Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar, Marinčin a Sekera asistovali

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci. Tomáš Tatar, Martin Marinčin a Andrej Sekera si pripísali asistenciu, z výhier sa tešili iba Sekera a Marko Daňo. Marinčin sa vrátil do akcie po troch zápasoch na tribúne.

Sekera prihrával na víťazný gól Edmontonu

Obranca Andrej Sekera zaznamenal siedmu asistenciu v sezóne, keď vo štvrtej minúte predĺženia prihral Leonovi Draisaitlovi (10) na víťazný gól. Edmonton vďaka tomu zdolal doma Anaheim 3:2 a ukončil mu sériu troch výhier. V normálnom hracom čase Ducks dvakrát zmazali náskok súpera. Na presné zásahy Drakea Caggiulu (1) a Ryana Nugent-Hopkinsa (4) odpovedali Ryan Kesler (9) a Rickard Rakell (10). Oba tímy využili po jednej presilovke. Caggiula strelil svoj prvý gól v NHL. Jordan Eberle asistoval pri všetkých góloch Oilers, Cam Talbot kryl 31 striel. John Gibson urobil o dva zákroky menej, Ryan Getzlaf prihrával na oba góly Anaheimu. Sekera bol s časom 24:57 najvyťaženejším hráčom tímu, v zápase rozdal aj jeden bodyček.

Sekerova 7. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. D. Caggiula (EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

Pittsburgh otočil zápas s Detroitom, Tatar asistoval

Po dvoch tretinách prehrávali o dva góly, v tretej však hokejisti Pittsburghu zaznamenali štyri a nakoniec zdolali Detroit 5:3. Víťazný gól si pripísal Phil Kessel (8), ktorý strelil aj úvodný gól úradujúceho šampióna súťaže. Do streleckej listiny sa zapísali aj Nick Bonino (3), Justin Schultz (2) a Matt Cullen (5), ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej bránky. Marc-Andre Fleury odchytal druhý duel po sebe a chytil 28 striel. Štyrikrát ho ohrozili slovenskí útočníci. Tomáš Jurčo aj Tomáš Tatar zaregistrovali po dva strelecké pokusy. Prvý menovaný odohral viac než 13 a pol minúty, počas ktorých nazbieral mínusový bod. Tatar strávil na ľade vyše 17 minút. V prvej tretine asistoval na gól Henrika Zetterberga (5) a pripísal si aj tri bodyčeky. Ďalšie góly Detroitu strelili Frans Nielsen (6) a Dylan Larkin (8). V bránke nastúpil Jared Coreau, ktorý pri premiére v NHL urobil 32 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. J. Schultz, 3. I. Cole (všetci PIT)

Marinčin asistoval pri prehre Toronta

Keď hrali proti sebe pred necelým mesiacom Toronto s Vancouverom, záver duelu bol šialený. Rozhodcovia udelili osem trestov za bitky a siedmich hráčov vylúčili do konca zápasu. Sobotné stretnutie bolo omnoho pokojnejšie. Vancouver poslal do vedenia v prvej tretine Daniel Sedin (7), zatiaľ čo Sven Baertschi (4) pridal v úvode druhej časti druhý gól. Toronto však dokázalo vyrovnať vďaka Jamesovi van Riemsdykovi (11) a Austonovi Matthewsovi (11) a vynútilo si predĺženie. O víťazovi rozhodli až nájazdy, v ktorých priklonil misky váh na stranu Vancouveru Bo Horvat. K výhre výrazne prispel aj brankár Ryan Miller, ktorý zlikvidoval 38 striel a dva nájazdy. Naopak, Frederik Andersen si pripísal 22 zákrokov. Obranca Toronta Martin Marinčin sa vrátil do akcie po troch zápasoch, ktoré strávil na tribúne. A hneď bodoval. Košický rodák si pripísal asistenciu pri góle Matthewsa. Okrem toho nazberal aj plusový bod, raz vystrelil na bránku, zblokoval jednu strelu a urobil jeden bodyček.

Horvatov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. T. van Riemsdyk (TOR), 3. B. Horvat (VAN)

Provorov zariadil triumf Flyers nad Chicagom

Ivan Provorov (3) skóroval dvakrát v rozmedzí 31 sekúnd, čím stanovil nový klubový rekord obrancu nováčika. Sám otočil stav z 0:1 na 2:1 a rozhodol o domácom víťazstve Philadelphie 3:1 nad Chicagom. Bol to jeho prvý dvojgólový zápas v kariére, v ktorom strelil svoj druhý a tretí gól v NHL. Štvrtú výhru Flyers po sebe spečatil tretím gólom v druhej tretine Brayden Schenn (4). Steve Mason predviedol 26 zákrokov. Prekonal ho iba Artemij Panarin (9), ktorý otvoril skóre vo štvrtej minúte duelu po peknej akcii a prihrávke Artema Anisimova. Scott Darling robil, čo mohol, v prvej tretine chytil všetkých 16 striel, ale ani on nezabránil ukončeniu série dvoch výhier. Zápas opustil s 27 zásahmi. Slovenskí útočníci Blackhawks nebodovali, aj keď Richard Pánik takmer skóroval za stavu 1:3. Provorov však na čiare zastavil puk po jeho strele spoza brány. So štyrmi strelami bol najaktívnejším hráčom tímu, počas 12 a trištvrte minúty v akcii zaznamenal aj mínusový bod, tri bodyčeky a dva bloky. Marián Hossa odohral 18 a pol minúty s jednou strelou a troma bodyčekmi. Flyers zdolali doma Chicago 13-krát po sebe od 31. marca 1998.

Hviezdy duelu: 1. I. Provorov, 2. S. Mason, 3. B. Schenn (všetci PHI)

Laine doviedol Winnipeg k víťazstvu

Talentovaný útočník Patrik Laine potvrdil formu z posledných zápasov a pomohol Winnipegu k výhre 3:2 po predĺžení nad St. Louis. Osemnásťročný Fín strelil najskôr 16. gól v aktuálnej sezóne a v nadstavenom čase prihral na rozhodujúci gól Brianovi Littleovi (2). A právom ho vyhlásili aj za prvú hviezdu stretnutia. Prvý gól Winnipegu strelil Chris Thorburn (2), ktorý sa presadil v oslabení. Michael Hutchinson zneškodnil dvadsať striel, prekonali ho Alex Steen (3) a Dmitrij Jaškin (1). Carter Hutton chytil tiež dvadsať striel, z toho dve z hokejky útočníka Marka Daňa. Odchovanec trenčianskeho hokeja odohral takmer dvanásť minút, počas ktorých dostal dve trestné minúty za hrubosť a zaznamenal tri bodyčeky. Winnipeg ukončil sériu šiestich prehier na súperových klziskách. Do hry nenastúpil najproduktívnejší hráč tímu Mark Scheifele, ktorého vyradilo zranenie dolnej časti tela.

Littleov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. A. Steen, 3. D. Jaškin (obaja STL)

Boston vyhral druhý zápas bez Cháru po sebe

Boston hral v sobotu šiesty zápas v sérii bez kapitána Zdena Cháru a v druhom po sebe zvíťazil. V Buffale vyhral 2:1 a ukončil domácemu tímu sériu dvoch výhier. Rozdielový gól strelil v 48. minúte Patrice Bergeron (4), skóre duelu otvoril v prvej tretine David Krejčí (4). Tuukku Raska prekonal z 36 striel iba Evander Kane, ktorý skorigoval výsledok v polovici tretej tretiny. Fínsky brankár v nej pomohol Bruins udržať si náskok 17 zákrokmi. Jeho náprotivok Robin Lehner opustil zápas s 31 zásahmi. Sabres prehrali prvýkrát v sezóne s Jackom Eichelom v zostave.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. D. Pastrňák (obaja BOS), 3. E. Kane (BUF)

Rangers opäť zdolali doma Carolinu

New York Rangers to doma na Carolinu vie. V Madison Square Garden ju v sobotu zdolal už 13. raz po sebe, čo je najdlhšia víťazná séria proti jednému tímu v klubovej histórii. O výhre 4:2 rozhodol Chris Kreider (6), ktorý dvoma gólmi v tretej tretine prelomil nerozhodný stav 2:2 a ukončil šesťzápasové strelecké suchoty. Pri oboch jeho góloch asistoval Derek Stepan (5), ktorý v prvej tretine otvoril skóre. Zvyšný gól strelil Michael Grabner (13), Mats Zuccarello tiež dvakrát asistoval a Henrik Lundqvist urobil 26 zákrokov. Zaskvel sa najmä v úvodnej tretine, v ktorej chytil všetkých 15 striel. Prekonali ho iba Viktor Stalberg (7) a Victor Rask (9), ktorí dvakrát doťahovali náskok Rangers. Michael Leighton čelil 23 strelám pri tretej prehre Hurricanes v sérii a piatej v posledných šiestich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. Ch. Kreider, 3. H. Lundqvist (všetci NYR)

Devils otočili zápas v Nashville a ukončili sériu prehier

New Jersey prehrávalo po dvoch tretinách v Nashville 1:4, no v tretej strelilo tri góly a napokon zvíťazilo 5:4 po predĺžení. V ňom 18 sekúnd pred koncom strelil svoj druhý gól v zápase Mike Cammalleri (9), ktorý rozhodol o ukončení štvorzápasovej série prehier. Prvýkrát sa strelecky presadil v 25. sekunde tretej tretiny, keď naštartoval víťazný obrat Devils. Len pol minúty po ňom skóroval dvojbodový Andy Green (3) a na 3:3 vyrovnal v presilovej hre Adam Henrique (5). Taylor Hall (6) strelil zvyšný gól a pridal dve asistencie, tie si pripísal aj Travis Zajac. Keith Kinkaid prispel k výhre 38 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Kevin Fiala (5), P. K. Subban (6) a Roman Josi (3). Mike Ribeiro dvakrát asistoval a Pekka Rinne kryl 17 striel pri druhej prehre Predators v posledných troch zápasoch.

Cammalleriho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Cammalleri (NJD), 2. K. Fiala (NSH), 3. A. Greene (NJD)

Smith predviedol 58 zákrokov, Arizona však podľahla Columbusu

Mike Smith sa v domácom zápase proti Columbusu rozhodne nemohol sťažovať na nedostatok práce. Čelil 60 strelám, z toho 23 v tretej tretine, z ktorých inkasoval dvakrát. S 58 zákrokmi vylepšil vlastný klubový rekord z roku 2012 a zaistil Arizone aspoň bod. V nájazdoch ho totiž prekonali Cam Atkinson aj Sam Gagner, ktorý rozhodol o výhre Blue Jackets 3:2. V riadnom hracom čase ho prekonali Booner Jenner (4) a Alex Wennberg (6), ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. Coyotes otočili v druhej tretine stav z 0:1 na 2:1 zásluhou Radima Vrbatu (8) v presilovke a Shanea Doana (3). Curtis McElhinney pomohol Columbusu predĺžiť víťaznú sériu na tri a bodovú na päť zápasov s 32 zákrokmi. Pri svojej prvej výhre v sezóne chytil aj oba nájazdy súpera. Jeho spoluhráči stanovili so 60 strelami v dueli nový klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. A. Wennberg, 3. B. Jenner (obaja CBJ)

Lehtonen vynuloval Colorado

Kari Lehtonen zastavil všetkých 23 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 35. v kariére, čím doviedol Dallas k víťazstvu 3:0 na ľade Colorada. Ukončil sériu troch prehier a na štvorzápasovom tripe zaznamenal bilanciu 1-2-1. Stars strelili po jednom góle v každej tretine. Rozhodujúci bol už ten prvý z hokejky Curtisa McKenzieho (2) zo šiestej minúty, dvojbodový Tyler Seguin (9) pridal v presilovej hre druhý a Patrick Eaves (10) spečatil triumf strelou do prázdnej brány. S 18 bodmi už teraz prekonal svoj bodový zápis z minulej sezóny. Semion Varlamov sa prezentoval 30 zákrokmi, ale nezabránil piatej domácej prehre Avalanche po sebe. Navyše, v druhej tretine sa im zranil obranca Erik Johnson.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin, 2. K. Lehtonen, 3. J. Benn (všetci DAL)

Condon udržal shutout a doviedol Ottawu k dvom bodom

Ottawa mala skvelý začiatok zápasu s Floridou. A v ôsmej minúte vyhrávala už o dva góly. Do streleckej listiny sa najskôr zapísal kapitán Erik Karlsson (5), devätnásť sekúnd po ňom aj Derick Brassard (4). Solídny výkon podal Mike Condon, ktorý je v hierarchii Ottawy tretím brankárom. Zaznamenal 24 zákrokov a druhý raz v sezóne udržal čisté konto. Roberto Luongo chytil 19 striel, ale tretej prehre Floridy z uplynulých štyroch stretnutí nezabránil.

Dva góly Ottawy za 19 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Condon, 2. D. Brassard, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Tampa Bay ukončila sériu prehier, o výhre rozhodol Boyle

Útočník Brian Boyle odohral v NHL viac než 570 zápasov, no až teraz strelil premiérový gól v samostatných nájazdoch. A nemohol si vybrať lepší čas. Američan rozhodol o výhre Tampy Bay, ktorá zdolala Washington 2:1 a ukončila sériu štyroch prehier. V riadnej hracej dobe skóroval Nikita Kučerov (13), ktorý v druhej tretine otvoril skóre duelu. Ben Bishop zaznamenal 34 zákrokov. V tretej tretine ho prekonal Nicklas Bäckström (7). Braden Holtby si pripísal 32 zákrokov a Washington prehral tretíkrát za sebou. Kanonier Alex Ovečkin vyslal na bránku štyri strely, ale opäť vyšiel gólovo naprázdno. Šnúru bez streleného gólu natiahol na štyri stretnutia.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. B. Holtby (WSH), 3. B. Bishop (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 17:16 0 1 1 0 0 2 3
M. Marinčin (TOR) 20:28 0 1 1 +1 0 1 1
M. Daňo (WPG) 11:48 0 0 0 0 2 2 3
M. Hossa (CHI) 18:29 0 0 0 0 0 1 3
R. Pánik (CHI) 12:43 0 0 0 -1 0 4 3
T. Jurčo (DET) 13:44 0 0 0 -1 0 2 0
A. Sekera (EDM) 24:57 0 1 1 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies