Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Sekera dvojbodový, Gáborík asistoval

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila pätica Slovákov, z ktorých dvaja bodovali. Andrej Sekera strelil gól a pridal asistenciu, Marián Gáborík asistoval. Z výhry sa ako jediný tešil Marek Hrivík.

Sekera skóroval i asistoval, no Oilers prišli o vedenie

Slovenský obranca Andrej Sekera (4) strelil svoj štvrtý gól v sezóne, pridal svoju deviatu asistenciu a jeho Edmonton viedol 2:0 i 5:3, no dvakrát inkasoval tri góly po sebe a v druhom prípade sa mu to stalo osudným. Philadelphia totiž zvrátila nepriaznivý stav a tešila sa z výhry 6:5, ktorá bola už jej siedma v sérii. Rozhodnutie priniesol gól Michaela Raffla (6) z 59. minúty. Dva góly a asistenciu si pripísal Claude Giroux (9), Mark Streit (5), Pierre-Edouard Bellemare (1) a Jakub Voráček (10) tiež skórovali. Steve Mason urobil 28 zákrokov a okrem Sekeru na neho našli recept aj Leon Draisaitl (12), Connor McDavid (12), Benoit Pouliot (5) a Oscar Klefbom (4). Draisaitl zaznamenal aj dve asistencie a Jonas Gustavsson zastavil 25 striel. Oilers prišli o vedenie vo štvrtom zápase po sebe.

Sekerov 4. gól v sezóne:

Tri góly Flyers za 72 sekúnd:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. L. Draisaitl (EDM)

Gáborík asistoval pri domácej prehre Los Angeles

Slovenský krídelník Marián Gáborík si pripísal tretiu asistenciu v sezóne pri jedinom góle Los Angeles, ktorý strelil Drew Doughty (5) v 53. minúte. Bolo to však už za stavu 0:3 a keďže Cam Ward už viackrát z 22 striel neinkasoval, Carolina po triumfe 3:1 ukončila sériu piatich prehier v Staples Center. Naposledy v ňom vyhrali presne pred 11 rokmi. Vo štvrtok skórovali raz v každej tretine. Derek Ryan (3) strelil dva góly, vrátane víťazného vo vlastnom oslabení. Bol to jeho prvý dvojgólový zápas, celkovo 20. v NHL. Tretí gól pridal dvojbodový Brock McGinn (1). Namiesto Petra Budaja si prvýkrát od 11. novembra zachytal Jeff Zatkoff, ktorý predviedol 15 zákrokov. Gáborík odohral 16 a trištvrte minúty aj s plusovým bodom, dvoma strelami a bodyčekom. Kings prehrali druhý zápas po sebe s tretí z posledných štyroch.

Gáboríkova 3. asistencia sezóny:

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan, 2. B. McGinn, 3. C. Ward (všetci CAR)

Hrivík sa tešil z výhry nad Daňom

Winnipeg doplatil v domácom zápase proti New Yorku Rangers na vylúčenia. Kým on nevyužil ani jednu z troch presiloviek, súper premenil na góly dve zo štyroch a vďaka tomu zvíťazil 2:1. Rozdielový gól pritom strelil Kevin Hayes (11) až 69 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Skóre duelu otvoril Chris Kreider (7), o vyrovnanie sa postaral Mark Scheifele (14), ktorý sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii. Antti Raanta čelil len 18 strelám Jets, ktorí prehrali druhý domáci zápas po sebe. Nezabránil tomu ani Michael Hutchinson, ktorý predviedol 22 zákrokov. Jeden musel urobiť po strele Mareka Hrivíka, ktorý ani vo svojom druhom zápase sezóny nebodoval. Počas 14 minút a 22 sekúnd na ľade si pripísal aj tri bodyčeky a blok. Proti nemu nastúpil za Jets Marko Daňo, ktorý odohral deväť minút a 37 sekúnd so štyrmi bodyčekmi. Rangers striedajú výhry s prehrami v posledných desiatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson, 2. M. Scheifele (obaja WPG), 3. Ch. Kreider (NYR)

Colorado ukončilo sériu prehier, opäť uspelo v Bostone

Mladý český skvost David Pastrňák (18) strelil ďalšie dva góly, ale žiaden zo spoluhráčov sa k nemu na listine strelcov nepridal, a tak Boston napokon podľahol Coloradu 2:4. Denverský tím viedol po góloch Matta Duchenea (10), Nathana MacKinnona (7) a Johna Mitchella (1) o tri góly, ale Pastrňák strelil dva góly v rozmedzí 80 sekúnd, aby dostal Bruins na dostrel. Potom však „Lavíne“ dodal väčší pokoj Carl Söderberg (4). Calvin Pickard prispel k ukončeniu šesťzápasovej série prehier 29 zákrokmi, kým Anton Chudobin ich urobil 18. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 24 a pol minúty, pričom si pripísal jeden mínusový bod, dve strely a dva bodyčeky. Colorado uspelo v Bostone po desiaty raz z posledných 11 návštev. Neprehralo tam od 30. marca 1998.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. N. MacKinnon (COL)

Lee pomohol Islanders k výhre nad Blues

Anders Lee (8) strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol o tesnej výhre Islanders 3:2 nad St. Louis. John Tavares (8) sa tiež tešil z gólu a Thomas Greiss zastavil 24 striel, aby si newyorský tím vylepšil bilanciu v posledných šiestich zápasoch na 5-0-1. Robby Fabbri (6) a Kyle Brodziak (3) skórovali z hráčov Blues, ktorí majú vonku bilanciu 3-7-1, kým doma 12-1-3. Jake Allen, ktorý do brány vstupoval s ôsmimi výhrami po sebe, ukončil zápas s 24 zákrokmi. St. Louis prehralo s Islanders tretí vzájomný zápas po sebe, čo sa naposledy stalo v strede 80. rokov minulého storočia.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. R. Fabbri (STL)

Pittsburgh zdolal Floridu vďaka rýchlym gólom

Obhajca titulu mal nezvyčajne dobrý vstup do zápasu, keď už v ôsmej minúte viedol 3:0. Napokon vyhral na Floride 5:1 a predĺžil si víťaznú sériu na štyri duely. Otvárací gól strelil kapitán Sidney Crosby (18), ktorý bodoval v šiestom zápase po sebe a s 18 presnými zásahmi sa vrátil na čelo ligových strelcov. Nadviazali na neho Conor Sheary (7) a Tom Kühnhackl (2), v tretej tretine upravili výsledok Matt Cullen (7) a Carl Hagelin (3), ktorý trafil prázdnu bránu. Pri jeho góle asistoval brankár Matt Murray, ktorý sa prezentoval 28 zákrokmi. Prekonal ho iba Jaromír Jágr (6) za stavu 3:0 v presilovej hre, Roberto Luongo kryl 25 striel pri štvrtej prehre Panthers v sérii. Crosby so Shearym pridali ku gólu asistenciu, Justin Schultz a Scott Wilson ich nazbierali dve. Nový tréner Floridy Tom Rowe zažil prvý domáci zápas, no jeho bilancia na lavičke tímu sa po ňom zhoršila na 1-2-3.

Hviezdy duelu: 1 S. Crosby., 2. C. Sheary (obaja PIT), 3. A. Barkov (FLA)

Spezza s Bennom zariadili triumf Dallasu nad Nashville

Tréner Dallasu Lindy Ruff dal prvýkrát v sezóne do jedného útoku trio Jason Spezza, Jamie Benn a Tyler Seguin. Ukázalo sa to ako skvelý ťah, keďže ôsmimi bodmi zariadili domácu výhru 5:2 nad Nashville. Gól a dve asistencie zaznamenali Benn (8) so Spezzom (5), presilovkový gól a prihrávku si pripísal Seguin (10). Spezzov prvý presný zásah od 3. novembra bol víťazný, Benn strelil svoj 200. gól v NHL. Skórovali aj Antoine Roussel (5) a Brett Ritchie (7). Kari Lehtonen zastavil 34 striel pri piatom domácom triumfe Stars nad Predators po sebe. Prekonali ho Viktor Arvidsson (9) v oslabení a Calle Järnkrok (5). Pekka Rinne inkasoval štyrikrát z 18 striel predtým, ako ho v bráne nahradil Marek Mazanec. Ten chytil 18 zo zvyšných 19 striel.

Bennov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza, 2. J. Benn, 3. A. Roussel (všetci DAL)

Calgary si predĺžilo víťaznú sériu a prehĺbilo krízu Arizony

Zápas medzi tímami s rozdielnou formou dopadol podľa očakávaní. Calgary si po výhre 2:1 na ľade Arizony predĺžilo víťaznú sériu na päť zápasov a súperovi uštedrilo šiestu prehru po sebe. Rozhodol o tom v tejto sezóne toľko kritizovaný obranca Dougie Hamilton (4) po 69 sekundách predĺženia. Coyotes viedli od ôsmej minúty 1:0 zásluhou Maxa Domiho (5), ale Mark Giordano (3) ešte do prvej prestávky vyrovnal stav v presilovej hre. Chad Johnson prispel k triumfu 27 zákrokmi, Mike Smith ich urobil o šesť viac. Johnny Gaudreau si aj v treťom zápase po návrate do akcie pripísal dva body (spolu 2+4), keď prihrával na oba góly Flames. Kapitán Arizony Shane Doan sa stal historickým klubovým lídrom s 554 prihrávkami. Je len piatym hráčom v NHL, ktorý drží tímové rekordy aj v počte gólov, bodov, zápasov, víťazných a presilovkových gólov. Domi nedohral zápas pre zranenie po bitke s Garnetom Hathawayom.

Hamiltonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (CGY), 2. M. Domi (ARI), 3. M. Giordano (CGY)

Canadiens porazili Devils, Priceovi pukli nervy

Carey Price stratil nervy po tom, čo do neho vrazili hráči súpera dvakrát, ale napokon dokázal doviesť Montreal k výhre 5:2 nad New Jersey, pri ktorej urobil 19 zákrokov. Torrey Mitchell (6) skóroval dvakrát, Phillip Danault (6), Artturi Lehkonen (4) a Max Pacioretty (8) raz. Montreal si pri návrate domov vytvoril sezónne maximum so 49 strelami, ktoré smerovali na Coryho Schneidera. Z jeho spoluhráčov sa však dokázali presadiť len Adam Henrique (6) a Taylor Hall (8). Devils prišli o krátku dvojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. T. Mitchell, 3. A. Shaw (všetci MTL)

Lightning opäť prehrali, tentokrát s Canucks

Jayson Megna (3) a Jack Skille (2) zaznamenali po dva góly, Ryan Miller urobil 38 zákrokov predtým, ako šesť minút pred koncom duel opustil so zranením dolnej časti tela a Vancouver porazil Tampu Bay 5:1. Do čierneho sa trafil aj Erik Gudbranson (1), kým Jacob Markström urobil ešte dva zákroky. Tampa Bay prehrala šiesty zápas z ostatných siedmich a jej čestný úspech zaznamenal vo štvrtok Jonathan Drouin (4). Nikita Kučerov, Alex Killorn a Jason Garrison zaregistrovali po štyri mínusové body. Ben Bishop inkasoval štyri góly z 20 striel, Andrej Vasilevskij následne zastavil deväť striel z desiatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Megna, 2. R. Miller, 3. E. Gudbranson (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 9:37 0 0 0 0 0 0 4
M. Gáborík (LAK) 16:45 0 1 1 +1 0 2 1
M. Hrivík (NYR) 14:22 0 0 0 0 0 1 3
Z. Chára (BOS) 24:26 0 0 0 -1 0 2 2
A. Sekera (EDM) 26:42 1 1 2 +1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies