Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa s Pánikom vyhrali nad Hrivíkom

V desiatich utorkových zápasoch hralo deväť Slovákov, no ani jeden nebodoval. Z výhry sa tešili len útočníci Chicaga Marián Hossa s Richardom Pánikom, ktorí sa stretli v súboji s Marekom Hrivíkom. Deväť duelov sa skončilo po normálnom hracom čase.

Darling doviedol Chicago k triumfu nad Rangers. Traja Slováci bodovo mlčali

Traja slovenskí útočníci sa stretli v Madison Square Garden, kde sa konala odveta piatkového zápasu, ktorý vyhrali Rangers 1:0 po predĺžení. Ani jeden z nich nebodoval a z výhry sa tešila dvojica z Chicaga. To potešili najskôr návratom do akcie Brent Seabrook i Jonathan Toews, potom gólmi Trevor van Riemsdyk (1) a dvojbodový Artem Anisimov (13), ktorí rozhodli o výhre 2:1. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Scott Darling, ktorý potvrdil formu a z 34 striel ho dokázal prekonať len Jesper Fast (3). Trikrát si na ňom vylámal zuby Marek Hrivík, ktorý odohral 13 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu. Antti Raanta zastavil 24 striel a boli medzi nimi aj jedna strela Richarda Pánika a dve Mariána Hossu. Prvý menovaný odohral zhruba 13 minút, druhý 20. Hossa si pripísal aj plusový bod. Raantova séria bez inkasovaného gólu sa zastavila na 176 minútach a 22 sekundách. Chicago si pripísalo tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov, Rangers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CHI), 2. A. Anisimov (CHI), 3. A. Raanta (NYR)

Los Angeles prehralo ôsmy duel po sebe v Buffale

Los Angeles s dvoma Slovákmi v zostave odštartovalo dlhý deväťzápasový trip v Buffale, kde prehralo predošlých sedem zápasov po sebe od februára 2003. A pripísalo si ďalšiu prehru napriek tomu, že v strede zápasu vyhrávalo 2:0. Následne Peter Budaj inkasoval tri góly v rozmedzí zhruba štyroch minút a od konca druhej tretiny ho nahradil Jeff Zatkoff, ktorý z troch striel inkasoval jeden gól. Budaj sa vrátil v tretej tretine do zápasu a kapituloval ešte raz, aby zápas opustil s 18 zákrokmi. Jeho tím podľahol Sabres 3:6 a pripísal si tretiu prehru z ostatných štyroch zápasov. Marián Gáborík nebodoval a počas 15 minút a pol minúty na ľade zaznamenal dve strely na bránu Robina Lehnera. Ten pomohol k triumfu domáceho tímu 30 zákrokmi. Prekonali ho len Anže Kopitar (3) a dvakrát Jeff Carter (14). Kopitar s 246. gólom v drese Kings vyrovnal zápis Waynea Gretzkyho. Z domáceho tímu sa presadili Ryan O’Reilly (7), Brian Gionta (7), Evander Kane (4), do prázdnej brány Sam Reinhart (6) a dvakrát Jack Eichel (5), ktorý pridal aj asistenciu. Kyle Okposo, ktorý sa vrátil do akcie, ich nazbieral tri.

Článok pokračuje pod reklamou

Dva góly Sabres za 12 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. K. Okposo, 3. R. O’Reilly (všetci BUF)

Halák tentokrát proti Capitals neuspel

Slovenský brankár Jaroslav Halák mal v utorok priestor na to, aby zareagoval na ťažký sobotný zápas v súboji proti tímu, ktorý v tejto sezóne už raz vynuloval. Bratislavský rodák tentokrát neuspel, no dva zo štyroch gólov dostal počas oslabenia. Inak zápas opustil s 34 zákrokmi. „Nemôžete dostal dva góly v oslabení a čakať, že vyhráte. Musíme si dať špeciálne formácie do poriadku,“ poznamenal tréner Isles Jack Capuano pre AP. Islanders v stretnutí viedli po góle Brocka Nelsona (7) a do tretej tretiny vstupovali za nerozhodného stavu po góle Nikolaja Kuľomina (3), no napokon sa z triumfu 4:2 tešil Washington. Dvoma gólmi v tretej tretine o tom rozhodol Matt Niskanen (2). V druhej tretine skórovali Brett Connolly (3) a Justin Williams (6), pri oboch góloch asistoval český talent Jakub Vrána. Braden Holtby pomohol k piatej výhre Capitals po sebe 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Niskanen (WSH), 2. J. Vrána (WSH), 3. C. Cizikas (NYI)

Columbus si v Edmontone predĺžil víťaznú sériu

Columbus natiahol svoju sériu výhier už na sedem zápasov a bodoval v 14. z posledných 15 duelov (12-1-2), keď zvíťazil na ľade Edmontonu 3:1. Domácich síce poslal v prvej tretine do vedenia Tyler Pitlick (7), ale v druhej časti hry naštartoval víťazný obrat dvojbodový Sam Gagner (12). Cam Atkinson (11) a Matt Calvert (3) potom dvoma presilovkovými gólmi v rozmedzí 96 sekúnd tretej tretiny rozhodli o triumfe Blue Jackets. Sergej Bobrovskij k nej pomohol 32 zákrokmi. Až päťkrát ho ohrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol najaktívnejším strelcom duelu. S časom 24:36 bol tiež najvyťaženejším hráčom v zápase, v ktorom zaznamenal aj dva bloky. Jeho spoluhráč Cam Talbot urobil 28 zákrokov pri piatej prehre Oilers v ostatných šiestich súbojoch.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Gagner (obaja CBJ), 3. T. Pitlick (EDM)

Arizona odpovedala na debakel výhrou v Detroite

Arizona prehrala v pondelok s Pittsburghom 0:7, no v utorok na to zareagovala triumfom 4:1 na ľade trápiaceho sa Detroitu. Bolo to len jej druhé víťazstvo v posledných deviatich zápasoch a celkovo 10. v sezóne. Získala ho ako posledný tím v lige. O výhre rozhodla už v prvej tretine, v ktorej skórovali Anthony DeAngelo (3) v presilovej hre a Lawson Crouse (2). Jamie McGinn (6) potom dvoma gólmi upravil výsledok. Na oba mu prihral Peter Holland, ktorý získal dve asistencie pri svojom debute v drese Coyotes. Mike Smith zastavil 37 striel. Prekonal ho iba Andreas Athanasiou (5), ktorý vyrovnal stav na 1:1. Jednu strelu na neho vyslal Tomáš Tatar, ktorý počas 17 minút a 12 sekúnd nazbieral aj mínusový bod. Tomáš Jurčo odohral deväť a pol minúty s jedným blokom. Jimmy Howard čelil 19 strelám pri tretej domácej prehre Red Wings po sebe. V zápase prišli o Alexeja Marčenka, ktorý si obnovil zranenie ramena.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. J. McGinn (obaja ARI), 3. T. Vanek (DET)

Nashville otočil zápas šiestimi gólmi po sebe

St. Louis viedlo na ľade Nashville v úvode druhej tretiny 3:0, ale ani to mu nestačilo na zisk bodu. Domáci hráči totiž strelili šesť gólov po sebe a zvíťazili 6:3. Mike Fisher (7) strelil dva góly, vrátane víťazného, druhý pridal do prázdnej brány. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Ryan Johansen (6), James Neal (12), Filip Forsberg (3) a Mike Ribeiro (4). Viktor Arvidsson s Craigom Wilsonom dvakrát asistovali a Pekka Rinne predviedol 23 zákrokov pri svojej 250. výhre v NHL. Prekonali ho dvojbodový Kevin Shattenkirk (7), Ryan Reaves (2) a Brad Hunt (1) v presilovej hre. Vladimir Tarasenko nazbieral dve prihrávky. Jake Allen striedal po piatom inkasovanom góle z 33 striel, Carter Hutton zvyšné dve strely kryl. Predators ukončili sériu dvoch prehier a prvýkrát v sezóne otočili zápas , v ktorom prehrávali po dvoch tretinách aj o tri góly. Blues prehrali tretí duel z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Fisher, 2. R. Johansen, 3. J. Neal (všetci NSH)

Toronto premárnilo vedenie, Couture rozhodol o výhre Sharks

Toronto nevyhralo nad San Jose od januára 2011 a posledný vzájomný zápas prehralo 0:7. V utorok opäť prehralo, no tentokrát to bolo až po nájazdoch. O výhre kalifornského tímu 3:2 rozhodol Logan Couture, ktorý nadviazal na góly Justina Brauna (1) a Joea Pavelskiho (9) z tretej tretiny. Martin Jones urobil 29 zákrokov, vrátane dvoch veľkých v nadstavenom čase. Štvorzápasový trip sa pre Sharks nezačal ideálne, keď po góle Zacha Hymana (5) prehrával už od siedmej minúty. Naopak, Maple Leafs mohli byť po dvoch tretinách spokojní, keď viedli o dva góly. Ten druhý strelil dvojbodový Auston Matthews (13). Frederik Andersen držal dlho Toronto vo vedení, ale napokon zo 42 striel kapituloval dvakrát a ako jediný z brankárov dostal gól aj v nájazdoch. William Nylander opustil zápas, v ktorom jeho tím zaknihoval piatu prehru zo šiestich decembrových duelov, so ziskom dvoch asistencií. Zranený Martin Marinčin nehral.

Coutureov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. A. Matthews (TOR), 3. J. Pavelski (SJS)

Canucks sa rozsypali v tretej tretine a podľahli Hurricanes

Dva tímy, ktoré sa nevedeli dočkať návratu domov, sa stretli v Raleigh, kde Carolina odohrala prvý domáci zápas po neuspokojivom tripe. Súperom bol Vancouver, pre ktorý to bol posledný zápas frustrujúceho päťzápasového tripu. Kanadský tím vyhral predošlých sedem vzájomných zápasov od decembra 2013, a hoci po prvej tretine prehrával 1:2, do tretej vstupoval so sľubným vedením 5:2. Nakoniec sa však tešila z výhry Carolina, ktorej sa podarilo v tretej tretine streliť šesť gólov. Víťazný pri triumfe 8:6 strelil Jordan Staal (6), ktorý sa po siedmich zápasoch vrátil do akcie. Návrat zažil aj Elias Lindholm, ktorý si pripísal dve asistencie. Dvakrát skóroval Jeff Skinner (11), gól a dve asistencie si pripísal Victor Rask (10), tri asistencie Derek Ryan. Do čierneho sa trafili aj Sebastian Aho (5), Ron Hainsey (2), Justin Faulk (4) a do prázdnej brány Lee Stempniak (6). Cam Ward (15/18) a Michael Leighton (13/16) nakombinovali 28 zákrokov. Prvého menovaného prekonali Sven Baerstchi (6), Alex Burrows (5) a Markus Granlund (6), druhého Ben Hutton (4), Sven Baertschi a Brandon Sutter (7). Ryan Miller inkasoval šesť gólov z 30 striel, Jacob Markström následne zastavil štyri strely z piatich. Canucks prehrali tretí zápas po sebe.

Šesť gólov Caroliny v 3. tretine:

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner, 2. V. Rask, 3. D. Ryan (všetci CAR)

MInnesota si predĺžila sériu výhier

Piati úspešní strelci a 29 zákrokov Devana Dubnyka znamenalo, že Minnesota zdolala na domácom ľade Floridu 5:1 a predĺžila si víťaznú sériu na päť zápasov. Rozdielový gól strelil Erik Haula (5), ktorého napodobnili Zach Parise (5), Eric Staal (7), Mikko Koivu (7) a dvojbodový Jason Zucker (8). Jason Pominville a Jonas Brodin dvakrát asistovali. Zuckerov piaty gól zo 17. strely Wild v zápase vyhnal z brány Roberta Luonga, ktorý po ceste rozlámal hokejku od zlosti. Nahradil ho James Reimer, ktorý chytil zvyšných päť striel. Jediný gól Panthers vsietil Dylan McIlrath (1) už za stavu 0:5. Floridský tím prehral piaty duel z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. Pominville, 2. D. Dubnyk, 3. E. Staal (všetci MIN)

Dallas zdolal Anaheim piatimi gólmi v tretej tretine

Dallas strelil päť gólov za osem minút v tretej tretine, ktorými otočil stav z 1:2 na konečných 6:2. Týmto pomerom zvíťazil doma nad Anaheimom a ukončil sériu dvoch prehier. Na úvodný gól Stephena Johnsa (3) odpovedali dvojbodový Ryan Getzlaf (3) a Corey Perry (7) v presilovke. To bolo však zo strany Ducks všetko, Antti Niemi zvyšných 34 striel zastavil pri svojom prvom štarte od 1. decembra. O víťazný obrat sa postarali Dan Hamhuis (1) v presilovej hre, Adam Cracknell (3), Patrick Eaves (11), Jamie Benn (9) a Radek Faksa (3), ktorý trafil prázdnu bránu. Obaja Bennovci a Tyler Seguin dvakrát asistovali. V bráne Anaheimu, ktorý ukončil sériu troch výhier, sa vystriedali John Gibson (19/24) a Jonathan Bernier (2/2) .

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. R. Getzlaf (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/38 (89,5%) - - - - - - -
P. Budaj (LAK) 18/22 (81,8 %)
M. Gáborík (LAK) 15:30 0 0 0 +1 0 2 1
M. Hossa (CHI) 20:06 0 0 0 +1 0 2 0
R. Pánik (CHI) 13:12 0 0 0 0 0 1 3
T. Tatar (DET) 17:12 0 0 0 -1 0 1 0
T. Jurčo (DET) 9:28 0 0 0 0 0 0 0
M. Hrivík NYR) 13:25 0 0 0 +1 0 3 1
A. Sekera (EDM) 24:36 0 0 0 0 0 5 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies