Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar strelil hetrik, Sekera, Hossa a Pánik asistovali

V desiatich sobotných zápasoch NHL hralo šesť Slovákov. Zažiaril Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal prvý hetrik kariéry ako prvá hviezda duelu. Treťou bol Andrej Sekera, ktorý dvakrát asistoval vo svojom 600. ligovom zápase. Marián Hossa s Richardom Pánikom získali po asistencii.

Tatarov hetrik viedol k výhre nad Ducks

Slovenský útočník Tomáš Tatar (7) ukončil strelecké trápenie veľkým štýlom a Detroit vďaka jeho prvému hetriku v kariére porazil Anaheim 6:4. Red Wings strelili v prvých dvoch tretinách viac gólov (štyri) ako v predošlých štyroch zápasoch dokopy, aby ukončili štvorzápasovú sériu prehier a strelili najviac gólov v sezóne. Dylan Larkin (10), Xavier Ouellet (1) a Frans Nielsen (7) sa tiež tešili z gólov, kým Petr Mrázek urobil 21 zákrokov. Prekonali ho Shea Theodore (1), Cam Fowler (8) a dvakrát Rickard Rakell (14). V bráne Ducks, ktorí prehrali druhý zápas z ostatných troch, sa vystriedali obaja brankári. Jonathan Bernier zastavil 17 striel z 21, John Gibson deväť z 11. Tatar ich dokopy ohrozil trikrát, pričom odohral takmer 18 a pol minúty a zaznamenal aj tri plusové body a tri bodyčeky. Do zostavy sa vrátil Tomáš Jurčo, ktorý absolvoval sedem a pol minúty. Detroitu sa v závere duelu zranil obranca Mike Green.


Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (DET), 2. R. Rakell (ANA), 3. F. Nielsen (DET)

Sekera bol hviezdou víťazného zápasu Oilers, svojho 600. v NHL

Slovenský obranca Andrej Sekera asistoval pri oboch góloch Edmontonu v riadnom hracom čase, ktoré strelili Milan Lucic (9) a Leon Draisaitl (14) v presilových hrách. Napokon viedli k tirumfu 3:2, o ktorom rozhodol Connor McDavid v tretej sérii samostatných nájazdov. Bol to jeho prvý úspešný nájazd v kariére. Presadil sa v nich aj Mark Letestu a na opačnej strane Jonathan Drouin (7), ktorý tiež v zápase využil presilovku. Cam Talbot zastavil 31 striel pri druhej výhre Oilers v posledných troch dueloch. Prekonal ho aj Tyler Johnson (9). Victor Hedman asistoval a s 254 bodmi sa stal historickým klubovým lídrom medzi obrancami. Ben Bishop kryl 30 striel, dve aj z hokejky Sekeru. Okrem 10. a 11. prihrávky v sezóne si pripísal mínusový bod a bodyček počas 23 a pol minúty v akcii. Stal sa treťou hviezdou svojho 600. zápasu v NHL. Lightning prehrali piaty duel z posledných šiestich a ôsmy z desiatich.

Článok pokračuje pod reklamou

McDavidov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. V. Hedman (TBL), 3. A. Sekera (EDM)

Hossa s Pánikom pomohli asistenciami k výhre Chicaga

Chicago prehrávalo na ľade St. Louis štyrikrát o gól, no vždy dokázalo vyrovnať a vďaka trom gólom v tretej tretine napokon zvíťazilo 6:4. Len tretíkrát v klubovej histórii dokázalo štyrikrát dohnať jednogólové manko. Víťazný gól strelil v 56. minúte Vinnie Hinostroza (2), trojbodový Artemij Panarin (14) potvrdil štvrtý triumf v sérii strelou do prázdnej brány. Od začiatku minulej sezóny má na konte už 13 trojbodových zápisov, najviac v lige spolu s Patrickom Kaneom (9). Ten v sobotu pridal aj asistenciu, Marcus Krüger ich získal dve. Po jednej si pripísali aj Marián Hossa s Richardom Pánikom. Hossa asistoval pri víťaznom góle, počas 18 a pol minúty v akcii zaznamenal aj mínusový bod, štyri strely a bodyček. Pánik odohral 16 a pol minúty s bilanciou dve „plusky“, dve strely a tri bodyčeky. Z ich spoluhráčov skórovali aj Dennis Rasmussen (3), Brian Campbell (3) a Niklas Hjalmarsson (4). Scotta Darlinga prekonali z 27 striel dvojgólový Patrik Berglund (3), Kyle Brodziak (4) a Alex Pietrangelo (7). Joel Edmundson nazbieral tri asistencie a Jake Allen predviedol 30 zákrokov. Blues však prehrali tretí duel z posledných štyroch a ich domáca bodová séria sa skončila na 14 zápasoch. Chicagu sa zranil útočník Artem Anisimov. Oba tímy sa najbližšie stretnú 2. januára vo Winter Classic.

Gól Hinostrozu, Hossova 7. asistencia sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Berglund (STL), 3. A. Panarin (CHI)

Lundqvist vychytal druhú výhru po sebe

Henrik Lundqvist sa vrátil do akcie vo veľkom štýle. Po štyroch zápasoch ako náhradník Anttiho Raantu zastavil v ďalších dvoch 58 z 59 striel. V sobotu urobil 31 zákrokov a chytil oba samostatné nájazdy súpera pri výhre New Yorku Rangers 2:1 na ľade Nashville. Rozhodol o nej Mats Zuccarello, pred ním uspel aj Jimmy Vesey. Ten hral prvýkrát proti tímu, ktorý ho draftoval. V normálnom hracom čase poslal hostí do vedenia Rick Nash (13), o vyrovnanie sa postaral Mike Fisher (9). Juuse Saros zastavil 26 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Predators v ostatných piatich zápasoch. Chýbal im obranca P.K. Subban, ktorý nehral pre zranenie. Rangers vyhrali piaty duel z posledných šiestich. V ich zostave nechýbal Marek Hrivík, ktorý odohral takmer deväť a pol minúty s bilanciou dve strely a dva bodyčeky.

Zuccarellov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. M. Fisher (obaja NSH), 3. J. Vesey (NYR)

Dallas ukončil dlhú víťaznú sériu Philadelphie

Dallas prehrával v domácom zápase proti Philadelphii po prvej tretine 0:1, ale troma gólmi po sebe otočil stav a zvíťazil 3:1. Ukončil tak 10-zápasovú víťaznú sériu Flyers a vrátil jej prehru 2:4 spred týždňa. Rozdielový gól strelil v úvode tretej tretiny Adam Cracknell (4), ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól dvojbodového Radka Faksu (4) z druhej časti hry. Jordie Benn upravil výsledok strelou do prázdnej brány a Antti Niemi prispel k výhre 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal nováčik Taylor Leier, ktorý v závere prvej tretiny skóroval premiérovo v NHL. Steve Mason sa prezentoval 25 zákrokmi pri prvej prehre Philadelphie od 25. novembra. Stars vyhrali len druhýkrát v ostatných piatich dueloch. Ich útočník Jason Spezza sa pobil prvýkrát od roku 2009.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi, 2. R. Faksa, 3. A. Cracknell (všetci DAL)

Minnesota si predĺžila dve série bez prehry

Minnesota vyhrala nad Arizonou 4:1 a natiahla si rovno dve víťazné série – domácu na šesť (11-3-0) a celkovú na sedem zápasov. Postarali sa o to štyria rôzni strelci a brankár Darcy Kuemper s 27 zákrokmi. Inkasoval len z hokejky Brendana Perliniho (2), ktorý mu v 59. minúte zmaril čisté konto gólom na 1:3. Mikea Smitha prekonali z 29 striel postupne Ryan Suter (5) v presilovej hre, Tyler Graovac (3) a Chris Stewart (5). Eric Staal (10) spečatil triumf gólom do prázdnej brány, ku ktorému pridal asistenciu. Coyotes ukončili krátku sériu dvoch výhier a štvorzápasový trip s bilanciou 2-2-0. Pikantériou duelu bolo, že všetky tri ich oslabenia zapríčinil faulmi Oliver Ekman-Larsson. Wild ho dohrávali bez útočníka Erika Haulu, ktorý sa zranil v prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. T. Graovac, 3. R. Suter (všetci MIN)

Penguins po víťaznej šnúre porazilo aj Toronto

Jake Gardiner (6) skóroval dve minúty po odštartovaní predĺženia a Toronto porazilo Pittsburgh 2:1, aby ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Z hráčov Maple Leafs skóroval aj debutový strelec Nikita Zajcev (1), zatiaľ čo Frederik Andersen podal spoľahlivý výkon a zastavil 33 striel. Kanadský tím bol však strelecky aktívnejší, keď na bránu vyslal 49 striel. Marc-Andre Fleury ich zastavil 41 a inkasoval dva góly. V prvej tretine, pre reznú ranu na krku, dočasne opustil zápas a v bráne ho nahradil Matt Murray, ktorý pridal šesť zákrokov. Čestný úspech Penguins zaknihoval Jevgenij Malkin (13). Penguins prehrali po sedemzápasovej víťaznej sérii druhý zápas po sebe, ale v oboch získali aspoň bod.

Gardinerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. J. Gardiner (TOR), 3. M. Fleury (PIT)

Senators ukončili sériu prehier výhrou nad Devils

Derick Brassard (5) strelil víťazný gól na začiatku druhej tretiny, Mike Condon zneškodnil 29 striel a Ottawa porazila New Jersey 3:1, aby ukončila svoju v tejto sezóne najdlhšiu, trojzápasovú sériu prehier. Bobby Ryan (5) skóroval v prvej tretine a Zack Smith (5) pridal v tretej gól do prázdnej brány. Pri piatej prehre Devils v sérii skóroval John Moore (5), zatiaľ čo Keith Kinkaid urobil 28 zákrokov. Mike Cammalleri asistoval, vďaka čomu získal svoj 600. bod v kariére.

Hviezdy duelu: 1. Z. Smith, 2. B. Ryan, 3. M. Condon (všetci OTT)

Súboj posledných víťazov Vezinovej trofeje vyhral Price

Carey Price, víťaz Vezinovej trofeje z ročníka 2014/15, zareagoval na nevydarený piatkový výkon 20 zákrokmi, ktorými pomohol Montrealu poraziť Washington 2:1 a ukončiť tak súperovi šesťzápasovú víťaznú sériu. Bolo to jeho 250. víťazstvo v kariére. O góly sa postarali Artturi Lehkonen (6) a Jeff Petry (6), ktorí prekonali posledného víťaza Vezinovej trofeje, Bradena Holtbyho, z 25 striel. Jediný gól Capitals vsietil počas presilovky piatich proti trom Nicklas Bäckström (9). Tím z hlavného mesta USA prehral prvýkrát od 3. decembra, ale ani bod nezískal naposledy 1. decembra.

Priceove najlepšie zákroky:

Hviezdy duelu: 1. J. Petry (MTL), 2. T. Wilson (WSH), 3. A. Lehkonen (MTL)

Carolina porazila Buffalo po samostatných nájazdoch

Sabres vlani vyhrali všetky tri vzájomné zápasy, no v tomto ročníku to nenapodobnia. Lee Stempniak a Sebastian Aho premenili prvé dva nájazdy Caroliny, aby rozhodli o triumfe 2:1 nad Buffalom. Cam Ward v nájazdoch nekapituloval a v zápase urobil 23 zákrokov. Hurricanes bodovali v deviatom domácom zápase (8-0-1) po sebe aj vďaka gólu Joakima Nordströma (3) z prvej tretiny. Predlženie v závere tretej vynútil Evander Kane (5). Anders Nilsson zastavil v bráne Sabres 21 striel. Oba tímy sa znova stretnú vo štvrtok v Buffale.

Ahov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. J. Nordström, 3. J. Slavin (všetci CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 18:21 3 0 3 +3 0 3 3
T. Jurčo DET) 7:26 0 0 0 0 0 0 0
M. Hossa (CHI) 18:33 0 1 1 -1 0 4 0
R. Pánik (CHI) 16:39 0 1 1 +2 0 2 3
M. Hrivík (NYR) 9:25 0 0 0 0 0 2 2
A. Sekera (EDM) 23:39 0 2 2 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies