtej výhre po sebe. Prekonali ho dvojbodoví Mikko Rantanen (3) s Renem Bourqueom (8) a Michail Grigorenko (3). V novembri má bilanciu 9-1-2, Predators 9-3-2. Tí ukončili krátky dvojzápasový trip s bilanciou 1-1-0. Calvin Pickard opustil duel s 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. A. Watson (obaja NSH), 3. M. Rantanen (COL)

Nash, Vesey rozhodli o výhre nad Hurricanes

Rick Nash (10) zažil vydarenú tretiu tretinu. Najskôr strelil v jej úvode pekný gól a potom v závere prihrával na víťazný gól Jimmyho Veseyho (8). Rangers vďaka tomu ukončili sériu štyroch domácich prehier a vyhrali nad Carolinou 3:2. Pritom do druhej tretiny vstupovali s dvojgólovou stratou. Cestu za obratom odštartoval v jej strede Nick Holden (3). Henrika Lundqvista prekonal len Viktor Stalberg (6), ktorý skóroval dvakrát. Švédsky brankár inak zastavil 26 striel. Jeho náprotivok, Cam Ward, urobil 18 zákrokov. Hurricanes prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. J. Vesey (NYR), 3. V. Stalberg (CAR)

Columbus porazil Tampu hladko 5:1

Sergej Bobrovskij zastavil 26 striel a jeho spoluhráči hrali pred ním veľmi dobre, aby Columbus nasmerovali k víťazstvu 5:1 nad Tampou Bay. Josh Anderson (7) strelil gól a na ďalšie dva prihrával, do listiny strelcov sa zapísali aj Scott Hartnell (5), William Karlsson (4), Alexander Wennberg (5) a Sam Gagner (8). Jediný gól floridského tímu strelil Valtteri Filppula (5), ktorý zmaril Bobrovskému čisté konto menej ako tri minúty pred koncom. Andrej Vasilevskij zastavil 33 striel, no jeho tím prehral tretí duel po sebe. Blue Jackets sa pritom postarali o dve porážky v priebehu piatich dní.

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson, 2. S. Hartnell, 3. W. Karlsson (všetci CBJ)

Canucks prišli o náskok, ale napokon zdolali Wild

Sven Baertschi (4) strelil dva góly, vrátane víťazného v 58. minúte, vďaka ktorému Vancouver zdolal na domácom ľade Minnesotu 5:4. Oba tímy raz doháňali dvojgólový náskok súpera. Jason Pominville (5) dvoma gólmi poslal Wild do vedenia 2:0, ktoré v druhej tretine zmazali dvojbodoví Brandon Sutter (6) a Ben Hutton (3) v presilových hrách. O obrat v skóre sa postarali Loui Eriksson (6) a Bo Horvat (8) v rozmedzí 59 sekúnd. Henrik Sedin a Troy Stecher dvakrát asistovali, Ryan Miller sa prezentoval 38 zákrokmi. Okrem Pominvillea ho prekonali dvojbodoví Jason Zucker (3) a Erik Haula (4), ktorí vyrovnali stav na 4:4. Darcy Kuemper kryl 30 striel. Canucks vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich (4-1-1).

Baertschiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Hutton (VAN), 2. J. Pominville (MIN), 3. S. Baertschi (VAN)

Gibson doviedol Ducks k výhre nad Montrealom

John Gibson zastavil 39 striel a umožnil Anaheimu zdolať na domácom ľade silný Montreal 2:1. Vylepšil si proti nemu kariérnu bilanciu na 3-1-0. Ako jediný ho prekonal Andrew Shaw (5), ktorý mu presne dve minúty pred koncom tretej tretiny pokazil čisté konto. Víťazný gól strelil v druhej tretine Cam Fowler (7), v prvej otvoril skóre Rickard Rakell (9) v presilovej hre. Bol to jeho piaty gól v posledných šiestich zápasoch. Ryan Kesler pri oboch asistoval a pomohol Ducks vyhrať aj druhý duel po sérii troch prehier. Carey Price kryl 36 striel pri svojej druhej prehre v sezóne v riadnom hracom čase zo 16 zápasov. Canadiens prehrali len siedmykrát v ročníku, z toho piaty na ľade súpera (4-4-1). Na päťzápasovom tripe majú bilanciu 1-1-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. R. Kesler, 3. J. Silfverberg (všetci ANA)

Burns rozhodol o triumfe San Jose nad Arizonou

Brent Burns (9) využil v 19. sekunde predĺženia presilovú hru štyroch proti trom a rozhodol o domácom víťazstve San Jose 2:1 nad Arizonou. Bol to jeho deviaty gól v predĺžení základnej časti NHL, čím sa vyrovnal Mikeovi Greenovi na druhom mieste ligovej histórie medzi obrancami. Lídrom je Scott Niedermayer (13). V normálnom hracom čase poslal Coyotes do vedenia Max Domi (4), o vyrovnanie sa postaral Chris Tierney (2). Martn Jones prispel k výhre 18 zásahmi, Mike Smith ich predviedol 40. Jeho spoluhráč Oliver Ekman-Larsson opustil duel v druhej tretine pre zranenie v hornej časti tela.

Burnsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. M. Smith (ARI), 3. M. Jones (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 19:17 0 0 0 0 0 4 0
R. Pánik (CHI) 14:14 1 0 1 +1 2 5 4
T. Jurčo (DET) 9:22 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 16:13 0 0 0 0 2 1 1
M. Daňo WPG) 0:46 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (EDM) 20:04 1 0 1 +1 1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies